Cestitam na dobrim pregledima ❤️
Ja cu Vam iz iskustva reci da nasa kilaza nema veze sa bebinom kilazom..
Meni je mali bio od nekog 25.tt veci za 2tj.. a ja sam do tad dobila mozda 4kg (ako).. do kraja sam imala oko +20kg, ali beba je je bila 4060gi 53cm. Inace sam sitna.. tako i mala, ona ja bila manja kao za 7 dana i na kraju se rodila sa u 40.tt sa 3720g i 53cm.
Samo smireno u trudnoci . Njima su odstupanja +/-2 tjedna.. tako nek Vas to ne zamara.
Narucila sam se na 4D, idem 2.9. Inace je bilo 550kn, sad je 130e.. bas sam sokirana..
Jucer i danas me lagano boli glava, mozda zbog vremena.
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Pa ja ću poluditi iako slažem se, ne treba svih slušati. Odnosno nebi trebalo nikog slušati. Doktor ništa ne kaže, netko treći kaže i eto odmah razmišljanja
I vidim da vama pomiču termine, meni kako je prvi dan stavio po zadnjoj mjesečnici tako mi stoji cijelo vrijeme. I ništa mi to više ne spominju,a niti ja pitam. S tim da ja svakako moram na carski - to već znamo jer imam stent - pa neznam jeli zbog carskog taj termin nitko ne spominje. Svakako je rekao da će se pratiti pred kraj, jer me ne smiju uhvatiti trudovi.
Timi95 neznam kako je prije bilo, prva mi je trudnoća. Ja sam prošli tjedan anomaly platila 80 e. Kad preračunamo u kune, nije malo. Iako cijene su u svemu pretjerane, pa se više ne čudim. 100 e došlo kao prije 100 kn. Bože sačuvaj
Mene jucer vagali , nisam dobila za sad ništa na kilaži al to je normlano tek ću početi dobivati .. po ultrazvuku sam tjedan dana ispred nego sam bila po aplikaciji . Mjerili su mi
Tlak bio mi je niži ali ja sam oduvijek niski tlakaš to je kod mene klasika. Urin su mi provjerili i sve je bilo ok za sad .. gink je bio stvarno pristupačan i sestra još bolja. I to mi se sviđa . Najljepši dio mi je bio kad je otkucaje pustio nešto predivno 🥹🥹😭😭 meni su suze na oči došle. I što se tiče čekanja bila sam odmah na redu i to mi je stvarno odma plus .
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Meni nitko ni nije rekao koji mi je termin 🤣 ja sam si ga sama izracunala, nece ga pomaknuti sigurno, jer mi je objasnjeno da se on pomice ako na prvom uzvu bude neko odstupanje jer prvih tjedana se sve teudnoce isto razvijaju, kasnije dolazi do odstuoanja i nema smisla vise mijenjati termin.
Ja idem drugi tjedan na anomaly, mislim da je oko 100e.
Evo da se i ja javim s pregleda od prekjucer. Sve je u redu, na UZV je gin potvrdio spol vec. Ima neki dobar UZV tako da se sve vidjelo 😊
Mene brine jedino sto sam se krenula bas debljat, dosad natukla 3 kile.. malo me to brine iako on nije nista komentirao, krvne pretrage super, urin isto kao i tlak
Cestitam cure na dobrim pregledima i da se samo tako dalje nastavi😊
Mjere bebe-sto se ovogs tice,ja se uopce ne sekiram nisam ni u prvoj a ni sada,prvi uzv(6 tj)beba manja za 14 dana,drugi uzv (10 tj) beba ipak manja za 6 dana,treci iste mjere kao i za drugi manja za 6 dana,i sada (17 tj) uzv ipak je manja beba za 10/12 dana po mjerama ali ne znam mene to iskreno ne brine jer i da je nesto vec bi gin reagirao,a ja nakon svakog dobim par slikica oa tamo pisu mjere,a pise i na nalazu,moj mali je u uto imao 170 grama
Gin-ja idem privatno i zadovoljna sam,jedino ne znam jel vama radi svaki put vaginalno,da vidi jeste otvorene itd,ugl meni je radio samo orvi put ostalo sve samo tebuh i rekao je da cemo sljedeci pregled raditi vaginalno da vidimo kakvo je usce,pa mi je to jedino malo sta mi uvijek ne pogleda jesam li zatvorena(mozda ce nakon 20 tj svaki put ali za sad nije)dok u prvoj mi je ova gin kod koje sam tad bila radila to…i malo mi smeta jedino sto nece nista bas previse unaprijed pricati,npr najvise za porod posto mi je prvi bio hitan carski+jos se i carski zakomplicirao i meni prestala djelovat spinalna oa me uspavljivali i mene sad bas dosta strah i prirodnog i vaginalnog jer je sve trajalo 24 sata i kad sam ga pitala oce li biti caraki(posto ce i proci malo vrmeena,15 mj ni punih)rekao je da je 50/50 i da ovisi dosta o svemu kasnije,sto meni nije neka utjeha jer bi ja htjela carski defnitivno i zelim znat sigurno hoce li biti ili ne da se znam pocet priprematit psihicki,ali eto nije bas rjesit sta se tive toga a ja ne mogu bas cekat mj dana prije poroda da mi se kaze sta ce i kako ce nez vec sad sanjam porode a ne pred kraj😂
Ja sam ovo za vaginalne preglede pitala u prošloj trudnoći, sad nisam jer vodim trudnoću privatno kod iste dr pa već znam kakva je praksa. Dr mi je tad objasnila da nema potrebe vaginalno gledati i da se čak ne preporuča previše vaginalnih pregleda. Duljina cerviksa se prati tek iza 20 tt ako se ne varam i nakon 20tt sam onda imala svaki put i vaginalni pregled.
