Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Embarasada
    31. Prosinac 2018. 17:54

Senii

Pticice i ja isto nosim curicu imam gestacijski dijabetes koji mi je otkriven vec s dva mjeseca trudnoce,ali ga dijetom reguliram,ne prelazi mi 7 nakon obroka,a nataste oko 4.4 imam..
    S bebom je sve uredu jedino,ta veca kilaza,sad neznam dal je to zbog secera ili genetski,samo se nadam da ce sve dobro zavrsiti😕

Pozdrav, ja sam s ljetnih beba, trenutno sam u 16.tjednu i ogtt mi nije bio dobar tj. Na taste je 4.1, nakon sat vremena 10.18, a nakon 2 sata 8.64. Ova dva su skroz malo iznad granice ali sam svejedno dobila uputnicu za guk profil u VV. Nisam još išla pa jel mi možeš malo reci kako to izgleda. Zasad ne jedem kruh, tjestenine i slatko, ali jedem pečeno meso, sir, voće sam smanjila ali i dalje jedem... pretpostavljam da će me na VV opet testirati i dati mi konkretnu dijetu ?
    Inače sam mrsava i krvna slika super, i nisam dobila još ništa kila u trudnoći, možda 1 kg, ali prestala sam vježbati u trudnoći jer moram mirovati pa je to vjerojatno doprinijelo porastu secera. Bilo bi mi lakše da si to mogu sama pratiti pa bi znala da li stvarno moram baš jest ful ful dijetno... svaki savjet je dobrodošao :) 
    Jel pratiš glikemijske indexe hrane koju jedes ili pratis iskljucivo njihovu dijetu ? 
    Hvala !!!

Bulbi91
    31. Prosinac 2018. 18:08

Ana89

Bulbi91

Hvala cure😘😘..
    Ptičice😍 meni je dr.rekao da samo nastavim sa aktivnim folatom ,uz njega i fragmin se osjecam nekako sigurnije 🙏💕…
    Svjesna😍hvala ti znam za njih,ali oni uz folat sadrze i folnu kiselinu…ja koristim folat iskljucivo i ne muci me to sad,nego A vitamin 🙈😂..
    Mislim da cu ostati na trenutnoj kombinaciji vitamina,tj.svaki posebno….😁
    Hvala cure i sretno svima😘😘😘😘😘

Sretna vam Nova godina cure!!! Sve najbolje želim, sreće i zdravlja 😍😍
    Bulbi, uživaj sa bebom, kad sve rodimo, tebe ćemo i dalje pratiti na forumu😊
    Pozdrav svima od dvomjesečnog Mikaela 😊

😍😍😍😍😍
    Sve najbolje također i tebi i tvome velikom princu!!!😘😘💕💕

du1988
    31. Prosinac 2018. 18:17

embarasada, ja sam bila na dijeti samo zbog vrijednosti od 8.5 nakon 2h, dosta su rigorozni. Upute koje sam dobila u bolnici za dijetu necu ni komentirati jer je smijurija (na spisku je kruh uz svaki obrok, hrenovke itd.). Ja sam se ravnala po dijeti s Vuk Vrhovca u pocetku, a kasnije sam samo izbjegavala slatko, bijelo brašno, prženu i gotovu hranu.Ako hoces, posaljem ti na mail smjernice s Vrhovca! tonka, drzi se! svjesna, ima li kod tebe pripremnih kontrakcija? Svim curama zelim sve najbolje u 2019., vecini ce biti za pamćenje 😊😊🎉

url=https://lilypie.com]

Bulbi91
    31. Prosinac 2018. 19:43

Embarasada

Senii

Pticice i ja isto nosim curicu imam gestacijski dijabetes koji mi je otkriven vec s dva mjeseca trudnoce,ali ga dijetom reguliram,ne prelazi mi 7 nakon obroka,a nataste oko 4.4 imam..
    S bebom je sve uredu jedino,ta veca kilaza,sad neznam dal je to zbog secera ili genetski,samo se nadam da ce sve dobro zavrsiti😕

Pozdrav, ja sam s ljetnih beba, trenutno sam u 16.tjednu i ogtt mi nije bio dobar tj. Na taste je 4.1, nakon sat vremena 10.18, a nakon 2 sata 8.64. Ova dva su skroz malo iznad granice ali sam svejedno dobila uputnicu za guk profil u VV. Nisam još išla pa jel mi možeš malo reci kako to izgleda. Zasad ne jedem kruh, tjestenine i slatko, ali jedem pečeno meso, sir, voće sam smanjila ali i dalje jedem… pretpostavljam da će me na VV opet testirati i dati mi konkretnu dijetu ?
    Inače sam mrsava i krvna slika super, i nisam dobila još ništa kila u trudnoći, možda 1 kg, ali prestala sam vježbati u trudnoći jer moram mirovati pa je to vjerojatno doprinijelo porastu secera. Bilo bi mi lakše da si to mogu sama pratiti pa bi znala da li stvarno moram baš jest ful ful dijetno… svaki savjet je dobrodošao :)
    Jel pratiš glikemijske indexe hrane koju jedes ili pratis iskljucivo njihovu dijetu ?
    Hvala !!!

Evo i ja se ubacujem kao višegodišnji "slatkiš" 🙈 ...mene od poc.u trudnoci tretiraju pod GD ...i u centru za edukaciju o prehrani u vinogradskoj sestra je bila u soku jer ne konzumiram kruh i standardna brasna,nije znala kako da me savjetuje😆...preporučam ti da si pogledaš malo Paleo prehranu( bez glutena,slatkisa,brašna,mlijecnih proizoda)...ja sam jedino sad u trudnoci ubacila mlijecni kefir....redovito si mjerim doma secere,a svakih 6-8 tj sam kod endokrinologa...
    Vazno ti je u biti izbaciti sve nezdrave secere,paziti takoder i na unos voca jer i voce podize secer, i paziti na umjeren unos uh....

