Moj je zadnjih par noci super spavao ali nocaaaaas koma 🙍 a stariji ima neku virozicu i noc prije izbijalo tak da to od njega opce nismo spavali i doma je, ne ide u vrtic, crknuta sam 🙍🙍
Cure sa starijim klincima, kad vam je postalo lakse s njima..neki vele nakon 3 godine, neki 5, neki nikad 😅 zanimaju me vasa iskustva..🤔
A ja sam baš tebe htjela pitati kak ti je s dvoje malih, jer sam sad po postovima skužila da je kod tebe dosta mala razlika.
Kod mene će biti godinu i 7 mjeseci
Kako si preživila prve mjesece? Kak stariji "podnosi" malog i tak....
Drugog sam rodila 37+1 pa je razlika godinu i 6mj 😁 Prilicno je izazovno..ali rekla bih da to dosta ovisi i o klincima, njihovom karakteru, da li ce cijela situacija biti vise ili manje zahtjevna...Prvi je dosta zvrkast i zivcek pa mi to nije islo bas na ruku ali je zato drugi bio bas predivna beba, jeo i spavao, i to mi je puuuuno znacilo...starijem je trebalo nekih mjesec dana da prihvati bracu, a sad ga samo trazi ako ga nema..iako bude on i ljubomoran naravno...prihvati svu pomoc koja ti se nudi, makar samo da imas skuhano, puno to znaci...nadam se da ti i muz aktivno u svemu sudjeluje, moj je ukljucen jednako kao i ja, inace ne znam kako bi izdrzala. Kad rodis, ako treba pusti bebu malo i da place i posveti se starijem djetetu koliko mozes, cisto da se ne osjeca zapostavljeno..probaj naci ravnotezu, samo pazi da ne ispasta stariji uvijek...
.A ostalo je sve prilagodavanje njihovom zajednickom ritmu, kako ih uskladiti da sve koliko toliko funkcionira...moj stariji je max 4 sata na dan u vrticu, i za tu dob mislim da je to taman, ja malo dodem sebi, posvetim se bebi, a on nema osjecaj da je iskljucen...sad mi je problem trenutno njihovo dnevno spavanje jer bebac spava 2 puta na dan a vise nema sanse da uspavam jednog dok drugi nije za spavanje (ako sam sama s njima) i onda riktam bebu..prijepodne ga pustim do pol sata da spava (to onda bude uglavnom u setnji) i onda ih oko 1 zajedno uspavam...i tu mi je olakotna okolnost sto bebac ne zivcani kad ga probudim i ne buni se, dok ovaj stariji u toj dobi ako se ne bi naspavao to bi bila katastrofa, dernjava i sl i s njim ovaj sistem ne bi funkcionirao...srce me boli kad malog moram buditi ali tako najlakse svi funkcioniramo..ali sad se sve vise zabavljaju zajedno, smiju i preprepreslatki su 😍
I koliko god da nekad bude tesko, ne bih ovo nikad mijenjala...ovo je u kratko koliko sam uspijela natuknuti , ali mogla bih ja o tome jos puuuuuuno toga napisati 😁
E da, u pocetku mi je bilo jako tesko jer je stariji puno vise dozivljavao tatu pa cak i baku nego mene..nisam mu cak ni autoritet preveliki mogla nametnut jer ako beba cica a ja njemu vicem sto puta "ne" ako nesto radi sto ne smije a nista ne poduzimam i naravno da me ne dozivljava ali dode to sve na svoje...i prekrasno mi je vidjeti kako je stariji i s tatom povezan...i jedva sam cekala da prode babinje pa da starijeg mogu uzeti i nosati bez griznje savjesti..izbjegavala sam to koliko je moguce da si kasnije ne stvorim nepotrebne probleme..😏 (u krilo i sl sam ga naravno uvijek uzela)
.A ostalo je sve prilagodavanje njihovom zajednickom ritmu, kako ih uskladiti da sve koliko toliko funkcionira…moj stariji je max 4 sata na dan u vrticu, i za tu dob mislim da je to taman, ja malo dodem sebi, posvetim se bebi, a on nema osjecaj da je iskljucen…sad mi je problem trenutno njihovo dnevno spavanje jer bebac spava 2 puta na dan a vise nema sanse da uspavam jednog dok drugi nije za spavanje (ako sam sama s njima) i onda riktam bebu..prijepodne ga pustim do pol sata da spava (to onda bude uglavnom u setnji) i onda ih oko 1 zajedno uspavam…i tu mi je olakotna okolnost sto bebac ne zivcani kad ga probudim i ne buni se, dok ovaj stariji u toj dobi ako se ne bi naspavao to bi bila katastrofa, dernjava i sl i s njim ovaj sistem ne bi funkcionirao…srce me boli kad malog moram buditi ali tako najlakse svi funkcioniramo..ali sad se sve vise zabavljaju zajedno, smiju i preprepreslatki su 😍
I koliko god da nekad bude tesko, ne bih ovo nikad mijenjala…ovo je u kratko koliko sam uspijela natuknuti , ali mogla bih ja o tome jos puuuuuuno toga napisati 😁
Hvala ti, malo si me ohrabrila
Muž naravno sudjeluje (inače bi mogo muda o klin ), druge pomoći na žalost nemam. Ali olakotna mi je okolnost što moj ide full time u vrtić (jer sam se vraćala raditi) i voli biti tamo, često plaće kad ide doma, pa bar ne moram misliti o njegovom ručku i spavanju preko tjedna.
Ma zapravo me najviše frka što će obojica biti djelomično uskraćeni za dio mog vremena i pažnje
Tješi me to da najčešće čujem da druga beba bude manje zahtjevna
Ako je cijeli dan u vrticu to ti puno olaksava stvarno, jos samo neka ga i zdravlje posluzi 🤞 ja sam isto isla raditi ali taman preko ljeta pa ga je taj period moja mama cuvala i onda je u 9.mj krenuo u jaslice, pa prilagodba, jos kak su vidli da sam trudna i tad sam opet bila doma pa su iskoristili to da budem duze s njim na prilagodbi (al ajd bar je za njega taj period prosao bezbolnije) i tak a u 11.mj sam rodila pa se nisam stigla bas nes ni odmorit tj nisam uopce...al dobro, sami smo to trazili 😂 mi smo htjeli malu razliku...
I iskreno ne mislim da su nes uskraceni za paznju..nista vise nego i klinci kod kojih je veca razlika..po meni su obogaceni za to da imaju bracu/seku i u to sam uvjerenija sve vise iz dana u dan kad ih gledam..samo treba dobro balansirati...to je barem moje misljenje...😉
Mi imamo razliku +5, mali ce iduce godine u skolu.
Kad uspavljujem malu on zna da treba biti tiho, otusira se, napravi si za jest (pripremim mu salamu,kruh), obavi sta ima i gleda crtice po tiho ili se igra...kad ne ide u vrtic on zabavlja malu i stvarno mi pomaze jako puno. Ali druga strana medalje je to sta je on velik i sve kuzi, pa tako i kuzi da sad ne mozemo neke stvari jer je tu i beba ali onda tu tata uskoci pa se tako kombiniramo.
Sad ima neku fazu da se u svemu raspravlja i ne slusa bas 😏😏 ali inace je sve ok. Drago mi je da smo puno godina imali sami za sebe i posvetili se njemu max. I radi svega toga mi je velika razlika zakon.
Aliiii, kad je bio manji, smo ga stalno morali animiragi, da je imao tad brata ili seku vjv bi bilo lakse u tom smislu sta bi imao zabavu..
Bas to, sve ima svoje i prednosti i mane...za njih je najbitnije da su zeljeni i voljeni bili oni planirani ili ne, to im je puuuuuno bitnije od toga je li braco/seka stariji/mladi 1, 5 ili 10 godina...te da je obitelj u kojoj zive skladna 💜
Naravno, sve se to na kraju poslozi na svij nacin nekako, ali kad ih vidis da se igraju zajedno i na kraju skupa legnu nema vece srece i ponosa 🙂🙂🙂
Jedino sta mene mali zna ispizditi pa se onda ne stignem maloj posvetiti
Mi smo stigli iz rodilista i seka mu je kupila poklon, kao da ju bolje prihvati, donjela mu je puzzle, ja sam rasivena s njom na cici s njime slagala te puzzle 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji