Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Clarissa
    28. Prosinac 2022. 10:30

Drzi se bibi. 
    Bome sam i ja tu istresala dusu kad mi se nakupilo...
    Melani daj pliz reci sto ste napravili kad si je tako zub izbio, jel se mora na hitnu ili sami sanirali? Strahujem i od takvog isto scenarija jer stalno grize sve a i naskakuje pritom na stolic, komodu... Bas to, koliko god zastitis, vrazicak nadje bas neki dio za hazard.
    Upitnice nadam se da je sve proslo.
    Mi bili kod moje mame u drugom gradu tri dana, on je sad lud ludji najludji, izbacilo ga iz shina, otisla rutina, jucer nikako zaspati preko dana i samo nervoze i vriske. Zubi opet napadaju, dosad imamo 4 ali ocito ga ili muce novi u nastajanju ili se ovi jos namijestaju, ne znam, znam samo da je bogac lud od nervoze i bolova pa sam dvije noci morala davati sirup koliko je vristao i nikako ga umiriti. Napunio 11 mjeseci, sad uz mama, tata, baba, deda poceo frfljati njam njam, samo sto to govori u svako doba pa mozda nije nuzno povezano s hranom Uglavnom, u novoj ludoj fazi nervoziranja smo...

melani32
    28. Prosinac 2022. 12:26

To se naravno dogodilo navečer, krv je brzo prestala pa nismo išli nigdje jer je situacija s koronom tad bila užas. Odmah ujutro sam slala slike svojoj zubarici i rekla je da smo zub trebali stavit u sterilnu posudu sa fiziološkom otopinom i u roku sat vremena otić zubaru da ga pokuša vratit. Nakon toga je prekasno jer mogu doć bakterije. Ali ako ga i vrate može se desit da ispadne pa ga proguta. Druga opcija je čekat da napuni 2 godine i onda se može probat stavit neka vrsta implatanta ali bi dok mu to rade morao biti sediran i postoji mogućnost da se uništi zametak korjena pravog zuba tako nekako. Rekla sam da nema šanse. Čekamo da izraste pravi zub pa ako bude nakriv imati će aparatić. U svakom slučaju je bolje da ispadne skroz van nego da se cijeli nabije gore u meso. 
    Jedva čekam da maleni nauči silaziti sa kauča ili kreveta, on uopće nema osjećaj da može past. Kad ga nosim na krilu bez problema silazi s mene na pod a ovo još nije skužio.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    28. Prosinac 2022. 14:15

Jao, zubići.... nisam o takvim stvarima ni razmišljala. 😶
    Moj rođak je kao dijete izbio 4 gornja zuba kad ga je preplašila zračna uzbuna. Bio je tako krezub skoro do 2.osnovne. 
    -
    Miška je bolje. Danas je 6., zadnji dan antibiotika i loše joj je sjeo pa je malo povratila doručak, prvi dan isto. Sve između bez problema. Tek kad je pustila to iz sebe je bila ok, do tad namrgođena. Jadna mala.
    Sutra smo kod doktorice da joj pogleda grlo. 
    Za vikend preskačem bakin rođendan, idemo dan prije da izbjegnemo gužvu iako mi fali okupljanje s obitelji. Lani sam isto preskočila u strahu od korone u trudnoći. Sad mi žao malu izložit gomili ljudi u malom prostoru, a vani ce njoj biti hladno.
    A da je ludnica s gripom i virozama, je. Cujem sa svih strana da su vrticke grupe spale na 2-3 djece... neka nas zaobiđe....

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    28. Prosinac 2022. 17:52

Ajme ovo sa zubicem, uzas! Sva sreca da je mlijecni. Imam osjecaj da su klinci do ranih razreda osnovne svi krezubi i krivozubi. 
    Inace, jel prohodala koja bebica dok me nije bilo? Ova moja stalno sece uz ruku, uz guralicu…neki dan je krenula stajati uz kauc pa se kao pusti prema sredini prostora, na odusevljenje svoje mame ofc.
    Inace, nakon ove jedne noci u Klaicevoj postalo je nemoguce obuzdati njen strah ako vidi da mene nema. Odmah krene plakanje. Ne znam kako cemo kad krenem raditi.. Za sve je kriva jedna med sestra koja se pravila vazna kako sve moze sama, uzela mi ju je na pola sata vadit krv i spajat ju na neke aparate.. znaci horor, malena je urlikala citavo vrijeme. 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    28. Prosinac 2022. 19:23

A jadna mišica. Ako se dobro sjećam pisala si da će ju čuvat baka. Oće ju čuvati u vašem ili svom stanu? Mislim da je bebama puno lakše kad su na poznatom terenu. Možda da probate ako već niste pustiti ju s bakom svaki dan malo duže a prije tvog povratka na posao jednom i osam sati da vidite kako ide. Bit će lakše i tebi i njoj.
    Moj je imao godinu i devet mjeseci kad sam se vratila na posao ali ga je čuvao tata prva dva mjeseca a nona koja ga je trebala čuvati nakon toga je dolazila svaki dan da se navikne on na nju i ona na njegovu rutinu. Ja sam prvi dan ful plakala na putu do posla i pod marendom kad sam ih zvala. Ali bilo je ok. Jedino kad bi se vratila s posla nebi me htio niti pogledat prvih 10-15 min. Nakon toga bi se došao mazit🙂
    Ja moram reć na poslu nakon tri kralja sad im je kolektivni go pa neću još. Trema me skroz što će bit jer je i cura koja me mijenja trudna malo više nego ja. Na dan povratka na posao trebala bi bit trudna 5 mjeseci a meni u to vrijeme krenu jake Bh kontrakcije zbog kojih moram usporit. Bojim se ako mi ne odobre rad od kuće nego kažu da odem odmah na komplikacije da ne padnem na minimalnu naknadu. A godišnjeg imam samo 24 dana za iskoristit. Računala sam da bi trebala odradit samo 23 radna dana i onda godišnji pa komplikacije da bi imala punu naknadu. Valjda će bit ok.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Clarissa
    29. Prosinac 2022. 10:50

Cure jel vasi skrgucu zubima? Samo po danu ga nekad ulovim da skrguce, citam sad o bruksizmu pa se nadam da mu je ovo samo faza dok ga rast zubica smeta... Ovo radi otkad su i gornje jedinice narasle, kad mu mazem gel, bas me fino gricne da mi tragovi ostaju na prstima

Tigrica
    29. Prosinac 2022. 12:24

bibi žao zbog tog iskustva i šta se desilo maleckoj, hvala Bogu da je sve oke, i iza Vas. 
    Nadam se da ti tata bolje🙏 drži se
    Jao iskusta sa zubicima i udarcima i padovima. Svasta cemo jos prozivjet za nasim bebačicama i bebačima samo to trebamo prezivjet. 
    Clarissa nadam se da je to faza sa skrgutanjem zubicima, premda ne vjerujem. 
    Ima za to rijesenje, kad mu narastu pravi zubici nosit udlage za spavanje. Em da si ne dere zube em da ga se ne cujem . 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

melani32
    29. Prosinac 2022. 13:14

Moj nema s čim škrgutat jer ima samo 2 donja zuba😂. Možda mu je nov osjećaj imat sve te zubiće pa se tako igra.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    29. Prosinac 2022. 20:22

Moja miška ima 4 gornja i 3 donja zuba i nekad škrguće zubima. Mislim da je zabavlja to. Al ne čujem da škrguće u snu. 
    Bruksizam je problem kad trajnih zubiju, al da, ne bi sad trebali steć tu naviku.... sestrin dečko spava s udlagom jer osim što je uništavao zube, ona nije mogla spavat.
    Meni zvuk nije iritantan 😶😁
    -
    Bila 2h na kavi s prijateljicom. Napunila baterije kao da sam bila 2 dana. 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    29. Prosinac 2022. 20:45

Pitala sam mamu kaze da sam pocela skripat sa zubima kad su mi trajni narasli..ako se dobro sjeca.
    Kako kaze melani mozda se samo igra.
    Upitnica daa ruzno je kad cujes nekog kako skripa sa zubima, probudi te.. 
    Skripam sa zubima a koliko sam skuzila najvise kad sam pod stresom ili me nesto muci. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.