Htjela bih da joj se to jos potvrdi iz stolice,da bude 100% potvrdjeno jer ne bih htjela mijenjati joj hranu i davati tu posebnu,sve dok nemam stopostotni nalaz izaziva i kozne,tocnije osip po obrazima,oko usana. I postoji potpuna trajna intolerancija,a postoji i privremena. Nadam se da je ova druga.
Hej dtage moje zene i ovdje da napisem, jer sma zabunom napisala u onoj drugoj nasoj grupi,novosti za osipic moje curice, izgleda da je preosjetljiva na laktozu,pa sad moramo mijenjati hranicu, pa cemo vidjeti kroz 2-3 tjedna rezultate.
Jesu ti rekli koju hranu da uzmes?
Iskreno,nista konkretno. Samo da nema laktoze.
Imas mozda neki savjet, prijedlog? :)
Znam da Novalac ima 2 hrane koje su namjenjene za djecu sa problemima:
-Novalac AllernovaAR hrana za dijetalnu prehranu dojenčadi i male djece prosjetljive na bjelančevine kravljeg mlijeka te koja imaju regurgitaciju
- Novalac Aminovahrana za dijetalnu prehranu kod teških oblika alergije na bjelančevine kravljeg mlijeka i/ili kod alergija na različite vrste hrane.
Pogledaj i za ostale proizvođače i posavjetuj se s pedijatrom…
Tako je .Jos ima Nan i Hipp, od ovih koje ja znam. Ali sam pitala to Teddy jer mozda zna nekoga sa takvim problemom pa da mi kaze koju hranu ta osoba koristi :)
Hej dtage moje zene i ovdje da napisem, jer sma zabunom napisala u onoj drugoj nasoj grupi,novosti za osipic moje curice, izgleda da je preosjetljiva na laktozu,pa sad moramo mijenjati hranicu, pa cemo vidjeti kroz 2-3 tjedna rezultate.
Jesu ti rekli koju hranu da uzmes?
Iskreno,nista konkretno. Samo da nema laktoze.
Imas mozda neki savjet, prijedlog? :)
Znam da Novalac ima 2 hrane koje su namjenjene za djecu sa problemima:
-Novalac AllernovaAR hrana za dijetalnu prehranu dojenčadi i male djece prosjetljive na bjelančevine kravljeg mlijeka te koja imaju regurgitaciju
- Novalac Aminovahrana za dijetalnu prehranu kod teških oblika alergije na bjelančevine kravljeg mlijeka i/ili kod alergija na različite vrste hrane.
Pogledaj i za ostale proizvođače i posavjetuj se s pedijatrom…
Tako je .Jos ima Nan i Hipp, od ovih koje ja znam. Ali sam pitala to Teddy jer mozda zna nekoga sa takvim problemom pa da mi kaze koju hranu ta osoba koristi :)
Od moje prijateljice mala je po savjetu ped.presla na novalac allernova zbog imtolerancije na laktozu. Rekli su joj da to s vremenom moze nestati.
A znam po primjeru mojeg bratica koji je do 2 god.bio alergican na kravlje mlijeko(dobio bi ruzan osip nakon konzumacije). Poslije 2.god.su radili ponovno testove i vidjeli da vise nemamte probleme…
url=https://lilypie.com]
Htjela bih da joj se to jos potvrdi iz stolice,da bude 100% potvrdjeno jer ne bih htjela mijenjati joj hranu i davati tu posebnu,sve dok nemam stopostotni nalaz izaziva i kozne,tocnije osip po obrazima,oko usana. I postoji potpuna trajna intolerancija,a postoji i privremena. Nadam se da je ova druga.
Draga, moj savjet ti je da pricekas s nalazima pa onda eventualno mijenjas prehranu. Ja ne bi Hipp nikako, nekako zazirem od njega sto zbog afera sto jer je puno beba na Hippu imalo grceve.. Ja se nekako nadam da to kod vas nije intolerancija..
Aymee
Jesu testirali krv?
Mislim da postoje mlijeka za bebe sa alergijom, u apoteci ce znat.
Raspitaj se da li imas pravo dobiti na recept ako se potvrdi alergija!
Iako intolerancija laktoze ne izaziva kozne probleme vec probavne..
Mislim da se moze i na kozi pojaviti osipic..
Aymee
Tea pa nekako najvise vjerujem Novalacu, nznm. Nadam se da je i njoj to samo privremeno
Aymee da da, ja bi radije sacekala nalaze definitivne. I meni je hipp nekkao odbojan, nznm. Ako bude definitivno, mislim da cemo novalac uzet. I rekla mi je cak i patronazna da je moguce da nasim malcima krenu zubici. Kaze neki dan ju je zena nazvala, da joj dijwtw dobilo zubic, ima 2 i nesto mjeseca. Kaze ona da nema vise pravila kao prije da to ide oko 6mj
Dazi,vidim curke su ti vec napisale koja mlijeka mozes uzeti,moja kolegica sa posla je malcu uzimala od novalac.
Ali svakako da trebas potvrditi dijagnozu.
E moja starija curka je odgojena na hipp combiotic i nije imala grcice nikada,a koristila sam tommy tippe anti colic boce.
Ova djevojcica doji i za sada nema grcice,dajem joj biogaia,pa ne znam ima li veze zbog toga,ali sad nam je 6 tjedana nadam se da ih i nece dobiti.
Ovaj tjedan bi trebali u savjetovaliste,jedva cekam,nego malo mi slini,pa je nisam htjela voditi prosli petak,a sada ruzno vrijeme,neka koji dan. Bas me zanima koliko je napredovala i narasla.
Ej imaju li vasa djeca po licu one dojenacke akne,kao osip sto se ciste od hormona?
Pitanje? Cijepite li vi svoju djecu? Moja starija je primila sva cjepiva sto je trebala za svoj uzrast,a ovu malenu su u bolnici cijepili.
Tea pa nekako najvise vjerujem Novalacu, nznm. Nadam se da je i njoj to samo privremeno
Aymee da da, ja bi radije sacekala nalaze definitivne. I meni je hipp nekkao odbojan, nznm. Ako bude definitivno, mislim da cemo novalac uzet. I rekla mi je cak i patronazna da je moguce da nasim malcima krenu zubici. Kaze neki dan ju je zena nazvala, da joj dijwtw dobilo zubic, ima 2 i nesto mjeseca. Kaze ona da nema vise pravila kao prije da to ide oko 6mj
Ja se nadam da su zubici. Nama se nesto slicno pojavilo. Tockice po trbuhu i ledjima a lice tockasto, na dodir grublje i suho. A nisam nista mijenjala. Citala sam i simptomi su slicni. Zato mislim da je bolje sve potvrditi nalazima nego na svoju ruku bilo sto mijenjati..
Aymee
Pitanje? Cijepite li vi svoju djecu? Moja starija je primila sva cjepiva sto je trebala za svoj uzrast,a ovu malenu su u bolnici cijepili.
Teddy, cijepit cu ga sva redovna cjepiva nista dodatno. U bolnici mislim da svi sad prime prvo cjepivo.
Super da niste imali grcice, moje mame su sve imale problema s Hippom. Nije pravilo ali meni bi on bio zadnji izbor.. al svaka beba je posebna i na tome smo zahvalni.. 😍 da su sve iste, ne bi mi imale o cemu pisati, hahahaha
Aymee
Sortiraj odgovore
Najstariji