🙈🙈 Preopustana sam rekla bi🤣🤣 ni jedan dan nam nije isti, pogotovo kada decki imaju obaveze, sada skola, pa vrtic, treninzi itd.. On i dalje spava svaki dan u isto vrijeme cca ali ne treba biti doma, mrak, tisina i sl.. Posto je dohrana takva kakva je, cak se dogodi da mu i ne kuham uopce taj dan, ne jede kupovno za sada.. Znaci ako nismo doma taj dan ne nudim krutu hranu, to bi bilo drugacije da on jede, onda bi uzela sa sobom npr bananu ili sl i dala bi mu vani
url=https://lilypie.com]
Ja sam ovaj drugi tip haha 👍😁
Strogo se drzim ritma i organizacije, kod mene se inace i prije bebe zna red, jako sam teska, imam svoju rutinu koju jako volim, tako volim rutinu i sa njim, ne zbog njega, nego jer je meni lakse kao sto petra kaze, i uspavati ga jer nece spavati u kolicima, nece se nositi sve se migolji i place, tako da obavim sve u skladu s njegovom rutinom i vracam se kuci. Ruku na srce, nije da imamo nekih pretjeranih aktivnosti, to je samo vecernja setnja, prevruce je van, preko dana smo kuci, a navecer spava u 21. Sta vi radite da se zabavite? Izlazite negdje, sta radite preko dana? Ja sam se zalila muzu kako cu da padnem u krizu jer sam bukvalno kuci po cijeli dan, sve kao programirano, ali ne znam sta i kako to da promijenim.
Mamma2, kako ga uspavas vanka? Recimo ja moram nunati na nogama uz bijelu buku (daaa, jos uvijek voli taj zvuk fena 🙈), i kad sam van ne znam kako bi zaspao, samo postane nervozan, jos nece ni cicu. Mozda mi se bas to sto sam drugi tip mame obija o glavu 😁😁😁 umazila sam ga. Jedno vrijeme sam htjela biti opustena i bila sam htjela kupiti AD da mu dajem povremeno ali evo hvatam se kako skladistim svoje izdojeno hahahaha 😭😭😭
Vidim da svaka ima svoj ritam pa tako i ja. Pedijatrica mi je rekla da mojem ne treba vise od 500 ml mlijeka dnevno, adaptiranog jer je dosta velik. Ima 9 kila i oko 74 cm. Ja svojem dajem tri puta AD po 210 ml, ujutro nekad ne popije sve. Za ručak pojede staklenku Hippa od 190 grama i neko voće za desert. Popodne dobije jos malo kasice, ali mu dajem i da se igra sa hranom. Oko 18 sati je vrijeme za bocu i zadnja je oko 22 sata. Na moru smo već mjesec dana tako da je svaku večer kupanje u moru. Nema šlaufa niti ičeg, nego ga golog stavim u vodu i pustim da pluta ili mlatara nožicama. Problem je što se često pokaka na plaži. 🤣 Moj jede sve, ali ne znam baš prepoznat kad je sit kad jedemo kašicu, ali ako jede AD onda okrene glavu i neće više. Obroke mu dajem otprilike u isto vrijeme i to je jedina rutina, jer ako se zadržim negdje vani duže uzmem obrok sa sobom, a on zaspi u kolicima i samo ga stavim spavat dalje. Ne znam kad ću mu uvest drugi obrok, ali što god mu dam hoće jest. Limun obožava lickat i ima dva zuba pa nešto i žvače. Mene samo zabrinjava da se neće previše udebljat jer sad je taman. Znam da kad bude veći da će htjet više, ali probat ću što duže mu me nudit šećere ilj sokove nego samo vodu. 😀🐟
Mamma2, kako ga uspavas vanka? Recimo ja moram nunati na nogama uz bijelu buku (daaa, jos uvijek voli taj zvuk fena 🙈), i kad sam van ne znam kako bi zaspao, samo postane nervozan, jos nece ni cicu. Mozda mi se bas to sto sam drugi tip mame obija o glavu 😁😁😁 umazila sam ga. Jedno vrijeme sam htjela biti opustena i bila sam htjela kupiti AD da mu dajem povremeno ali evo hvatam se kako skladistim svoje izdojeno hahahaha 😭😭😭
Nosiljka ili sisa ✌️ ako je npr 5 popodne kada on obicno ima polusatno spavanje, a decki bi u park, ja dam sisu i stavim u kolica i ne izademo iz zgrade jos vec spava, ali zato jer mu je to njegovo vrijeme i jbg..
Ne mozemo se usporedivati po tom pitanju jer jbg moji stariji traze svoje i on od rodenja doslovno ide okolo di i kaj treba 🤷♀️
Ja sam mama koja se drzi reda i rasporeda...zna se kad je tocno vrime za spavanje kad za hranjenje kad se sto jede itd....meni je tako lakse i tako naj bolje funkcioniramo....ja necu van ako on mora sad spavat znaci tek nakon budenja i hranjenja i doma smo do 21h..spava jos uvik uz bijeli sum jbg znam da san tu pogrisila al ok jos koji mj.pa ce mo regulirat to...ugl.meni ke svaki dan ista rutina i ja tako funkcioniram s njim....mi smo danas papali blitve nor u 13h za rucak..spavanje u 14h onda voce oko 16 max 17h jer tu ovisi kad se probudi...pojede idemo na more spava na moru u 19h jer tek odemo oko 18h i kuci smo u 20h i oko 21/30ide ritual za spavanje...eto ugl to tako izgleda...
Svjesna ja se osjecam isto nekad da cu poluditi jer smo cijeli dan u kuci, zivimo na moru a ne idemo jer on vristi cim mu nogicu stavim, a i kazem drzim se rasporeda i ne mozemo ici, izlazimo isto tek navecer, muz ne zna bas s njime najbolje i onda mi samo to sve poremeti jer ga on ne zna uspavati, pa ne mogu ni sama izaci tjekom tjedna, ako je njemu tad vrijeme za spavanje
Draga Petra, prepoznajem sebe kod tebe. 😀 koliko god ti znala najbolje sa malim, pusti ti tatu neka on njega uspavljuje i hendla sa njim, koliko god ti to ide na živce. Nemoj biti rob kuće, to za tebe nije dobro. I ja sam na početku tvrdila da nitko ne zna sa mojim nego samo ja, al onda mi je već bilo dosta svega i otišla sam na frizuru i kavu. Nije me bilo 3 i pol sata i mali mi još uvijek živ. Od tada, svaki dan moram odspavat 2 sata, tko god da je blizu, izvolite. Moraš imati malo vremena za sebe, neće mu ništa biti.
I imam pitanje, kako vi hendlate sa učenjem pijenja iz čaše sa ručkicama? Danas sam kupila Aventovu kljunašicu, ali očito mu je mlaz bio prejak pa je zakašljuckao. Mislila sam da mu dam da se sa bocom igra, pa će skužit. ? 😀
Imas pravo, mene to tako frustrira i najveci je izvor svada jer on je u stilu ja ne znam ga uspavati i to je to, i onda ja kad trebam na frizuru ili bilo sta zivkam svoju mamu da dode da ga uspava i cuva, osjecam se glupo jer on stoji u kuci a ja nju zovem, ali ako njega ostavim to vecinom bude 2h placa i zivkanja na mobitel jer mali place
Sortiraj odgovore
Najstariji