Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orangina
    22. Veljača 2018. 18:37

@Aymee to je pregled nakon 6 tj? Dali ti je raden uzv? Znaci moram cekat da prestanem krvarit za papu? Meni su dali za vadenje krvi mj.dana nakon poroda, krvna slika i hormoni stitnjace. A on sa mjesec dana mora obavit pregled i primiti vitamin K

• Bubamara86
    22. Veljača 2018. 18:41

Kad smo kod svekrva, moja mene nije ni nazvala u ovih 3 tjedna otkad se beba rodila. Poslala mi SMS 😁 Ok, zivimo daleko i ne moze doc u posjet (iako, da hoce, mogla je samo doci dva dana vidjeti unuku, ali dobro), ali i bolje da je tako kad je ocito ne interesiramo. Da mi nije mame, mislim da bih poludila. Em nemam pojma nista oko djece pa moram brzinom svjetlost uciti, em mm nije uopce zainteresiran za bilo kakav angazman oko male tako da je sve na meni. Sta ce bit kad mama ode, nemam pojma. Isto tako, mlijeko otislo zbog zivciranja. Izdojim nesto sitno i to joj dam tek toliko da ima nesto mog mlijeka, ali sumnjam da cemo tako jos dugo.

• Bubamara86
    22. Veljača 2018. 18:45

Je li neka od vas imala iskustva sa zadrzavanjem krvi? Vidim da vecina dosta krvari - ja sam krvarila samo nesto malo i na pregledu nakon tjedan dana gin mi je rekao da mi je ostalo puno krvi, ali da bi trebalo samo od sebe izaci. Zasad ide svaki dan, ali po jako malo. Nije mi nista spominjao ni za papu ni za vadjenje krvi, ali ovaj moj gin je skroz traljav pa je to mozda samo do njega.

22. Veljača 2018. 18:57

Aymee bogu hvala da zivi daleko,da. Samo kad pomislim na nju se iznerviram, kamoli da mi je tu blizu uhhh. 
    Orangina ajoj, tebi je i gore .ipak je mama mama. Bas mi je zao da je tebe tvoja tako razocarala. 🙁🙁Ne bih ti htjela biti u kozi, nikako. Da draga, to krvarenje je uzasno stvarno. Od sinoc sam paket nocnih ulozaka potrosila. Jutros sam morala i gacice i pidjamicu i sve mijenati. 
    Bubamara nemam rijeci, ponajvise za dragog. Nznm uopce sta bi ti rekla, a da je suvislo. Moci ces ti to sve i sama i ljepse i lakse nego sto mislis, vidjeti ces. Moji kad su krenuli na posao, ja sam se bojala,ali sam uvidjela da nam je bas super. Valjda je i ona mirnija kad smo same i slicno 😊

Mela
    22. Veljača 2018. 19:02

@ Dazi žao mi je zbog tog krvarenja, ali prodje ubrzo, samo se ti cuvaj. E sad moguće i zbog zeljeza što pijem, a pijem još i antibiotike jer sutradan posle poroda su mi vadili krv i leukociti su mi baš otišli.

• Frau_Mund6
    22. Veljača 2018. 19:32

Mela, danas sam citala ovaj clanak, nadam se da ce pomoci 😉 http://www.roda.hr/portal/dojenje/opcenito-o-dojenju/zelena-stolica-kada-je-vrijeme-za-brigu.html

url=https://lilypie.com]

dea32
    22. Veljača 2018. 19:39

Mela, zelena stolica nije stolica gladi vec oksidirana stolica od zraka u crijevima ili u peleni.. Moze biti i od zeljeza, premda zeljezo preko mlijeka nije u nekoj vecoj kolicini da bi bojalo stolicu..
    Bubamara, zao mi je zbog situacije sa svekrvom i dragim. Uzmi u obzir da je njima dolazak bebe isto stres kao i nama, a i nemaju onaj majcinski instinkt kao mi pa se najcesce boje i drzat bebu i raditi oko nje. Takav je bio i moj muz sa curicom, bojao se uzet ju da ju krivo ne uhvati i ne 'slomi'. Kad je ona ojacala onda ju nije prestajao nositi, tad je i presvlacio pelene. Sa deckom se sad opustio pa je krenuo otpocetka.
    Jesi na pregledu bila u rodilistu ili kod svog gina? Ako ti tako slabo ide krvarenje i zadrzavas krv, mozda bi trebala ergometrin koji pomaze maternici da se steze i ocisti..
    Orangina, kod vas bebaci ne dobivaju k1 u rodilistu? I ne preporucaju k1 vitamin u kapima do 12 tjedna starosti? 
    To samo kod nas ljudima muzu pare iz dzepa, netko je dobar posao sklopio za to. Citala sam prije tjedan dana jedan clanak iza kojeg stoji americka udruga pedijatara i hematologa, kazu da taj k1 u kapima, znaci lokalna primjena, nema smisla jer se ne asporbira onako kako bi trebao da bi imao ucinak..

Mela
    22. Veljača 2018. 19:39

Frau, hvala najljepša.

• Frau_Mund6
    22. Veljača 2018. 19:40

Ajme to sa bakama mi je strasno... ne mogu shvatit da ih ne interesira da vide djecu..  jos da ih ne zele cuvat mi je razumljivo, kao prosle su to sa svojom pa ne trebaju biti necije dadilje, ali da ne dodu i ne jave se 😣 zalosno!!! Cure, napravile ste ih sebi, kad se ustabili ritam sve ce biti lakse...  
    Meni je drago 9 mj sve radio sam po kuci, i znam da ce biti ukljucen u sve i dalje! Mama me malo plasi, stalno dolazi i ne shvaca da trebam mir... ali objasnit cu joj kad bude previse 😁 a uvijek ce biti posla oko peglanja i pranja, setanja pesa... dragi odlicno kuha pa ce biti za to zaduzen kad ja necu moci 😉

url=https://lilypie.com]

• Aymee
    22. Veljača 2018. 19:41

Orangina, slazem se s Dazi, to sto ti je mama, to je gore nego da je sveki 600 puta gora. Bas mi je zao. Zalosno je kad se nemas u koga pouzdati..

Da, to je bio pregled nakon 6 tj. Uzv je radila jer ne krvarim jako ali papu nije radila. Sad, da li to ovisi od ginekologa do ginekologa, ne znam. Moja je jako savjesna pa necu sumnjati u odluku.

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.