Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blondy
    24. Srpanj 2025. 15:23

Bravo cure za dobre preglede. Ja nikako docekati svoj iduci tjedan. Bas sam jako nestrpljiva. 🙈🙈

mokiica
    24. Srpanj 2025. 15:28

Bas mi je drago zbog vaših dobrih pregleda, i da sljedeći budu tako 🥰

Ja hvala Bogu imam sreće s ginekologom, dosad samo jednom nije bio od priče, a inače mi svaki put sve kaže.
    Srećom je i malo plašljiv pa stvarno sve detaljno objasni i pogleda. Mislim da bi reagirao i na najmanju sumnju, tako da se stvarno vratim bezbrižna s pregleda. Također, na pregled čekam najviše 5-10 min jer se zaista drži termina i rasporeda i to mi je super. 
    Paola, vjerujem da ti nije svejedno, iskreno nema goreg kad doktori nešto obavljaju - eto jer moraju. Mislim da bi se u tom slučaju odlučila kod nekog privatnika bar pregled-dva, i pokušala objasniti situaciju. Normalno je da te neke stvari zanimaju i da imaš pravo znati

• dea3
    24. Srpanj 2025. 15:39

m_rosie

Evo i ja se valjam s obavljenim pregledom. S curicom je sve ok, uredno se razvija. Jedino je po mjerama cca tjedan manja, ali nije ništa rekao što se toga tiče. S tim da sam ja isto bila sitna beba, a svekrvu budem pitala večeras kakva je muž beba bioI za ovaj višak plodne vode je rekao bolje da ima više, bolje se vidi beba. S tim da nije višak koji je zabrinjavajući. I eto, zasad sve dobro. Ja se odječam kao da nisam trudna i idući pregled za mjesec danasretno ostalim curama

Mi smo tu negdje, jel ti rekao možda koliko grama teži? 
    Ja sam danas isto bila na anomalyu 20+4 sam i izmjerio je da je beba 460 g...što je dosta za te tjedne...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• dea3
    24. Srpanj 2025. 15:46

Paola_32
    Jesi to bila u bolnici pa tako naletjela na doktora ili ? 
    Stvarno je malo sve skupa razočaravajuće...ali očito s više strana pa se onda samo nakuplja... 
    Neki doktori doslovno samo odrađuju bez imalo volje..ne vodeći računa o ženi ispred sebe. I da, jako treba čitati što pišu na te nalaze jer uglavnom ne upišu dobro...
    A nedaj Bože da trebaš kombinaciju više doktora, tamo tek trebaš biti korak ispred njih.
    Nakon prvog poroda meni je moja hematologinja bez pardona upisala lijek koji nije bio ni malo kompatibilan sa dojenjem. Tek kad sam ju upozorila je išla ispravljati (a jako je dobro znala da me vodi radi trudnoće)... Jednostavno samo gledaju svoje područje...

• m_rosie
    24. Srpanj 2025. 15:52

dea3

m_rosie

Evo i ja se valjam s obavljenim pregledom. S curicom je sve ok, uredno se razvija. Jedino je po mjerama cca tjedan manja, ali nije ništa rekao što se toga tiče. S tim da sam ja isto bila sitna beba, a svekrvu budem pitala večeras kakva je muž beba bioI za ovaj višak plodne vode je rekao bolje da ima više, bolje se vidi beba. S tim da nije višak koji je zabrinjavajući. I eto, zasad sve dobro. Ja se odječam kao da nisam trudna i idući pregled za mjesec danasretno ostalim curama

Ja sam danas isto bila na anomalyu 20+4 sam i izmjerio je da je beba 460 g…što je dosta za te tjedne…

Nije mi rekao. Danas sam išla u bolnicu, jer od danas tamo vodim trudnoću. A prije točno tjedan dana kad sam bila na anomaly-u kod primarnog ginekologa, bila sam točno 20+0 i za bebu je rekao da je nešto manja, kao odgovara 19+4 i spomenuo da je oko 200gr. Ali kao to još nećemo gledati. I vidjela sam u grupi da to sve spominjete i mislila sam danas pitati za gramažu i evo sad sam se sjetila kad sam pročitala tvoj post. Ne znam jeli to jer mi je prva beba i pojma nemam, ali nikad se ne sjetim to pitati. Uglavnom ništa ne pitam  nego on što kaže i ako tu imam neko protupitanje i to je to. I sad se razmišljam dali da malo surfam to što je beba za tjedan manja ili ne  jer je u 10-om tjednu odgovarala 10-om tjednu.

