Čestitam novopečene mame, i bravo za odlične preglede 🎉 nek se nastavi niz 🤞🏽
Pticica,nosis curu ili decka?
Vidim da tvoja beba u 34tjednu ima 2700grama,moja u 35tjednu ima 3000grama,pa mi malo lakse,jer svi oko mene imaju puno lakse bebe za te tjedne😨
Malo sam zabrinuta bila😣
Čestitam novopečenim mamama!💕💕
Trebam pomoć vas iskusnih trudnica i mama🤭...
S obzirom na moju mthfr mutaciju moram koristiti aktivni folat,naravno prenatala s isključivo aktivnim folatom nema u hr pa sam naručila s iherba prenatal marke emerald jer ostali trenutno nisu dostupni....ja sam gledala letimično sastav i bilo mi je važno da ima aktivni folat, poslije sam skužila da sadrži i vitamin A 500iu koji se baš ne preporuča u trudnoći(doduse to je mala kolicina),sad nisam pametna da li da ga uzimam🤔...ako ste uzimale prenatale jesu li sadrzavali i taj A vitamin?
Šaljemo puse svima😘😘😘😘😘
Cure čestitam svima na bebicama neka ste živi i zdravi svi skupa😘😘
Ja sam sa zimsko proljetnih ali pratim vas sve 😊
Završila sam u četvrtak navečer u bolnici jer sam dva dana prije osjećala kontrakcije pa sam otišla u četvrtak svojoj doktorici koja me pregledala bila sam zatvorena ali mrvicu ono kako se kaže uloživa ali izvana više ne prema unutra i ctg je očitavao te trudove.u bolnici me odma ostavili izvadili krv itd, a ja bez stvari bez ičeg baš jadan osjećaj al dobro. Primila odma tokolizu i onaj ljek za pluća djetetova da se razviju ako dodje do prijevremenog. Na tokolizi bila do sinoć, skinuli je a maternica divlja,pumpa radi ka luda, trudovi na ctg cilo vvrime.mene ne boli ništa samo osjwtim to zatezanje trbuha.i sinoć dobila injekciju spasmexa, jedan normabel. Pogledala me doktorica kaže da je situacija drugačija nego kad me primila u četvrtak, mekše je dolje lakše joj prođe prst tako da tokoliza do daljnjeg opet i dva ctg dnevno..sad mi neki pritisak ko na stražnjici više sam pukla na psihu uvik neki šokovi. Ukratko cure uživajte,dočekale ste termin, ja zavvidim svima koji su bar do 36 dogurali😪
Ne sjećam se jel neko ode bio u sličnoj situaciji pa da me malo utješi 😪
Senii nosim curicu. Ako ti je ogtt uredan nemaš se što brinuti 😉 plus njihove procjene koje su u najmanju ruku smiješne i uzmi ih okvirno, s rezervom. Meni je drugo dijete, prvi malac je imao 4ipo kad se rodio pa nisam ni sad ocekivala malu bebicu. Jednostavno radam veliku djecu i zavidim mamama s malim mrvicama 😅 šalim se. Bitno da su svi nalazi ok, a svaka beba ima svoj ritam rasta.
Bulbi najljepšeg imena 😁 imamo istu mutaciju. S nekoliko doktora sam na početku ove trudnoće raspravljala o aktivnom folatu, i niko nije znao ništa o tome 🤨 osim dr Mimice koji mi je objasnio sljedece: kod mene je heterozigot, odnosno jedan gen zdrav a jedan mutiran. Znači nesposobnost sintetitiziranja folata javlja se samo kod nasljedivanja mutiranog gena. S obzirom na jedan zdravi, do kraja trudnoće mi je propisao obicni folacin od 5mg i za sada sve ide kako treba. Rekao je nešto u smislu- ako je naslijeden dobar gen nemamo se sto brinuti, ako nije nemamo sti puno poduzeti. A ja sam 100 posto sigurna da je kod tebe sve savršeno 😍😘
Bulbi, ne znam puno oko toga nadam se da ce neko brzo znati odgovorit.. sretno!!!
Tonka, ovde je cura rodila skoro 2 mj prije termina, ne znam sad u kojem je tjednu tocno bila... bili su malo duze u bolnici al zato je sve proslo u najboljem redu.
Bulbi, ne znam puno oko toga nadam se da ce neko brzo znati odgovorit.. sretno!!!
Tonka, ovde je cura rodila skoro 2 mj prije termina, ne znam sad u kojem je tjednu tocno bila… bili su malo duze u bolnici al zato je sve proslo u najboljem redu.
A šta ja znam svi govore da je bolje rodit i u 7.mj nego u 8. A niko ne zna zasto je to tako..nadam se da će još koji tjedan ovaj moj malac uspiti dogursti. Hvala t
Cure, samo da vam pozelim puno srece u novoj godini, koja ce nam biti sigurno najbolja do sada, jer nam stizu nasi smotuljci. Nadam se da ste sve dobro i zdravo. Zelim vam svima zdravlja i pametne bebice ☺️
Bulbi, zbog tebe sam se ukljucila, Novalac prenatalne kapsule koja ja pijem posjeduju aktivni oblik folne kiseline. Meni su odlicne. Provjeri da li je to to sto tebi treba. Sretno!! ❤️
Cure čestitam svima na bebicama neka ste živi i zdravi svi skupa😘😘
Ja sam sa zimsko proljetnih ali pratim vas sve 😊
Završila sam u četvrtak navečer u bolnici jer sam dva dana prije osjećala kontrakcije pa sam otišla u četvrtak svojoj doktorici koja me pregledala bila sam zatvorena ali mrvicu ono kako se kaže uloživa ali izvana više ne prema unutra i ctg je očitavao te trudove.u bolnici me odma ostavili izvadili krv itd, a ja bez stvari bez ičeg baš jadan osjećaj al dobro. Primila odma tokolizu i onaj ljek za pluća djetetova da se razviju ako dodje do prijevremenog. Na tokolizi bila do sinoć, skinuli je a maternica divlja,pumpa radi ka luda, trudovi na ctg cilo vvrime.mene ne boli ništa samo osjwtim to zatezanje trbuha.i sinoć dobila injekciju spasmexa, jedan normabel. Pogledala me doktorica kaže da je situacija drugačija nego kad me primila u četvrtak, mekše je dolje lakše joj prođe prst tako da tokoliza do daljnjeg opet i dva ctg dnevno..sad mi neki pritisak ko na stražnjici više sam pukla na psihu uvik neki šokovi. Ukratko cure uživajte,dočekale ste termin, ja zavvidim svima koji su bar do 36 dogurali😪
Ne sjećam se jel neko ode bio u sličnoj situaciji pa da me malo utješi 😪
A kada su te gledali zadnji put dolje?
url=https://lilypie.com]
Tonka, da to sam cula i ja vise puta al od laika. Od stručnih osoba jos nisam tako da ne znam sto bi ti rekla.
Svjesna, i tebi sve najljepše u novoj. Znam da nisi aktivna vise al svkako javi kad rodiš i kako je proslo 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji