Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    02. Listopad 2019. 14:01

Zvonkica

Moj je zadnjih par noci super spavao ali nocaaaaas koma 🙍 a stariji ima neku virozicu i noc prije izbijalo tak da to od njega opce nismo spavali i doma je, ne ide u vrtic, crknuta sam 🙍🙍

Cure sa starijim klincima, kad vam je postalo lakse s njima..neki vele nakon 3 godine, neki 5, neki nikad 😅 zanimaju me vasa iskustva..🤔

A ja sam baš tebe htjela pitati kak ti je s dvoje malih, jer sam sad po postovima skužila da je kod tebe dosta mala razlika.
    Kod mene će biti godinu i 7 mjeseci 
    Kako si preživila prve mjesece? Kak stariji "podnosi" malog i tak....

Zvonkica
    02. Listopad 2019. 14:59

Drugog sam rodila 37+1 pa je razlika godinu i 6mj 😁 Prilicno je izazovno..ali rekla bih da to dosta ovisi i o klincima, njihovom karakteru, da li ce cijela situacija biti vise ili manje zahtjevna...Prvi je dosta zvrkast i zivcek pa mi to nije islo bas na ruku ali je zato drugi bio bas predivna beba, jeo i spavao, i to mi je puuuuno znacilo...starijem je trebalo nekih mjesec dana da prihvati bracu, a sad ga samo trazi ako ga nema..iako bude on i ljubomoran naravno...prihvati svu pomoc koja ti se nudi, makar samo da imas skuhano, puno to znaci...nadam se da ti i muz aktivno u svemu sudjeluje, moj je ukljucen jednako kao i ja, inace ne znam kako bi izdrzala. Kad rodis, ako treba pusti bebu malo i da place i posveti se starijem djetetu koliko mozes, cisto da se ne osjeca zapostavljeno..probaj naci ravnotezu, samo pazi da ne ispasta stariji uvijek...

Zvonkica
    02. Listopad 2019. 15:00

.A ostalo je sve prilagodavanje njihovom zajednickom ritmu, kako ih uskladiti da sve koliko toliko funkcionira...moj stariji je max 4 sata na dan u vrticu, i za tu dob mislim da je to taman, ja malo dodem sebi, posvetim se bebi, a on nema osjecaj da je iskljucen...sad mi je problem trenutno njihovo dnevno spavanje jer bebac spava 2 puta na dan a vise nema sanse da uspavam jednog dok drugi nije za spavanje (ako sam sama s njima) i onda riktam bebu..prijepodne ga pustim do pol sata da spava (to onda bude uglavnom u setnji) i onda ih oko 1 zajedno uspavam...i tu mi je olakotna okolnost sto bebac ne zivcani kad ga probudim i ne buni se, dok ovaj stariji u toj dobi ako se ne bi naspavao to bi bila katastrofa, dernjava i sl i s njim ovaj sistem ne bi funkcionirao...srce me boli kad malog moram buditi ali tako najlakse svi funkcioniramo..ali sad se sve vise zabavljaju zajedno, smiju i preprepreslatki su 😍

I koliko god da nekad bude tesko, ne bih ovo nikad mijenjala...ovo je u kratko koliko sam uspijela natuknuti , ali mogla bih ja o tome jos puuuuuuno toga napisati 😁

Zvonkica
    02. Listopad 2019. 15:15

E da, u pocetku mi je bilo jako tesko jer je stariji puno vise dozivljavao tatu pa cak i baku nego mene..nisam mu cak ni autoritet preveliki mogla nametnut jer ako beba cica a ja njemu vicem sto puta "ne" ako nesto radi sto ne smije a nista ne poduzimam i naravno da me ne dozivljava ali dode to sve na svoje...i prekrasno mi je vidjeti kako je stariji i s tatom povezan...i jedva sam cekala da prode babinje pa da starijeg mogu uzeti i nosati bez griznje savjesti..izbjegavala sam to koliko je moguce da si kasnije ne stvorim nepotrebne probleme..😏 (u krilo i sl sam ga naravno uvijek uzela)