Sve najbolje u 2019.zelim svim trudnicama i novopecenim mamama i bebicama!!!😘😘💕💕

_svjesna
    31. Prosinac 2018. 19:46

Du, imam povremeno menga bolove, nisu cesti ali ih ima. Nekad krenu i u ledja prepadnem se, ali to bude jedanput ili dvaput i prestane. Nisam jos nijednom radila ctg, na kontroli sam ponovo u cetvrtak, pa vidjet cemo pokrece li se sta, prije 5 dana zatvorena, glavica nisko. Kod tebe? 

• Embarasada
    31. Prosinac 2018. 20:53

du1988

embarasada, ja sam bila na dijeti samo zbog vrijednosti od 8.5 nakon 2h, dosta su rigorozni. Upute koje sam dobila u bolnici za dijetu necu ni komentirati jer je smijurija (na spisku je kruh uz svaki obrok, hrenovke itd.). Ja sam se ravnala po dijeti s Vuk Vrhovca u pocetku, a kasnije sam samo izbjegavala slatko, bijelo brašno, prženu i gotovu hranu.Ako hoces, posaljem ti na mail smjernice s Vrhovca! tonka, drzi se! svjesna, ima li kod tebe pripremnih kontrakcija? Svim curama zelim sve najbolje u 2019., vecini ce biti za pamćenje 😊😊🎉

Ako će to biti dovoljno, to je super. Da mogu držati pod kontrolom s tim osnovnim stvarima. Zapravo se tako i inače hranim ali mislim da me zeznulo prvo tromjesečje s mucninama, par tjedana nisam mogla normalno jest pa bi pojela napolitanke ili kruh, samo da nešto ubacim u sebe da mi ne bude zlo :/
    Imam doma čak Lchf kuharicu i znam kako izgleda ta prehrana i to mi je skroz ok. Ne znam kako bi se, uz posao, natjerala da svaki dan moram pripremati kuhana jela i pazit točno svaki obrok :/ 
    Senii, pošalji mi molim te tu dijetu sa VV, mail je embarasada100@gmail.com :)
    Hvala šećerne cure :)

pepillu
    31. Prosinac 2018. 21:00

Pridružujem se čestitkama za novu i sve najljepše zelim vam žene moje. Da bude bolja od prethodne 😊😘🎉
    Javljajte kontrole, kontrakcije, porode, iskustva, dojenja....
    Ana, vec dva miseca proslo 😱😄😄 kako je sa dojenjem? Jel se uspijete naspavati? 😅

Ana89
    31. Prosinac 2018. 21:59

Embarasada

Senii

Pozdrav, ja sam s ljetnih beba, trenutno sam u 16.tjednu i ogtt mi nije bio dobar tj. Na taste je 4.1, nakon sat vremena 10.18, a nakon 2 sata 8.64. Ova dva su skroz malo iznad granice ali sam svejedno dobila uputnicu za guk profil u VV. Nisam još išla pa jel mi možeš malo reci kako to izgleda. Zasad ne jedem kruh, tjestenine i slatko, ali jedem pečeno meso, sir, voće sam smanjila ali i dalje jedem… pretpostavljam da će me na VV opet testirati i dati mi konkretnu dijetu ?
    Inače sam mrsava i krvna slika super, i nisam dobila još ništa kila u trudnoći, možda 1 kg, ali prestala sam vježbati u trudnoći jer moram mirovati pa je to vjerojatno doprinijelo porastu secera. Bilo bi mi lakše da si to mogu sama pratiti pa bi znala da li stvarno moram baš jest ful ful dijetno… svaki savjet je dobrodošao :)
    Hvala !!!

Mene su htjeli na dijetu za 7.5 treća vrijednost. Doslovno. Rigoroznost ovisi od doktora do doktora...sretno ti s time.

url=https://daisypath.com]

Ana89
    31. Prosinac 2018. 22:09

pepillu

Pridružujem se čestitkama za novu i sve najljepše zelim vam žene moje. Da bude bolja od prethodne 😊😘🎉
    Javljajte kontrole, kontrakcije, porode, iskustva, dojenja….
    Ana, vec dva miseca proslo 😱😄😄 kako je sa dojenjem? Jel se uspijete naspavati? 😅

Izdajam se. I ok je. Ode mi oko 100-150 po obroku iz dojki.
    Spavanje? Što je to?😆😆 samo ako zaspim sa malenim.😋😋 Ali kad se navikneš na umor, ok je. Modus vivendi 🤣🤣

url=https://daisypath.com]

du1988
    31. Prosinac 2018. 22:29

_svjesna

Du, imam povremeno menga bolove, nisu cesti ali ih ima. Nekad krenu i u ledja prepadnem se, ali to bude jedanput ili dvaput i prestane. Nisam jos nijednom radila ctg, na kontroli sam ponovo u cetvrtak, pa vidjet cemo pokrece li se sta, prije 5 dana zatvorena, glavica nisko. Kod tebe?

ista stvar i kod mene. ctg sam radila u petak, nije bilo trudova. Zadnji pregled je bio 19.12., cerviks je krenuo meksati ali sam bila zatvorena. Idem opet preksutra pa cemo vidjeti kakvo je stanje 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.