@Dea bas mi je zao sto ti se mali muci i sad s bronhitisom...jel mu je onako sviralo u plucima ili je cesto kasljao? Ja malom izvlacim smrklje cim vise, krcat je a bojim se isto da se ne spusti na pluca ili da dobije upalu uha..
@Dazi ajde bar nije bronhitis ali znam da ti je grozno kad se mala muci 😞 Drzim fige da lijepo papa i napreduje! Izgleda zimske bebe bolezljive uff!
@Mela kupamo se po potrebi, kad mu procuri pelena i mozda 2-3 puta tjedno navecer kad je tata kuci 😊 Lice mu cistim svako jutro i pregledavam mu nabore i izmedu prstiju
@Frau ljepse je biti doma sigurno 😘 Lotica lijepo papa, a i mi imamo nervozne dijelove dana kad mu se pajki tak da ne brini
Orangina, Tea kako su vaše bebice?
Mucimo se s grcicima pa ga nosam stalno, i s nosicem, ne moze lijepo cicati ni spavati dok mu ne ocistim i budi se kad mu je zacepljen nos.
Dobio je neki osip po cijeloj glavi i prsima, neznamo od cega, pedijatrica kaze mozda je osjetljiva koza pa da vidimo ako ne prode kroz par dana opet na pregled. Prvo je imao one dojenacke akne pa sitne pristice kao da se preznojio.
U mjesec dana dobio 940g i 4cm tako da dobro napreduje 😊 Poceo je lijepo drzati glavicu i smije se zapravo, nije vise samo vjezbanje grimasa 😀
Evo drage moje da se i mi javimo..
Cijeli vikend smo se borili sa cicanjem i ciscenjem nosa. Kad bi nesto i pocicao onda bi se nakasljao tako da bi povratio. Na kraju sam kupila izdajalicu jer mi rucno nije islo. Nakon pocetne prepunjenosti i njegovog odbijanja cicanja meni se mlijeko nesto smanjilo. Sad izdajam izmedu dojenja da potaknem dodatnu proizvodnu a izdojeno mu dajem na casu.. U petak je zavrsio na ventolinu, jos imamo 3 dana navecer za inhaliranje. I preko vikenda mu je buknuo dermitis po licu, pa smo sad dobili aflodem u belobazi za mazanje..
Frau, drago mi je da ste dobro. Za vagu ti preporucujem da ne kupujes jer ce te tek to dodatno izluditi..
Joj Dea vama se bas zakompliciralo 😥 nadam se da ce brzo proci...
Mi smo isto poceli cistit nosic, cim smo dosli doma... be mogu vjerovat da vec ima smrkljica, a dabas joj je tek tjedan dana...
Vagu sam dobila pa je zato i mislim koristiti. A mislim da je vec pocela dobivat na kilazi.. brzo ce ona to vratit s ovim ritmom dojenja 😉
url=https://lilypie.com]
Dazi, drago mi je da se misica oporavlja!!! Bit ce to dobro, samo treba vremena 😙
Orangina, sta koristis protiv grceva? Tj, kako pomognes? Moju muci pred kakicu, sva se piga, vristi, neutjesno place i tek nakon sto se pokaka se smiri. E sad patronazna veli da jos nebi trebali biti grcevi, a sta je onda ovo? Pomognem joj sa nogicama, sahijem ih na trbuh, malo masaze po trbuhu, al jos pupak nije zaraso pa moramo paziti.
Dobila sam i preporuku bolnice da uzima d3k1 i to od 8og dana do 3 mjeseca zivota, a patronazna veli da pricekam pedijatra da on preporuci.. a to ce biti tek za mesec dana.
Dazi, drago mi je da se misica oporavlja!!! Bit ce to dobro, samo treba vremena 😙
Orangina, sta koristis protiv grceva? Tj, kako pomognes? Moju muci pred kakicu, sva se piga, vristi, neutjesno place i tek nakon sto se pokaka se smiri. E sad patronazna veli da jos nebi trebali biti grcevi, a sta je onda ovo? Pomognem joj sa nogicama, sahijem ih na trbuh, malo masaze po trbuhu, al jos pupak nije zaraso pa moramo paziti.
