Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bru1502
    25. Listopad 2022. 08:54

Ja svome pocela davat lupocet sirup pola doze kad bas probijaju zubi meso, jer tad vristi ko lud pa mu pomogne to donekle da bolje odspava..a pise na sirupu da je i za zubobolju. Zadnji put donja dvica je doslovno probijala cca sest dana inace bi mu to u dva dana izbilo. A vele da vise boli izbijanje 3,4,5ica- bit ce veselo.

Mateo 30.11.21

• Clarissa
    25. Listopad 2022. 10:27

Super za kolagen bibi, bio on u igri ili ne, super da se poboljsalo. Bolje sam, tnx sto pitas, imam i dalje losijih dana ali to sve valjda normalno, posebno ako muska strana ne razumije bas neke stvari a ja dodatno poshizim ako dvojicu moram odgajati, odnosno jednog odgajati a ovog odraslog ako je uopce moguce preodgajati aaaaaaa
    Ma daj Bru, znaci lupocet, ok moram to kupiti, imam cepice i neofen sirup pa sam sinoc dala pola doze neofen sirupa, bilo nekakvog mira do 5 ujutro nakon sto sam ga na jedvite jade uspavala, dotad mi bogac izglodao rame na koje je presao nakon oglodavanja svojih zapesca. Dudu odbacuje, smeta mu, a dzda mi je dosad bila mali spas i gamechanger u kriznim situacijama, sad pak dudu nece. Dok ga hranim, ajde nesto i pojede pa opet shizi i glodje rubove hranilice. Tko zna koliko ce te prve kljove nicati, jos ih nema... Shiza od jutra, glava mi puca... Iz x puta sam ga uspjela spustiti sa sebe i pripremam se na nastavak showa kad se bogac probudi. A jos prosli tjedan sam si mislila joj kak super, imam malca koji bas i ne place puno, i onda zaokret ovakav

bibi
    25. Listopad 2022. 21:22

A bas su ga zeznuli ti zubici😕
    Kad tako placu po citave dane ja se pokusavam podsjetiti da im nije dobro i da ne kenjkaju bzvz. Nekad ide bolje a nekad ja placem s njom🤣
    Evo da prijavimo da smo obavili pregled kod pedijatrice.
    Ima 10,25 kg i 75cm (9mj. i osam dana). Dr. je jako zadovoljna sa svime. Uspjeli smo i cijepiti sa 6u1 napokon. Za sad je dobro, nadam se da nece imati reakciju. Inace, nije dala da ju se izmjeri u onoj ‘kutiji’/ ne znam kak da to nazovem. Na kraju smo ju sestra ja skupa mjerile metrom🤦‍♀️ Isto kod dr. mala sjedi i mrko ju gleda, dala joj je minutu fore ali cim joj je usta isla otvoriti to je bio KRAJ. Kaze dr (opet) imate bebu koja tocno zna sto hoce i sto nece. Jeeeeee.
    Pitala sam sta da joj dam za veceru. Kaze ona zitarice i povrce i da dan zavrsim krutom hranom. Tipa tikva, bundeva, batat, proso, maslinovo ulje… sve super, al to bi bio treci kuhani obrok u danu. Kak Taya kaze, ko u hotelu. 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    26. Listopad 2022. 09:21

Super za veliku curu! To oko hrane, naravno da nam je svima u interesu da bebe jedu po ps-u. Ali uz toliko nakuhavanja mi nikad nebi stigli otići u šetnju jer on dugo jede i ode dan. Odlučila sam da ću pokušat iskoristit svo lijepo vrijeme, da smo što više vani pa makar uletila i koja kupovna kašica ili tako nešto 🙂 A i na zraku se navodno bolje jede. Samo moram skrivati staklenku od kašice da nebi bilo osuđujućih pogleda super mama 🤣

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Clarissa
    26. Listopad 2022. 09:23

Bravo za pregled! Nadam se da i noc prosla dobro. Ajjjj, taj treci obrok, uskoro cu, uskoro...otvaramo hotele znaci Mi smo sutra kod pedice pa cu znati gabarite.
    Je, jucer i ja s njim plakala, bogac kad se muci a ne znam vise kako pomoci, na kraju sam dala cepic pa je kasnije popodne ipak imao manevre po podu umjesto plakanja na meni, sad od jutra cendravitis pa cemo vidjeti kakav bude dan. Nista jos nije izbilo jooooooj.

bibi
    26. Listopad 2022. 09:57

melani32

Super za veliku curu! To oko hrane, naravno da nam je svima u interesu da bebe jedu po ps-u. Ali uz toliko nakuhavanja mi nikad nebi stigli otići u šetnju jer on dugo jede i ode dan. Odlučila sam da ću pokušat iskoristit svo lijepo vrijeme, da smo što više vani pa makar uletila i koja kupovna kašica ili tako nešto 🙂 A i na zraku se navodno bolje jede. Samo moram skrivati staklenku od kašice da nebi bilo osuđujućih pogleda super mama 🤣

Apsolutno potpisujem. Mi za sad klopamo pirov/obican griz ili palentu u kompotu, jogurt i bananu i tak nesto za veceru. Jucer nakon dr. sam razmisljala bit nadobudna al realno mala lijepo raste. Znaci da joj je to ok. 
    Za kupovne kasice sam vec ranije pisala da ih ne mislim izbjegavati kad ne stignem. Imam punu ladicu ali u zadnje vrijeme joj skoro stalno kuham. Jedino kaj me sad muci je sto mi mala zadnja dva dana super spava po noci. A ja to povezujem s tim sto je jela hipp kasicu za rucak. S obzirom da smo se napokon trebali cijepiti nisam htjela da slucajno ima neku reakciju na hranu ili proljev pa sam joj dala hipp. Sad si razmisljam da joj je moja klopa preteska ili sta vec i da se po noci vrti jer ju probava muci. Danas smo na mesu iz juhice i batatu s tikvicom. Bas me zanima kak ce bit po noci. Kak cu se zbedirat ak je do mog kuhanja😕

