Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blondy
    29. Kolovoz 2025. 13:05

Josipella2025

Ja sam bila na ogtt i nalaz je uredan. Sama pretraga me iznenadila, nije mi se povracalo od glukoze ali 5min nakon sto sam popila tekucinu drhtavica, znojenje, zamracilo mi se pred ocima i imala sam kratku nesvjesticu. Bila sam u domu zdravlja i sestre su dosle po mene u cekaonu i odvele polegnuti iduca dva sata. Poslije je sve bilo ok samo sam bila nekako kao mamurna cijeli dan. Sve u svemu zanimljivo iskustvo 🤭

Sto se tice poroda ja za sad naginjem elektivnom carskom. Bebu mi prognoziraju na uzv na 4,5 kg a moram i napraviti pregled ociju ovaj mjesec. To ranije nisam znala ali navodno ako je problem s ocnim tlakom preporuca se carski. Nisam pametna, ali racunam da imam jos dva mjeseca za razmisljanje.

Kako su ti vec dali procjenu za bebu? Meni to nikad nisu spominjali koliko ce biti. I bolje da nisu jer je cijelu trudnocu bio napredniji i veci, a na kraju se rodio mali 😅
    Da, trebas napraviti pregled ociju da vide ocnu pozadinu. Onda ce ti reci mozes li na vaginalni porod. Ja imam samo vecu dioptriju i mogla sam, rodila sam s lecama normalno. 

• lamise38
    29. Kolovoz 2025. 13:29

Svašta ste pisale i sad se ni ne sjećam više svega.
    Zadak-prerano je za brigu oko toga,bilo je slučajeva di su se bebe doslovno dan prije zakazanog carskog okrenule,tako da razumijem brigu ali ima vremena.
    Ja nisam ni na jednom porodu uzela epiduralnu,više sam se uvijek bojala nje i posljedice iste nego bolova,imam trostruku skoliozu i često me kičma zna boljet tako da uopće nisam htjela nikad riskirati da još imam od epiduralne neke posljedice. Hvala Bogu moji porodi su bili brzi i sve se dalo izdržati,svaki put kad je postalo neizdrživo to je bio sam kraj i beba je išla van.
    Ja se isto bojim carskog,nikad nisam imala nikakvu operaciju niti šivana(osim na prvom porodu)niti išta tako da mi je to oduvijek neki strah.
    Moja beba je baš ojačala,udarci su sad baš konkretni i sve češći,baš uživam u tom dijelu trudnoće,ono što mi nije baš zabavno je sve češća žgaravica,srećom za sad reflustat pomaže.

• Josipella2025
    29. Kolovoz 2025. 13:35

Blondy nadam se da bude i kod mene tako . rekla mi je i doktorica da je jos prerano za procjenu koju bismo ozbiljno shvatili ali trenutno tako racuna uzv, ja se nadam da ce sad usporiti rast malo sad jer mi je stalno za 2tj veci nego bi trebao biti 🤣

Da za oci mi zaista nije svejedno jer na jedno vec jesam slabovidna pa bih htjela sacuvati drugo. Ali pisem vam to ovdje jer mene nijedan ginekolog na to nije upozorio (iako sam inace zadovoljna sa svojom, idem privatno) i slucajno sam to cula od poznanice. 

12.12. dolazi nam Luka 💙

Blondy
    29. Kolovoz 2025. 14:03

Josipella2025

Blondy nadam se da bude i kod mene tako .rekla mi je i doktorica da je jos prerano za procjenu koju bismo ozbiljno shvatili ali trenutno tako racuna uzv, ja se nadam da ce sad usporiti rast malo sad jer mi je stalno za 2tj veci nego bi trebao biti 🤣

Da za oci mi zaista nije svejedno jer na jedno vec jesam slabovidna pa bih htjela sacuvati drugo. Ali pisem vam to ovdje jer mene nijedan ginekolog na to nije upozorio (iako sam inace zadovoljna sa svojom, idem privatno) i slucajno sam to cula od poznanice.

Da, treba provjeriti. 
    A rano je jos za bilo kakve procjene tezine u smislu kolika ce beba biti na porodu. Kolika je bila zadnja procjena i u kojem tjednu?

• Tinchy300
    29. Kolovoz 2025. 14:25

anamarija8888

Za sve vas koje ste privatno radile OGTT, znate li u kojim klinikama dodaju limunsku kiselinu (u Zg)?

Ja sam u prvoj trudnoci radila u synlabu i dodali su limunsku kiselinu. Fakat je bilo ok. Nije bilo preslatko. Ove godine cu u breyeru raditi jer mi je blize. Jel ima tko iskustva dal u breyeru stave limunsku?

riamaro
    29. Kolovoz 2025. 15:24

Ženice, lesnina ima 20% na baby opremu i dodatnih 5% na redovne cijene. Kodovi su 20HAPPY i DAJ5. Vrijede do 1.9. 😁

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenozoospermia
    - ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 🩵

riamarro@hotmail.com

bubica_0706
    29. Kolovoz 2025. 18:25

Tinchy300

anamarija8888

Za sve vas koje ste privatno radile OGTT, znate li u kojim klinikama dodaju limunsku kiselinu (u Zg)?

Ja sam u prvoj trudnoci radila u synlabu i dodali su limunsku kiselinu. Fakat je bilo ok. Nije bilo preslatko. Ove godine cu u breyeru raditi jer mi je blize. Jel ima tko iskustva dal u breyeru stave limunsku?

Ja sam radila u breyeru 2021. i stavljali su limunsku. 

10/2021 ❤️
    01/2026 ❤️⏳

• m_rosie
    29. Kolovoz 2025. 21:42

Riamaro hvala na informaciji 😊

Ja sam danas išla na fetalnu ehokardiografiju, doktor je baš detaljan i nalaz je uredan, sve se razvija kako treba 🤗

Ja u četvrtak idem na OGTT 🙄

• Ditaa
    30. Kolovoz 2025. 12:52

Meni je zapravo najgori dio OGTT-a bio sto nisam smjela jesti 😂 i to zujanje 2 sata

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 31
    👦🏼 19.10.2018. 💙

• m_rosie
    30. Kolovoz 2025. 15:10

Ditaa

Meni je zapravo najgori dio OGTT-a bio sto nisam smjela jesti 😂 i to zujanje 2 sata

Još za jesti i nekako, ali i ja se već ježim od sjedanja tamo u čekaonici 2 sata 🤦🏻‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.