Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    -Tea-
    11. Svibanj 2018. 00:14

Evo mene opet s tim vrticem. Razgovarala sam s ravnateljicom danas i nema nikakve predaje papira za mlađega… Kad bude napunio godinu dana tek onda mogu dati zamolbu da ga se primi i tu molbu razmatra neko vjeće vrtića i odlučuje dali ce ga uzeti. I sve to tek onda ako ima mjesta u grupi ili ako se dnetko tada ispiše… Tu nema liste čekanja…(u našoj maloj općini je jedan vrtic i ima 15 djece u jaslicama, oko 40 u vrticu i 20-ak pretskolaca)
    Tako da izgleda da cu morati povuci neku vezu kad bude potrebno za upis… uzas…

url=https://lilypie.com]

-Tea-
    11. Svibanj 2018. 00:17

Mela

Cure kako ste nam? Kako su bebice? Dea kako je Noa? Tea, kako je malac?
    Imate li vi problema s znojenjem? Ja kako sam se porodila i kako dojim, pretjerano se znojim. Ne znam sto je to tako, ali dok bebicu podojom bas dobro se oznojim.

Imao je temp.samo tu jednu noc… Dala mu sirup i poslije mu se vise nije pojavila… Ocito zubici… Previse ih izbija odjednom… Tako da je super! :)

Teddy Bear
    11. Svibanj 2018. 08:40

Dobro jutro. Vidim tema o vrticu se povlaci par dana. Ja sam svoju stariju curicu upisala sa 3 i pol godine,a do tada ju je cuvala jedna teta,ja sam bila prezadovoljna,dolazila bi kod nas kuci,da napomenem blizu mene zivi,curica ju jako voli,igra se i dan danas sa njenom djecom. Isto cu pitati nju da mi cuva mladju kad podjem radit(nadam se da hoce,iako ima drugi posao),a ako ne,svakako cu traziti tetu,ja bih se trebala vratiti na posao oko 1.2.2019 (iskoristit cu koji dan i starog GO),pa isto tako bih slala u vrtic sa 3 godine i iza. 

• Frau_Mund6
    11. Svibanj 2018. 08:42

Tea, kod nas isto nemas garanciju da ti beba upada u crtic... znat cemo kad napunimo god dana. Sad su na oglasnu plocu odlucili stavljat sifre, bez imena i prezimena.. valjda da se mogu ubacivat djeca kako im pase.. tako da nije neka veca razlika. Kad dijete napuni god dana mozes provjerit ima li mjesta i upisat dijete. Ovdje je razlika samo da mi koji smo u zg nemamo izbora prijavit dijecu kroz godinu, vec samo sad kad su upisi. Ali garancije nema. 
    Dea, i ostale cure cije bebice imaju koznih problema, cula sam sa dvije strane da kanterion pomaze! Probajte u kadicu ubacit malo ulja kod kupanja, ne moze skodit a vjerujem da moze pomoci. Mi cemo to isprobati sa iducim kupanjem zbog kandide. 

dea32
    11. Svibanj 2018. 08:45

Mirjanos, tesko je boriti se sa bebom za koju znas da place jer je gladna a ne zeli sisati i vristi kao da ju je nesto obuzelo. Treba vremena da ju uspavas i das dojiti u snu jer drugacije ne zeli, pa molis Boga da se ne probudi i krene sve ispocetka.. To sam prosla i sa curom i sa deckom kad je bio bolestan pred 2 mj. 
    Iako meni nije pomoglo, ali sve su bebe drugacije, mozete otici sa bebom u zamracenu prostoriju, bez buke, razodijenuti ibebu i sebe i tako nuditi da doji. 
    Mirjanos, svakako ubaci jos podoja. Iako 600g u mj dana je zadovoljavajuce prema szo.
    Orangina, ovo za ne znojenje i ne odrzavanje temp vrijedi samo za novorodencad.. Moji se isto znoje, oboje. Gledala sam da kupim ljetne navlake za sjedalice, ali ne mogu naci za ove nase. Bar ne preko neta..
    Tea nazalost, tako je to u malim sredinama. Poznanica iz mjesta gdje sam odrasla pokusava dijete upisati u vrtic vec 2 god, s tim da joj muz ide na terene po 2-3 tjedna, ona radi smjene jutro-podne i ne moze dobiti mjesto, uvijek bude 4-5 ispod crte.. Sreca je da joj mama ne radi pa joj pricuva malog, ali da nema nje, bila bi prisiljena dati otkaz. U drugoj opcini joj ne zele ni pogledat prijavu jer ne pripada njima.

• Frau_Mund6
    11. Svibanj 2018. 08:46

Teddy, to je najbolja opcija ako mozes 😉 meni su bake obje vec stare i bolesne... a za neko duze cuvanje nemam novaca... bake se doduse guraju, ali ja vidim da to nece ici... jedna se ne moze sagnuti, druga ima neku kilu na trbuhu, obje operirale tumore... ma strava!  koliko ste placali tu osobu? To bi trebalo biti bar 8 sati dnevno  

dea32
    11. Svibanj 2018. 08:51

Teddy, koliko se kod vas krece cijena cuvanja djece? Ja bih bila najsretnija kad bi nasla nekoga tako, ali ovdje traze od 35 kn/h na dalje, a to mi je stvarno previse. Isto mi je onda da muz da otkaz i bude s njima, kad skoro cijela njegova placa bi isla za cuvanje..  A moji mama i tata rade, njegov tata je presmotan i star da cuva bebaca od god dana, mame nema.

-Tea-
    11. Svibanj 2018. 09:10

Mi smo u maloj sredini di je vrtic jedva opstao, a zadnjih par god. baby boom!!! :) Ja imam opciju cuvanja kod svekrve, ali… Koliko god se mi super slazemo, klinci ju obozavaju, pricuva ih kad god je potrebno……odlucili smo da ih radje damo u vrtić/jaslice… Jer vec vidim da ce ako budu cijeli dan provodili s njima da ce to postati razmažena djeca, a ni ih ne odgajamo tako… Jer koliko god mi neke stvari govorili NE, none, babe ce napraviti po svome kad nebudemo u blizini i toga smo svjesni…
    Vidjet cemo sta ce bit s tim jaslicama dogodine… 
    Za starijeg idem predat danas papire. Valjda ce bar on upasti…oboje smo zaposleni na neodređeno, troje maloljetne djece u obitelji… valjda hoce…

• Nara
    11. Svibanj 2018. 09:18

Jesu li vase bebe nemirne u snu? Moa beba spava cijelu noc,hranim je u snu ali nemirno spava. Stavim je na bok,uvijek zavrsi na ledjima I mlati rukama u nogama I okrece glavu. 

-Tea-
    11. Svibanj 2018. 09:25

Dea, enciklopedijo nasa jedno pitanje… Jutros mi sveki donesla svjeze jagode iz naseg vrta(netretirani i nespricano) i ja bi ih dala malom 15 mj ima sad. Za jagode kazu da su jaki alergen pa mu se nisam usudila jos dati. Je vrijeme da mu pokusam dati? Koju kolicinu? I za slucaj alergije, za koliko se pojavljuju simptomi? HVALA UNAPRIJED!! :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.