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    26. Listopad 2022. 09:59

Clarissa

Bravo za pregled! Nadam se da i noc prosla dobro. Ajjjj, taj treci obrok, uskoro cu, uskoro…otvaramo hotele znaciMi smo sutra kod pedice pa cu znati gabarite.
    Je, jucer i ja s njim plakala, bogac kad se muci a ne znam vise kako pomoci, na kraju sam dala cepic pa je kasnije popodne ipak imao manevre po podu umjesto plakanja na meni, sad od jutra cendravitis pa cemo vidjeti kakav bude dan. Nista jos nije izbilo jooooooj.

Javi kak je proslo! 
    E da rekla mi je pedica da su joj dosta dvije vece bocice u danu ako jede 3 obroka. To kod nas nebu proslo😂 al cisto da ne brines oko kolicine mlijeka.
    Mozda njemu jadnom izbije pola gebisa odjednom. Bas se muci/te 😕

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    26. Listopad 2022. 10:53

Bibi, mislim da je slučajnkst to s jelom i spavanjem. Pa ni nama nije svaka noć ista. Možda se taj dan više izmorila, bila na zraku, bila bolja temperatura u sobi. 😁
    Super za pregled! 🤩
    -
    Spiza... a bože moj, kad čitaš nutricioniste, i sebi bi morala kuhat 3x dnevno i smislit još par međuobroka i šta sve ne 😂
    Cura lijepo jede, raste, aktivna je. Sve po pe-esu.
    Kad vidim neke oko sebe šta ih hrane cokoladnim pudinzima od 10mj zaključim da sam ja super sa tek povremeno kupovnom kašicom. 😂
    -
    Jao Bru i Clarissa, možda svi zubići zbilja izbiju odjednom pa ste mirne. Jadni mališani.... proć će, ka i grčevi i refluxi i sve. Dan po dan.
    Moju mišku zubi zasad samo valjda žuljaju pa je stalno nešto po ustima, ali je u nekoj fazi di ja ne smijem nikud ako je umornija. Samo juri po stanu i čuješ "mamamaamamaam". Muž nekidan umoran, ja se otuširala i trackam se losionom a ona ne može bez mene. Pa su u hodnik dovukli stolicu i gledali me 😂
    -
    Muž je odavno s nama u krevetu, kratko je bio u izgonu na kauču 😁 nije baš udobno pa smo oboje imali kostobolju (ja zbog njenog prevrtanja po bračnom). Odmorili smo se kad sam je počela nakon bočice vraćat u krevetić. 😂 iako se zna još uvuć k nama kad mi se ne nuna usred noći nego je legnem u sredinu i tapšam po guzi. 
    -
    Moja trenutna briga je pomicanje sata. Jer se ona budi oko 5ipo. Čeka me buđenje oko 4ipo?! 😭
    -
    Pregled i cijepljenje imamo mislim 15.11. 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Clarissa
    26. Listopad 2022. 11:09

Pomicanje sata, ajjjj to sam i zaboravila. Nadam se da ti nece malenu presaltati. Mog je ljetno bilo izbacilo iz shina neko vrijeme, moram se pripremiti onda i na tu mogucnost. Imas prav, dan po dan, svi su prosli kroz to, takva je majka priroda, samo treba izdurati krizne trenutke/dane...od kojih je i danas jedan ocito, opet je bogac samo na meni koliko toliko miran, cim se probudi idu sirene. Uspijem u igri malo odvratiti pozornost, ali onda ga opet preplavi muka.
    Sreca da sam uzela kupovnih kasica za svaki slucaj, naime prekjucer nisam mogla ni na wc bez njega a kamoli u kuhinju, dobio je prvi put kupovnu to popodne i pojeo i sve okej. Jucer pak da ste vidjele show s popodnevnom kasicom, trudila sam se pripremiti je dok je spavao ali se probudio sav lud, vristao, probila ga i bol i glad u jednom. Ja taman miksam i pjevam mu, plesem da nasmijem dok je na podu i ludi, on se uto pokakio i nije mogao docekati da zavrsim hranu pa brze bolje peri rit i presvlaci dok se vristanje pojacavalo. Susjedi komotno mogli misliti da ga koljem ajme. I onda vriska dok sam brzinski zavrsila kasicu da bi ju malac aleluja smazao ful i onda se smirio. Barem je htio jesti. Ali ti decibeli, ajmeeee, dugo takvih decibela nije bilo, jos od faze grceva

melani32
    26. Listopad 2022. 16:26

Imate li vrtić? Mi imamo jedan zakrcan igračkama i nema šanse da ga uspijem osloboditi za miša. Moram ga nekad ostavit u krevetiću preko dana dok stavljam kuhat ili idem u WC, nikako ih ne ostavljam bez nadzora na podu. A on je onda jako nesretan i nabija glavom u rešetke. Ne znam dali kupit vrtić, oće li uopće htjet bit u unutra. Veći je čak bio dosta. A vjerojatno ćemo kupit ali evo da pitam ako vaši imaju i vole bit unutra. 🙂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.