Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aymee
    16. Listopad 2018. 12:18

dea32

Aymee

Evo i nas docekala prva prehlada.. 😥 Dosad ju nismo imali.. pitanje? Sterimar za nos i dr. Mucoplant za prsa. Dovoljno za pocetak?

Spricanje nosa i aspirator. Vidi za mucoplant da li smiju bebe.. Pazi da nije suh zrak u prostoriji.

Mucoplant od kada smo u EU ne smiju bebe ali ima neka druga koju smiju (naravno, Mucoplant je 25 kn a ova 75 kn). A mrva nije spavala jutros od 7.30 i bas ga muci taj nosic.. 

Aymee

dea32
    16. Listopad 2018. 13:22

Mirjanos, na pamtim kaj sam jucer jela, tak da se nadam da nece zamjeriti.. 
    Aymee, da, sve za bebe i djecu je ultraskupo, nista ne ide na recept.. Bitno da je zdravstveno besplatno za djecu, mos mislit. Za curu sam u 3 mj potrosila sigurno oko 500 kn na sirupe i razne gluposti. Uglavnom, budi oprezna s tim ako ima etericnih ulja u sebi. 
    Mozes kupiti korjen bijelog sljeza i napraviti iscrpinu za kapanje u nos. Kapas nakon ciscenja. Ako podnosis miris luka, prerezi ga na pola i stavi pored kreveta, najbolje u razini kreveta.

Mela
    16. Listopad 2018. 19:06

Nisam stigla jucer da se javim. Na pregledu grlo uredno, samo je nosic začepljen. I mi koristimo Sterimar. Pedica kaze da je od vrištanja promukao glasić. Ona nema temp. I fino jede. Dobila je 300 grama prosli mjesec ali ped ne brine puno zbog toga. Nastaviti s istim tempom i davati joj sve sto i mi jedemo ( naravno sto i ona moze).
    Curke kako ste jaje uvele? 
    Mirjanos i mi smo u ekipi bez zubića 

• Frau_Mund6
    17. Listopad 2018. 07:56

Jutro cure i bebe!! 
    Malena jos spava pa da ulovim minutu da se javim... 
    Nadam se da je noc dobro prosla. 
    Mela, bravo za malenu 😉 svi manje dobivaju u ovoj fazi. Rekla bi je 300g skroz ok! 
    Mi cistimo nosic svaki dan i mislim da nam to pomaze da se ne prehladimo. Jest da je to svakodnevno mucenje i vristanje, ali odradimo. 

url=https://lilypie.com]

-Tea-
    17. Listopad 2018. 10:13

Pozdrav cure! 
    @Dea-da,sve za djecu je nazalost na cijeni od zlata.. Samo zato jer se zna da ce se za dijete kako-tako kupiti.. Aspirator, sirupi, sprejevi, kapi... Također ovaj mjesec utukli oko 500 kuna...
    @Mela, ma samo nek ona pomalo dobiva, lakse ces"rukovati" s njom dok je lagana!!! Znam iz iskustva!!! 
    @Frau-scakodnevno ciscenje nemoze odmoci, alibces ju i priviknuti nanto pa ce s vremenom postati lakse,a njoj rutina...

Moj mali plavooki terminator i ja smo upravo sjeli popit kavu i napravit plan za ostatak dana...  Stariji je krenuo u jaslice nakon 3 tjedna,pa mi svasta stignemo u danu vise napravit nego inace... Danas malo uređujemo okucnicu, pecemo keksice, kuhamo rucak,  peglamo robu i usisavamo i peremo pod. Pa smo navecer ranije spremni za spavanje jer stariji bude umoran od jaslica..

url=https://lilypie.com]

• Aymee
    17. Listopad 2018. 10:15

Jutro klokanice, 😘 Mela, 300 je skroz ok. Mi smo poceli davati zutanjak sad kad je prosao 9 mj. Bjelanjak navodno ne do godinu dana ali prije cjepiva koje tada ide. 
    Dea, ne znam je li luk pomogao ali nocas je tintilinic dobro spavao. Zato je meni trebala stipaljka kad sam mu prilazila.
    Frau, ciscenje nosa je i kod nas znanstvena fantastika a tek sam pocela sad kako je prehladjen. S tim da mu jos vodenasto pa se i nema sto bas cistiti.. 

Aymee

• VickyChristina
    17. Listopad 2018. 17:32

Hej cure, kako ste?
    Nama je neki bas koma period, pa sam luda. Em ti zubici, imam osjecaj da mu 10 komada izlazi odjednom, grozno je razdrazljiv, te bi amo te bi tamo, te bi jeo te ne bi jeo...Em prva viroza, imao je jedan dan dan visoku temp., sada kaslje nekako grubo. U ljekarni su mi rekli da nista ne smije mazati na prsa/ leđa, samo piti caj od sljeza. Pije. Aspiriram, cistim, mazem, kapule mijenjam, nervoza me uhvati jer sve mi novo. 
    Ali izasla sam jedan dan sa svojim curama ( na kavu od sat ipo vremena da ne bi bilo zabune 🤪), pustila do kraja muziku u autu i vristala i pjevala iz sveg glasa. Jako oslobađajuce iskustvo, toplo preporucam 😀😜

dea32
    17. Listopad 2018. 17:58

Aymee super da je mirno spavao, ocito ima nesto u tom luku. Ja ga ne mogu podnjet pa nisam ni probavala.
    Mela super da je sve ok, bude ona vratila glas ubrzo.
    Tea, da mi je bar upola energije koju ti imas. Ja nikako da se pokrenem za ciscenje , napravim ono najbitnije, ali za nesto vise od toga nemam volje uopce.
    Vicky, pazi da ne popije puno caja od sljeza. Kad je moja cura krenula sa vrtickim virozama, vadili smo krv u jednom privatnom labosu i tamo mi je inzenjerka biokemije savjetovala da ne dajem puno sljeza jer rusi leukocite u krvnoj slici kod tako malih beba..

• VickyChristina
    17. Listopad 2018. 19:47

Hm ma zamisli, bezbroj detalja. Thx. U ljekarni su rekli da pije 4 dana po jednu casu 2dcl. Ma jedva ga natjeram pol deca. 
    Kako nova pomada za lice djeluje malcu? 

• VickyChristina
    17. Listopad 2018. 19:47

Hm ma zamisli, bezbroj detalja. Thx. U ljekarni su rekli da pije 4 dana po jednu casu 2dcl. Ma jedva ga natjeram pol deca. 
    Kako nova pomada za lice djeluje malcu? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.