Dea, jucer nije imala dugo grceve, plakala je od 18 do 23, u navratima. Izdojila sam se iz obje dojke jednom 40 ml a drugi puta 20. Morala sam da vidim koliko uopce ina mlijeka. To je popila u 3 obroka. Ona jedjostavno uzme 20ml i ostalo ne zeli, igra se sa bocicom kao sa cicom. Po noci sam joj dala cicu, a ujutro je ne mogu probudit. Do 16 uglavnom spava, vise se ne razbudi ni kad ju presvlacim. Stvarno ne znam sta da rafim. Sstalno je uspavana. Stolica joj je popodne zelenkasta, koliko znam to je od pothranhenosti. Ali ne zeli vuci, cak ni iz bocice. Dobivala je ad samo u bolnici. A moje cice cure, a u nikma nema dovoljno.
url=https://lilypie.com]
Dea, jucer nije imala dugo grceve, plakala je od 18 do 23, u navratima. Izdojila sam se iz obje dojke jednom 40 ml a drugi puta 20. Morala sam da vidim koliko uopce ina mlijeka. To je popila u 3 obroka. Ona jedjostavno uzme 20ml i ostalo ne zeli, igra se sa bocicom kao sa cicom. Po noci sam joj dala cicu, a ujutro je ne mogu probudit. Do 16 uglavnom spava, vise se ne razbudi ni kad ju presvlacim. Stvarno ne znam sta da rafim. Sstalno je uspavana. Stolica joj je popodne zelenkasta, koliko znam to je od pothranhenosti. Ali ne zeli vuci, cak ni iz bocice. Dobivala je ad samo u bolnici. A moje cice cure, a u nikma nema dovoljno.
Frau, stani! Jesi pratila sto sam do sad pisala??
Zelena stolica nije stolica gladi vec oksidirana zbog zraka u crijevima!
Trenutno izdajanje pokazuje koliko mozes izdojiti u tom trenu i nije mjerilo kolicine mlijeka! Beba kad doji uzme puno vise jer se mlijeko stvara i kad beba sise a poticaj otpustanja mlijeka nije isti kad beba doji i kad se izdajas.
Ako vec nudis izdojeno a stvarno NEMA potrebe za tim, daj joj na spricu ili na casu, sa bocom ces si stvoriti probleme tako da ces ju zbuniti i s vremenom ce ti odbijati sisu.
U cemu mislis da je problem?
Ajde si molim te procitaj zadnju recenicu i vidi dal ima smisla ono sto si napisala. Da u dojkama nema mlijeka ono nebi curilo!
Koliko imate podoja dnevno? Al ono aktivnih da cujes da guta?
Stavljaj ju sto cesce na sisu, bitan je i taj kontakt bebe sa dojkom.
Molim te javi se, ovim tempom si na putu da si ugrozis dojenje!
Dea, bila mi je patronazna sad. Malo me umirila. Ona misli da je to za sad sve ok! Malena manje jede i to je sve. Veli da joj cesce guram cicu pa koliko potegne, potegne. Ona nekad odbija cicati, pa me to zbunjuje. A o aktivnom cicanju ne mogu previse, mozda nekih 10 min ju uspijem odrzat, onda zaspi, pa ju stavim da podrigne, pa ju vratim. Ali najcesce opet zaspi ili se igra kad joj idem bas na zivce.. onak pravi se da cice... mislim da su joj grcevi svakodnevni, javljaju se u 18 i krece vristanje, grcenje, mahanje rukicama i nogicama. Ne spava do ponoci i valjda ju to toliko umori da spava do jutra. Ne mogu je razbiudit niti sa presvlacenjem i brisanjem.. a kad joj dam cicu opet zaspi... tako da do jutra skoro uopce ne jede.. do sad sam joj bocicu dala za probu, jer mi je to jedini nacin da znam koliko je pojela. Ne mislim izbacit dojenje. Imam jos i problem sa lijevom bradavicom, malo je uvucena. Beba ne moze stavit cijelu aureolu u usta, pa na nju ne izlazi mlijeko. Dok se izdajam, rucno stisnem iznad bradavice i tako curi, ali kad stisnem samu aureolu ona se zacepi jer bradavica ude u dojku. Ne znam mozes li razumjeti sta pisem ;)
Oko smo rijesili. 😉 kupila sam i biogaiu, pa cu probat s njom par dana, da vidimo hoce li biti bolje.
Drago mi je da te smirila..
Jesi probala dojiti na lijevu sa sesiricem? Jesi probala nekako izvuci bradavicu? Sa spricom ili izdajanjem prije podoja, kockom leda?
Gle, znam kaj prolazis, ja sam to isto prosla sa svojom curom. Vristanje od 19-01h svaku vecer prva 3 mj, sve isprobno nije palilo dokgod nije sama prestala. Bijeli sumovi bi pomogli na mozda 3 min, ali bi onda od 1h do ujutro prespavala sa mozda jednim budenjem. Svaki dan bi bio super i vec me u 6 hvatao grc u zelucu jer sam znala da u 7 pocinje sou..
Probaj joj kad sisa trzat bradu ili po obrazu, nama to nekad zna upalit. Probaj i radit kompresije kad vidis da vec slabije vuce da joj potaknes protok mlijeka.
Ja bi ti stvarno preporucila da se, prije nego te uhvati panika ili nesto slicno, javis ili ovdje ili Rodama..
Vjerujem da cete uspjeti, svakome je tesko u pocetku i razumijem da te mozda strah jer sve skupa je novo za tebe..
Dea za picetak hvala!!! Nisam probala sesirice, ali sam probala izdajalicu, koja radi na vakum.. nista se ne dogada, ni kapi mlijeka, bradavica se uvlaci u dojku. Iskreno, dosla sam doma prije 3 dana... jos se pokusavam snaci... otkrivam koliko beba jede, zasto toliko.malo... koliko dobiva na kilazi, zasto place... redovno ju mucim kod dojenja, gladim po obrazu, bradi, trljam joj glavicu, stipam za noge i leda... imam osjecaj da se sve vise navikava na moje poticanje da doji. Dojku obicno stisfem kroz cijelo dojenje... to su mi pokazali na intenzivnoj.. inace valjda nista nebi pojela. Rode sam zvala prekjucer, istina u 19.30 ali nitko se nije javio 😑 onda su mi bas trebali... sad sam dosla do zakljucka da slabije jede popodne kad nastupaju ti grcevi, iako ni ujutro nije bas nesto halapljiva.
Vaganje cu uvesti jednom dnevno, da imam neku kontrolu. Ovo mi je pokazalo da nije prozdrljiva i da jede manje od prosjeka... ali kilaza je u plusu, pa nije zabrinjavajuce ;)
Kaj su bijeli sumovi? Za pocetak cu probat biogaiu. Nadam se da ce pomoci.
Bijeli sumovi su zvuk usisavaca, fena, nape i sl koji umiruju bebu, tzv white noises..
Aj probaj izvuc bradavicu sa spricom, stavit cu ti sliku, najbolje sprica od 5 ml. Meni je vakuum izdajalice iskreno slab, jace mi on povuce kad doji..
Za biogaiju racunaj da treba par dana da djeluje, ako ce djelovat.
Kaze frendica da je njima pomagalo espumisan za taj zrak u crijevima. Nama nije pomoglo nista, ta nervoza je trajala dok je nije sama pustila..
E da.. ne znam dal imas fejs profil, ak ne isplati ga se napravit samo da se tamo javis rodama. Najcesce su preko dana, preko noci preuzima zena koja zivi u Americi pa zbog vremenske razlike taman pokrije pitanja dok ove nase ne mogu. Samo napisi starost bebe jer postove one odobravaju a prvo rjesavaju novorodencad..
Frau draga, nadam se da cete uspjeti rijesiti dojenje a nemoj ju vagati jednom dnevno, nego ako bas hoces, vazi ju u 3, 4 dana. Ovako ces si samo stres stvoriti..
Aymee
Sortiraj odgovore
Najstariji