Smijem li pitati koliko si kg dobila? Jer eto bebica ti je skoro pola kg teška. Ja sam danas točno +2kg od početne kilaže. I svi mi govore da se moram udebljati, ali doktor ništa ne govori  i eto sad kad pogledam, tvoja bebica skoro dupla teža od moje 

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

Blondy
    24. Srpanj 2025. 16:02

m_rosie

dea3

m_rosie

Ja sam danas isto bila na anomalyu 20+4 sam i izmjerio je da je beba 460 g…što je dosta za te tjedne…

Nije mi rekao. Danas sam išla u bolnicu, jer od danas tamo vodim trudnoću. A prije točno tjedan dana kad sam bila na anomaly-u kod primarnog ginekologa, bila sam točno 20+0 i za bebu je rekao da je nešto manja, kao odgovara 19+4 i spomenuo da je oko 200gr. Ali kao to još nećemo gledati. I vidjela sam u grupi da to sve spominjete i mislila sam danas pitati za gramažu i evo sad sam se sjetila kad sam pročitala tvoj post. Ne znam jeli to jer mi je prva beba i pojma nemam, ali nikad se ne sjetim to pitati. Uglavnom ništa ne pitamnego on što kaže i ako tu imam neko protupitanje i to je to. I sad se razmišljam dali da malo surfam to što je beba za tjedan manja ili nejer je u 10-om tjednu odgovarala 10-om tjednu.

Smijem li pitati koliko si kg dobila? Jer eto bebica ti je skoro pola kg teška. Ja sam danas točno +2kg od početne kilaže. I svi mi govore da se moram udebljati, ali doktor ništa ne govorii eto sad kad pogledam, tvoja bebica skoro dupla teža od moje

Nije ti napisao  na  nalaz tezinu i mjere bebe?

Ne moras se udebljati sasvim sigurno, osim ako nisi usla u trudnocu s manjkom kila. 

EllaMS
    24. Srpanj 2025. 16:04

Čestitam na super pregledima!
    Eni što se tiče NIPT testova, stvarno ne znam što bi ti savjetovala. Ja sam za sebe znala da ga želim uraditi, svatko ima neke svoje razloge zašto ga radi ili ga ne želi uraditi. Osobno ja sam to izabrala umjesto kombiniranog probira koji se radi preko uputnice u bolnici. Većini žena iznad 35 bude loš taj nalaz jer je to ipak statistika, a u tim godinama su veće šanse za neke genetske poremećaje. NIPT testovi su ipak pouzdaniji i ima ih više vrsta, NIFTY je samo jedan od njih. Sve ovisi o tebi, bitno je ono što ti želiš. Ako si za opciju odraditi to testiranje onda trebaš biti svjesna toga što tebi znače ti rezultati, da li ćeš biti mirnija i što u slučaju neke lose vijesti. S druge strane ultrazvuk sam po sebi daje puno informacija i u većini slučajeva daje pravilne informacije. 

Eto toliko od mene, ne znam ako ima koja od cura jos nesto nadodati. 

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• lamise38
    24. Srpanj 2025. 16:19

Bok cure,malo sam preletila što ste pisale i sad se više ne sjećam tko je šta pisao. Čestitam na dobrim pregledima,Žao mi je zbog razočaranja doktorom i pristupom. Ja ovu trudnoću od početka vodim privatno jer moja gin. je otišla radit u bolnicu i sad trenutno radi neki stariji doktor,povučen iz mirovine,ne osjećam se ugodno i ne želim prije svakog pregleda biti u grču. Tako da mi je stvarno sad super i sve mi objasni i baš se potrudi. Ja za nekih 10tak dana trebam na anomaly,moram zvat za termin,inače na zadnjem pregledu sa 16tt bebica je bila oko 160gr. Što se tiče kila odnosno našeg debljanja sa težinom bebe to nema veze i neće beba biti teža ako mi više dobijemo. 

• lamise38
    24. Srpanj 2025. 16:22

E da,što se tiče testova,ja ni u jednoj trudnoći pa tako ni ovoj nisam radila,jednostavno nemam potrebe za time. EllaMS je lijepo objasnila

• dea3
    24. Srpanj 2025. 16:23

M_rossie 
    Nemoj slucajno sad krenut pretraživati to tjedan manja, veća...
    To ti može biti i do toga kako mjeri, doslovno da milimetar više potegne bile bi druge mjere.
    Važnije je kad mjeri te organe, glavu, trbuh i to da su oni koliko toliko proporcionalni.
    Npr. Nebi smjelo biti da je trbuh za 18, a glava npr. Za 21 tt...
    Isto tako, nitko ne može znati u dan točno ovulaciju, meni su skinuli na početku termin čak za 8 dana jer su mjere tako pokazivale, što je meni bilo nevjerojatno jer u najmanju ruku znam kad smo imali odnos. Sad se kasnije pokazalo da je to ipak malo previše tako da sam sigurno ipak za koji dan više trudna nego sad računamo.
    Od 20 tt na više se uglavnom mjere te težine.
    To je povezano i s tim da se do 22 tt i težine bebe do 500 g smatra još pobačajem, a iza toga se smatra baš rođenjem. 
    Naravno, tu je i nešto do genetike pa sad u tim tjednima neće više sve rasti i dobivati na težini istim tempom.
    Ja sam do sad dobila +3...

Uglavnom, idući put pitaj za težinu, a dotle se ne brini...
    Ako bi bio kakav zastoj to se u pravilu kontrolira na onim uzv od 30 tt na više...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI