I mi smo zbog tog grčenja i pružanja nogu po vjezbama.. I onda je fizijatar izvrti na sve moguce strane, i po tome gleda gdje su odstupanja... Ona kad joj postavi noge npr na pod, noge pruza a trebala bi kao pokleknut, nije valjda izgubila taj nagon automatskog hoda sto imaju male bebe... I sad nas zbog toga fizijatar šalje kod neuropedijatra :/
ista situacija, samo šta je nas već pedijatrica uputila kod neuropedijatra zbog toga, a i zbog njegove velike nervoze, pošto smo mi imali zastoj u rastu želi i pregled neuropedijatra
on kad ga se stavi na noge samo šta ne šeta i to drži ih uspravno maximalno
ista situacija, samo šta je nas već pedijatrica uputila kod neuropedijatra zbog toga, a i zbog njegove velike nervoze, pošto smo mi imali zastoj u rastu želi i pregled neuropedijatra
on kad ga se stavi na noge samo šta ne šeta i to drži ih uspravno maximalno
Petra i moja ima blagi hipertonus kako kaže fizijatrica s time da ja od prve kontrole a mjesec dana pitam pedijatricu jel u redu da tako mala beba stalno bude ukočena i napeta, njoj je sve to bilo normalno i onda tek s tri mjeseca na moje inzistiranje je dala uputnicu za fizijatra, i stvarno je hipertonus naglašen više na lijevoj strani. Vježbaš li s njime kod kuće, meni je jako teško s njom, toliko se opire i isto tako ko da želi odmah na noge i trčati, i nema strpljenja za ništa.
url=https://lilypie.com]
Nama je to tek sad otkriveno i jos cekamo pregled kod fizijatra ali sigueno cemo morati ici na vjezbe, tako da sad nista vise ne znam, on je to poceo raditi ima mjesec dana, do tad nije bilo, pedijatrica je jako temeljita i ne vjerujem da to ne bi primjetila, a nisam ni ja do ima mj dana
A to opiranje sta spominjes to je strasno, ja kad njega negdje legnem ako se njemu ne svidja on zgrci noge i strasno se ukoci i baca 🤔
Ista stvar kad se naljuti skroz se ukoci i baca se unatrag, to ih može spriječiti da se posjednu ili kad budu trebali prohodati padat će stalno ili će se sami bacati jer ih taj pojačani tonus tjera na to
Ja je vodim privatno na vjezbice jer se u bolnici dugo čekalo a sad im je najbitnije da se to ispravi i kod fizijatrice sam bila privatno isto radi čekanja
url=https://lilypie.com]
Hvala ti sta si mi rekla, bas sam se zabrinula jer nama je to tek sad dijagnosticirano, tako se i on baca unazad i to je poceo raditi kad je napunio 5mjeseci, dotad je sve bilo uredno, i da znam u bolnici se ceka strasno i ja sutra planiram zvati privatno da idemo jer mi nema smisla cekati da mali napuni 8mj da idemo na vjezbe
Pozdrav svima! Moj mali ima danas 6 mjeseci. Započela sam.sa dohranom u četvrtom mjesecu, jede sve, ima dva zuba. Jedan obrok sam mh zamijenila sa kašicom, no ja nikad ne znam kada je on sit jer koliko god mu daš on pojede i još se ponekad naljuti kad stanem sa hranjenjem. Nekad se to dogodi i kada dobije bocu (dojila sam dva tjedna i prestala). Za ručak pojede onu veliku staklenku od 195 grama i poslije pola voćne male, ali da mu dajem i dalje opet bi on jeo. Velika je i snažna beba, ima 9 kila i dugačak je 70 cm. Pedijatrica mi je rekla da mu dnevno dajem samo pola litre adaptiranog mlijeka, ali on bi bio gladan da mu dam toliko malo, pa tri puta dobije po 250 ml dnevno. Inače nije debeo, nego je jak (i ja sam velika, visoka i jaka, rođena sa 5200). Da li vaša beba vama pokaže da je sita i postane nezainteresirana ili ne?
Pozdrav svima! Moj mali ima danas 6 mjeseci. Započela sam.sa dohranom u četvrtom mjesecu, jede sve, ima dva zuba. Jedan obrok sam mh zamijenila sa kašicom, no ja nikad ne znam kada je on sit jer koliko god mu daš on pojede i još se ponekad naljuti kad stanem sa hranjenjem. Nekad se to dogodi i kada dobije bocu (dojila sam dva tjedna i prestala). Za ručak pojede onu veliku staklenku od 195 grama i poslije pola voćne male, ali da mu dajem i dalje opet bi on jeo. Velika je i snažna beba, ima 9 kila i dugačak je 70 cm. Pedijatrica mi je rekla da mu dnevno dajem samo pola litre adaptiranog mlijeka, ali on bi bio gladan da mu dam toliko malo, pa tri puta dobije po 250 ml dnevno. Inače nije debeo, nego je jak (i ja sam velika, visoka i jaka, rođena sa 5200). Da li vaša beba vama pokaže da je sita i postane nezainteresirana ili ne?
I ja imam jednu takvu izjelicu, ali mi smo na cici. Dorucak dajem 150ml a rucak 100, 150max, u pocetku se malo bunila ali vidim da je ovo dosta.
Znaci ona bi jela koliko god das, jednom se bas na spavanju pobljuckala i to posteno da sam se prepapa sto bi bilo da nisam bila blizu? Od tada imamo odredenu koliicinu i sve je ok. Ali, ona je na cici, i nakon obroka zaspi na cici i ne znam koliko pojede na njoj.
Mame, nesto ste mi se usutile 😁
Jel se nekad desilo da bebe povrate poslije kasice? Jucer dala palentu i tikvicu i maslinovo, sve regularno uvela namirnice ranije, i 3 puta povratio nakon 2 sata od obroka. Pojeo jeste punu zdjelicu, zitarice sam pauzirala prije toga 7 dana jer sam primijetila da mu probavi ne gode.
Mama2, kako ide dohrana, je li malac prihvatio?
Kako ste vi ostale? ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji