Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Makarena
    28. Kolovoz 2025. 14:23

Ja se još ne stresiram jer znam da se stigne još 100 puta okrenuti do poroda, ali kad pomislim na carski uhvati me paničan strah. Prvi porod je trajao sve skupa 5 i po sati od prvog truda dok nije izašla, svi kažu da drugi porod bude još brzi tako da se stvarno nadam vaginalnom. Nisam nikad imala operacije, ali meni modrice stoje po dva mjeseca i ne prolaze, koza mi je ajme i bas teško sve zacjeljuje, mislim da bi mi oporavak od carskog bio katastrofa, još uz bebu i dvogodisnjakinju doma 🥴. I onda me isto muci spinalna ili opća, razum mi govori da je opća “ozbiljnija”, ali strah me da ću osjetiti nešto sa spinalnom. Plus odbijam epiduralnu jer me strah posljedica za leđa, šta nije ista mogućnost i nakon spinalne?

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

• dea3
    28. Kolovoz 2025. 14:41

Jel se spinalna anestezija i epidurana puno razlikuju? Ima li netko da je primio oboje pa može opisati razliku??

Ja sam sad imala spinalnu i sve je prošlo top... Niti sam ubod osjetila niti je poslije bilo ikakvih problema. Digla se i prije proteka 24 sata. Jer su prvo sestre to spominjale. 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

EllaMS
    28. Kolovoz 2025. 15:07

Ja sam primila opću, to stvarno nije neki bauk. Samo zaspes, kasnije si malo mamuran, ali mene su isti dan digli na noge da malo radi cirkulacija. Za spinalnu sam samo cula da zna ženama biti jako mučno. Ja sam dosta razmisljala o tome i naginjem općoj 

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• dea3
    28. Kolovoz 2025. 15:35

Sad sam se sjetila da sam primila opću nakon zadnjeg poroda jer mi posteljica nije izašla van pa su me morali kiretirati...isto ništa posebno nije bilo za problem...

Dakle, sad samo još tražim iskustvo kako je to primiti epiduralnu. Jel išta bolno u procesu??? 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

Makarena
    28. Kolovoz 2025. 15:39

Mene strah spinalne/epiduralne jer imam skoliozu, čitala sam vise puta da žene imaju trajne posljedice na mjestu uboda tako da me bas strah. A računam ako sam preživjela prvi put bez epiduralne, valjda ću i drugi 😅. A ako budem morala na carski i budem morala birati vjerojatno bih izabrala opću. 

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

• Tinchy300
    28. Kolovoz 2025. 18:44

Ja isto kod prvog poroda nisam htjela epiduralnu jer me strah posljedica. A i sama misao da mi netko tako veliku iglu zabija u ledja mi je mucna hahaha. Tak da onda mislim sa ne bi niti spinalnu. Ista stvar samo mislim da za spinalnu idu dublje al nisam ziher. Frednica je 2x rodila sa spinalnom ja carski i kaze da joj je dio kad otvaraju utrobu bas grozan, da osjetis neki pritisak. Opcu sam imala kod kiretaze i ok mi je bila i kod operacije zucnog kamenca i ok sam to podnijela. Ova od kiretaze je bila kratka pa sam odmah bila ok, a nakon operacije kamenca sam malo bila mamurna.
    Al kako god bude mislim da mi zene mozemo sve prezivjeti i ishendlati💪🥰🥰

peppa0
    28. Kolovoz 2025. 19:17

Istog sam misljenja kao i vecina oko spinalne i epiduralne. Iako gdje god citam, opca je "zastarjela" i za hitne slucajeve, ali mislim da bi rađe nju odabrala kad bi morala birati. Ali nadam se vaginalnom porodu, nemam strahova od tog, osim polozaja na zadak i prevelike bebe. Cure su mi bile malo vise od 3kg, decko bi mogao biti veci. Meni je 3,5kg ajme kad mi netko spomene, a kamoli vise od toga 🤐 

