Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m_rosie
    [UREĐENO] 27. Listopad 2025. 17:25

Dea3 mislim da bi mi tvoja pomoć u vezi izdajanja dobro došla 🙈
    Večeras oko 20:00 sestre po sobama i kažu mi da bi ja sutra trebala kući 🤦🏻‍♀️ A muž bio od petka tu i otišao kući danas iza posjeta. Nemogu reći da me ne boli taj dio oko reza i definitivno nemogu sama sa stvarima, a nemam ni ništa od robe, jer nisu velike sobe pa je preporuka da se nosi minimalno. A ja sam svakako imala više, jer nisam baš blizu kuće 🤦🏻‍♀️ tako da budem sutra zamolila da me u utorak otpuste. I stanovi se uglavnom iznajmljuju na duže periode i bilo bi mi dobro blizu bolnice 🤦🏻‍♀️ a mlijeko mi tek pomalo kreće, rekle su sestre večeras da je rano za izdajanje 🤦🏻‍♀️ na 100 muka sam 🤦🏻‍♀️

Timi95
    27. Listopad 2025. 09:44

Ja ti preporucujem da izdajas vec sada, svaka 2h..mlijeko ce ti doci izdajanjem.. i bit ce ga sve vise i vise.. ❤️🍀

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

jagoda20
    27. Listopad 2025. 11:10

Svaka majka koji hrani svoje dijete bilo dojenjem ili izdajanje ima pravo ostati u bolnici, nebitno o kojem odjelu se radi ili u starosti dijeteta.  
    Ne znam koje su tvoje želje međutim i ako nisi blizu bolnice, ali imaš pravo tražiti da ostaneš u bolnici kako bi izdajala i davala svojoj bebi mlijeko.  

[OBRISANO] 27. Listopad 2025. 12:14
    m_rosie
    27. Listopad 2025. 16:03

Ostajem u bolnici jer mi je danas opet visok tlak. Ukinuli su mi metildopu, čeka se kardiolog. Imam pravo ostati do četvrtka jer se taj dan skidaju šavovi, eventualno petak ako im ne bude gužva, a  nisam si osigurala smještaj jer ostajem tu dok je mala na neonatologiji. Ali danas mi je već lakše, tako da ako bude tlak ok izaći ću u četvrtak. Danas smo si sve organizirali. Izdajati ću svako 3 sata, tako mi je rekla ova sestra koja mi je danas pokazala šta i kako, jedino što iz lijeve izvučem više nego iz desne - a čini mi se da sve isto radim 🙈
    Išla sam ju vidjeti i dobro je 🥰 danas je spavala i bila je lijepo mirna 🤗 rekla sam joj da sad ima ime, Nika 🤗 i ništa nalazi su joj dobri, sad dobiva više hrane i više nije kateter u pupku nego ima sondu na usta. Doktor je rekao da je dobro, zrela ali mršava i da ju moraju udebljati. Apgar joj je bio 9 pa 8, mislim da je to odlično 🙈 Toliko želim pitati kad bi otprilike mogla izaći iz bolnice, ali nekako me strah 🙈 voljela bi da za Božić budemo nas troje skupa doma, ali neznam jeli to realno pa se možda zato bojim pitati 🙈 uglavnom dobro je i to me ipak malo smiruje, iako mi ju je jako teško gledati 🥺 čini mi se od svih beba tamo da je najsitnija, zovu je mrvica 🥰❤️

34+1 tt - 24.10.2025.

lamise38
    27. Listopad 2025. 17:25

Nadam se da ste doma do Božića svi zajedno. S obzirom da nije bilo komplikacija nakon poroda ni potrebe za inkubatorom ja mislim da je to moguće. Ali naravno,vrijeme ce pokazati. Što se tiče izdajanja ja sam uvijek iz jedne imala više mlijeka tako da je to sasvim normalno,s vremenom mi se povećala količina izdojenog ali uvijek iz lijeve više. Nika,predivno💜 Nadam se da će ti se tlak brzo dovesti u normalu.

34+1 tt - 24.10.2025.

• bebach04
    [UREĐENO] 28. Listopad 2025. 08:17

Pozdrav svima, ja sam uletjela iz proljetnih beba jer imam situaciju s kojom se možda susrela neka od vas.
    Trudna sam 15+3 i prošli tjedan sam obavila pregled privatno na kojem mi je rečeno da mi je cerviks spušten. Na moje pitanje što to točno znači, doktorica je rekla da je to položaj, a ne patologija i da nemam razloga za brigu. Na nalaz opće nije upisano da je cerviks spušten, već samo da je zatvoren i piše mirovanje c/c, što već i radim jer sam od početka trudnoće na bolovanju pošto sam već imala 2 spontana pobačaja.
    Od početka trudnoće sam na Utrogestanu, prvo 2x dnevno, a unazad 3 tjedna 1x dnevno. Nisam dobila nikakvu preporuku da ponovno pojačam Utrogestan. Također, od samih početaka trudnoće imam bolove/grčeve u donjem dijelu trbuhu za koje je prvo rečeno da su posljedica premještanja organa, a prošli tjedan je rečeno da su to bh kontrakcije. 
    S obzirom na prethodne spontane, u ovoj trudnoći imam češće preglede. Prije nepuna tri tjedna sam bila na pregledu kod svog doktora koji nije ništa rekao o spustenom cervixu, već samo da je zatvoren.
    Je li moguće da se cervix od pregleda do pregleda (u razmaku od 2 tjedna) spustio?
    Imam li netko iskustva sa spuštenim cervix u ranoj fazi trudnoće?
    U petak idem ponovno na pregled pa ću ispitati doktora sve što mi je na umu, no svakako bih htjela čuti i Vaša mišljenja.

Isprike na uletu i na dužem postu.

lamise38
    27. Listopad 2025. 10:36

Nemam tog iskustva,nadam se da ce ti se netko javiti,svakako na pregledu pitaj sve sto te zanima. Sretno!

Josipella2025
    27. Listopad 2025. 10:52

Ne zelim ti nepotrebno stvarati paniku ali meni su se BH javile s 18 tjedana, otprilike kad i prvi udarci bebe. Moja ginekologica, u koju sam imala puno povjerenja, me uvjeravala da je to normalno, a iskreno tako sam i na netu procitala. Onda sam u 27.tj zavrsila prvi put u bolnici i kad je ctg pokazao braxton hicks rekli su mi da je to prerano za lazne trudove, a ja ih imam vec 9 tjedana tad. Istina nije se nista dogodilo, ali obzirom na tvoju anamnezu trazi pojasnjenje zasto vec sad osjetis BH ili otidi eventualno po drugo misljenje, u bolnicu i sl. Ne znam da li ti tako rano mogu dati lijek neki ali mozda imaju druge savjete kako smanjiti kontrakcije.

12.12. dolazi nam Luka 💙

Barrrbi
    27. Listopad 2025. 11:00

Cervix se može mijenjati i u kraćem periodu. U prvoj trudnoći mi se naglo smanjio unutar 2 tj od pregleda ali je onda i tako ostao. 
    Bh su mi krenule u 22 tj i bile svakodnevne i bila sam na najjačoj dozi Utrogestana do 37 tj + 2x Magnezij dnevno.
    U petak porazgovaraj s gin o pojačanoj dozi Utrogestana, eventualno Mg ili nešto drugo uz terapiju da ti dodaju. Sretno 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L(2025)
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (6/2023)💙
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET➕
    👩🏼 - iz IVF/ICSI (1/2026)🩷

bebach04
    27. Listopad 2025. 20:16

Hvala vam puno što ste podijelile svoja iskustva i na lijepim željama. 
    Na koji način vam se pojavljuju bh kontrakcije, u vidu bolova/grčeva u donjem dijelu trbuha i leđa ili vam donji dio trbuha postane tvrđi?
    Pitam zato jer se kod mene povremeno pojavljuju bolovi/grčevi. Prvo mi je rečeno da je to zato jer se organi pomiču jer si beba radi mjesta, a prošli tjedan je rečeno da su to bh kontrakcije pa sam zbunjena.

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

Barrrbi
    28. Listopad 2025. 08:07

Bebach04 Meni se stvrdnjavao cijeli trbuh i osjetila sam jako zatezanje koje nije puštalo 20-45 min uz povremene grčeve ili menstrualne bolove. Ovi povremeni grčevi i bolovi su povezani uz širenje-tako je meni tada rekla ginekologica. Tada mi se trbuh tako stvrdnuo taman za vrijeme pregleda i uzv a kako mi sve bilo prvi puta i gin pitala koliko često mi tako rekla je da su to BH i da mirujem, 20 min šetnje dnevno i terapija koju sam koristila.

Super je što si pod češćom kontrolom i samo miruj i slušaj upute. 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L(2025)
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (6/2023)💙
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET➕
    👩🏼 - iz IVF/ICSI (1/2026)🩷

bebach04
    28. Listopad 2025. 08:17

Barrbi, hvala ti puno na pojašnjenju.
    Da, super je što idem češće na preglede, ali bih još više voljela da mi se na pregledu sve lijepo objasni. Sad je samo rečeno da je cerviks spušten i da imam kontrakcije, a nije rečeno što točno od terapije mi treba i kako se ponašati.
    Dobro je što postoje ovakvi forumi pa si možemo međusobno pomoći, ponekad konkretnim savjetima, a ponekad riječima ohrabrenja jer i to puno znači. ❤️

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

Timi95
    [UREĐENO] 27. Listopad 2025. 15:00

Cure, preporucite mi uloske i sta mi jos treba za dole. Kakav je Frida paket sa onim ispiranjem i ulosci za hlađenje? Posto sam dobila dosta poklon bonova za rođendan pa da kupim sta mi treba.. inace sam koristila Chicco uloske i bili su mi okej, stavila bi 2kom.. a dosta sam krvarila zadnji porod prvih dana.. cak sam i Vir80 stavljala na to sve.. 

lamise38
    27. Listopad 2025. 10:40

Ja sam uzela frida mom bokse a za uloške se još dvoumim između babyono i ovih https://webshop.simbex.hr/ulosci-abena-maternity-pad-a-15/3814/product/,ja sam isto koristila chicoo ali me jako nervira što bi se micali i na kraju bi sve propustilo,imaju i one jessa gaćice pelene to isto dosta preporučuju ali ja se tako grozim pelena🤔🫣. Ove neke sa hlađenjem i te neke pjene to ne mislim uzimat,mislim da to nekako sve skupa ima svoju funkciju kad su dolje šavovi,možda griješim ali evo bez toga svega sam uspješno prošla do sad pa budem i ovaj put. 

Timi95
    27. Listopad 2025. 11:31

Da, ja nisam sigurna u to, jer samo sam prvi put rezana, drugi nisam. Uzet cu si obicnu spricu da si spricam dok piskim, to se sjecam da me peklo neko vrijeme 🫣 
    Pogledam si, hvala 🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

[OBRISANO] 27. Listopad 2025. 12:18
    lamise38
    27. Listopad 2025. 13:17

Svi hvale te peri bočice iako sam jednom pročitala da i obična mala skroz od Jane može poslužiti. Ja ću još vidjeti možda uzmem i ja ovaj put,zna se naći na vintedu skroz novih za manje novaca.

Timi95
    27. Listopad 2025. 15:00

Necu njihovu, obicnu cu. Zna biti u Tediju ona plasticna prazna ili da, boca od Jane sa onim drugacijim nastavkom gore.. ne da mi se kupovati bez veze stvari

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• Josipella2025
    [UREĐENO] 27. Listopad 2025. 13:31

Evo da se i ja malo javim, nije mi bilo bas do pisanja zadnjih mjesec dana ali vas pratim. Cure koje ste rodile, cestitam i drzim fige za vase bebice i vjerujem da ce sve biti dobro!! Ja i dalje lezim na patologiji vec 5.tjedan, svakakvih prica, dijagnoza i preranih poroda sam se naslusala i samo mogu reci da je medicina godinama vec, a pogotovo danas, spremna za svakakve slucajeve i zato glavu gore i vjerovati u najbolji moguci ishod. Bebice cu cesto jace nego sto mislimo! Mislim da nisam tu pisala, ali i ja sam rodena prijevremeno u 27.tj s 1300 kg  i to prije 35 godina i evo sve je ispalo u redu nakraju 😀

Mene su u petak (34tj po UZV) skinuli s tokolize (lijekovi za sprjecavanje trudova) jer se nakon 34.tj smatra da je beba vec dovoljno razvijena da treba minimalnu daljnju podrsku i trudovi se vise ne zaustavljaju. Bebica lijepo napreduje ima 2,6 kg i svi nalazi su dobri. Trebala sam ici doma ali kontrolni CTG je opet pokazao pravilne i jake trudove pa ostajem jos tjedan dana. Kod mene je pomalo specificno, a i doktorima nejasno, otkud ti silni, redovni i ritmicni lazni trudovi koji izgledaju kao pravi ali srecom ne otvaraju. Pa eto savjet iz osobnog iskustva a i koliko cujem na patologiji druga iskustva, sad ste sve vec oko 30. tjedna i najbolje je koliko god je moguce da usporite tempo i fizicki i psihicki, pogotovo ako osjetite braxton hicks tj lazne trudove. Oni sami po sebi ne moraju biti opasni, ali stres i fizicki napor ih moze pojacati, postanu redoviti i jako slicni pravima i odvest u prave prijevremene trudove. Ako vam bude sumnjivo, odite na hitnu na pregled za svaki slucaj jer jeto postoji lijek koji moze smiriti kontrakcije na vrijeme.

Eto ako imate pitanja ili pitanja vezano za Petrovu bolnicu tu sam 😀

lamise38
    27. Listopad 2025. 12:03

Super da si dogurala do ovih sigurnijih tjedana za bebicu,nadam se da ćeš barem do 37tt izgurati. Za bolnicu ti vjerujem,nije lako,ja sam u prvoj trudnoći ležala zadnjih mjesec dana i čovjek se baš nasluša i nagleda svega. Jel barem sada kad je obnovljena Petrova ugodniji boravak? Meni je to davne 2006.te bilo koma jer su wc- i bili zajednički na hodnicima nije bilo u sobama,ja sam bila u sobi sa 8 kreveta.
    Hvala na savjetu,ja svakako planiram usporit koliko mi život bude dopustio a i osjećam da ne mogu,baš me tijelo traži odmor i sporiji tempo.

[OBRISANO] 27. Listopad 2025. 12:12
    Makarena
    27. Listopad 2025. 13:31

Bas mi je drago da si se javila, često sam te se sjetila, nekidan sam te i spomenula 🤗. Svaka čast na strpljivosti i izdržljivosti toliko dugo biti u bolnici, ali vjerujem da imaš krajnji cilj u glavi i znaš za šta sve prolaziš i da je onda malo lakše. Super da te trudovi ne otvaraju, nadam se da ćete izdržati još bar 3 tjedna, a ako i ne, sama si rekla da su već sigurni tjedni za bebu. ❤️

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

12.12. dolazi nam Luka 💙

Makarena
    [UREĐENO] 27. Listopad 2025. 15:43

Ja sam evo psihički malo lakše i manja je anksioznost jer sam se uhvatila zadataka koje moram obaviti do poroda. Trenutno mi nema dostupnog svega u Ikei za Pax ormar za dječju sobu pa kad to dođe naručujem i bacam se u pripremu dječje sobe. Mama je uzela svu robicu za bebu i rekla da će oprati i opeglat, meni ostaje oprati Babybjorn, gnijezdo i zimsku vreću za kolica. Jučer sam si s DMa online naručila 2 paketa Jessa pelena za inkontinenciju za prve dane, frida mom komplet + bočicu za ispiranje, JGL mast za bradavice, jastučiće za dojenje, Cicatridina sprej, vlažni wc papir, podloge za wc dasku, mali pak wc papira, papirnate maramice i jedan paket Pampers pelena vel. 1 za početak. I sa SvijetBeba sam naručila Koala silver štitnike za bradavice i 2 paka Babyono uložaka, to planiram koristiti skupa s Frida mom gaćicama. Šta se tiče njege za bebu, vise manje sve imam doma, u planu mi je samo pokušati nabaviti Tyrosur prasak. I nadam se da nisam nešto zaboravila 😅

lamise38
    27. Listopad 2025. 14:33

Bome je i meni psihički lakše kad smo našu sobu konačno završili. Baš mi je to stvaralo pritisak. Sad isto lagano pripremanje. Tih babyono uložaka vidim da ima 2 vrste,koje si uzela? Jesi njih baš koristila pa znaš da su ok,ja nikako odlučiti koje uzet.

Makarena
    27. Listopad 2025. 15:43

Ja sam uzela ove neke Babyono night&day. Nisam ih koristila u prošloj trudnoći, vidjela sam da ih hvale ovdje na forumu pa sam odlučila isprobati njih ovaj put.

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

Petra_560
    [UREĐENO] 28. Listopad 2025. 16:17

U kojem se tjednu otprilike radi planirani carski rez?😊

lamise38
    28. Listopad 2025. 16:17

Nisam ti sigurna jer vjerujem da to ovisi o više faktora,ja osobno nisam imala ali ovako kroz svoje trudnoce pa slušajući tuđa iskustva rekla bih 37tt/38tt,ali kažem ovisi o razlogu carskog,jel trudnoca uredna... Mozda se javi neka cura koja je imala dogovoreni carski.

23 🧍🏼‍♀️30🧍🏻

Timi95
    28. Listopad 2025. 10:21

Evo i mene s pregleda. Sve je okej, dole me isto pregledao i zatvorena sam.. beba je oko 1500g i sve je okej. Ja sam dobila za vaditi krv, urin i stitnjacu jer mi zna brzo kucat srce.. u +11kg sam.. ali nije mi nista rekao, jer nisam debela, imam trbuh i sise 😅 i vidim da naticem 😵‍💫 uzas.. ali dobro, smrsavit cu.

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

Timi95
    [UREĐENO] 28. Listopad 2025. 17:21

Da i ja zabiljezim, sljedeci pregled 28.11... i onda od 36.tj idem svakih 7 dana 😅 vec.  I meni je tlak sad 117/74.. nije vise manji od 100🤣  
    Bila sam u dm-u, ali nisam nista kupila.. ima vremena pa ono.. cekam da sredimo taj stan da ne trpam stvarima jer nemam di s njima.. uh. Tesko mi je vec.. rekao je da je beba veca i da, nisam ni sumnjala da ce biti mala 😅 moja je isto glavicom dole, ali licem prema trbuhu..
    I meni je tesko 😵‍💫 moja djeca vode rat. Stariji zeli spavat samo sa mnom, mlađa dođe usred noci.. a obje spavaju nemirno.. i ja ujutro polomljena.. stariji je rekao da ce on uvijek spavati s mamom 🤣 

[OBRISANO] 28. Listopad 2025. 12:45
    Timi95
    28. Listopad 2025. 17:21

A vidis, meni nikad nije isao preko 120..
    Ne znam, moja je naprednija za 7 dana. A vidjet cemo do kraja.. ali ja sam rodila velike bebe, tako da bi i ova trebala biti oko 4kg ako se rodi u terminu 😅💪 sve ovisi koliko ce dalje dobijati.. 
    .

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• lamise38
    28. Listopad 2025. 12:52

Peppa0 i Timi95 super za dobre preglede i velike bebice. Ja jedva čekam četvrtak da vidim kako moja beba napreduje.
    Ja se osjećam koma,stigao me umor,mali je imao lošu noć probudila sam se umornija nego sam legla. 2 puta sam zadnjih dana mjerila tlak 130/70 pa sad mjerim češće čisto da nebi bilo. Moji su isto stalno u nekim svađama,ja vječiti policajac i sudac,a baš mi je potreban mir i odmor. Mislim da je idući vikend u Family Mallu vikend beba i trudnica pa mi je u planu otići i tamo uzeti što mi još fali i pogledati kolica.

riamaro
    [UREĐENO] 29. Listopad 2025. 00:46

Super za preglede i dobre bebice 🥰 

Mene muče glupi Chicco ulošci. Kupila sam ih jer vidim da svi hvale. I svi ti ulošci za postpartum su ono neka normalna pakiranja, a evo narucila online i kad je stiglo, pa to bude pola torbe zauzelo. 🤦🏼‍♀️ planiram to lijepo vratit u dm. Imate li preporuku za neke uloške, a da su pakiranja normalne veličini. Radije bih kupila više pakiranja pa nek mi muž dofura u bolnicu ako će falit. A ovo, još ako mi neće bit dobri…ne znam

dea3
    28. Listopad 2025. 14:24

Ja sam ih imala na prošlom porodu i meni se nisu sviđali. Velicina je bila jedan od razloga.
    Oni jesu dugi, ali opet za prve dane sam stavljala dva da sve pokriju.
    A imala sam i taj problem da ja kad god sam išla na wc i ako je bilo malo krvi ja to nisam mogla opet staviti na sebe pa bi ih trošila puno, puno previše...a nisu baš ni jeftini.
    Tako da sam se ja u ovoj trudnoci vratila dobrim starim mrezastim gacicama i vir 80 uloscima po 3 eura paket.
    Prvi 3-4 dana sam ih stavljala po 3, onda dva... I onda sam već i prešla na klasicne always nocne. Sad sam već par dana na dnevnima. Mogu reci da uopce nisam previše sve skupa krvarila. 
    Potrošila paket i pol mrežastih i mislim da 4 paketa tih vir 80 i to je bilo to. 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

lamise38
    28. Listopad 2025. 16:12

Možeš si pola paketa stavit u torbu pa pola ti muž donese naknadno,stvarno ne znam veličine drugih pakiranja jer još nisam kupila. Znam da Vir jesu mali ali evo ja sam to imala nakon prvog poroda i nikad više,meni skroz nepraktično. Ali nismo sve iste,možda bi tebi to bilo ok. 

Timi95
    28. Listopad 2025. 17:24

Ja sam ih uzela samo 15 u rodiliste i uz to Vir 80.. i bilo mi je dosta.. ali paket je velik, da 🫣

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

[OBRISANO] 28. Listopad 2025. 21:32
    Makarena
    29. Listopad 2025. 00:46

Haha ja sam prvi put nosila ogromnu torbu jer sam nosila cijelo pakiranje chicco uložaka i pelena za bebu 🙈 ovaj put ću pametnije

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👦🏽 🩵

riamarro@hotmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI