Cure, pitanje vezano za vrtice… tj, ako postoji neki zakon ako koja zna… Za starijeg cu rijesit, ali mlađi ce bit problem. Jer na natjecaj se mogu prijaviti samo djeca rođena do 31.08.2017., tj.oni koji ce polaskom u vrtic imati godinu dana.
Neki su mi rekli da predaju papire za mlađe, pa kad napune god.dana ih uzmu u vrtice. Ja sam danas isla u vrtic (samo jedan imamo u nasoj opcini) i kaze mi ravnateljica da ako bude slobodnih mjesta ili se netko ispise kad napuni god,dana ce ga uzeti (s tim da molbu koju cu tada morati poslati ce razmatrati neko vijeće).. kazu da nema "cuvanja mjesta".
Je to politika pojedinih vrtica? postoji neki zakon? help…
url=https://lilypie.com]
Cure, pitanje vezano za vrtice… tj, ako postoji neki zakon ako koja zna… Za starijeg cu rijesit, ali mlađi ce bit problem. Jer na natjecaj se mogu prijaviti samo djeca rođena do 31.08.2017., tj.oni koji ce polaskom u vrtic imati godinu dana.
Neki su mi rekli da predaju papire za mlađe, pa kad napune god.dana ih uzmu u vrtice. Ja sam danas isla u vrtic (samo jedan imamo u nasoj opcini) i kaze mi ravnateljica da ako bude slobodnih mjesta ili se netko ispise kad napuni god,dana ce ga uzeti (s tim da molbu koju cu tada morati poslati ce razmatrati neko vijeće).. kazu da nema "cuvanja mjesta".
Je to politika pojedinih vrtica? postoji neki zakon? help…
Bas sam neki dan Frau pisala o tome. Ti sad predajes papire i za mladjega. Jer nema novih upisnih rokova do sljedece godine. Kod objave rezultata, mali ce imati 0 bodova jer nema godinu dana. S rodjendanom se bodovi aktiviraju i ako ima mjesta beba se upisuje. Cuvanja mjesta nema, bar kod nas jer je velika navala.
E sad, cime je to tocno regulirano, nemam pojma, ali necim je. Nije samovolja pojedinih vrtica (gradskih, opcinskih)..
Ono sto mene ljuti i frustrira je to da drzava potice natalitet, haha.. I onda dodje vrijeme da se roditelji moraju vratiti na posao a djeca na cestu. Nemamo svi bake u mirovini koje su voljne a i sposobne cuvati djecu a ni novaca za tete cuvalice ili privatne jaslice.
Zaboravih napisati, tebi ce mladji imati i koji bod vise jer ce mu vjerojatno braco ici u iste jaslice.
Aymee
Tea, to nije 'cuvanje mjesta' vec lista cekanja. Znaci trebala bi predati papire da ta prijava bude valjana i da bude na listi cekanja slobodnog mjesta. Kada netko od klinaca prijede u vecu skupinu ili se ispise i sl, otvara se mjesto i onda upadaju kako su na listi cekanja prvi koji ima god dana i tako dalje. Svakako ti moraju sada uzeti papire jer su sad prijave i vise ih nema. Ono sto su meni rekli da se ne mozes usred skolske godine upisati u vrtic (jedino privatni) jer za to postoji natjecaj jednom godisnje, a to je sad u 5 mj.
Iskreno ne znam za zakon, to mi nije jace podrucje.. Mozda kad bi se informirala u nadleznoj opcini ili nekom od ministarstava nadleznih za vrtice. Kod nas je plus za starije dijete u istom vrticu, jer to onda pokazuje da nemas opciju cuvanja van jaslica
Mi smo upravo predali papire.. kad dijete napuni god dana, javimo se u vrtic pa cemo vidjeti ima li mjesta. 30.5. Ce biti izvjesena lista da znamo koji smo na cekanju. Ne znam jesu li to pravila zg vrtica ili na nekoj drzavnoj razini.
Magdalena, dobro nam dosla ;) nazalost, ne znam koji bi mogao biti razlog, niti sta da ti sugeriram. Mozda neka mama bude pametnija od mene. 😁
Cure nedostajr mi potvrda za muza da radi. Mogu li sutra predati bez te potvrde pa naknadno dostaviti potvrdu?
Imat cu je u ponedjeljak?
Ne znam pitaj u vrticu... vjerujem da to njihovo tajnistvo drzi jos neko vrijeme kod sebe
Cure kako ste nam? Kako su bebice? Dea kako je Noa? Tea, kako je malac?
Imate li vi problema s znojenjem? Ja kako sam se porodila i kako dojim, pretjerano se znojim. Ne znam sto je to tako, ali dok bebicu podojom bas dobro se oznojim.
Magdalena, moguce da je zbog ciklusa. Moguce i da je faza strajka dojenja. Meni se to dogodilo sa curicom kad je bila te dobi. Morala sam je uspavati i onda dojiti u polusnu ili snu jer je jedino tako htjela sisati. Ako je sve ostalo isto kao i prije, nista nije mjenjano onda je faza koja ce proci. Samo budi ustrajna, probaj dojiti u polusnu, paziti da je nos cist i prohodan
Cure nedostajr mi potvrda za muza da radi. Mogu li sutra predati bez te potvrde pa naknadno dostaviti potvrdu?
Imat cu je u ponedjeljak?
Ne mogu ti nikako faksirati ili sl pa da onda naknadno predas original? Ne znam dal se to tako moze..
Mela, Noi je lice bolje, ali to je i ocekivano od kortica. Bitno je samo da se poslije ne vrati u istoj mjeri.. Kupila sam danas cisto ulje nocurka za mazati lice pa cemo probati i to
Sortiraj odgovore
Najstariji