Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bibi
    23. Listopad 2022. 21:32

Ajmo ne sad o povratku na posao. Pravimo se da ima jos vremena🙈
    Meni je malecka sad na malo vise od 600ml mlijeka. Napravim 170ml 4 puta na dan al ostavi malo skoro uvijek. Jedino po noci pocucla sve. Osim ako je u nekoj nervoznoj fazi, onda zivce lijeci hranom ko i njena mama. 
    Jede 3 puta. Ujutro oko 8 neku kasu sa vocem/avokadom ili po novom kajganu i jogurt i voce. Znam joj i prokuhati voce pa umijesati amaranth ili kvinoju i chiu. Rucak oko 12, mesno povrtni najcesce, a vecera je ili griz, palenta, neka kasa ili banana. Radim ga na kompotu od jabuke ili kruske. Rijetko zamutim kasu sa AD-om. I bas me grize savjest jer mi se to ne cini ko neka sreca od obroka al nemrem nakuhavat tri puta. Mislia sam mozda ispeci neki mini kruhic od pirovpg brasna i mljevenog lana pa joj to dati sa svjezim sirom npr. Ne znam…
    Po novom kad izlazim iz kuce dopuzi do vrata i place🤦‍♀️
    Pocela mi je i ladice otvarati, pelice ima tjedan dana vec izgledaju ko babine slape koliko ih rauba😂 Hahar mali
    Upitnica pa jel ja to dobro vidim da se gospon tata vratio u bracni krevet, cestitam 🥳 Moj svako malo cvili kak bi on s nama spavao ali ne stane u krevet, fijuuuu..Al ajd bila sam i sub i ned na kavi bez nje pa se necu zalit na njega, za promjenu malo.
    E da, mislim da cu uzet onu Xiaomi kameru za malu, ima ko mozda? Jeste zadovoljni?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• hehehhehe
    23. Listopad 2022. 23:44

https://ibb.co/1GWCfZj
    Zanima me da li je negativan ili pozitivan radi te okomite prazne crtice..

melani32
    24. Listopad 2022. 07:49

Bibi, imamo baš niski krevet, ali naravno kad je bio beba pazila sam da ne padne tako da sam jastuke stavljala ili deku srolala pa na rub kreveta. Nije padao s kreveta kad bi bi bio tako ograđen, ali jednom kad ga nisam ogradila se naravno otkotrljao na pod. 7 mjeseci je imao tad. 
    Miš je usavršio sjedenje ali i dalje puzi vojnički, nadam se da će kroz par dana skužit kako se puzi pravo. Brat i ja puzimo po podu da mu pokažemo, a mali se samo smije🤣

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

melani32
    24. Listopad 2022. 10:26

Joj kako sačuvati te male glavice? Prije malo je sjedio na casmatinu i odjednom se prevrne na leđa i glavom u parket, naravno da nije na podlogu nego sastrane. A sjedila sam i ja s njim na podu ali to je sekunda. Malo se prepao i zaplakao. Isto, kad je u krevetiću stoji na sve 4 i lupa glavom u rešetke ne kužim kako ga to ne boli. Mi smo većem kad je počeo prohodavat kupili spužvastu kacigu😂. Naravno da nije htio nosit. Kad se tako udare baš se osjećam jadno, a bit će toga...

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    24. Listopad 2022. 12:56

E da, nas krevet je bas visok…
    Melani, moja je na pocetku sjedenja znala tako glupo pasti i tresnuti glavom, evo sve isto. Ja sjedim pored nje al to je sekunda. 
    Ja sam za kindu htjela one spuzvaste pojedinacne navlake za resetke al su skupe za poludit.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