• m_rosie
    28. Kolovoz 2025. 20:47

Evo da vas pitam jer ne znam što napraviti 😤 Imam malo nestabilan desni gležanj od prometne i problem mi je unutarnja i vanjska rotacija gležnja. I danas sam nespretno stala na neki malo veći kamenčić i kako mi je gležanj inače malo nestabilan, pala sam na asfalt. S tim da nisam pala ravno na stomak, nego više na lijevi dio tijela. Ogulila sam lijevo koljeno, dio ispod koljena, lijevi lakat i očito sam se dočekala nekako na lijevi dlan, jer mi je on malo oguljen i kao pocrvenio. I nisam ravno pala, nekako sam u toj stotinki sekunde kao zgrčila noge, pa mi je osjećaj da nisam nego dodirnula stomakom pod, neznam rekla bi da uopće nisam osjetila udarac u stomak, samo kao dodirnula asfalt - ali sad ne znam jeli stvarno tako ili se to ja sad tješim. I ti oguljeni dijelovi me sad malo peckaju i možda neka lagana bol na tim mjestima gdje je oguljeno i pecka. I ništa, sve ok - digla se i nastavila hodati. Stomak me ne boli, nikakvo krvarenje, sve ok. To je bilo prije otprilike 4 sata. Sad ležim na kauču i osjećam bebine pokrete i udarce. Ne želim stvarati paniku, ali neznam dali bi trebala poći na hitnu ili ne. Ovo mi je treći put u zadnjih mjesec dana da sam nespretno pala. Prvi put sam išla na plažu, bio je makadam i isto nespretno stala na kamen, opet se dočekala na lijevu stranu, nisam ravno pala i one ležaljke od spužve su mi ostale ispod stomaka. Drugi put sam doma na terasi prosli tjedan nekako glupo zavrnula gležnjem i pala na guzu. Pa to nisam ni doživila. I evo danas ovo. Nekako se nisam ni prepala, mirna sam. Ali neznam, možda nisam svjesna posljedica. Više me brine jer nikad od prometne nisam pala, a sad i to baš kad sam trudna, nekako 3 puta u kratko vrijeme. Pa neznam jeli to povezano s trudnoćom, zašto mi je sad odjednom taj nestabilan gležanj toliki problem. Neznam 🤦🏻‍♀️ pa evo neznam, trebam li se brinuti? Jesam li preopuštena ili ne? Može li se bebi nešto dogoditi iako mene ne boli stomak, ne krvarim ni išta? Trebam li poći na hitnu? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😤😤😤

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

Timi95
    28. Kolovoz 2025. 21:24

Moja beba je okrenuta glavom dole jos od proslog pregleda u 14.tt.. isto su mi bili u prethodnim trudnocama.. pa se nadam da ce tako ostati, jer se zgrazavam da mi rezu trbuh 😵‍💫
    Imala sam epiduralnu oba puta, uzela sam ju pred kraj, jer je trajlo vise od 8h i pod dripom.. mislila sam da cu umrijet od bolova, koliko god sam bila smirena.. 
    Prvo daju lokalnu anesteziju i onda epiduralnu.. osjeti se samo da nesto stavljaju u leđa, ali bol ne.. meni su drugi put dali prejaku dozu i nisam apsolutno nista osjetila 🤣  ovaj put ako ju uzmem, reci cu da mi ne daju veliku dozu, nego cisto malo da me ne boli toliko (iako se nadam brzom porodu).. leđa me zabole na mjestu uboda mozda 3 puta godisnje po par sati, ali nista strasno.. moje iskustvo je pozitivno 😃 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

Timi95
    28. Kolovoz 2025. 21:28

m_rosie

Evo da vas pitam jer ne znam što napraviti 😤 Imam malo nestabilan desni gležanj od prometne i problem mi je unutarnja i vanjska rotacija gležnja. I danas sam nespretno stala na neki malo veći kamenčić i kako mi je gležanj inače malo nestabilan, pala sam na asfalt. S tim da nisam pala ravno na stomak, nego više na lijevi dio tijela. Ogulila sam lijevo koljeno, dio ispod koljena, lijevi lakat i očito sam se dočekala nekako na lijevi dlan, jer mi je on malo oguljen i kao pocrvenio. I nisam ravno pala, nekako sam u toj stotinki sekunde kao zgrčila noge, pa mi je osjećaj da nisam nego dodirnula stomakom pod, neznam rekla bi da uopće nisam osjetila udarac u stomak, samo kao dodirnula asfalt - ali sad ne znam jeli stvarno tako ili se to ja sad tješim. I ti oguljeni dijelovi me sad malo peckaju i možda neka lagana bol na tim mjestima gdje je oguljeno i pecka. I ništa, sve ok - digla se i nastavila hodati. Stomak me ne boli, nikakvo krvarenje, sve ok. To je bilo prije otprilike 4 sata. Sad ležim na kauču i osjećam bebine pokrete i udarce. Ne želim stvarati paniku, ali neznam dali bi trebala poći na hitnu ili ne. Ovo mi je treći put u zadnjih mjesec dana da sam nespretno pala. Prvi put sam išla na plažu, bio je makadam i isto nespretno stala na kamen, opet se dočekala na lijevu stranu, nisam ravno pala i one ležaljke od spužve su mi ostale ispod stomaka. Drugi put sam doma na terasi prosli tjedan nekako glupo zavrnula gležnjem i pala na guzu. Pa to nisam ni doživila. I evo danas ovo. Nekako se nisam ni prepala, mirna sam. Ali neznam, možda nisam svjesna posljedica. Više me brine jer nikad od prometne nisam pala, a sad i to baš kad sam trudna, nekako 3 puta u kratko vrijeme. Pa neznam jeli to povezano s trudnoćom, zašto mi je sad odjednom taj nestabilan gležanj toliki problem. Neznam 🤦🏻‍♀️ pa evo neznam, trebam li se brinuti? Jesam li preopuštena ili ne? Može li se bebi nešto dogoditi iako mene ne boli stomak, ne krvarim ni išta? Trebam li poći na hitnu? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😤😤😤

Ja sam pala u 38.tt jer sam preskakivala stepenice.. nisam direktno na trbuh, jer sam se docekala na ruke.. taj dan sam imala cijeli dan lazne trudove i otvorila sam se 1cm, bila sam navecer do rodilista na pregledu.. bilo je sve u redu.. e sad, ne znam ako sam se otvorila zbog pada ili je tako trebalo biti.

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI