Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Blu00
    25. Srpanj 2025. 15:11

m_rosie

I ja imam anemiju od prije trudnoće i baš sam se mučila s tim željezom, ja sam inače bila na terapiji ferrumom i uglavnom mi je željezo bilo 10-11, s terapijom. Otkad pijem Novalac prenatalne željezo mi je odlično, 20. I već sam negdje čitala da je Novalac dosta žena pomogao podići željezo. Mene je spasioŽeljezo svakako uspijevam regulirati, veći problem mi je postao šećer koji mi je zadnje otprilike 3 godine ispod donje granice. I evo cijelu trudnoću isto tako. A jedem slatko, čak i previše slatkog ja bi rekla - ali željezo se ne miče s te donje granice. Sad budemo vidjeli što će OGTT pokazati za 20ak dana

Ja sam se isto uzdala u Novalac sve do ovog zadnjeg nalaza. Prije nekih 2 mjeseca mi je čak željezo bilo blizu gornje granice, ali očito su mi sad potrebe za željezom nešto veće🤷🏻‍♀️

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

Makarena
    25. Srpanj 2025. 15:44

bubica_0706

Ja sam ovo za vaginalne preglede pitala u prošloj trudnoći, sad nisam jer vodim trudnoću privatno kod iste dr pa već znam kakva je praksa. Dr mi je tad objasnila da nema potrebe vaginalno gledati i da se čak ne preporuča previše vaginalnih pregleda. Duljina cerviksa se prati tek iza 20 tt ako se ne varam i nakon 20tt sam onda imala svaki put i vaginalni pregled.

Mene prošlu trudnoću između 12tt i dok nisam rodila jedan jedini put pregledalo vaginalno i sad je moj ginekolog otišao ca, strah me tko će me sad dopasti i da će me krenuti svaki put prckati dolje 😓.

Šta se tiče mjera, drugi pregled je pomaknut termin za 2 dana unazad, šta se slaže s ovulacijom (pratila sam s trakicama). Od tad je beba svaki pregled za 1+1 unaprijed po mjerama. Draže mi je da stoji ovako kasniji termin nego da mi pomaknu za tjedan pa forsiraju indukciju kad navodno prijeđem termin. 

2023. M 🎀🧸
    12/25 🎀🎄⏳

• dea3
    25. Srpanj 2025. 16:52

Giovanna32 🌈

Meni je željezo 22, a vegetarijanka sam, kazu da oni inače imaju problema sa željezom.
    Također uzimam Novalac prenatalne plus dodatno kalcij.

Na probiru je danas bilo sve u redu. Veličina točno 12 tjedana, beba se miče, ginekologinja kaže da je dečko, iako je to meni prerano.

Meni su kod sva 3 točan spol otkrili vec sa 11 tt i to na uzv. I uvijek je bilo točno...
    Pogotovo se kod dečka jako dobro vidi 😂 tako da ne mora nužno biti prerano ako se beba dobro okrenula...

• paula210
    25. Srpanj 2025. 17:08

Da meni je rekao sa 13 tj da je decko,ali je rekao svejedno da ne uzimam to za 100% jer je jos prerano,sad mi je samo prije uzv rekao idemo potvrditi jel decko

💙

• Giovanna32 🌈
    25. Srpanj 2025. 19:23

Razumijem, da. Samo me je šokiralo kad je odjednom rekla bit će dečko, bez uvoda ili upozorenja.😅 Nisam očekivala.

2. 5. '25. ZM
    24. 6. '25. UZV ✅
    7+4 ❤️
    11. 7. '25. UZV ✅
    31. 7. UZV ✅

Giovanna32

• eni233
    26. Srpanj 2025. 07:33

Jutro žene , ja sam jučer završila ja Hitnoj .. meni vam je samo odjednom krenula krv .. Al bez bolova .. neznam što je to bilo , na Hitnoj nisi ništa vidjeli , beba se micala , imala je otkucaje .. uglavnom krv je stala čim sam na Hitnoj bila .. mogu vam reci da sam mislila da budem skrenula u tom trenutku 😭😭😭😭😭 nitko mi nije znao obajsniti od čega je , nemam bolova , ni ništa , pa ni ja neznam obajsniti što se desilo .. ima koja da je to imala pa sa utjesi 😭😭😭😭 evo neznam kako da se smirim nisam ni dobro spavala ni ništa ..

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• Karen
    26. Srpanj 2025. 08:55

Pozdrav, imala sam istu situaciju u prvoj trudnoći s 4tt. Umrla sam od straha, krvi je bilo stvarno puno. Došli na hitnu, krv stala, doktorica me već pripremila da je vjerojatno sve gotovo, kad ono srce kuca i sve bilo ok. Ispalo da je hematom u pitanju. Poslije sam još imala ponekad smeđarenje i bila pod povećanom pažnjom doktora, no sve je na kraju bilo ok, mala ima 3 godine sad. Isto tako nisam imala nikakvih bolova ni ništa, samo je krenulo krvarenje dok sam kuhala. 
    Inače, čitam vas redovito, no ne stignem baš pisati. Čekamo curicu, na 18+2 smo. 😃

• dea3
    26. Srpanj 2025. 09:33

eni233

Jutro žene , ja sam jučer završila ja Hitnoj .. meni vam je samo odjednom krenula krv .. Al bez bolova .. neznam što je to bilo , na Hitnoj nisi ništa vidjeli , beba se micala , imala je otkucaje .. uglavnom krv je stala čim sam na Hitnoj bila .. mogu vam reci da sam mislila da budem skrenula u tom trenutku 😭😭😭😭😭 nitko mi nije znao obajsniti od čega je , nemam bolova , ni ništa , pa ni ja neznam obajsniti što se desilo .. ima koja da je to imala pa sa utjesi 😭😭😭😭 evo neznam kako da se smirim nisam ni dobro spavala ni ništa ..

To se meni u prvoj trudnoći događalo. Nikakve naznake i odjednom kao da je netko prolio čašu krvi. I tako nekoliko puta. Nije bilo bolova, ispalo je da imam (decidualni - ili tako neki naziv) polip i da je iz njega krvarilo. Nažalost ta trudnoća je stala u 13 tt, ali ne nužno radi toga, pokazalo se iza toga da imam i drugih puno žešćih problema poput trombofilije. 
    Uglavnom, razlog krvarenja je bio polip. 

• lamise38
    26. Srpanj 2025. 09:48

Eni233 ajme strašno,baš mi je žao što si to doživjela ali najbitnije da je sa bebicom sve ok. Nekad je u pitanju hematom,nekad polip što kaže dea3(ali evo ja sam imala u prošloj trudnoći polip i nisam ni jednom krvarila)a nekad ni oni nemaju objašnjenja,ali jako puno trudnica je imalo krvarenja i to ne jednom i na kraju je bilo sve ok. Samo pozitivno🤗

• eni233
    26. Srpanj 2025. 09:49

Joj strašno evo , ja neznam šta kažem umirem od straha 😭😭😭 ja se nadam da se viš neće ponoviti , jer sam trenutno izvan sebe 😢

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.