Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aymee
    03. Ožujak 2018. 05:56

Dazi

Hej draga. Nikako!

A joj, zao mi je strasno.. svakako vidi kako ce biti za vikend i u ponedjeljak kod doktorice. Ne ljuti se na sljedecim recenicama. Ja bih trazila da mi atopijski potvrde testom, ne bih dala da to bude samo pregled od oka. Takodjer, ako cete ju testirati na intoleranciju na laktozu isto bi trazila test. Sto se tog osipa tice, bez ljutnje, ali mozda je samo rijec o osjetljivijoj kozi, mnoge zimske bebe ju imaju. Ako testovi pokazu negativno, pokusaj joj promijeniti ad i davati cesce a manje obroke, mozda mrva jednostavno tako papa. Sigurna sam da cete naci neko rjesenje.. 

Ovo sam ja skuzila na svome.. ako ne ocistimo nosic, jede i zna vristati, valjda mu smeta sto ne moze disati, pa eto probaj i to.. 

Aymee

• Aymee
    03. Ožujak 2018. 07:38

Bubamara86

Mozda je stolica zelena zbog mlijeka. Mi smo od danas na Nanu sensitive i doktorica me upozorila da ce stolica biti zelena i da se ne prepadnem. Ali ako ne jede, zovi pedijatricu, mora ti pomoci da joj nadjes nesto sto ce joj odgovarati. Bas mi je zao sto nije dobro prihvatila novu hranu, ali mozda joj treba vremena da se prilagodi kao sto kazes.

Bubamaro, je li ti jos mama kod tebe? Ako je otisla, kako ti se muz sada snalazi?

Aymee

03. Ožujak 2018. 08:46

Nema ljutnje, nedaj boze :)
    Evo ovako, zelena i proljevasta stolica je zbog hrane ove i normalno je to. Pojela je od sinoc 90ml,pa dva puta po 60ml. Bili smo upravo kod privatnog dermatologa i on je rekao da ne moze sa sigurnoscu reci je li rijec o atopijskom ili seboroicnom dermatitisu ili nekoj alergiji jer je ona jos malena, a bogi dragom hvala ima osip samo po licu .prepisao nam je kremu koja se pravi u apoteci i uzeli smo je. Rekao je da naszavimo s ovom hranom, a ako zelimo mozemo pokusati s obicnom, i pokusali smo s obicnom .pojela je 20ml i pocela se jako grciti i jaaaako plakati, nudila sam joj jos, ali je pljuvala i plakala, tako da nastavljamo s ovom hranom. I evo jutros skoro pa vwc da nema osip .
    I rekao je da ne bi on jos da idemo na daljnje pretrage jer je jos premala. Tako da u dogovoru s njim cekamo mjesec do dva da vidimo kako ce se situacija razvijati. 

• Aymee
    03. Ožujak 2018. 09:13

Dazi

Nema ljutnje, nedaj boze :)
    Evo ovako, zelena i proljevasta stolica je zbog hrane ove i normalno je to. Pojela je od sinoc 90ml,pa dva puta po 60ml. Bili smo upravo kod privatnog dermatologa i on je rekao da ne moze sa sigurnoscu reci je li rijec o atopijskom ili seboroicnom dermatitisu ili nekoj alergiji jer je ona jos malena, a bogi dragom hvala ima osip samo po licu .prepisao nam je kremu koja se pravi u apoteci i uzeli smo je. Rekao je da naszavimo s ovom hranom, a ako zelimo mozemo pokusati s obicnom, i pokusali smo s obicnom .pojela je 20ml i pocela se jako grciti i jaaaako plakati, nudila sam joj jos, ali je pljuvala i plakala, tako da nastavljamo s ovom hranom. I evo jutros skoro pa vwc da nema osip .
    I rekao je da ne bi on jos da idemo na daljnje pretrage jer je jos premala. Tako da u dogovoru s njim cekamo mjesec do dva da vidimo kako ce se situacija razvijati.