Dobila sam i preporuku bolnice da uzima d3k1 i to od 8og dana do 3 mjeseca zivota, a patronazna veli da pricekam pedijatra da on preporuci.. a to ce biti tek za mesec dana.
Frau taj k1d3 nije obavezan, on je samo preporuka nasih neonatologa. Ja malom nisam davala jer sam procitala strucni clanak od vodecih pedijatara americke udruge pedijatara u kojem govore da se taj k1 vitamin primjenjen lokalno ne moze apsorbirati da bi imao ucinka. Zato pri rodenju dobiju injekciju k1 vitamina.
Plus sto su svi koje znam a da su davali taj k1d3 rekli da izaziva uzasne grceve. Ja sam prvi mjesec dala biogaia d3, sad koristimo oleovit d3.
Meni je cura dobila grceve 7.dan. i patronazna je potvrdila da su grcevi. Krenuli bi naglim neutjesnim placem, stisnula bi trbuh i najcesce ispruzila noge..
Isprobaj razne polozaje, curi je odgovarao polozaj potrbuske na nasoj podlaktici.
Orangina, malo mu se culo na plucima kod disanja pa je dala ventolin. A i kasljao je dosta nekad bi se toliko zakasljao da je znao povratiti..
Dea draga ja sam joj od subote odmah pocela s balm by jela, odlicna stvar. Mazala sam joj ispod nosica, sinuse i prsa, evo danas je zadnji dan jer smo tri dana smijem joj stavljati. I srecom nije se nista spustilo. A kasljala je jako da bi povracala i cak se bi se povela gusiti i ostajala bez zraka, bila sva zaceoljena,nije jela, i evo danas jw produktivni kasalj i iskasljsva sluz.
Jako mi je zao da vam se zakompliciralo ahhh
Druge zene oprostite,nisam bas u toku, ali stvarno nemam kad.
Dea draga ja sam joj od subote odmah pocela s balm by jela, odlicna stvar. Mazala sam joj ispod nosica, sinuse i prsa, evo danas je zadnji dan jer smo tri dana smijem joj stavljati. I srecom nije se nista spustilo. A kasljala je jako da bi povracala i cak se bi se povela gusiti i ostajala bez zraka, bila sva zaceoljena,nije jela, i evo danas jw produktivni kasalj i iskasljsva sluz.
Jako mi je zao da vam se zakompliciralo ahhh
Druge zene oprostite,nisam bas u toku, ali stvarno nemam kad.
Drago mi je da je vama koliko toliko bolje..
Ja sam taj balm koristila sa curom i nije nam bio od koristi, tako da ga sad nisam ni kupovala
Evo, mi jucer prosli bez vriske zbog grceva… Nadam se da ce ta voznja kolicima djelovati i dalje. Uz Biogaia kapi i caj od kima, mali prducka i podriguje dok se vozamo po kuci… Barem se vise ne muci onako… Ako vam nista bebicama ne pomaze, pokusajte i vi sa tom metodom. Cim pocne onako nervozno lupati nogicama. grciti se i vristati, ja ga stavim u kolica, pobacam kablove po podu i krece voznja po hodniku. Za manje od 2 min prestane vriska. Samo me gleda i prdi! :) Njega ulovi između 14-20 h.
Jutro cure, nama je noc isto prosla mirno... bez grceva!!! Muci ju kad treba kakati, ali brzo prode 😏 nocni podoj smo preskocili... mama je paly u nesvjest i nije cula alarm 😁 ali zato se beba probudila u 5.30 i skocila sam momentalno iz kreveta 😁
Ima upaljeno oko, rekla mi je patronazna da joj kapam mlijeko.. al ne prolazi... imate vi kakav prijedlog? Citam po netu da pedijatar treba dati kapi, al tko ce cekat njehov pregled? Jos se nismo niti prijavili...
Sortiraj odgovore
Najstariji