Tea, znam kako je kad bake i djedovi cuvaju unuke
Moja cura je bila 3 dana kod moje mame kad sam rodila drugo dijete, bio je i muz s njom ali vecinu vremena je bila sa bakom i trebalo mi je dobrih 3 tjedna da ju 'okrenem' na svoj odgoj..
Za jagode, ja sam ih curi dala prije god dana i nije bilo problema. Ako su domace i nespricane i nemas poznatih alergija u ostatku obitelji daj slobodno. Vise zapravo djece reagira na pesticide nego na same jagode, iako se i to dogodi. Ako se bojis mozes mu prvo polovicu jagode natrljati oko usana i vidjeti kroz sat-dva dal ce se sto pojaviti. U principu bi reakcija trebala biti odmah za par min u vidu osipa, najkasnije do pola sata. Postoje i 'zakasnjele' reakcije, ali ako je alergija u pitanju izbit ce odmah. A kolicina, onoliko koliko bi mu stalo u saku otprilike..
Nara, moj se mali namjesti kako mu pase, ali mu treba vremena da nade dobar polozaj. Uvijek ih pustim da si sami nadu polozaj kako im odgovara. Sad se vecinom okrene na trbuh i tako spava, ali mozda sam mu i ja tako sugerirala jer sam ga dosta rano pocela okretati na trbuh. Kao manji je znao mlatiti rukama i nogama povremeno, ali to je refleks koji s vremenom prode.
Ni mi vam nemamo pomoc baka u smislu cuvanja,moji roditelji su odavno umrli,a suprugovi su zivi,zive ispod nas u kuci,ali su stariji ljudi. Meni je vise nego dovoljno sto skoro svaki dan imam rucak,jer baka kuha svaki dan i davno smo se dogovorile dok god ona kuha da mi jedemo zajedno,jer je to stvarno veliki spas,pogotovo kad radim,i onda se ne mislim sta cu jesti,sta god da ima skuhano hvala im na tome,tako i kad sam tetu trazila,onda mi se susjeda ponudila,ona je 80 godiste ali nije imala stalne poslove,obozava djecu,ima svojih dvoje, i moju curicu vole pravo. Ona bi dolazila u 8h i bila do nekih 16h,time da ju je dovodila kuci spavat,a bile su stalno vani ili bi je vodila da se igra sa njenom djecom kod nje kuci. Baka bi skuhala rucak a onda kad bi se vracale na spavanje,rucak bi joj dala i legla spavat. Ujutro bi za dorucak jele konkretno,jaja,spek,mladi sir i takve stvari (dide se pobrinuo da sve bude domace,kod kuce).
Meni je ta opcija bila idealna,skoro nikad bolesna,i sad kad je krenula u vrtic,samo par prehlada bez temperature,ima super imunitet.
Mi ta cuvanja u Hercegovini manje placamo nego u Hrv,nekih 1600kn mjesecno bih davala(kad bih pretvorila),napominjem dala bih i vise kad bi covjek mogao,njoj je to bilo zgodno,i radi svoje djece jer je stalno sa njima bila,starija je isla u skolu,a mali je prosle godine krenuo,moja curica se imala sa kime druziti,svima super. Pogotovo meni,jer sam znala da mi je dijete sretno i zadovoljno.
Tea, znam kako je kad bake i djedovi cuvaju unuke
Moja cura je bila 3 dana kod moje mame kad sam rodila drugo dijete, bio je i muz s njom ali vecinu vremena je bila sa bakom i trebalo mi je dobrih 3 tjedna da ju 'okrenem' na svoj odgoj..
Za jagode, ja sam ih curi dala prije god dana i nije bilo problema. Ako su domace i nespricane i nemas poznatih alergija u ostatku obitelji daj slobodno. Vise zapravo djece reagira na pesticide nego na same jagode, iako se i to dogodi. Ako se bojis mozes mu prvo polovicu jagode natrljati oko usana i vidjeti kroz sat-dva dal ce se sto pojaviti. U principu bi reakcija trebala biti odmah za par min u vidu osipa, najkasnije do pola sata. Postoje i 'zakasnjele' reakcije, ali ako je alergija u pitanju izbit ce odmah. A kolicina, onoliko koliko bi mu stalo u saku otprilike..
Nara, moj se mali namjesti kako mu pase, ali mu treba vremena da nade dobar polozaj. Uvijek ih pustim da si sami nadu polozaj kako im odgovara. Sad se vecinom okrene na trbuh i tako spava, ali mozda sam mu i ja tako sugerirala jer sam ga dosta rano pocela okretati na trbuh. Kao manji je znao mlatiti rukama i nogama povremeno, ali to je refleks koji s vremenom prode.
E, bas zato zelim da mali ide u jaslice… jer ovaj stariji vec nakon pola dana provedenih kod babe (kad moram do doktorice ili s malim na cijepljenje) ima ispade ludila… I onda sam ja mama vrag kad vicem ne, nemoj, pusti… A ma… Izgleda da je svugdje ista prica! Mama mi kaze-ces vidjet jednog dana kad budes nona kako ce biti pa ces se sjetit mojih rijeci… A svaki put kad bi mi za nesto tako rekla bi bila u pravu…
Dati cu mu danas onda nek proba. Nitko u obiteljima nema alergija na hranu, a ni on do sada nije reagirao na nista,a jede vec pomalo sve s nama.
url=https://lilypie.com]
Kad sam god bila na odmoru,i ona bi bila slobodna,bilo koji slobodan moj dan i ona bi isto,za sta god sa joj je trebalo ranije otici ili ako javi da su joj djeca bolesna,nikad nije morala doci,stvarno smo se pazile i ja bih se snasla za koji dan. Uvijek bih je pocastila za Bozic,Uskrs i tome slicno. Ja sam joj do neba zahvalna sto je moje dijete cuvala i bila dobra prema njoj,nije lako nekome ostaviti dijete,na kraju krajeva dobila sam prijatelja i fino se i sad podruzimo.
