Curke jeste kupovale kaj za mazanje zubnog mesa? Moja curka jos nema zubice, a cini mi se da ju muci izbijanje.
Mozda bi vec sada mogla joj kako pomoci?
I ako ima nesto da nije teska kemija?
Ina, iz iskustva, njima to cicanje u nekom trenu bude i navika.. Bez daljnjega da im sigurno i treba iz potrebe (gladi ili zedi). On je u pocetku imao i do 4h spavanja po noci izmedu dojenja, sad je to svako malo, imam dojam da ni ne zaspim do kraja on opet trazi(a mozda sam samo toliko umorna pa mi se samo cini ). Ali znam da je cura sa godinu dana, kada je imala 3 glavna obroka i 2 meduobroka, imala i bar 7 cicanja po danu i milijun po noci (znam da sam pricala da je kao novorodence i gora od toga, pa su me svi cudno gledali). Tocno to sto kazes, 2 gutljaja i spava dalje ili ju samo drzi u ustima i spava, da mama ne bi negdje pobjegla. Tako da sam uvjerena da dohrana nema veze s tim i nije garancija da ce bolje spavati.
Znam da nije utjeha, ali ona je prvi put prespavala noc tek kad smo ukinuli dojenje a to je bilo 2 mj prije njenog 2 rodendana (plan je bio prekinuti nakon rodendana, ali kako sam zatrudnila sa malcem uzasno me bolilo, pa smo ubrzali).
Za grizenje, curi je trebalo 2-3 dana da shvati da nece vise dobit cicu ako grize i vise nije ni probala. Prvi put kad me ugrizla sam se pokrila tetrom i dobro nasmijala pa je tek onda uslijedilo ono ozbiljno ne! Mali je za sad probao ugristi par puta i pukao se smijati kad bi ja napravila ozbiljno lice i rekla ne. Vjerujem da s njim tek slijedi jos borbe..
Samo nastavi sa upozoravanjem i micanjem cice, pa ponudi za par min uz upozorenje da nece vise dobiti ako nastavi gristi i da te to boli. Nemoj samo vrisnuti jer ces bebu nepotrebno uplasiti pa mozda bas krene gristi.
Mirjanos, nisam kupovala nista, a vjerojatno ni necu. Kako puno slini to ce se isprati prije nego pocne djelovati. A kako je stalno na nekim kremama, ne zelim mu dodavazi jos nesto nepotrebno. Imamo onu gumu za zvakanje, neki dan sam mu dala plasticnu zlicu sa gumom pa to zvace. Moram kupiti one 'cetkice' za te male bebace koje im zapravo sluze za to grickanje kad idu zubi a ujedno su neka vrsta pripreme za pranje zubi.
Sad sam se sjetila, ne znam da li znate da tate imaju pravo na 2 mj porodiljnog unatoc tome sto vi uzimate god dana.. Ta 2 mj su samo njihova i ne prenose se na majku pa ako imaju volje i zelje mogu to ostvariti do djetetovih 8 god.. Jedino ne znam kako ide sa naknadom..
Sad sam se sjetila, ne znam da li znate da tate imaju pravo na 2 mj porodiljnog unatoc tome sto vi uzimate god dana.. Ta 2 mj su samo njihova i ne prenose se na majku pa ako imaju volje i zelje mogu to ostvariti do djetetovih 8 god.. Jedino ne znam kako ide sa naknadom..
"U Hrvatskoj novčana naknada za vrijeme korištenja roditeljskog dopusta(i za očeve) ne može biti veća od 80 % proračunske osnovice, odnosno 2.660, 80 kn mjesec".
Evo, ovo sam ja nasla… Clanak se pisao prije ove promjene, pa znaci max.je ocito 3990 kn za one sa vecom placom...
Nazalost, te naknade su stvarno sramotne… Al ajde, bar prvih 6 mj.ide puna placa (naravno, bez putnih troskova)
url=https://lilypie.com]
Dea legenda sve zna 😁👌
Daaaa,Dea nas spasava savjetima!! :) :) :)
Dea draga, ako budes trebala savjet kako nesto montirati,zavariti i pobrusiti, samo pitaj!!
Dobro jutro drage mame? Kako ste provele noc?
Mi prijavljujemo da nam se guza upalila. Moguce da je od pelena obzirom da smo promjenili. Namazala sam joj sudocremom, ali se i nije nesto povuklo.
Da, draga Dea hvala na svim savjetima. Sretni smo sto smo zajedno u grupi
Tea, naknade su sramotne, iako je i ovih 3990 kn bolje nego 2660 kn. Meni je to skoro duplo manje od redovne place, a rezije i troskovi isti.. Ako ce trebat, javim se za savjet .
Mele, probaj se vratit na stare pelenepa ces vidjet dal ce se poboljsati
Curke jeste kupovale kaj za mazanje zubnog mesa? Moja curka jos nema zubice, a cini mi se da ju muci izbijanje.
Mozda bi vec sada mogla joj kako pomoci?
I ako ima nesto da nije teska kemija?
Ja sam uzela starijem "dologel".
Cini mi se da mu bar malo pomaze jer kad mu namazem se manje "cacka"igrackama neko vrijeme. A uzela sam bas njega jer je na bazi biljaka(kamilica,propolis i valerijana)..
Dea hvala ti puno na savjetima,da bas gora je nego novorođenče...meni je brat iz Njemačke donio neki gel za zubice isto na prirodnoj bazi i neke homeopatske kuglice ali to nista ne pomaže ja joj namazem ona odmah iza strpa gumu u usta ili svojim jezikom sama masira....cure kako stojite s mjehurom nakon poroda...
Jutro svima!! Moja se jutros probudila oko 5 i zvjerka okolo.. uspavala sam ju oko 7 ali mama bas i nije spavala. Sad sam ko zombi 😁 ona je jos otcorila sad u setnji... a damas planova za pocistot kucu, sadit vrt, kupit poklone... ajme sta me ceka.
Moja isto slini, iako je jos premala za zubice, a nisam joj niti igracke davala.
Meni je mjehur super, kao i prije 😉
Imate li kakvu preporuku za vitamine? Imam osjecaj da mi mala sve izvuce... sta nam treba?!?!
Sortiraj odgovore
Najstariji