Frajla
    02. Listopad 2019. 15:20

Zvonkica

.A ostalo je sve prilagodavanje njihovom zajednickom ritmu, kako ih uskladiti da sve koliko toliko funkcionira…moj stariji je max 4 sata na dan u vrticu, i za tu dob mislim da je to taman, ja malo dodem sebi, posvetim se bebi, a on nema osjecaj da je iskljucen…sad mi je problem trenutno njihovo dnevno spavanje jer bebac spava 2 puta na dan a vise nema sanse da uspavam jednog dok drugi nije za spavanje (ako sam sama s njima) i onda riktam bebu..prijepodne ga pustim do pol sata da spava (to onda bude uglavnom u setnji) i onda ih oko 1 zajedno uspavam…i tu mi je olakotna okolnost sto bebac ne zivcani kad ga probudim i ne buni se, dok ovaj stariji u toj dobi ako se ne bi naspavao to bi bila katastrofa, dernjava i sl i s njim ovaj sistem ne bi funkcionirao…srce me boli kad malog moram buditi ali tako najlakse svi funkcioniramo..ali sad se sve vise zabavljaju zajedno, smiju i preprepreslatki su 😍

I koliko god da nekad bude tesko, ne bih ovo nikad mijenjala…ovo je u kratko koliko sam uspijela natuknuti , ali mogla bih ja o tome jos puuuuuuno toga napisati 😁

Hvala ti, malo si me ohrabrila 
    Muž naravno sudjeluje (inače bi mogo muda o klin ), druge pomoći na žalost nemam. Ali olakotna mi je okolnost što moj ide full time u vrtić (jer sam se vraćala raditi) i voli biti tamo, često plaće kad ide doma, pa bar ne moram misliti o njegovom ručku i spavanju preko tjedna.
    Ma zapravo me najviše frka što će obojica biti djelomično uskraćeni  za dio mog vremena i pažnje 
    Tješi me to da najčešće čujem da druga beba bude manje zahtjevna 

Zvonkica
    02. Listopad 2019. 20:47

Ako je cijeli dan u vrticu to ti puno olaksava stvarno, jos samo neka ga i zdravlje posluzi 🤞 ja sam isto isla raditi ali taman preko ljeta pa ga je taj period moja mama cuvala i onda je u 9.mj krenuo u jaslice, pa prilagodba, jos kak su vidli da sam trudna i tad sam opet bila doma pa su iskoristili to da budem duze s njim na prilagodbi (al ajd bar je za njega taj period prosao bezbolnije) i tak a u 11.mj sam rodila pa se nisam stigla bas nes ni odmorit tj nisam uopce...al dobro, sami smo to trazili 😂 mi smo htjeli malu razliku...

Zvonkica
    02. Listopad 2019. 20:51

I iskreno ne mislim da su nes uskraceni za paznju..nista vise nego i klinci kod kojih je veca razlika..po meni su obogaceni za to da imaju bracu/seku i u to sam uvjerenija sve vise iz dana u dan kad ih gledam..samo treba dobro balansirati...to je barem moje misljenje...😉

cvijetic12
    02. Listopad 2019. 21:29

Mi imamo razliku +5, mali ce iduce godine u skolu.
    Kad uspavljujem malu on zna da treba biti tiho, otusira se, napravi si za jest (pripremim mu salamu,kruh), obavi sta ima i gleda crtice po tiho ili se igra...kad ne ide u vrtic on zabavlja malu i stvarno mi pomaze jako puno. Ali druga strana medalje je to sta je on velik i sve kuzi, pa tako i kuzi da sad ne mozemo neke stvari jer je tu i beba ali onda tu tata uskoci pa se tako kombiniramo.
    Sad ima neku fazu da se u svemu raspravlja i ne slusa bas 😏😏 ali inace je sve ok. Drago mi je da smo puno godina imali sami za sebe i posvetili se njemu max. I radi svega toga mi je velika razlika zakon.
    Aliiii, kad je bio manji, smo ga stalno morali animiragi, da je imao tad brata ili seku vjv bi bilo lakse u tom smislu sta bi imao zabavu..

Zvonkica
    02. Listopad 2019. 21:40

Bas to, sve ima svoje i prednosti i mane...za njih je najbitnije da su zeljeni i voljeni bili oni planirani ili ne, to im je puuuuuno bitnije od toga je li braco/seka stariji/mladi 1, 5 ili 10 godina...te da je obitelj u kojoj zive skladna 💜

cvijetic12
    02. Listopad 2019. 21:51

Naravno, sve se to na kraju poslozi na svij nacin nekako, ali kad ih vidis da se igraju zajedno i na kraju skupa legnu nema vece srece i ponosa 🙂🙂🙂
    Jedino sta mene mali zna ispizditi pa se onda ne stignem maloj posvetiti
    Mi smo stigli iz rodilista i seka mu je kupila poklon, kao da ju bolje prihvati, donjela mu je puzzle, ja sam rasivena s njom na cici s njime slagala te puzzle 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.