Trenutno ima neki sezonski posao,poslije ljeta budem pricala sa njome da ako bude mogla i ovu curicu mi cuva.
Teddy, super je sta si nasla mlađu osobu od povjerenja koja ima isto manju djecu… drugacije percipiraju nas odgoj nego bake… moja mama još uvijek radi, ali ni njoj nebi dala malog na cuvanje jer bi bilo isto kao i sa sveki… a tata je kuci ali on nema pojma o presvlacenju i kuhanju pa otpada odmah! :) Mojoj seki je malu cuvala naša nona koja je imala 80 godina kad se mala rodila, ali to je bez obzira na godine agilna žena, modernog razmisljanja, nacitana i pametna. Nekad je imala kuci privatni vrtic i zna s djecom i mala ju obozava. Nazalost, zadesila ju je bolest srca i problemi sa koljenom pa se sad teže kreće i nebi mogla oko malenog djeteta cijeli dan,a i ja ju nebih opterecivala time. Ipak vec ima 85 g.
Tako da smo "osuđeni"na vrtić/jaslice i nadamo se upasti…
Teddy, 1600 kn bi meni bilo zadovoljavajuce, ma i 2000 kn. Ali ovdje je sat cuvanja min 35 kn. Treba doci bar pola sata prije nego ja odem raditi i biti bar pola sata dok ne dodem s posla (ako je guzva u prometu i vise). Znaci 9h x 35 kn=315 kn. I sad jos pomnozi sa 20 radnih dana.. A vrtic mi je 300 kn mj jer grad sufinancira. Moze se naci jeftinije ako se uzme neka studentica ili sl. Ali niti znam ikoga da se time bavi pa da imam osobu od povjerenja niti itko koga znam zna nekoga.
Tebi iskreno zavidim sto imas nekoga od povjerenja da uleti za cuvanje, to puno znaci..
Tea ja vjerujem da bi bake i djedovi sve dali unucima jer ih vole i ne zele im nista lose. Ali onda mi ispastamo kad malci krenu izvoljevat ono sto im oni dopuste a mi ne. Iako ja osobno nisam imala neki takav odnos sa bakama pa ne znam kako je to. Upravo iz tog razloga nekad i presutim mami neke stvari samo da djeca znaju kako je to imati baku i da ih netko tetosi..
Tea ja vjerujem da bi bake i djedovi sve dali unucima jer ih vole i ne zele im nista lose. Ali onda mi ispastamo kad malci krenu izvoljevat ono sto im oni dopuste a mi ne. Iako ja osobno nisam imala neki takav odnos sa bakama pa ne znam kako je to. Upravo iz tog razloga nekad i presutim mami neke stvari samo da djeca znaju kako je to imati baku i da ih netko tetosi..
Rekla je moja mama da su nonići takvi zato jer za svoju djecu nisu imali toliko vremena zbog posla/gradnje kuce/poljoprivrede (kako kod koga) pa sad nadoknađuju na unucima… Ne, sigurno ne zele lose, ali znaju pretjerati u najboljoj namjeri…
Evo, ja danas isla rjesavati za vrtic malome i sveki dosla, pricuvala ih sat vremena bez beda. U utorak idem opet jer im jedan papir nevalja(!!!!!) pa ce ih opet pricuvati… Tako da skidam kapu i zahvalna sam na tome,ali svakodnevno cuvanje po 8-10 ipak ne…
Ma moj stav je da zene koje se brinu o djeci trebaju biti vitalne i zdrave... nije slucajno da radamo do nekih 45 god... nase bake su obje vec skoro 70. Mogu uletit i pricuvat kratko ali ne cijele dane.. ni zbog njih niti zbog beba. Ne mogu zamislit da negdje zviznu i da se polome i one i djeca.
Zato postoji vrtic, a tamo se i socijaliziraju s drugim klincima 😀 mi cemo uspjet upasti, zakon privlacenja je na mojoj strani 😁 jos da vidim sta zvijezde kazu 😂😂😂😂
A imamo i seku 😉 odusevljena je s bebom i super se snalazi... planiram njoj dati novceke za cuvanje kad malo poraste.. ali to ce biti u popodnevnim satima kad mama mora zbrisat nekam... mala ce zaradit za svoje potrebe i zblizit se sa sekom 😉 to mi se cini najbolja opcija!!!
Cure, kreme za suncanje 😁 koje koristite? Koliko cesto mazete?
Evo nas s pregleda i drugog cjepiva.. zasad je ok. Imamo 7340 i 66 cm. Sutra nas je poslala fizijatru jer joj je "precvrst"... kakav bi trebao biti? Baca se na sve strane, hvata sve do cega moze doci, gura sve to isto u usta.. meni je normalan. Lice i koza joj nisu problem. A sav istockan i suh..
Aymee
Sortiraj odgovore
Najstariji