Dea eto, bebe su bas razlicite hehe. Drzim fige da sto prije prodje. Mozda da probas sa guscjom masti hmm..
Drafa Frau, super za mirnu noc :) ma nadoknadi ona to tokom dana hehhe A to za grcice, nznm. Moje misljenje je da to nisu grcici, nego beba tako mala nema razvijena crijeva, tocnije fali joj,tj.jos nema lactobacillus reuterija dovoljno, znaci tih mikroorganizama odnosno dobrih bakterija koje pomazu razgraditi papicu u crijevima i zato bebu boli stomacic i ovako i kod kakanja. Zato ti je moj savjet BioGaia i strpljenje jer stvarno pomogne. Nama je vec nakon par dana.
Mislila sam jednom da ima grceve, ali je bila puna zraka, a nije mogka prditi pa sam joj davala espumisan baby dva dana i toga sno se rijesile, bogu hvala. :)
A za oko, nznm sta i kako se upalilo. Ako jw bas upala, trebala bi ici pedijatru, ne mora beba biti prikavljena.
A ako ima sluz, to je najvjerojatnije doslo jer se bebicama skuoljaju bakterije izmedju oka i nosa i onds dolazi sluz, to bi trebala cistiti fizioloskom ili blagom kamilicom, izvana prema unutra, svako oko drugom gazicom.
Dazi, rekla mi je patronazna da cistim, ali obicnom vodom.. sad sam uvela fiziolosku i kapam joj mlijeko. Meni izgled kao da ima sljivu na oku, zatvoreno je i crveno okolo. Imala je krmelje i sljepljeno jos u bolnici a nisu joj to cistili. Cak i kad sam spomenula, nitko nije reagirao.. sad je mozda nastala upala, taman nakon toliko dana 😣 ici cu danas popodne prijavit ju kod pedijatra pa cu odmah i pitati. Ali nebi ju vodila... pa ima samo 8 dana.. a tam ce bitu klinaca koji boluju od gripe i sl
url=https://lilypie.com]
Dazi, rekla mi je patronazna da cistim, ali obicnom vodom.. sad sam uvela fiziolosku i kapam joj mlijeko. Meni izgled kao da ima sljivu na oku, zatvoreno je i crveno okolo. Imala je krmelje i sljepljeno jos u bolnici a nisu joj to cistili. Cak i kad sam spomenula, nitko nije reagirao.. sad je mozda nastala upala, taman nakon toliko dana 😣 ici cu danas popodne prijavit ju kod pedijatra pa cu odmah i pitati. Ali nebi ju vodila… pa ima samo 8 dana.. a tam ce bitu klinaca koji boluju od gripe i sl
Svaki pedijatar ima period za zdravu djecu, pa nazovi na pocetku radnog vremena i pitaj kad da dodes. Kod moje je to uvijek pred kraj radnog vremena, bila ujutro ili popodne.
Probaj joj malo masirati suzni kanal, mozda se zacepio i nema protoka pa se zato stvaraju krmeljici..
I znam da si iscrpljena ali nocni podoji su u pocetku jako bitni da se odrzi laktacija, s obzirom da je prolaktin u nasem tijelu u najvecoj koncentraciji nocu.
Mi smo nesto bolje, cijelu noc je cicao, svako malo je trazio. Mozda nije bilo puno mlijeka al ce ga barem navuc tako. Nisam se nista naspavala ali sam sretna jer je i ovo pomak da sam trazi. Izdajam preko dana, jucer je popio 100 ml izdojenog mlijeka na casu. Crvenilo na licu je puno bolje nakon samo jednog mazanja, pa se nadam da ce uskoro i nestat skroz.
@Orangina, mi imamo jako suho lice i kozu opcenito a to je cesto kod zimskih beba. Ja misa redovito umivam i namazem ga obicnom kremom za guzu koja nije parfimirana itd
@Frau, mislim da kod vas nisu grcici. Malenoj, ako nije prava upala mozes kapati svoje mlijeko, cistiti fizioloskom ili obicnom prokuhanom vodom i masirati suzne kanalice. Ako je upala, neka ju pedi pogleda i da kapi.
Aymee
Ah drage moje ove nase zimske bebice bas zezaju. Nas grčevi danas opet zezaju, i samo bi da se nosi i uz mene jedino zaspi
Takodjer i kod nas je suha koza, lice joj svaki dan mažem kremicom. Plus ove točkice i bubuljice sitne
Tea, sto si me slatko nasmijala.
Dazi, Bogu hvala da je bebica dobro.
Dea, to je odlicno i za tebe i za bebicu.
Curke koje dojite da li koristite jastučiće za višak mlijeka i kako to kontrolirati?
Ah drage moje ove nase zimske bebice bas zezaju. Nas grčevi danas opet zezaju, i samo bi da se nosi i uz mene jedino zaspi
Takodjer i kod nas je suha koza, lice joj svaki dan mažem kremicom. Plus ove točkice i bubuljice sitne
Curke koje dojite da li koristite jastučiće za višak mlijeka i kako to kontrolirati?
Koristila sam u pocetku dok se nije regulirala kolicina mlijeka. Sad mi ne curi nista kad ga dojim. A kontrolirat ne mozes nikako jer kad se otpusti mlijeko otpusti se na obje, mozak ne zna na kojoj dojci beba sise..
Mene bas muci ovo dojenje... spavale smo 3 sata nocas... malena je jucer pocela plakat oko 6 i do 2.30 nocas se nije mogla smirit. Oko 19 je dojila, pa u 20, pa u 21, pa opat oko 23, u 1 sam je opet stavila na cicu... ono sto sam primjetila na vagi da kad je stavim na lijevu cicu ne posise skoro nista... 10-20ml mozda 😐 rezultat je da mi jutros curi mlijeko a dojke skoro prazne... 😣 jel to od previse cicanja ili gubim mlijeko... misica se probudila oko 5.30 i onda sam je stavila na desnu da pojede nakon takve pauze... prije svakog podoja je kakala, bar malo... muci se kod stolice i vristi 😥 ne znam sta mi je radit! Sad planiram kad joj jednu cicu dam da drugu izdajam... moze li to pomoci? I dali da joj to mlijeko dajem na bocicu? A nemam ni bocicu, i to trebam kupit...
url=https://lilypie.com]
Ja sam koristila jos u rodilistu i kad sam dosla doma jedno vrijeme jer sam imala strasne navale mlijeka, medutim sam imala bolne i peckave bradavice pa sam citala o tome i shvatila kako je u jastucicima problem jer bi bradavice trebale biti sto vise na zraku.
Izbacila sam jastucice i oporavile se bradavice, jest da je bilo mlijeka na sve strane, ali bitno da ne boli :)
Tea, presmjesno!!!! Ali bitno da funkcionira 😂😂😂😂 nadam se da nece brzo provalit da se lukava mana sluzi trikovima 😁
A valjda nece… Jos da.ovog starijeg naucim da se kolica voze preko kabla a ne zabijaju u zidove, radijatore, ormare, akvarij, gajbe sa pticama i td, pa ce bit ok! :)
Bas sam se nasmijala na ovo!! 😂😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji