Hvala ti dtaga Mela :)
Super da se oporavljas, stvarno ima smisla sto kazu onih 40 dana. Ja se tek od 45.dana osjecam normalno i da mogu sve noemalno. Doduse, jos mi je tesko sjediti i piskiti, pa vise piskim na stojeci, ali evo i to polako dolazi na svoje. A odnose hmm, nznm da cemo imatu tako skoro. Jednom smo pokusali i bolilo je, pa smo odlucili pricekati do pregleda heheh
Ja sebe nikako ne nalazim u tih 40 dana za oporavak… Prvi porod sam bila i sivana i unutra i vani i sve sam bez problema radila… A sad pogotovo kad sam prosla bez sivanja vec drugi dan ko da se nista nije dogodilo (odim obilnijeg krvarenja prve dane). To je bas individualno…
url=https://lilypie.com]
Tea super za Matu!
Mela, prvo popravi bebin hvat dojke. Dok to ne popravis dojka nece zarasti. Mozes mazati svojim mlijekom i drzat ih sto vise na zraku. Pomoci ce i bilo koja krema na bazi lanolina. Prije podoja mozes kratko drzati kocku leda da utrne i ne boli toliko. Prekidaj podoj koliko treba da popravis hvat, kad odvajas bebu od dojke, obavezno gurnuti mali prst bebi u kut usana da popusti vakuum, inace ces ju vucenjem razvuc kao pracku i pogorsat ranu
Dea, očigledno sam radila krivi hvat na lijevoj cici. Sad je ne moguće što popraviti jer je sva užasna. Uzela sam si sesiric pa dok se ne smiri. Sve sam probala, ali sada mi je baš teško i uzeti dobar hvat kad je sve u ranama.
Mene nije bolilo kada bi uspjele postic dobar hvat. Inace sam zvijezde vidjela.. Nadam se da ce ti brzo proc
Hvala ti draga Dea, nadam se I ja da ce brzo proci.
@Dazi, bas tako. Samo sto je covjek ne strpljiv, pa si samo sebi dodatno otežava oporavak. Ja doslovno korak nisam mogla napravit. Bitno je da ide nabolje.
@ Tea, tako je I moja sestra. Znači sve je individualno.
Mi cemo isto cijepiti curku, bojala bih se ne cijepiti jer da se razboli od necega sto se moglo izbjeci, ne bih si to oprostila. A cijepljenje je rizik, mislim da cu zbog svakog cjepiva strepiti.
Sto se oporavka tice, mene i dalje boli rez od carskog, a ledja me ubijaju. Ali gore od toga mi je sto sam emocionalno krhka, inace sam kao kamen, a sad placem na sve. Morat cu se sabrati.
Mela, i meni fali trbuh! Toliko sam cekala da rodim i da mi bude lakse, a sad mi nevjerojatno nedostaje, ipak smo bili zajedno 9 mjeseci, dugo je to 😊
Jojjjjjj i meni fali trudnoca. Ja bi cijeli zivot htjela biti trudma. Meni je bilo tako predivno, ajmeee najljepse doba. Ja to objasnim muzu ovako, trudna sam i onda ne moram nista, a mogu sta hocu hahahhahaha
Bas mi fali ahh. Nikakvih tegoba nisam imala, bas sam uzivala
Zene drage ovcica ewan je super stvar, ako se mozda neka od vas dvoumila, bas je super. Moja malena zaspi i spustim je, probudi se i meskolji, upalim ovcicu na otkucaje srca i ona zaspi ko top :) dvoumila sam se izmedju ovcice ewana i doodooa, i nije mi zao sto sam se odlucila za ewana :)))))
meni iskreno ne fali škembica… nisam naviknuta imati kile viška pa mi je saginjanje predstavljalo problem, a nevolim kad me nesto ogranicava… Trudnoca je bila sve super, samo trbuh mi je zapinjao po svuda!
url=https://lilypie.com]
Mene isto strah tih silnih bolestina i oboljenja tako da cemo i mi malenog cijepiti..
Sto se tice oporavka, ja sam se nakon 10 dana odlicno osjecala (rodila vaginalno, bez pucanja i rezanja), danas nam je 5 tjedana i tek sam sada pocela pomalo s poslovima, nisam htjela forsirati s obzirom na to koliko su me naplasili s time sto bi mi se sve moglo dogoditi (prvorotkinja).. iskoristila sam situaciju i odmarala 😊
Trudnoca mi nimalo ne fali, prosla sam sve moguce tegobe i bilo mi je uzasno od samog pocetka do kraja. 😣
Mela, zelena stolica nije stolica gladi vec oksidirana stolica od zraka u crijevima ili u peleni.. Moze biti i od zeljeza, premda zeljezo preko mlijeka nije u nekoj vecoj kolicini da bi bojalo stolicu..
Bubamara, zao mi je zbog situacije sa svekrvom i dragim. Uzmi u obzir da je njima dolazak bebe isto stres kao i nama, a i nemaju onaj majcinski instinkt kao mi pa se najcesce boje i drzat bebu i raditi oko nje. Takav je bio i moj muz sa curicom, bojao se uzet ju da ju krivo ne uhvati i ne 'slomi'. Kad je ona ojacala onda ju nije prestajao nositi, tad je i presvlacio pelene. Sa deckom se sad opustio pa je krenuo otpocetka.
Jesi na pregledu bila u rodilistu ili kod svog gina? Ako ti tako slabo ide krvarenje i zadrzavas krv, mozda bi trebala ergometrin koji pomaze maternici da se steze i ocisti..
Orangina, kod vas bebaci ne dobivaju k1 u rodilistu? I ne preporucaju k1 vitamin u kapima do 12 tjedna starosti?
To samo kod nas ljudima muzu pare iz dzepa, netko je dobar posao sklopio za to. Citala sam prije tjedan dana jedan clanak iza kojeg stoji americka udruga pedijatara i hematologa, kazu da taj k1 u kapima, znaci lokalna primjena, nema smisla jer se ne asporbira onako kako bi trebao da bi imao ucinak..
@Dea sorry sto tek sad odgovaram, ludnica...dobio je vit K cim se rodio ali u kojem obliku neznam jer su me tad sivali. Kad dobije opet vit.K na pregledu pitati cu vise info. Jedine kapi koje je dobio su vitamin D i to 3 kapi svako jutro. Rekli su jer se rodio zimi i nazalost nemamo puno suncanih dana.
Sortiraj odgovore
Najstariji