Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Paola_32
    03. Rujan 2025. 16:19

Cure, hvala vam puno na svim savjetima, evo uspjela sam obaviti prvi šoping tako da sam naručila kadicu twistshake za kupanje sa stalkom i uz to ide podloga. Ella hvala ti puno na kodu, uspješno sam ga iskoristila i sve kupila za 135€, a vidim po recenzijama da su svi zadovoljni. Meni će odlično doći jer imam tuš kabinu. Jedino nisam sigurna, je li netko na tu podlogu stavljao još dodatno navlaku ili kod te ne treba? Vidim na stranici kako piše da ne treba, ali voljela bih provjeriti. Dvije stvari manje, samo da uspješno dođe 😊 Sad ću sljedeće tražiti krevetić, a onda mislim na sajam beba za kolica. Tko je blizu Zagreba, bit će od 19. do 21. 9., navodno su odlični popusti, a tamo svakako planiram isprobati kolica jer stvarno ih ima milijun modela, a nisu baš jeftina. Do kojeg tjedna trudnoće bi otprilike trebali sve imati spremno? 

Makarena
    03. Rujan 2025. 16:38

Blondy dao mi je nalaz i isprintao papirić kojeg ultrazvuk izbaci s mjerama, meni kao laiku to ništa ne znaci jer nemam pojma šta je šta niti koliko bi trebalo biti. Evo vidim piše EFW 780g valjda je to težina bebe? 😅 ne znam jel piše negdje kako je beba okrenuta i kako je to naznačeno? 

Sad ću sljedeći pregled opet privatno kod svog starog, rekao mi je da dođem između 28. i 32. tjedna. Planiram kod njega za 6 tjedana, znaci s 30tt i onda opet s cca 34-35tt kod ovog u bolnicu. Ja sam inače u timu bez nositelja, kaos nam je s ginekolozima i nema nikad nikog tako da sam dobila uputnicu i danas bila bas u ambulanti na ginekologiji gdje se inače ide od 37tt, al eto ja ću ponovno doći 2 tjedna ranije od predviđenog 🤭. 

E kad je tebi bila zadnja M? Mislim da je meni dan nakon tebe i da mi je termin dan nakon, ali me buni jer mi u trudničkoj piše termin 24.12., beba uvijek za tjedan veća po mjerama, a ovaj danas govori da je termin 26.12. Mislim nije neka razlika 2 dana, ali svejedno 😅

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

EllaMS
    03. Rujan 2025. 17:02

Paola_32 mi je drago da ti je poslužio kod. Na tu silikonsku ne trebaš ništa, poslije ih samo prebrises. Bas je zgodno to za održavati. Ispod ima neku protukliznu podlogu tako da ne mrda. Uvijek možeš staviti preko one podloge iz dm.a, ali samo ako želiš.

Makarena EFW ti je estimated fetal weight tako da si u pravu da je to tezina bebe. U tim mjerama ne piše kako je okrenuta beba. Moja je na 23+2 imala 737 g, kao procjena. Isto mi je rekao da je za tjedan veća. Ali to ne znači da ti se termin mijenja. Jel tebi ono od starta tako da je za tjedan ispred? Mislim koliko sam ja shvatila kad je od početka tako beba naprednija, moguće je da je termin kasnije. U ovim poodmaklim tjednima to vise ne vrijedi. Konkretno evo kod mene racunaju od zadnjeg dana mjesecnice, plus ja znam da je ovulacija bila na sredini tako da sam ja skolski primjer tog racunanja. Ovisno o ovulaciji ti stvarni termin moze plesati gore, dolje. I meni je do sad uvijek veličina ploda odgovarala tjednima, osim zadnje kad je presisao. Mene bas zanima hoću do sljedećeg preći kilu. Čini mi se malac bas snažan, nekad me tak bocne da ne mogu vjerovati. Reko kaj ce biti kasnije 😂

👫
    36/36

Blondy
    03. Rujan 2025. 17:08

Makarena, meni je zadnja M bila 19.3. Meni nitko nije od doktora uopce dao termin poroda 😂 ali 23.12. je prema svim aplikacijama. Prema UZVu je meni temrin 21.12. To mi je anomalyu pisalo, kod mog gina ne pise to.. 

