Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pticaselicazgst
    09. Siječanj 2019. 06:20

Svjesna slicna situacija je bila kod mene, pa evo par savjeta. Kupi si purelan mast i mazi braadavice, prije i poslije svakog podoja. Ne moras brisat mast jer beba to moze cickat. Ako to ne pomogne uzmi multi mam komprese. Mene je to spasilo 😊
    A sto se desne cice tice uzmi si silikonske sesirice vjezbaj da ti hvata i desnu cicu. Meni je sestra u bolnici rekla da mi treba velicina M. Nadam se da imas koga pitat da ti kaze velicinu iako to meni nije bas nesto pomoglo. Ali ima cura s foruma kojima je, pa probaj. 🤗 
    Nadam se da ce nesto od ovoga pomoc. Javi 😘

_svjesna
    09. Siječanj 2019. 07:54

Ptico, hvala ti. Odmah sam muza poslala po komprese.
    Imam i sesirice u s velicini jer su mi male bradavice ali su mu opet preogromne za njegova usta 😁 sicusan mi je. Evo jutros sam iz desne problematicne dojke prvo izdojila 40ml onda ju je uspio uhvatiti i dobro se najeo, ocito mu je pretvrda kad je puna. Elektricna izdajalica mi spasava zivot trenutno jer sam se probudila s tolikim pritiskom u njoj da se bojim da ne dobijem neku upalu i hvatala me panika sta ako on nju ne bude nikako htio.
    Znaci normalno je da bradavice prvih dana budu ostecene, mozda i nije toliko do hvata koliko njima treba da se priviknu na taj proces? 🥺
    I jos jedno pitanje za mamice: ja stalno tusiram ranu od epiziotomije, je li to pozeljno za brze zarastanje? Kasnije naspricam Octeniseptom i to je to. Je li to ok nacin? Ne boli me jako, osjetim ju ponekad, zasad sam zadovoljna ali mi mama sugerise da bi rana trebalo da je suha i da ju previse tusiram ali ne vidim kako bih drugacije.

mmama2
    09. Siječanj 2019. 09:29

Nemoj ju previse mociti da, poslije nuzde ako ti je lakse od brisanja malo splahni pa tunkaj umjesto brisanja, ali rana je na takvom mjestu da je ionako stalno vlazna, a trebala bi biti suha da :/ kaj se tice dojenja, moze biti malo neugodno i cudno u pocetku ali ne smije boljeti.. vjezbaj hvat, dok god je dobre volje, i voljan sudjelovati vi vjezbajte.. brada mora "uci" u dojku, radi i donja vilica, ne treba cuhela bradavica uci u usta, tj aureola, samo sto vise nje, da beba zaroni u dojku doslovno :) ima puno videa pa probaj ako stignes googlati.. cice luftaj cim vise, namazi malo svojim mlijekom poslije podoja pusti da se osusi tako.. 

url=https://lilypie.com]

mmama2
    09. Siječanj 2019. 09:30

_svjesna

Ptico, hvala ti. Odmah sam muza poslala po komprese.
    Imam i sesirice u s velicini jer su mi male bradavice ali su mu opet preogromne za njegova usta 😁 sicusan mi je. Evo jutros sam iz desne problematicne dojke prvo izdojila 40ml onda ju je uspio uhvatiti i dobro se najeo, ocito mu je pretvrda kad je puna. Elektricna izdajalica mi spasava zivot trenutno jer sam se probudila s tolikim pritiskom u njoj da se bojim da ne dobijem neku upalu i hvatala me panika sta ako on nju ne bude nikako htio.
    Znaci normalno je da bradavice prvih dana budu ostecene, mozda i nije toliko do hvata koliko njima treba da se priviknu na taj proces? 🥺
    I jos jedno pitanje za mamice: ja stalno tusiram ranu od epiziotomije, je li to pozeljno za brze zarastanje? Kasnije naspricam Octeniseptom i to je to. Je li to ok nacin? Ne boli me jako, osjetim ju ponekad, zasad sam zadovoljna ali mi mama sugerise da bi rana trebalo da je suha i da ju previse tusiram ali ne vidim kako bih drugacije.

