Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    03. Ožujak 2018. 15:51

Dazi super da je povecala kolicinu hrane.
    A odbijanje hrane tek slijedi kad ce bit tvrdoglavi dvogodisnjak.. 

Mela
    03. Ožujak 2018. 17:19

Dazi

Drage moje evo moja misica od jutros od 4h do sada pojela 350ml, Bogu dragom hvalaa ahhhh. Drzite fige da nastavi fino papati.

Odlično,bravo za curku dragu. 

Mela
    03. Ožujak 2018. 17:25

Kod mene stvari idu na bolje. Sada mogu fino i hodati, ali se opet čuvam težih stvari. Sad mi je lakše kako mogu oko bebice. Nas grčevi baš zezaju, stalno plače i stalno bi na cicu. Više i ne znam koliko pojede i jel joj dovoljno. Redovno bljuca posle obrokaa. Nekad je 3 min na cici, a nekad i 20 min.

Mela
    03. Ožujak 2018. 17:33

I da, samo bi spavala uz mene 

• Bubamara86
    03. Ožujak 2018. 22:26

Dazi, super sto curka vise papa!
    Aymee, slazem se da je puno jaca povezanost beba s mamama jer se te veze grade duze od onih s tatama. Nadam se da ce i mm imati takav trenutak i povezati se bolje s mrvicom.
    Inace, kako smirujete svoje bebe kad neutjesno placu? Imam osjecaj da ja nisam dovoljno smirena. Iskreno, znala sam da ce beba plakati, ali nisam si to bas vizualizirala prije poroda tako da sad kad ona krene plakati, ja se pogubim. Probam sve sto mi padne na pamet i onda kad mi nestane ideja jednostavno placem s njom. Nisam bas sigurna da ce to tako funkcionirati na duze staze.

dea32
    04. Ožujak 2018. 07:56

Bubamara86

Dazi, super sto curka vise papa!
    Aymee, slazem se da je puno jaca povezanost beba s mamama jer se te veze grade duze od onih s tatama. Nadam se da ce i mm imati takav trenutak i povezati se bolje s mrvicom.
    Inace, kako smirujete svoje bebe kad neutjesno placu? Imam osjecaj da ja nisam dovoljno smirena. Iskreno, znala sam da ce beba plakati, ali nisam si to bas vizualizirala prije poroda tako da sad kad ona krene plakati, ja se pogubim. Probam sve sto mi padne na pamet i onda kad mi nestane ideja jednostavno placem s njom. Nisam bas sigurna da ce to tako funkcionirati na duze staze.

Kad neutjesno place uvijek ga uzmem u ruke i nosim. Uz cupkanje na mjestu ili hodanje obavezno je sssss ili pustim na youtubeu zvuk usisavaca. Ono sto sam kod njega skuzila da ga fakat brzo smiri je da mu polozim glavu na rame i skroz povucem do mog vrata, valjda mu pase toplina, blizina i miris.. Tu kao da se sakrije i onda se pocinje smirivati. Ili mu dajem pusice uz rub brade i po vratu, to isto nekad pali. 
    Uzmi u obzir da osjecaju nasu nervozu pa su onda i oni jos vise uznemireni. Plac je njihova komunikacija, a dobro je da komuniciraju pa probaj to tako nekako posloziti u glavi, koliko god bilo tesko slusati kad placu..

-Tea-
    04. Ožujak 2018. 08:25

Sta se tice odnosa tata-dijete,iz svog primjera mogu reci sljedece:
    moj decko jako puno radi (2posla)i kuci dođe na rucak a tek navecer ima vremena druziti se s nama. Sa prvim malim je redovno navecer on davao bocicu i ljuljao ga u ljuljacki da zaspi. Mijenjanje pelena je bio i ostao "moj posao" jer opet kazem-nema ga doma po cijele dane. A sad sa drugim malo manje provodi vrijeme jer mi puno pomogne sta se igra sa starijim svaku vecer dok se ja bavim mlađim (ima  grcice pa navecer trazi vise paznje). A kad dođe s posla, mali pregazi sve ispred sebe da dođe do njega i baci mu se u ruke! :) :) :) I nema mi vece srece od toga!! S mlađim ce se povezati vise kad se bude mogao igrati s njim. Mada i njemu da bocicu i podigne ga kad god je potrebno ako sam ja u tom trenutku pod tusem, nesto cistim ili slicno…

url=https://lilypie.com]

• Aymee
    04. Ožujak 2018. 13:05

Dea, nasmijala si me s ovim odbijanjem hrane kad budu imali 2 god.. koliko sad pojede, mislim da ce imati dovoljno zaliha, hahahaha

Mela, jesi probala davati BioGaiu? Sto se bljuckanja, bljucanja i povracanja tice, pomirila sam se s tim da cemo biti zbljucani jos neko vrijeme. A vrijeme leti.. jedino sto mislim da za bebu premalo spava, no opet, valjda je takvo dijete. Raste, dobiva na tezini i to je vazno.. mislim da sad vec ima preko 60 cm a rodjen sa 50.. u petak imamo kontrolu i bas me zanima. 

Bubamaro, polako, doci ce sve na svoje mjesto. Sama si rekla da ispocetka nije htio nista pomoci a sad vec polako i pomaze u kuci i koliko toliko oko bebice. 

Tea, moj dragi ce sve oko maloga osim pelena. A kvragu i kjarcu, morat cu ga i to nauciti, 😂

Aymee

• Dijana221
    04. Ožujak 2018. 13:09

Mom malenom ovaj zvuk odgovara i u 90% slucajeva se umiri ili zaspe.. i takoder ga privucem okrenutog prema sebi i tako se umiri, to sto Dea kaze osjeti toplinu i sigurnost :)

dea32
    04. Ožujak 2018. 19:50

Aymee, koma je cijelo vrijeme razmisljat da li jede dovoljno.. Kad su mali glad i papanje je nagonski i refleksno. Sa 2 god svjesno odbijaju hranu jer im nije dovoljno lijepa, ili jer ne zeli grasak kao ni ista zeleno pa automatski rizoto ne valja ili sl.. Pa kuhaj ovo, kuhaj ono da bi na kraju rekla da zeli pahuljice.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.