10/2021 ❤️
01/2026 ❤️⏳
Cestitam cure na dobrim pregledima i da se samo tako dalje nastavi😊
Mjere bebe-sto se ovogs tice,ja se uopce ne sekiram nisam ni u prvoj a ni sada,prvi uzv(6 tj)beba manja za 14 dana,drugi uzv (10 tj) beba ipak manja za 6 dana,treci iste mjere kao i za drugi manja za 6 dana,i sada (17 tj) uzv ipak je manja beba za 10/12 dana po mjerama ali ne znam mene to iskreno ne brine jer i da je nesto vec bi gin reagirao,a ja nakon svakog dobim par slikica oa tamo pisu mjere,a pise i na nalazu,moj mali je u uto imao 170 grama
Gin-ja idem privatno i zadovoljna sam,jedino ne znam jel vama radi svaki put vaginalno,da vidi jeste otvorene itd,ugl meni je radio samo orvi put ostalo sve samo tebuh i rekao je da cemo sljedeci pregled raditi vaginalno da vidimo kakvo je usce,pa mi je to jedino malo sta mi uvijek ne pogleda jesam li zatvorena(mozda ce nakon 20 tj svaki put ali za sad nije)dok u prvoj mi je ova gin kod koje sam tad bila radila to…i malo mi smeta jedino sto nece nista bas previse unaprijed pricati,npr najvise za porod posto mi je prvi bio hitan carski+jos se i carski zakomplicirao i meni prestala djelovat spinalna oa me uspavljivali i mene sad bas dosta strah i prirodnog i vaginalnog jer je sve trajalo 24 sata i kad sam ga pitala oce li biti caraki(posto ce i proci malo vrmeena,15 mj ni punih)rekao je da je 50/50 i da ovisi dosta o svemu kasnije,sto meni nije neka utjeha jer bi ja htjela carski defnitivno i zelim znat sigurno hoce li biti ili ne da se znam pocet priprematit psihicki,ali eto nije bas rjesit sta se tive toga a ja ne mogu bas cekat mj dana prije poroda da mi se kaze sta ce i kako ce nez vec sad sanjam porode a ne pred kraj😂
Ja sam ovo za vaginalne preglede pitala u prošloj trudnoći, sad nisam jer vodim trudnoću privatno kod iste dr pa već znam kakva je praksa. Dr mi je tad objasnila da nema potrebe vaginalno gledati i da se čak ne preporuča previše vaginalnih pregleda. Duljina cerviksa se prati tek iza 20 tt ako se ne varam i nakon 20tt sam onda imala svaki put i vaginalni pregled.
Ahaaa okej,nisam znala hvala ti na odg,malo sam mirnija sad😊
💙
Drage cure,
često vas čitam, ali jednostavno ne stizem sudjelovati u razgovorima. Drago mi je da ste sve dobro i da svima bebice dobro napreduju🥰
Ja sam maloprije dobila nalaz krvi i vidim da mi je željezo u redu, ali su UIBC i TIBC povišeni. U utorak imam pregled, pa cu pitati ginekologa za misljenje. U međuvremenu sam pitala Chat GPT koji kaže da to upućuje na to da su mi zalihe željeza niske. Feritin mi nisu dali da vadim, mislim da bi on definitivno bio bolji pokazatelj, ali i po sebi vidim da sam u zadnje vrijeme daleko umornija i ponovno me lovi onaj isti umor i pospanost kao u prvom tromjesečju.
Jeste imale sličnih iskustava sa željezom i imate li kakav savjet sto smijem uzimati?
Mislila sam mozda probati s Floradix tonikom, jer vidim da ga se smije uzimati u trudnoći…
29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️
Ja imam anemiju, mislim i prije sam se mučila s tim, sad je bas dosta lose, ali ja pijem Kendural C, ali to ide preko recepta. Trudnice smiju i ferozomal, to ti je prah kojeg staviš direktno u usta. Mislim da je to zgodnije od tonika. Inače je to preporuka od ginekologa, ali meni je na kraju došao bas loš nalaz pa sam na Kenduralu
👫
36/36
10/2024 biokemijska
I ja imam anemiju od prije trudnoće i baš sam se mučila s tim željezom, ja sam inače bila na terapiji ferrumom i uglavnom mi je željezo bilo 10-11, s terapijom. Otkad pijem Novalac prenatalne željezo mi je odlično, 20. I već sam negdje čitala da je Novalac dosta žena pomogao podići željezo. Mene je spasio Željezo svakako uspijevam regulirati, veći problem mi je postao šećer koji mi je zadnje otprilike 3 godine ispod donje granice. I evo cijelu trudnoću isto tako. A jedem slatko, čak i previše slatkog ja bi rekla - ali željezo se ne miče s te donje granice. Sad budemo vidjeli što će OGTT pokazati za 20ak dana
Sortiraj odgovore
Najstariji