• dea3
    03. Rujan 2025. 17:16

Riamaro…
    Kod mene ti je situacija bila da se bez ikakvih fizičkih naznaka, ni bolova ni nicega jednostavno otvaram. Jednostavno bi rekla neki defekt cerviksa. Npr. Ja niti trudove ne osjetim, a dođem u bolnicu 8 cm otvorena...jednostavno bezbolno otvaranje. Trudovi i bolovi kreću zadnjih sat vremena tako da točno pa stignem do bolnice jedva. Prošli put čak nije niti vodenjak pukao, a ctg na kojeg me kratko stave uopce ne ocitava trudove, a ja se rapidno otvaram. 

Zvuči savršeno 😂😂 ali tako dugo dok do toga ne dođe prerano...

Upravo radi tih anamneza smo sad u ovoj baš od 16 tt počeli mjeriti cerviks (u petrovoj to ne rade jer su kontrole gdje nema uzv i zato sam ovaj put odustala od njih) i imali smo šta vidjeti. Već onda se počeo skracivati. Doktor je isto na prvu rekao....ok, možda to ne znači ništa, moramo pratiti da vidimo u kojem smjeru ide...išla sam 2 puta za redom svaki tjedan i ako sam stvarno mirovala on se svaki tjedan skratio i odluka za serklažu je bila neizbježna...

Ja sam iskreno i molila da se rađe skrati prije pa da odradimo serklažu, jer ako do toga dođe cca iza 25 tt onda se ona više ne radi, nego jednostavno samo preostaje mirovanje i čekanje dokle ćeš dogurati... 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• dea3
    03. Rujan 2025. 17:25

EllaMS 
    Točno pišeš za mjere....prvih 2 mjeseca su sve bebe iste (ili bi barem trebale biti) pa ako je potrebno se tu korigira termin. Kasnije dolazi do izražaja i genetika pa će neke prirodno biti veće, a neke manje... 
    Kod većih eventualno treba isključiti šećer. Zato se kasnije više termin ne korigira prema veličini... Važno je samo pratiti te mjere da beba ima svoj stalni rast, kako bi se eventualno detektirao zastoj u rastu koji najčešće ukazuje da nešto s posteljicom ne štima pa tu treba biti oprezan. 

I ja vjerujem da ćemo sutra na kontroli prebaciti kilu..buduci da je vec prosli puta imao 880 g, a to je bilo prije 2.5 tjedana 😁

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• lamise38
    03. Rujan 2025. 18:04

Hej cure,ja obavila svoj pregled,sve je dobro,beba dobro napreduje,doktor skroz zadovoljan,beba ima 630 gr,dao mi je za vadit kks,ogtt i još nešto pa kaže najbolje u roku 2 tj,kaže da po njemu za ogtt je zadnje za obavit u 27tt iako školski u knjigama piše do 28tt ali kaže zna on zašto to kaže. Cervikometriju mi nije radio,kaže da on i preko ovog uzv-a 
    dobro vidi unutarnje ušće a ponekad i vanjsko.

• lamise38
    03. Rujan 2025. 18:13

E da trenutno je beba smještena poprijeko ali kaže da je to sve još ok i da ima vremena za okrenut se.

Timi95
    03. Rujan 2025. 21:32

lamise38

E da trenutno je beba smještena poprijeko ali kaže da je to sve još ok i da ima vremena za okrenut se.

Super da je sve u redu 🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

Makarena
    03. Rujan 2025. 21:42

Ella da, beba je od prvog pregleda za 1+1 veća. Znam da mi je i ranije bila ovulacija jer nisam uspjela uhvatiti trakicama kad inače počnem, mislila ništa od ciklusa, na kraju iznenađenje 🤗. Ali svejedno mi nije mijenjan termin, šta mi je i draže da mi nisu pomaknuli naprijed pa da ne idem na nepotrebne i forsirane indukcije ako prenesem.

Blondy haha meni ništa nije jasno oko tih termina, meni isto zadnja M bila 19.3., u trudničkoj mi je napisao termin 24.12., a na UZV od anomalya gdje su navedene mjere piše termin 16.12. 🤷🏻‍♀️ ja se vodim s tim šta piše u trudničkoj, ali očito svaki program drugačije pokaže, jer ovom danas je po zadnjoj M pisalo termin 26.12.

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI