Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    25. Kolovoz 2018. 07:42

Dijana221

Dobro jutro mamama i bebicama 😊
    Pisete li tjedni meni bebicama? nama ponestaje ideja pa nam slobodno dajte koju idejicu 😀

Jutro. Ne pisem jer kuham po trenutnoj inspiraciji i dostupnim namirnicama.
    Jucer ga je odusevila kombinacija leso pastrve, kuhanog krumpira i butternut tikve sa malo maslinovog ulja..
    Nama su za rucak vecinom kombinacije dostupnog povrca sa mesom (koje je 3-4 x tjedno, jeo je piletinu, ribu, teletinu, junetinu) i kuskus/proso/riza/palenta i maslinovo ulje. 
    Za dorucak dostupno voce i psenicni gris/pirov gris/zobene/proso/palenta i cimet ili samo voce. Pod dostupno mislim ono sto trenutno imam doma, od voca najcesce kruske, jabuke, banane. Nekad uzmem breskve/nektarine. Od povrca krumpir, mrkva, brokula, cvjetaca, luk, butternut tikva, grasak, paradajz.
    Od mahuna je imao problema sa probavom.
    Paradajz je kod mojih jeo kao jabuku, samo sam mu kozu ogulila.
    Lubenicu jede samu.
    Eto nadam se da sam malo pomogla.
    Napisi sto si uvela pa cemo neato iskombinirat.
    Meni se isto cini da vrtim jedno te isto, ali kad gledam i nama isto tako. Nemam bas 365 jela da svaki dan bude nesto novo

dea32
    25. Kolovoz 2018. 08:33

S tim da sam ja malom uvela i jogurt, kis vrhnje i svjezi sir. Al sir je prosao u kombinaciji sa butternut tikvom tako da je sladak, sa palentom nije bio fin. Al on je skoro 9 mj

Mela
    25. Kolovoz 2018. 10:26

Dobro jutro drage klokanice. Nadam se da ste mi dobro. Mi smo prije dva dana imali pad sa bračnog kreveta. ne moram ni pisati kako mi je srce stalo i sva sam se oduzela. Bili smo na kontroli, pregledali su je i sve je uredu. Pratila sam njeno ponašanje, Bogu hvala sve je uobičajeno. Nije povrcala, samo je malo vise bljucala. 

-Tea-
    25. Kolovoz 2018. 10:31

Mela

Dobro jutro drage klokanice. Nadam se da ste mi dobro. Mi smo prije dva dana imali pad sa bračnog kreveta. ne moram ni pisati kako mi je srce stalo i sva sam se oduzela. Bili smo na kontroli, pregledali su je i sve je uredu. Pratila sam njeno ponašanje, Bogu hvala sve je uobičajeno. Nije povrcala, samo je malo vise bljucala.

Mrla, prije 2 dana su bi OBA klinca pala!! Maleni s kreveta, a veci sa kauca... I to u razmaku od cca sat vremena... Uzas.  Pratila sam ih i sve je ok... Al sam izgubila par godina zivota od stresa..

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    25. Kolovoz 2018. 12:53

Cure, neka je sve ok! Pomalo se moramo pocet navikavat na te padove... ne znam ima li jedna od nas  da nije dozivjela te stresove 😂😂😂😂 
    Mi smo jucer bili u selu na techno partyu 😁 mala je spavala u kolicima pa ju je seka odvela doma, mama je nastavila do 2h dok mi nisu javili da se probudila. Ugl, beba se probudila i smije se...  svi su u soku kako je dobra, nije glasa pustila.. 😉 znaci vrijeme je da pocnem izlazit!

• Frau_Mund6
    25. Kolovoz 2018. 12:56

Mi smo za sada na kombinacijama mrkve, tikve i korjen persina. Probali smo lubenicu ali izbjegavam slatko... tek tjedan dana jede ali smaze cijeli tanjur. Kad se uvodi drugi obrok? 

dea32
    25. Kolovoz 2018. 14:28

Frau_Mund6

Mi smo za sada na kombinacijama mrkve, tikve i korjen persina. Probali smo lubenicu ali izbjegavam slatko… tek tjedan dana jede ali smaze cijeli tanjur. Kad se uvodi drugi obrok?

Kako su izbacili tablice tako i tu preporuku za broj obroka. Znaci, pratis dijete i kad smatras da je spremna das drugi obrok. Trebala bi ovaj prvi usvojit do kraja pa tek onda ponudit drugi. Ja sam sa 6 krenula sa jednim obrokom. Sa 7 mj i par dana sam ponudila drugi i prihvatio je..

• Frau_Mund6
    25. Kolovoz 2018. 14:45

Moja je usvojila od prvog dana, obozava jest i piti vodu... nista jos nije odbacila. Ok, nismo puno toga ni dali. Ali pojede cijeli tanjur. 
    Proucavam inhalatore, koje vi imate kompresorske ili ultrazvucne? Ne znam koji da uzmem... dobila sam preporuku da je bolji onaj koji moze u svim polozajima radit. Da djete ne dizem dok spava iz kreveta, vec ju parim u lezecem polozaju. Takam omron ima samo uzv. 

dea32
    25. Kolovoz 2018. 15:48

Frau_Mund6

Moja je usvojila od prvog dana, obozava jest i piti vodu… nista jos nije odbacila. Ok, nismo puno toga ni dali. Ali pojede cijeli tanjur.
    Proucavam inhalatore, koje vi imate kompresorske ili ultrazvucne? Ne znam koji da uzmem… dobila sam preporuku da je bolji onaj koji moze u svim polozajima radit. Da djete ne dizem dok spava iz kreveta, vec ju parim u lezecem polozaju. Takam omron ima samo uzv.

Ja imam kompresorski, na struju. Kad sam kupovala procitala sam iskustca na forumima i vecina preporuca kompresorski. 
    Nas ima masku i donji dio u koji ide tekucina za inhaliranje i on se moze okretati, tako da on moze biti okomito a maskica vodoravno.. Ako kuzis kaj hocu rec. Ali mi do sad nismo morali inhalirati ponovi. Bilo je dovoljno orije spavanja inhalirati

• Frau_Mund6
    25. Kolovoz 2018. 16:59

Aha, ok! Imaju 30% u mandisu pa cu se jos tamo raspitati. Thnx!!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.