Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    melani32
    09. Prosinac 2022. 10:54

Bibi, blago ti se za to što ona tako super papa. Nikad ništa nije odbila, meni to zvuči ko SF. Mi silne sate u danu trošimo na to hranjenje, s oba se moram navlačit. Što je najgore nemam volje ni kuhat ni jest kad vidim kako brljave po toj hrani. A ne kuham baš tako loše jer s kupovnim kašicama je ista stvar.
    Moram se svako malo ovdje pozalit oko tog jela jer me nitko ne sluša kad vide da je on buckasta beba. Ali da ga pustim da jede koliko bi on htio mislim da bi bila grozno drukčija situacija.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    09. Prosinac 2022. 12:40

Spavanje - jednostavno ne kužim. Zašto se probudit u 5 pa kasnije još udrit uru ipo kad možemo odmah spavad do 6ipo 😭😭
    Al dobro, bebeći mozak i moj... hm... ja sam velika spavalica pa nikako se naviknit.
    -
    Šta spizajemo?
    Jučer fusili sa špinatom i maslinovim i krumpir i tikva na komade, lešo. Samo da sve može sama.
    Uglavnom neke palačinkice (banana, maslinovo, jaje, zobene, pirovo brašno, jogurt, još kakvo voće) i sastrane zblendam malo jogurta s nekim voćem kao namaz 😂
    Mafini i keksići na istu šemu samo ne s tave. 
    Danas ručak omlet s povrćem, namazala bi svježim sirom al sam zaboravila kupit. Eh. Doručak smo preskočile jer... ne znam. Kiša, pms, a ni ona nije tražila.
    Polpete od povrća i mljevene puretine nekidan, odlične, malo suhe jer na volim prženo u ulju 😂
    -
    Moram se sad prilagodit toj situaciji, napravit plan jer je improvizacija meni užas. Ne snađem se uvijek jer ne kuham ni sebi (tu sam se dobro udala!). Sad smo na 3 obroka, al spremna je ona i na međuobroke pa planiram radit neke suhe integralne keksiće i energetske pločice pa neka kusa. Pekla bih i kruh al dosad nisam bila baš uspješna. Osim sa banana kruhom 😂😂😂 sad kusa koricu kupovnog kad mi treba minut za nešto obavit. Sve bi ona jela. Sveee! I stalno. 
    Jednostavno moram akislit ata skuhat da jedemo svi i da nema dvostrukov posla. I krece s nama uskoro.
    -
    Melani, baš mi je žao da ti je takva situacija, al češće čujem da djeca ne žele jest i to je takva faza i tu ne možeš ništa. Majke se nerviraju, očevi manje. Dijete jedan dan zaključi da ipak voli hranu... on je još mali pa ima mlijeko, al znam curicu koja je 2 god jela skoro samo kuhanu tjesteninu bez ikakvog začina i preljeva. Za ručak i večeru. 😑 imala je vec 4, 5 god i u pravilu je razumjela da ae jesti mora al ne ne i ne. Izdrzi, jakove! 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    09. Prosinac 2022. 12:48

Danas 11 mjeseci! 😮😮

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    09. Prosinac 2022. 18:13

Kruh ti je tako jednostavan...
    Namirnice ti moraju bit sobne temperature. Tjesto se dize najbolje na temp. od 25 na nadalje. Ostavi sv.germu /kvasac da ti se stemperira slobodnon 2 sata bolje ce ti odradit ( pravilo za sva dizana tjesta/kruh,pizza ,dizano)
    Npr...na 0,5 kg brasna ide ti 2,5 dl mlake vode ....kruh radim sa glatkim brasno. Posoliš mozeš dodat a ne moras ulja..5 žlica...ili neke druge masnoce. Germe ja stavljam malo. Razmutim sa mlakom vodom i šečerom ,zamjesim i ostavim da se dize.  Od tih 2,5 deci uzmem vode ta razmutit germu. Tjesto radim sa sv. germom. Treba pazit da nije prošao rok upotrebe. Onda nista od tjesta. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

melani32
    10. Prosinac 2022. 00:00

Miš pomaknuo vrijeme za spavanje s 22 na 23 sata. Čini se da se beba priprema za doček nove godine, ne bi se čudila da ju dočeka budan😀

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Clarissa
    11. Prosinac 2022. 09:05

Znaci krenule visinske pripreme za docek :) :) 
    Upitnice blizi se i godina, wow!

melani32
    11. Prosinac 2022. 11:02

Evo miš danas 9 i pol mjeseci. Počeo je hodati uz namještaj, jučer je prvi put rekla mama i ponavljao mamama, danas muk😭. Noćas je bio budan od 3 do 5. Nije se htio nosit nego stajat u vreći na mom krevetu tako da se drži za zid. Na svaki moj pokušaj da ga maknem od zida vrištanje iz petnih žila. Zaspao u 5 i od 6 opet buđenje svako malo do 8 kad je već bilo vrijeme za jest. Jedna od težih noći od kad ga imam😒

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Tigrica
    12. Prosinac 2022. 09:32

Melani kakva bila ova noc sa spavanjem? 
     Mi smo bile par dana kod bake i spavale smo do 9, za mene preporod. Al zaspi tek oko 22:30. Od jucer smo kod muza na selu. Cicala je jednom nocas💪kad bi tako bilo dalje . 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

melani32
    12. Prosinac 2022. 10:54

Pregrozna noć. Od ponoć do 6 deračina svako malo. Meni je ovo novo ja nemam iskustva s bebama koje loše spavaju do sad je stvarno bilo ok. Veći dio noći meni na rukama i to morala šetat po sobi s njim inače opet deranje. Zaspi mi na rukama, spustim ga čak u moj krevet ali ko da sam ga na igle stavila. Mislim si da ga nešto boli derao bi se i kad ga nosim. Nadam se da su samo zubi ali ako jesu onda su mi ovo najgori zubi ikad. Preko dana većinom vesel iako ima periode deranja ali uglavnom kad mu nešto nedam. Srećom jede dosta ok barem to. 
    Snjezanica kako ti s nošenjem bebe? Jel ju pokušavaš malo manje nosit otkad si trudna? Meni bi muž uskočio s nošenjem ali neće mali njega baš oće mene. A i nije pošteno prema tako maloj bebi da ga mama ne nosi. Baš se zaredalo par teških dana, ali kad ga vidim kako radi koračiće sva se ozarim🥰

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Jelle88
    12. Prosinac 2022. 11:57

Draga Melanie, meni si ti top mama! Kad vidim koliko se daješ za mališana, a imaš i drugog dečkića, a uz to i trudna- ja se posramim sebe i svojih kukanja!
    Mislim da ćemo se svi složiti da ti najmanje "kukaš" ovdje!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.