Tigrica
    24. Listopad 2022. 14:18

Čitam zadnjih par postova, na kraju nemam pojma sta sam procitala. Ubi me ovo vrijeme vani...
    Moja i dalje spava sa nama, ja uz rub, moja do mene jer se  stisce . Pocela  se okretat preme muzu po noci. Nocas ga je istukla.🤷‍♀️ Razmisljam kako da je  prebacim u kindrepet, al cica dosta po noci, onda mi se neda zezat sa kindrepetom. 
    Spavanje-za sad spava oke, zakmeci za cicu,pocica i zaspe. Zna se vrtit neki put poslje cicanja po noci da mene napipa ....bas trazi sa rukama.  Kad ustajemo   tako ju  ogradimo sa jastucima i poplonom okolo. Kad se probudi ne reagira jednako,neki put suti i lezi, mase sa nogicama,  ako me vidi zna sjest i smijat se, a zba se i zgalamit kad se probudi. Za sad se ne kotura po krevetu kad se probudi.  Nije nam dosad ispala sa  kreveta. Al je sa kutne. 
    Hrana- za sad smo na 2 kruta obroka, polako ubacujem i 3 vidim da trazi. 
    Na punih osam mj. se je pocela dizad, nije bas stabilna pa ne stoji dugo. 
    Melani tako je i meni moja, sjedimo  na podu, i samo se prekrene na leda i lupi glavom o parket sekunda, samo sto sam glavu okrenula. Srecom ,nije jako al dovoljno da se rasplace. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Clarissa
    24. Listopad 2022. 15:50

Ajme cure rekao je odnosno dreknuo mama! I to u zaru cendranja jer je bogac sav natecen i crven iznutra, zubi se ocito kuhaju a nikako da probiju, zadnji dani i noci su veseli od nervoze i placa... Ali mama, ijaoooo, malo sam izvan sebe Namazala sam ga onim gelom sad prvi put, ne znam hoce li pomoci, smiri se samo na meni i tesko ga odvojim, bas mu treba utjeha i blizina. 
    Inace spava u svom krevetcu, uspavljujem ga idalje unasem pa prebacim,a po noci se dizem kako kad zatreba, znaci zadnjih noci stalno pa nunam dok ne zaspi. Doduse pred par noci je bas lijepo odspavao preko 10 h i onda opet krenulo, samo sad nisu snovi nego zubi. Koji se jos ne nazuru,samo otekline i crvenilo. Bas ga opet drzim na sebi da spavao, bio zaspao pa vristao izmucen i miran je samo na meni, takva faza...
    Uf, i meni ljoska, isto bas ko da mora na parket opaliti glavom, iako sjedi ili kleci na podlozi bas rokne na parket. Koliko placa u zadnje vrijeme, znaci moram se naviknuti. A tek kad krene prema teglama i kablovima pa ja vicem neee neee, e onda posebno zacendra iz protesta.
    Malo slabije i jede otkad desni otecene, sad jedva da je nesto iz bocice popio ali kasicu je cak rijesio dopodne. Spremam se krenuti s trecom, ta ce valjda biti vecera jer cu ovu kasnopopodnevno onda pomaknuti na rucak pa cemo time imati bocicu ujutro i navecer, a 3 kasice jednu za drugom, valjda bude tako ispalo. Nabadam ovo jednim prstom preko ramena i trudim se stisnuti posalji poznatami situacija di se veeelika poruka na kraju izbrise 

• Clarissa
    24. Listopad 2022. 15:51

I evo croatian tragedy, mjehur mi puca kolko moram na wc, al on spava na meni i ne mogu,kad ga spustim krene cendranje i shiza u roku odmah

• Clarissa
    24. Listopad 2022. 15:55

Evo sam se pokusala pomaknuti i stisnuo mi je odmah grkljan aaaaaaaaa. Cu na kraju sebi pelene oblaciti

bibi
    24. Listopad 2022. 21:34

Clarissa jao jao. Pa to su najtezi zubici do sad u grupi, cini mi se. Moja je prije nekih 3 tjedna bila nemoguca. Isto su kasnije izvirile kljovice. Netko mi je rekao da je dao bebi i cepic kad su zubi bas jako zezali. I mi kad  nas bole zubi popijemo tabletu. Drzim fige da prodje sto prije. A jesi ti bolje malo? Znam da si bila dosta tuzna i usamljena..
    E da, cini mi se da sam prestala celaviti. Krenula sam piti kolagen od Yasenke, ne znam jel od toga ali ide na bolje.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.