Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    11. Travanj 2018. 21:21

Mirjanos

Curke ja sam pala psihicki totalno… strepim od grcica i placa…
    Jer i jutros su je mucili grcici, naravno nije bas vristala kao po noci… ali bojim se toga svega..

Pliz napisite nesto u stilu da ce proci to i da ce uskoro biti sve super 😊

Sva sam zivcana u strahu i panici…

Vjeruj mi znam kako ti je. Meni je cura vristala od 19-01h dugo vremena.. od 18h me poceo hvatat grc u zelucu jer sam znala sto slijedi. I sad vjerujem da je moja nervoza jos vise pojacala njenu (sa deckom sam sad opustena i totalno je drugacija situacija).
    Proci ce ta faza grceva, samo streba bit strpljiv. Kroz par dana ces naci polozaj ili nesto sto ce joj bar na par min odgovarat.
    Ako imas pilates loptu, probaj se ljuljati s njom na njoj ili skakutati. Probaj ju nositi potrbuske na svojoj podlaktici, masirati trbuh, vjezbati nogicama, drzati ju prema sebi sa savijenim nogicama kao kod zabice, prigusi svijetla, pusti neku laganu glazbu (klasicnu glazbu pustaju i bebama u inkubatorima).. A ono najbitnije, opusti sebe kako bi mogla lakse nju hendlat, 10 puta duboki udah i izdah, kad osjetis da vise ne mozes neka te dragi zamjeni, a se malo odmori za dalje. Ponudi sisu, mozda joj i to malo odvrati paznju.
    Jel podriguje nakon obroka?
    Frau, meni je patronazna rekla da vjezbam nogicama. Ne moze skodit. Gdje ste bili na uzv kukova?

Mela
    11. Travanj 2018. 21:38

Mirjanos i mi smo tu negdje s vama. Kao sto su cure
    Napisale probaj sebe opustiti jer bebe sve osjete. Nama najvise pomogne kada je držim prema sebi sa savijenim nogicama i kada slusa zvuk usisivača. Takodjer, pomogne nam i kada je stavimo u As nosiljku nekih 10 minuta pa se smiri. 

• Frau_Mund6
    11. Travanj 2018. 21:39

Ma meni je rekla da nista ne radimo.. al sad su mi u bolnici rekli da vjezbamo. Bili smo u klaicevoj kod dr Vlaica. 

url=https://lilypie.com]

dea32
    11. Travanj 2018. 21:56

Mirjanos, razmisli o investiciji u elasticnu maramu (ili tkanu), u njoj mozes nositi bebicu, kad ju ulove grcevi mozes skinuti nju u pelenu i sebi gornji dio, vezati u 3 sloja i eventualno ogrnuti dekom ili uzmi neki siru trenirku od dragog i zakopcas preko nje.. tako ce ti biti blizu, slusat tvoje otkucaje srca i disanje, mozda ju to bolje smiri.. Uglavnom, proci ce iako izgleda da ce trajat vjecno
    Frau, samo vjezbaj nogicama dok je ona opustena, kad krene kociti noge prestanes.. Bit ce to sve ok..

• Frau_Mund6
    11. Travanj 2018. 22:47

Hvala ti Dea! Nadam se da cemo to rijesit s vjezbicama. 😊

-Tea-
    11. Travanj 2018. 22:59

Frau-sve ce bit ok. S prvim malim na prvom pregledu je rekao dr. da preventivno radimo vjezbice dok se te neke jezgrice ne razviju. Na drugom pregledu je jedna bila ok a druga se jos nije pojavila. Tek na trecoj kontroli je potvrdio da je sve ok. I rekao je da hoce da dođemo kad prohoda. Zato mi se i sviđa ta klinika u Rovinju jer je doktoru stalo da vidi kako se dijete razvija,a u Puli si samo još jedan broj. Nazalost. I uglavnom samo jedan pregled bude.(frendica s malom bila jednom i te jezgrice se jos nisu vidjele i rekli da je ok i da netreba vise dolazit. A ona je medicinske struke i kuzi se u to pa ih je napala, pa su rekli da dođe jos jednom.)
    Sad sa drugim idem uskoro. Rekli su da se narucim krajem ovog mjeseca jer je ped.preporucila da malog pogledaju i ortoped i fizijatar jer joj se cini da su mu stopala malo "za unutra"(neznam kako se izrazit drugacije)pa cemo najvjerojatnije dobit vjezbice. Nadam se da ce bit sve u redu…

• Aymee
    12. Travanj 2018. 07:50

Frau, svakako vjezbice, ona je vec dovoljno velika. Mi smo uz siroko vjezbali skoro od 1. dana sam mu malo nogice, rukice i glavicu gibala. Ja sam se sablaznjavala remencica. Jucer je na pregledu iza nas bila bebica stara 8 mjeseci s remencicima. Tako mi ju je bilo zao.
    Mela, Mirjanos drz te se, najgore ce uskoro proci. 
    A moj malac vec dvije noci od 4h nadalje ne spava kako treba, budi se i place svakih pola sata, 45 min, najvise sat odspava. Mislim sad vec da mu je vruce pa nocas stavljam sloj manje.. Jer je dosada u biti super spavao nocu uz jedno do dva hranjenja.. plakao samo kad je bio gladan.. ako sloj manje ne pomogne, probat cu s promjenom pelene, mozda mu i to smeta.. nadam se da ce se uskoro vratiti nj staro..

Aymee

• Aymee
    12. Travanj 2018. 07:53

A inace kod nas vec u bolnici po rodjenju gledaju kukove pa valjda zato pedijatri daju uputnicu za uzv tek kad beba napuni 2 mjeseca. I dok se narucis, dobijes termin, imaju vec vise od 2 mjeseca, 3.. 

Aymee

• Frau_Mund6
    12. Travanj 2018. 08:52

Aymee oni u bolnici bas i ne vide previse jer se kukovi niti ne pocnu okostavati.. tako da je pregled u prvim mjesecima bitan. Mi smo ocito imali srecu da ke ovo bio jedini termin pa smo rano upali. 
    Nas su grcici sinoc mucili do nekih 1 ujutro. S tim da se jako tesko uspavljuje cijelu noc... i jztros.. od 8 ju pokusavam uspavati i tek sad mi je uspjelo, a vidi se da je umorna, razdrazljiva... 

dea32
    12. Travanj 2018. 10:18

Mislim da je to njihovo ne spavamje do vremena i polozaja zvijezda.. Frau, jesam u pravu? 😊😂😂
    Tjesim samu sebe.. Moj mali prvo jedva zaspi, to je meskoljenje na svakih 10 min i 3 cicanja u periodu pd pola sata. Onda odspava tamo do negdje 2-3h i onda krecu njegove borbe sa cicanjem, podrigivanjem, prdenjem i kakanjem.. Danas smo budni od 6, s tim da sam ja jos malo drijemala iz njega dok je on pricao sa stropom. I zadnjih 2 dana je vidno umoran i gladan, ali nece cicu u budnom stanju, nego ga moram uspavat (a borim se s njim jer ne zeli) i tek onda u polusnu ili snu dat cicu.. Od pon je cura u vrticu, nas dvoje sami, mislila sam kak cu uspjet nesto doma i napravit a ono jedva da stignem skuhat..
    Frau, vecinom se na salati dobije prije termin za kukice. Ja sam za oboje dobila termin unutar 2 tjedna. Sa malim sam bila kod jednog mladog dr, bas je super bio, detaljan, pazljiv i uljudan. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.