Octenisept naspricaj na ulozak rade, eventualno ne direkt na ranu

url=https://lilypie.com]

MareiKate
    09. Siječanj 2019. 11:43

Evo mene s pregleda iz trudničke, jooj ti doktori, samo to bih rekla 😂 žena koja mi radi uzv mi postavi pitanje jel ima odstupanja uzv i termina po zm, ja kažem da je razlika 2 tjedna, ona pogleda papire kaže ma ne, to su odstupanja u veličini djeteta, nema to veze, ovaj datum znači koji je po zm vam pišemo, reko ok, boli me uvo, ionako samo grofica zna kad će van zapravo 😄 ja kod drugog doktora za pregled a on pak me pokudi da nisam ja 37+3 nego 38+3 i kak ja to ne znam, jer je uzv tam negdje u 12 TT tako pokazao i tog se držati treba, ova dva tjedna sad nema veze što je veća ali taj raniji uzv ima veze 😂😂 ja kažem maloprije mi je vaša kolegica rekla da to nije bitno, pa eto, nisam vama to spominjala. vaginalno me nije htio ni gledati nit su me slali na ctg, sve je kao super, ali su me suptilno pokudili za neke gluposti, neda mi se ni tipkati, ali ono, ko kad od jednog frizera dođeš drugom pa sad taj novi popljuje sve što je ovaj prije radio... 🥴

Pticaselicazgst
    09. Siječanj 2019. 11:49

Svjesna da vecina zena se na pocetku dojenja bori s bolnim bradavicama, dok se ne naviknu. Vidit ces da ce ti ove komprese pomoc. Meni je za dva dana sve bilo super 😊 sto se rane tice ja sam se tusirala svako malo i obrisala bi ranu dobro tj tapkala sam. I pospricala octaniseptom direktno na ranu i na ulozak. To mi je bilo ok i brzo je proslo 💪

• 4mommy
    09. Siječanj 2019. 12:13

Pticaselicazgst

Svjesna da vecina zena se na pocetku dojenja bori s bolnim bradavicama, dok se ne naviknu. Vidit ces da ce ti ove komprese pomoc. Meni je za dva dana sve bilo super 😊 sto se rane tice ja sam se tusirala svako malo i obrisala bi ranu dobro tj tapkala sam. I pospricala octaniseptom direktno na ranu i na ulozak. To mi je bilo ok i brzo je proslo 💪

Svjesna slažem s Pticom, meni su sigurno prvih tjedan dana bradavice bile bolne, dok nisu očvrsnule bez obzira šta su one ispravno hvatale, znači nije bilo do položaja. I također nakon prva dva poroda bi nakon nužde malo isprala šavove i pošpricala octaniseptom, možeš i direktno na ranu, kaže Dr.

_svjesna
    09. Siječanj 2019. 15:31

Hvala cure, dale ste mi nadu u bolje sutra ☺️😁
    Uh ovi prvi dani zbilja nisu laki, ali su slatki na svoj nacin, kad ga pogledas sve zaboravis. ❤️

Emily1801
    09. Siječanj 2019. 16:19

Mare meni su isto pomaknuli termin po uzv, pa vratili, pa evo sad pred kraj opet pomaknuli. Kao sto ti kazes bas je svejedno, beba ce ionako sama odluciti kada zeli izaci. Bas nju briga za njihove izracune i ultrazvuke. 😂
    Ne sekiraj se, nisu vrijedni spomena. 

Pticaselicazgst
    09. Siječanj 2019. 17:55

Svjesna ne brini, bit ce to sve u redu. 🤗 kad se ufurate zaboravis na sve te pocetne probleme, vidit ces 😍 uzivaj s bebicom 🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.