Evo i nas debelih😂danas smo bili na kontroli sve super hvala Bogu malo smo se vise udebljali skoro 2 kila za mjesec dana imamo 7.700 i 62 cm...Lice nam se očistilo nadam se da je isao pa-pa taj dermatitis jedini problem je sto mama skoro nista ne jede jer ju je ako strah da joj nešto ne izbaci opet po licu...dijete debelo,a mama gladna...😁😃😃
Ima upaljeno oko, rekla mi je patronazna da joj kapam mlijeko.. al ne prolazi… imate vi kakav prijedlog? Citam po netu da pedijatar treba dati kapi, al tko ce cekat njehov pregled? Jos se nismo niti prijavili…
I mi smo imali upaljeno okico neka 2-3 tjedna, čim se rodio. Dali su mu kapi neke na T... nešto, i nisu pomagale, onda su mu prepisali Maxitrol kapi, one su bile bolje, ali nismo mu mi puno to kapali jer su antibiotske, nego sam mu po preporuci patronažne često tijekom dana čistila mlakom kamilicom i to od vanjskog kuta prema unutarnjem i masirala taj suzni kanalić u tom smjeru da izađe to što ga je zaštopalo.
Sad je ok već mjesec dana, ne vraća se upala.
Mi problem suhe kože rješavamo maslinovim uljem domaćim. U toplu vodu stavim par kapi i onda gazicu u to umočim, dobro ocijedim i cijelog ga time protrljam, i lice. Koža mu je prekrasna i nikakvih osipa nema. Ali ne previše ulja, tek toliko, koja kap. To nam je isto patronažna rekla jer je imao jako suhu i perutavu kožu.
U kupku mu ne dajem jer se bojim da će mi iskliznuti kad ga uzimam iz kade...
I da, hvala svima na lijepim porukama, ohrabrenjima i dobrodošlici. Sve sam pročitala, ali nisam stigla na sve odgovarati... I mi se mučimo dosta, sad ni sama ne znam s čime, mislila sam da su zubići, a sad sam još manje pametna - nakon posjeta pedijatru.
Dobili smo i koktel cjepivo jučer, pa mi sad nekako dosta spava... Jel to normalno? Premda je neki nemiran, cijelo vrijeme drmucka nogice, često rukice, malo se probudi, kenjka i kad ga pomazim, opet zaspi.... I slabije jede. Kad je budan, ok je, ima energije. Samo nije dugo budan... Temp je imao sinoć nakon što je cjepivo dobio 37,6. Spustila se kad je zaspao.
Evo i nas debelih😂danas smo bili na kontroli sve super hvala Bogu malo smo se vise udebljali skoro 2 kila za mjesec dana imamo 7.700 i 62 cm…Lice nam se očistilo nadam se da je isao pa-pa taj dermatitis jedini problem je sto mama skoro nista ne jede jer ju je ako strah da joj nešto ne izbaci opet po licu…dijete debelo,a mama gladna…😁😃😃
Super za bebicu, samo neka raste! :) Bitno ke da je zdrava. I ne sekiraj se ako ti govore da je predebela. Na jedno uho unutra-na drugo van!!!Bitno da ped.kaze da je sve u redu!!
url=https://lilypie.com]
Slazem se s Teom. Neka bebe rastu i papaju koliko im treba. Nekima vise, nekima manje ali znaju bebe koliko im je potrebno..
Ja sam svakako razmisljala o maslinovom ulju, Nefertiri, da li ga prvo kuhas ili onako svjeze? Mi smo se neki dan cijepili i dobro je proslo, samo je bio malo kenjkaviji nego inace. Ako ti temp skoci iznad 38,5 mlak tus i paracetamol. Neke bebe znaju vise, neke manje spavati, vazno je da se budi, nije letargican i da papa uobicajeno. Ako bude bilo sto neuobicajeno, zovi pedijatricu odmah. I daj mu cim vise tekucine (ako je na AD vode, caja a ako je na tvom mlijeku nudi mu dojku cim cesce) da ne dehidrira i da mu ne skace temp.
Aymee
Frau draga, ja ti o dojenju ne znam nista ali svakako savjetujem da zvrcnes Rode. A ako Lota plaka malo vise, daj joj vremena da se privikne na vanjski svijet. Ako se muci dok kaka, pokusaj ti vidjeti kako reagira na hranu koju ti papas i pij cim vise tekucine (unosom tekucine ces povecati i kolicinu mlijeka - ovo znam jer sam ja morala smanjivati tekucinu jer sam curila ko spina - jednu izdajala, pod drugu casu)....
Aymee
Frau, ako Lota samo doji mlijeko nije nestalo sigurno! Sa 9 dana je opet manji skok pa je moguce da zbog toga place, a zbog cestog cicanja dojku djeluju prazno. Neka ima 10-12 podoja u 24h, nikako manje vise moze bit.. Mislim da nemas potrebe izdajat jer ces joj onda davat to mlijeko i automatski preskaces dojenje i tu ces uc u zacarani krug.
Nemoj vagati svaki dan, vazi ju tjedno jednom ili dva puta. Vaganje poslije svakog obroka nema neke velike svrhe jer u jednom podoju mogu pojest 50 ml a vec u sljedecem 15 ml, a izmedu piskit i kakit 2 puta a nekad ni jednom.. Stvaras si dodatan stres koji je totalno nepotreban.
Frau, mozes joj masirati trbuh ili voziti bicikl sa nogicama. Mom malom pase kad ga drzim od sebe sa podignutim nogicama. Nekad tocno krene kenjkat kad zna da ce kakat i ceka da ga uzmem tako i onda krene prditi i kakati.
Ina, bravo za kilazu! Samo nek beba raste..
Mi prijavljujemo skok u razvoju od jučer bi stalno cicu, danas da ne spominjem svakih sat vremena je traži. Imam osjecaj da su prazne i ispuhane, a ona samo traži, bit ce vesela noc.
Sortiraj odgovore
Najstariji