Vidis draga da nije mozda atopijski. To je jako teska dijagnoza za malu mrvu bez da se rade dodatne pretrage.. Samo polako, treba vremena i strpljenja, jako su oni mali i ne znaju reci sto im je pa reagiraju placom. Ja se isto nekad zabrinem a zapravo potpuno neopravdano.. Vrijeme brzo, jako brzo leti i vec su im 2 mjeseca. Uskoro cemo tipkati o mrkvicama, jabukicama itd. 

Aymee

03. Ožujak 2018. 09:22

Draga jedva cekam to vrijeme. Da ja njoj fino pravim hranicu. Ahh
    Ali dobro, vidjeti cemo, pokusati cemo jos koji put joj dati bocicu obicne hrane, pa ako i dalje bude ista stvar, onda cemo samo ovu hranicu i vidjeti dalje. U konacnici mi je najbitnije da ona napreduje!! :)

• Bubamara86
    03. Ožujak 2018. 09:30

Dazi, super sto se osip povlaci! A i hrana joj je ocito bolja od obicne, najvaznije da je od nje nista ne boli... Strasno je gledati dijete kako se grci od bolova, znam po svojoj mrvici.
    Aymee, mama je otisla i vec mi nenormalno fali. Prva dva dana je bio kaos, sve je ostalo na meni i bila sam poluluda. Muz se sad aktivirao oko kucanskih poslova pa mi je s te strane lakse, ali sto se bebe tice i dalje nema bas osjecaja, obavi sve kao da je neki zadatak, a ne dijete. Ne dodje mu da se druzi s njom, prica i tako. I ljuljanje mu nije bas omiljeno... Valjda taj ocinski instinkt nije bas kao majcinski, a u nasem slucaju ni priblizno 🙈

• Aymee
    03. Ožujak 2018. 09:51

Bubamara86

Dazi, super sto se osip povlaci! A i hrana joj je ocito bolja od obicne, najvaznije da je od nje nista ne boli… Strasno je gledati dijete kako se grci od bolova, znam po svojoj mrvici.
    Aymee, mama je otisla i vec mi nenormalno fali. Prva dva dana je bio kaos, sve je ostalo na meni i bila sam poluluda. Muz se sad aktivirao oko kucanskih poslova pa mi je s te strane lakse, ali sto se bebe tice i dalje nema bas osjecaja, obavi sve kao da je neki zadatak, a ne dijete. Ne dodje mu da se druzi s njom, prica i tako. I ljuljanje mu nije bas omiljeno… Valjda taj ocinski instinkt nije bas kao majcinski, a u nasem slucaju ni priblizno 🙈

Draga, vazno je da se kako tako pokrenuo. Polako ce i njemu to doci. Moj dragi je isto s pocetka obavljao "zadatak" . A onda je dosao dan kad mu prvi put zaspao na prsima nakon hranjenja. Onda je neko vrijeme opet dosla rutina. E sad kad je skuzio da se blucko smije kad mu pricas, opet se topi. Kod njih se te stvari grade.. ipak su ta bica bila 9 mjeseci ispod naseg srca, 

Aymee

• Aymee
    03. Ožujak 2018. 10:56

Dazi

Draga jedva cekam to vrijeme. Da ja njoj fino pravim hranicu. Ahh
    Ali dobro, vidjeti cemo, pokusati cemo jos koji put joj dati bocicu obicne hrane, pa ako i dalje bude ista stvar, onda cemo samo ovu hranicu i vidjeti dalje. U konacnici mi je najbitnije da ona napreduje!! :)

I ja jedva cekam vrijeme papica i boljeg spavanja.. 😅😅😅

Aymee

03. Ožujak 2018. 12:21

Drage moje evo moja misica od jutros od 4h do sada pojela 350ml, Bogu dragom hvalaa ahhhh. Drzite fige da nastavi fino papati. 

• Aymee
    03. Ožujak 2018. 12:53

Dazi

Drage moje evo moja misica od jutros od 4h do sada pojela 350ml, Bogu dragom hvalaa ahhhh. Drzite fige da nastavi fino papati.

Ma bravo za malenu, moze ona to. Neka papa hranu koju zeli, mozda joj am koje si davala zaista nije odgovaralo.. tko zna sto je u tim malim glavicama i trbuscicima.. 

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.