Ja trebam jaje ili autosjedalicu pa me zanima koju autosjedalicu imas, a da je od rođenja? I pretpostavljam da se stavi u auto i ne vadi? Kako je onda s tim nagibom za novorođenče, da li se da lijepo namjestiti? I da li su ti stvarali problem oko izlaska iz rodilista, kako si iznjela van djecu, u cemu? Jer inace sestre stave bebu u jaje odmah.
Joie every stage, ja nisam bas vozila na početku tako da je imamo u suprugovom automobilu, stavili je i ne vadimo je. Koliko se sjećam kad smo namještali, sjedalica ima 5 nagiba pa se namjesti s obzirom na nagib sjedala + umetak za novorođenče. Imamo onu bez isofixa. U mom gradu nije nužno izaći s djetetom u jaju iz rodilišta, mi smo svoju nosili u rukama umotanu u jastuku za nošenje. S tim da ne preporučujem ovu sjedalicu, nama su počeli prvo blokavati pojasevi kad ih treba stegnuti/rastegnuti, a sad nam se pokvario i gumb s kojim se to radi. Ne znam jel samo naša losa sreća ili su sve joie takve. Ja u svom autu imam Mast M.rox s isofixom i okretanjem 360° i obožavam je 🥰. Ona se isto može koristiti od rođenja, ali smo je nabavili tek kad je dijete imalo godinu pa ne znam kako novorođenče stoji u njoj.
2023. M ❤️
12/25 ❤️⏳
Mislim da je za novorođenče najbolje jaje i to vezati na pojas bez baze. Onda sigurno ima dobar nagib. Ja sam za prvo dijete jako puno proučavala baš sjedalice jer mi je to jedino od opreme baš bitno. Tako da jaje do godine dana cca, kasnije sjedalica 🙂
Drage cure, drago mi je zbog dobrih pregleda, a posebno me obradovala vijest da Ivis čeka djevojčicu 💖
Čini mi se da mene popuštaju mučnine, pretpostavljam da ima veze i ovo zahlađenje… nadam se da će i Vas ostale uskoro 🥰
Mi imamo pegperego hranilicu prima pappa i kinderkraftov neste krevetić što smo naslijedili, i baby brezzu 🙈 kupovali još ništa nismo, moj muž želi čekati black friday, iako sumnjam da su akcije nešto značajno veće tada…
Makarena baš cijelo vrijeme gledam taj Joolz Aer+. Vidim da se može kupiti košara zasebno i adapter za sjedalicu. Zašto si prešla na Cybex?
👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenozoospermia
KBCSM
- 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl- 9🥚1❄️
- 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
- 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️
ŠKVORC
- 4-5/2025 Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 10🥚 1 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️
9+2 ♥️
riamarro@hotmail.com
Anamarija cestitam!! ❤️
A ovo šta će sve trebati za bebu doslovno ovisi o samoj bebi. Za prvu, osim osnovnih stvari, jedino šta mi je trebalo je baby bjorn i nosiljka (imala sam ergobaby embrace šta je Lamise spomenula, preporuke). Mala je moj priljepak od rođenja, za nju mi nisu trebala ni kolica ni krevetić, spava s nama od prvog dana i jedino kad nije plakala je kad je bila u rukama/nosiljci.
Isto tako šta se tiče kolica ovisi o vašem životnom stilu. Ja sam uglavnom po gradu, asfaltu, imam mali prtljažnik i uglavnom sam sama s malom pa mi je bilo bitno da su kolica lagana, mala i da ih mogu sklopiti jednom rukom. Imala sam Joolz Aer+, sad sam se upgreadala na Cybex Melio 🙈. I jedna i druga su 2u1 (sportsko i kosara za novorođenče), jaje nisam imala ni s prvom niti ću sad uzimati, imala sam autosjedalicu koja može od rođenja pa nadalje i to je za mene isto pun pogodak.
Ja trebam jaje ili autosjedalicu pa me zanima koju autosjedalicu imas, a da je od rođenja? I pretpostavljam da se stavi u auto i ne vadi? Kako je onda s tim nagibom za novorođenče, da li se da lijepo namjestiti? I da li su ti stvarali problem oko izlaska iz rodilista, kako si iznjela van djecu, u cemu? Jer inace sestre stave bebu u jaje odmah.
Mi smo za prvo dijete uzeli kolica 2u1 peg perego veloce i jaje cybex. Zadovoljni smo sa svike. Jaja suprug donese u rodiliste ne ostavlja ga u autu pa tamo sestre stave bebici u jaje i tako ju iznesete iz bolnice. Mi smo jaje nosili doma iz auta jer se veze pojasevima a i da ju je vadimo ako recimo zaspi, pa bi ju doma onda izvadili.
Sjedalicu sad kada je starija je vadim iz auta jer je fiksna tj na isofix.
Mislim da ti ne bi dali da dijete izneses iz bolnice a da nemas jaje sa sobom, al opet mozda neka rodilista daju.
Mislim da je za novorođenče najbolje jaje i to vezati na pojas bez baze. Onda sigurno ima dobar nagib. Ja sam za prvo dijete jako puno proučavala baš sjedalice jer mi je to jedino od opreme baš bitno. Tako da jaje do godine dana cca, kasnije sjedalica 🙂
Slazem se. Ja sam u prvoj trudnoci to googlala mjesecima jer ima toliko podataka o tome. Bas mi je glava bila u kaosu hahaha Najbolji nagib od 45 stupnjeva se napravi sa jajem koje se veze pojasevima. Suprug je prije nego sam rodila par puta isao staviti jaje u auto i zavezati da ne dodjemo u rodiliste do neki mutavci koji ne znaju niti jaje pravilno zavezati🙈😅
Pregledi: 🤰🏻💗
9.7. - eni233, Paola_32
10.7. - Makarena
11.7. - Giovanna32
14.7. - jagoda20, Mokica
16.7. - mamacita
17.7. m_rosie
18.7. - Timi95, riamaro
21.7. - taratara25, bubica_0706
22.7. - paula210, anamarija8888, Tinchy300
24.7. Barrrbi, m_rosie
30.7. - Blondy
1.8. - Zeka26
4.8. - peppao
Termini:
m_rosie - 3.12. 🩷
Mokica - 3.12. 💙
Ditaa - 5.12. 💙
dea3 - 7.12.
Tinchy300- 10.12. 🩷
Josipella2025 - 12.12.
EllaMS - 13.12 💙
taratara25 - 13.12. 🩷
Blondy - 23.12.
Makarena - 24.12.
paula210 - 27.12.
mamacita - 28.12.
jagoda20 - 31.12.
peppao - 4.1.
Paola32 - 9.1. 🩷
Ivis - 9.1. 🩷
Timi95 - 13.1. 🩷
anamarija8888 - 15.1. 💙
Faksimila - 17.1.
Barrrbi - 17.1.
bubica_0706 - 17.1. 🩷
riamaro - 27.1.
a2025 - 15.2.
Donna9
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Dobro jutro svima! Molim vas ako možete podijeliti iskustvo/mišljenje.
Trudna sam 8+6 (IVF trudnoća) i prije kojih 2 tjedna sam imala smeđi iscjedak u tragovima. Pojačali su mi utrogestane, uzimam magnezij i normabel po potrebi. To se relativno brzo smirilo mirovanjem.
Ono što me brine je što se i dalje s vremena na vrijeme pojavi iscjedak bež boje (najčešće izađe sa utrogestanom) i gin jednostavno ne zna razlog.
S bebom je sve ok i uredno raste ali eto s vremena na vrijeme se pojavi takav trag (nekad bude popraćeno i nelagodom u leđima ili zatezanjem u prednjem donjem dijelu trbuha).
Ovo mi je treća trudnoća (prve dvije su bile uspješne <3 ) ali se prvi put susrećem s takvim problemom...
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Drage cure, drago mi je zbog dobrih pregleda, a posebno me obradovala vijest daIvisčeka djevojčicu 💖
Čini mi se da mene popuštaju mučnine, pretpostavljam da ima veze i ovo zahlađenje… nadam se da će i Vas ostale uskoro 🥰
Mi imamo pegperego hranilicu prima pappa i kinderkraftov neste krevetić što smo naslijedili, i baby brezzu 🙈 kupovali još ništa nismo, moj muž želi čekati black friday, iako sumnjam da su akcije nešto značajno veće tada…
Makarenabaš cijelo vrijeme gledam taj Joolz Aer+. Vidim da se može kupiti košara zasebno i adapter za sjedalicu. Zašto si prešla na Cybex?
Bila sam pisala, mane su mi šta se nije ručka mogla povisiti (visoka sam 180), mala kosara za stvari ispod, ne mogu u oba smjera i najveća mana od svih mi je bilo stavljanje i dizanje sportskog sjedala iz ležećeg položaja. Kad je beba postala malo veća, zavalila bi se u kolica, a ja bih morala klečati po podu na cesti, jednom rukom držati svu tu težinu gore u zraku i drugom rukom povlačiti patent duž sjedala kako bi ostalo gore. Cybex mi ima sve te mane riješene 😊. Inače su Joolz super, lagana, mala, sklapaju se s košarom za novorođenče, sklapaju i rasklapaju jednom rukom i meni su preživjela sve terene 🙂.
2023. M ❤️
12/25 ❤️⏳
Dobro jutro svima! Molim vas ako možete podijeliti iskustvo/mišljenje.
Trudna sam 8+6 (IVF trudnoća) i prije kojih 2 tjedna sam imala smeđi iscjedak u tragovima. Pojačali su mi utrogestane, uzimam magnezij i normabel po potrebi. To se relativno brzo smirilo mirovanjem.
Ono što me brine je što se i dalje s vremena na vrijeme pojavi iscjedak bež boje (najčešće izađe sa utrogestanom) i gin jednostavno ne zna razlog.
S bebom je sve ok i uredno raste ali eto s vremena na vrijeme se pojavi takav trag (nekad bude popraćeno i nelagodom u leđima ili zatezanjem u prednjem donjem dijelu trbuha).
Ovo mi je treća trudnoća (prve dvije su bile uspješne <3 ) ali se prvi put susrećem s takvim problemom…
Ja sam u prvoj trudnoći u dva navrata imala smeđe iscjetke koji bi trajali po par dana. Isto sam koristila utrogestane! Doktor mi je rekao da je to “zaostala” krv,moguće kada su žilice pucale dok se maternica širi,ili još od IVF pa sada se pojavljuje. Ugl,zaista je sve prošlo ok i nije prešlo u krvarenje. Samo sam malo vise mirovala! Sretno 🤗
🧔🏻♂️35 , 🙍♀️35
03/2019 IVF-ICSI Podobnik
03/2019 ET - beta 0 ❌
05/2019 - FET beta +
02/2020- STIGLA CURICA 💗
11/2022- FET Alea Fertility= beta 0❌
02/2023 - FET; beta 3.03🤞❌
03/2024 - MPO Alea Fertility
04/2024- FET u čekanju 1❄️
23.04.-FET
06.05.- Beta 🤞🏻❌
09/2024.- 3. MPO