I ja imam anemiju od prije trudnoće i baš sam se mučila s tim željezom, ja sam inače bila na terapiji ferrumom i uglavnom mi je željezo bilo 10-11, s terapijom. Otkad pijem Novalac prenatalne željezo mi je odlično, 20. I već sam negdje čitala da je Novalac dosta žena pomogao podići željezo. Mene je spasioŽeljezo svakako uspijevam regulirati, veći problem mi je postao šećer koji mi je zadnje otprilike 3 godine ispod donje granice. I evo cijelu trudnoću isto tako. A jedem slatko, čak i previše slatkog ja bi rekla - ali željezo se ne miče s te donje granice. Sad budemo vidjeli što će OGTT pokazati za 20ak dana
Ja sam se isto uzdala u Novalac sve do ovog zadnjeg nalaza. Prije nekih 2 mjeseca mi je čak željezo bilo blizu gornje granice, ali očito su mi sad potrebe za željezom nešto veće🤷🏻♀️
29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️
Ja sam ovo za vaginalne preglede pitala u prošloj trudnoći, sad nisam jer vodim trudnoću privatno kod iste dr pa već znam kakva je praksa. Dr mi je tad objasnila da nema potrebe vaginalno gledati i da se čak ne preporuča previše vaginalnih pregleda. Duljina cerviksa se prati tek iza 20 tt ako se ne varam i nakon 20tt sam onda imala svaki put i vaginalni pregled.
Mene prošlu trudnoću između 12tt i dok nisam rodila jedan jedini put pregledalo vaginalno i sad je moj ginekolog otišao ca, strah me tko će me sad dopasti i da će me krenuti svaki put prckati dolje 😓.
Šta se tiče mjera, drugi pregled je pomaknut termin za 2 dana unazad, šta se slaže s ovulacijom (pratila sam s trakicama). Od tad je beba svaki pregled za 1+1 unaprijed po mjerama. Draže mi je da stoji ovako kasniji termin nego da mi pomaknu za tjedan pa forsiraju indukciju kad navodno prijeđem termin.
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
Meni je željezo 22, a vegetarijanka sam, kazu da oni inače imaju problema sa željezom.
Također uzimam Novalac prenatalne plus dodatno kalcij.
Na probiru je danas bilo sve u redu. Veličina točno 12 tjedana, beba se miče, ginekologinja kaže da je dečko, iako je to meni prerano.
Meni su kod sva 3 točan spol otkrili vec sa 11 tt i to na uzv. I uvijek je bilo točno...
Pogotovo se kod dečka jako dobro vidi 😂 tako da ne mora nužno biti prerano ako se beba dobro okrenula...
Da meni je rekao sa 13 tj da je decko,ali je rekao svejedno da ne uzimam to za 100% jer je jos prerano,sad mi je samo prije uzv rekao idemo potvrditi jel decko
💙
Razumijem, da. Samo me je šokiralo kad je odjednom rekla bit će dečko, bez uvoda ili upozorenja.😅 Nisam očekivala.
2. 5. '25. ZM
24. 6. '25. UZV ✅
7+4 ❤️
11. 7. '25. UZV ✅
31. 7. UZV ✅
Giovanna32
Jutro žene , ja sam jučer završila ja Hitnoj .. meni vam je samo odjednom krenula krv .. Al bez bolova .. neznam što je to bilo , na Hitnoj nisi ništa vidjeli , beba se micala , imala je otkucaje .. uglavnom krv je stala čim sam na Hitnoj bila .. mogu vam reci da sam mislila da budem skrenula u tom trenutku 😭😭😭😭😭 nitko mi nije znao obajsniti od čega je , nemam bolova , ni ništa , pa ni ja neznam obajsniti što se desilo .. ima koja da je to imala pa sa utjesi 😭😭😭😭 evo neznam kako da se smirim nisam ni dobro spavala ni ništa ..
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Pozdrav, imala sam istu situaciju u prvoj trudnoći s 4tt. Umrla sam od straha, krvi je bilo stvarno puno. Došli na hitnu, krv stala, doktorica me već pripremila da je vjerojatno sve gotovo, kad ono srce kuca i sve bilo ok. Ispalo da je hematom u pitanju. Poslije sam još imala ponekad smeđarenje i bila pod povećanom pažnjom doktora, no sve je na kraju bilo ok, mala ima 3 godine sad. Isto tako nisam imala nikakvih bolova ni ništa, samo je krenulo krvarenje dok sam kuhala.
Inače, čitam vas redovito, no ne stignem baš pisati. Čekamo curicu, na 18+2 smo. 😃
Jutro žene , ja sam jučer završila ja Hitnoj .. meni vam je samo odjednom krenula krv .. Al bez bolova .. neznam što je to bilo , na Hitnoj nisi ništa vidjeli , beba se micala , imala je otkucaje .. uglavnom krv je stala čim sam na Hitnoj bila .. mogu vam reci da sam mislila da budem skrenula u tom trenutku 😭😭😭😭😭 nitko mi nije znao obajsniti od čega je , nemam bolova , ni ništa , pa ni ja neznam obajsniti što se desilo .. ima koja da je to imala pa sa utjesi 😭😭😭😭 evo neznam kako da se smirim nisam ni dobro spavala ni ništa ..
To se meni u prvoj trudnoći događalo. Nikakve naznake i odjednom kao da je netko prolio čašu krvi. I tako nekoliko puta. Nije bilo bolova, ispalo je da imam (decidualni - ili tako neki naziv) polip i da je iz njega krvarilo. Nažalost ta trudnoća je stala u 13 tt, ali ne nužno radi toga, pokazalo se iza toga da imam i drugih puno žešćih problema poput trombofilije.
Uglavnom, razlog krvarenja je bio polip.
Eni233 ajme strašno,baš mi je žao što si to doživjela ali najbitnije da je sa bebicom sve ok. Nekad je u pitanju hematom,nekad polip što kaže dea3(ali evo ja sam imala u prošloj trudnoći polip i nisam ni jednom krvarila)a nekad ni oni nemaju objašnjenja,ali jako puno trudnica je imalo krvarenja i to ne jednom i na kraju je bilo sve ok. Samo pozitivno🤗
Joj strašno evo , ja neznam šta kažem umirem od straha 😭😭😭 ja se nadam da se viš neće ponoviti , jer sam trenutno izvan sebe 😢
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