Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Timi95
    09. Svibanj 2025. 06:21

bambi27zg

Drage Zimske 2025./26., pratim vas vec par dana iz prikrajka i cekala sam danasnji pregled (na kojem smo culi i srce 🥹😍) da se javim 🙂
    Danas sam 6+0 i termin je 3.1. po doktoru.
    *
    Imam jednog zivahnog deckcica od skoro 2 godine tako da mirovanja nema, dosta sam umorna, ali srecom trenutno nemam mucnine (u prvoj trudnoci sam 8.-16.tjedan imala), i nadam se da tako ostaje 💪🏼
    *
    Malo nas je zateklo jer smo godinama prije IVfa pokusavali i nista, a sad se zapisali za IVF za jesen u Petrovoj i hop - plusic!
    *
    First time moms - uzivajte u trudnoci, probajte sto je moguce manje brinuti (znam, nije lako) i just go with the flow.
    Ako vas nesto zanima (relativno mi je drisko sve) pitajte :)

Sljedeci pregled je 12.6.tako da odmah napravimo NIPT (btw Panorama j Qualified jedine razlikuju majcin i fetusov DNK s time da se Panorama dulje ceka - mislim da je to netko pitao)

Cestitam 🥰
    U potpunosti znam kako ti je, jer sam i ja imala malo dijete , kad sam drugi put ostala trudna, tocnije, imao je 15mj, kad se seka rodila 2god i 2 dana 😅🙈 bilo je jako tesko s njih dvoje..
    Sad cekam trece (jedva smo se odlucili), a ovo dvoje imaju 6god i 4god.. i ne vjeruju mi da sam trudna 😅 valjda jer nemam velik trbuh 🙈

Mene zanimaju ti testovi. Cula sam da i Veritas imas odvojen dnk-a.
    U kojem tjednu se on radi i dal privatno ili kako? 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

bambi27zg
    09. Svibanj 2025. 06:28

Timi95

bambi27zg

Drage Zimske 2025./26., pratim vas vec par dana iz prikrajka i cekala sam danasnji pregled (na kojem smo culi i srce 🥹😍) da se javim 🙂
    *
    Imam jednog zivahnog deckcica od skoro 2 godine tako da mirovanja nema, dosta sam umorna, ali srecom trenutno nemam mucnine (u prvoj trudnoci sam 8.-16.tjedan imala), i nadam se da tako ostaje 💪🏼
    *
    Malo nas je zateklo jer smo godinama prije IVfa pokusavali i nista, a sad se zapisali za IVF za jesen u Petrovoj i hop - plusic!
    *
    First time moms - uzivajte u trudnoci, probajte sto je moguce manje brinuti (znam, nije lako) i just go with the flow.

Sljedeci pregled je 12.6.tako da odmah napravimo NIPT (btw Panorama j Qualified jedine razlikuju majcin i fetusov DNK s time da se Panorama dulje ceka - mislim da je to netko pitao)

Cestitam 🥰
    U potpunosti znam kako ti je, jer sam i ja imala malo dijete , kad sam drugi put ostala trudna, tocnije, imao je 15mj, kad se seka rodila 2god i 2 dana 😅🙈 bilo je jako tesko s njih dvoje..
    Sad cekam trece (jedva smo se odlucili), a ovo dvoje imaju 6god i 4god.. i ne vjeruju mi da sam trudna 😅 valjda jer nemam velik trbuh 🙈

Hvala 🙂 

Obicno 11.-13. tjedan, plus/minus kako koji, placaju se svakako, ne znam rade li ih bolnice, ja sam proslu trudnocu i budem ovu kod svog ginekologa privatno, a znam da ih rade i privatni labosi za krv tipa Breyer i ekipa. Cijene su oko 500€ pa i vise, ovisno o paketu koji se uzima. Uzmu epruveticu krvi, salju na analizu i dodu rezultati. S time da je ponekad problematicno ako se uzme prerano krv ili je osoba vece mase jer je manje fetalne frakcije iz koje se odreduje. Nadam se da pomaze ;) 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

peppa0
    09. Svibanj 2025. 07:22

Bokic nove trudnice! Bambi meni bi termin trebao biti 4.1. po M.
    Ja imam termin tek 26.5. za prvi pregled, znaci moguce da mojoj bebi vec kuca srce? Jao 😍
    Nevjerojatno kako se to rano vidi! A ja nisam htjela ici prerano, ako je sve ok, nece beba nikud pobjec. A ne zelim si taj stres da se nesto ne vidi, pa se ceka iduci pregled itd. 
    Makarena popis je super ideja ako ti se da, datum pregleda i termin poroda pa cemo se pratit 😊

• jagoda20
    09. Svibanj 2025. 08:47

Moj prvi pregled zakazan je za 21.05.
    Trenutno sam 6+2.
    Od simptoma zasad samo bolne grudi.

Zasada uzimam novalac prenatal, te sam kupila i probiotike.
    Uzimate li neke dodatne vitamine, omega 3, D?

Kada planirate lijepu vijest podijeliti sa bližnjima?
    Mi zasad nismo nikome rekli.

• Tinchy300
    09. Svibanj 2025. 10:16

jagoda20

Moj prvi pregled zakazan je za 21.05.
    Trenutno sam 6+2.
    Od simptoma zasad samo bolne grudi.

Zasada uzimamnovalac prenatal, te sam kupila i probiotike.
    Uzimate li neke dodatne vitamine, omega 3, D?

Kada planirate lijepu vijest podijeliti sa bližnjima?
    Mi zasad nismo nikome rekli.

ja uzimam omegu i vitamin D.

Mi ćemo reći tek nakon 12og tjedna. 

Timi95
    09. Svibanj 2025. 10:47

bambi27zg

Timi95

bambi27zg

*
    *
    *

Cestitam 🥰

Hvala 🙂

Obicno 11.-13. tjedan, plus/minus kako koji, placaju se svakako, ne znam rade li ih bolnice, ja sam proslu trudnocu i budem ovu kod svog ginekologa privatno, a znam da ih rade i privatni labosi za krv tipa Breyer i ekipa. Cijene su oko 500€ pa i vise, ovisno o paketu koji se uzima. Uzmu epruveticu krvi, salju na analizu i dodu rezultati. S time da je ponekad problematicno ako se uzme prerano krv ili je osoba vece mase jer je manje fetalne frakcije iz koje se odreduje. Nadam se da pomaze ;)

Ja zivim u malom gradu pa mi je bolnica udaljena jedna 1h, druga skoro 2h, tako da zato pitam.. inace sam iz Istre 😀privatno cu sigurno ici ako se to mora obaviti kod njih 😀 vidjela sam cijene i jos odlucujem koji cu paket, mozda srednji, nekako mi je to okej. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

Timi95
    09. Svibanj 2025. 10:50

Meni je termin pregleda 20.5. (Tad bi trebala biti 6tj po M).. u drugoj trudnoci mi se sa 6+2 vec culo bebino srce. Ne znam zasto me tako rano narucio, mozda jer mi je treca trudnoca pa zato 😀
    Pijem Novalac, vec mjesec i vise dana i uz to magnezij (to pijem godinama) i probiotik isto pijem vec dugo vremena. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• Mukii
    09. Svibanj 2025. 10:57

Drage sve, vidim da je moja Xoxo već pisala pa da vam se i ja pridružim, čitam vas već neko vrijeme, ali nisam se javljala  Danas mi je točno 6tt, obavili smo prvi pregled 6.5., za sada je sve bilo kako treba, srčeko još nismo čuli, kaže doktor da je prerano i idući pregled mi je zakazan za 20.5. kada bi se sve trebalo vidjeti. Do tada sam u blagom strahu, nadam se da će sve biti dobro.

Moram pitati vas iskusne trudnice, da li je dovoljno da pijem samo PremamaDuo za folnu kiselinu? Kaže doktor da bi to trebalo biti dovoljno ako je preporučena doza dostignuta, ne znam ima li potrebe za dodatnom folnom?

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…imamo ❤️+❤️

• Tinchy300
    09. Svibanj 2025. 12:07

Mukii

Drage sve, vidim da je mojaXoxo već pisala pa da vam se i ja pridružim, čitam vas već neko vrijeme, ali nisam se javljala Danas mi je točno 6tt, obavili smo prvi pregled 6.5., za sada je sve bilo kako treba, srčeko još nismo čuli, kaže doktor da je prerano i idući pregled mi je zakazan za 20.5. kada bi se sve trebalo vidjeti. Do tada sam u blagom strahu, nadam se da će sve biti dobro.

Moram pitati vas iskusne trudnice, da li je dovoljno da pijem samo PremamaDuo za folnu kiselinu? Kaže doktor da bi to trebalo biti dovoljno ako je preporučena doza dostignuta, ne znam ima li potrebe za dodatnom folnom?

Ja ti pijem Novalac i dodatno aktivni oblik folne od Solgara. Tako sam i u prvoj trudnoći, ali tu dodatnu folnu sam pila prva 3 mjeseca i onda nastavila samo sa Novalacom.
    Meni je trenutno jako mučno i nemrem jesti previše, paše mi recimo pecivo i tako nešto pa kao dodoatni vitamini ne štete kada već ne mogu jesti uravnoteženo.

• Mukii
    09. Svibanj 2025. 12:18

Tinchy hvala ti na odgovoru, svakako ću ubaciti dodatno neki oblik folne za svaki slučaj. 
    Vitamini svakako ne mogu štetiti, mene je više brinulo da ne unesem previše folne 

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…imamo ❤️+❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.