Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mmama2
    07. Ožujak 2019. 19:57

pepillu

A jel ko ima iskustva sa gljivičnom upalom sise. Soor ili kako se zove? Znaci boli me sisa ful ka da imam upalu misica a nije ni tvrda ni napeta a bradavica kad je povuče sve zvijezde pribrojim. Inace beba nema naslage na nepcima. Pa jel moguce da ja imam gljivice a on ne?

Moguce je da, odi kod dok

url=https://lilypie.com]

cvijetic12
    07. Ožujak 2019. 22:48

Mamice koje ste dobile stvari nakon poroda, dali ste osjetile da cete dobiti? 
    Imam neke bolove koji me podsjecaju na dolazak stvari pa neznam sta ocekivati 😏

• Petra05
    08. Ožujak 2019. 05:12

Dobila i osjetila sam cak i kad sam ovulaciju imala jer me lagano probadalo, tako da sam znala da ce i menstruacija doci i boluckalo me par dana i doslo

cvijetic12
    08. Ožujak 2019. 08:57

Petra05

Dobila i osjetila sam cak i kad sam ovulaciju imala jer me lagano probadalo, tako da sam znala da ce i menstruacija doci i boluckalo me par dana i doslo

Imam dojam da će tako i meni..vidjeti ćemo. 
    Dali dojiš?

• Petra05
    08. Ožujak 2019. 09:40

Ne, nije mi ni došlo mlijeko tako da smo  na savjet patronazne po izlasku iz bolnice i odustali jer je bio gladan, a ja mu davala misleci da ima :(
    Pravilo je da kad ne dojis dođe dosta brzo to se kod mene pokazalo tocno iako moja prijateljica je dojila 12 mjeseci, a menstruaciju dobila 35.dan nakon poroda

MareiKate
    09. Ožujak 2019. 07:48

Bok curke, vidim ima još aktivnih 😁
    Muči me sljedeće: curka dobila u prvi mjesec 900 gr i 6,5 cm. I od zadnje kontrole dobila u 8 dana samo 130 grama 😓 ne kužim... isključivo dojim. Piški puno, kaka 2-3 puta na dan, vesela je i nije cendrava osim navečer, ne bih rekla da je gladna, meni se čini da je mlijeka dovoljno. Što se događa? Dosta je živahna, nikad ne leži mirno, stalno udara nogicama, mlati rukama, migolji se... Može li to biti uzrok slabijem dobivanju na kilaži? Preko dana me traži često papat,  svakih 1-2, preko noći je to 3-4 sata razmak. I rekla bih da to noćno slabije nadoknadi kroz jutro jer češće jede. Preko dana spava po 15 min ili pola sata, ne više...

_svjesna
    09. Ožujak 2019. 08:58

Mare, mozda da kroz noc hranis na 2 sata da vidis hoce li biti pomaka. Jel zadovoljno jede na dojci, ili se komesa? Pojede li dovoljno, koliko dugo doji? Mada mislim da po pelenama nemas razloga za brigu, meni su pelene sve. Prirast je individualan i zavisi kako kad, sve ona to kasnije bude nadoknadila, mozda je samo faza.

_svjesna
    09. Ožujak 2019. 09:04

I ja sam usla na forum s ciljem da podijelim svoju muku 😁pa evo: 
    Unazad par dana dok doji pojede prvi mlaz dok ne utoli glad, a onda ispusti dojku i pocne da place. Vratim ga, uzme, pa opet ispusti i tako bi mogao za redom dvadeset puta. Onda ga ili dignem, pa kroz nekoliko probam ponovo, u vecini slucajeva nece, a nekad se vrati jesti najnormalnije. Tada sam smatrala da nije gladan i da mu cica treba samo kao utjeha, dam mu dudu i cucla je kao lud. Posmatrala sam par dana i sinoc nakon takve epizode placa na dojci (mlijeko tece kao ludo, inace imam jak let down ni zavaljen polozaj ne pomaze) izdojim i dam na flasicu da bi dijete sve pojelo. Znaci da je gladan a nece cicu. Znam da flasicu ne smijem davat niti hocu, samo sam htjela da probam bi li jeo. Spavao je neko vrijeme i kroz 3 sata se probudio i dojio najnormalnije, te zaspao zadovoljno na dojci. Dakle nekad mu nesto smeta, a nekad ne. Pretpostavljam da kad jako ogladni nista mu ne smeta, a kad nije bas gladan cendra, ali zasto je onda pojeo flasicu? Prirast tezine je ok, pelene piski obilno, stolicu jedva da ima jednu dnevno. To me malo dodatno brine. 

_svjesna
    09. Ožujak 2019. 09:09

I da dodam, uglavnom doji maksimalno 10min, i pitam se da li mu nesto zaista smeta, jer bi mozda dojio i duze? Da li se uopce najede jer nekad mi zna traziti i kroz sat vremena? A doji inace svaka dva sata. 

MareiKate
    09. Ožujak 2019. 09:33

Svjesna, mislim da oni imaju tako neke svoje mušice povremeno bez razloga. Moja inače nikad ne plače po noći da je gladna nego se probudi i lupa nogicama - srećom imam tanak san pa ju čujem, uzmem i nahranim. I jučer tako ona mlatarala u niči, ja ju stavim na sisu neće, probam par minuta poludi i inače bi odustala i vratila ju spavat da ju nisam vagala jučer i uplašila se. Stavim ju na drugu sisu, prihvati odmah 😂 za par sati ju stavim na onu koju nije htjela i prihvati ju odmah. A inače, neovisno o gladi, nekad lijepo primi sisu a nekad se ko kokoš zabada sto puta u nju i pušta dok se ne skulira i počne normalno cicat.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.