Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 🌈
    11. Srpanj 2025. 06:53

Hrabrica

Bok svima! Opet ja 🤦‍♀️ Koliko znate o tsh? 🫣 stigli mi krvni nalazi i tsh je 0,01 (privatno sam sad isla vadit i ft3 i ft4 pa cekam nalaze)

Javila sam doktoru i po njegovoj uputi dogovorila hitan privatni pregled stitnjace već sutra .. Ima li ikoga s tak losim nalazom a da je kasnije bilo sve ok?

Ja sam imala tsh 0, 02 i bila je riječ o akutnoj upali štitnjače. Bilo je to prije trudnoće, ali prošlo je samo od sebe. Ostali hormoni i antitijela bili su normalnih vrijednosti. 

Nisam uzimala lijekove. Doživjela sam veliki stres i vratilo se brzo u normalu, kroz neka dva mjeseca vrijednosti su se vratile. Obavila sam i UZV štitnjače i scintigrafiju iste. 
    Samo što je meni to uzrokovalo napade panike i to jake, mršavljenje i nesanicu veliku.

Vjerujem da je kod Vas u pitanju ovo što je gore napisano, da je to rezultat hormona. Sretno s tim, drzim palčeve da sve bude u redu. ❤️❤️

2. 5. '25. ZM
    24. 6. '25. UZV ✅
    7+4 ❤️
    11. 7. '25. UZV ✅
    31. 7. UZV ⏳

Giovanna32

• 🌈
    11. Srpanj 2025. 06:55

Ja danas imam 2. UZV i točno mi je danas 10 tjedana. S obzirom na prošlu trudnoću gdje nije bilo ploda, pod stresom sam i samo čekam taj pregled i spremam se da mi kaze da nema otkucaja više. Ne mogu se nikako opustiti niti smiriti, kao da se pripremam na najgore.

2. 5. '25. ZM
    24. 6. '25. UZV ✅
    7+4 ❤️
    11. 7. '25. UZV ✅
    31. 7. UZV ⏳

Giovanna32

peppa0
    11. Srpanj 2025. 07:31

🌈

Ja danas imam 2. UZV i točno mi je danas 10 tjedana. S obzirom na prošlu trudnoću gdje nije bilo ploda, pod stresom sam i samo čekam taj pregled i spremam se da mi kaze da nema otkucaja više. Ne mogu se nikako opustiti niti smiriti, kao da se pripremam na najgore.

Sve ce biti okej, sve smo mi paranoicne prije pregleda. Evo moj je bio prije tjedan dana, par dana sam mirna iza pregleda i onda opet neke crne misli. Ta briga i strah ce nas pratiti do kraja.

peppa0
    11. Srpanj 2025. 07:40

Velicina robice - moje curice su bile male, tako da smo mi nosili i 50 cisto da im nije sve kao vreca. S tim da pepco i sinsay su manje velicine pa je njihov 56 kao 50, HM i lidl su veci, njihov 50 je kao 56. Ostale ducane ne znam.
    .
    Kozmetika za bebe - koristili smo jgl mast, bephanten mast, sudocrem za crvenilo.
    .
     Vlazne smo koristili, ali u kombinaciji s blazinicama s vodom i obavezno posusiti suhom maramicom. U pocetku sam kupovala one mekane maramice u kutiji koje se izvlace, prakticne su, a kasnije obican wc papir, samo da je malo bolji, a ne neki grublji.
    .
    Marke pelena - nama je u pocetku babylove iz dm-a bio super, ali dobili smo i druge pa smo svasta koristili. Kasnije te iz dm-a pocnu zezati kad su djeca veca i pokretnija, onda smo se prebacili na violetu. To cete isprobavati i vidjeti na bebi koje joj najbolje odgovaraju. 

• donna9
    11. Srpanj 2025. 07:44

Makarena

donna9

Slažem se i ja da nije sve s popisa nužno, ali dobro dođe kao podsjetnik pa može svaka od nas za sebe odlučiti hoće li nešto ponijeti. Ali općenito se, bar po mom mišljenju, žene previše zamaraju što sve ponijeti pa nose hrpu stvari, a uvijek može muž ili netko kupiti i donijeti što zatreba.
    Mene je porod totalno iznenadio preuranjeno u drugom gradu, došla sam u rodilište doslovno samo s trudničkom knjižicom, novčanikom, mobitelom i bocom vode😂a što će od mene, dali su mi tamo spavaćicu, papuče, uloške i mrežaste gaćice. Za bebu su imali sve. Muž mi je donio kako mi je što zafalilo i sve ok😅

Hahaha hit. Bome dobra priča s poroda 😂.

Evo ja obavila pregled popodne, znaci gledao me opet skoro pola sata iako je prošli pregled bio mini anomaly, srce je gledao preko 5 minuta, sve organe detaljno. I dalje po ultrazvuku tjedan dana unaprijed (17+2). I saznali smo da nam stiže još jedna curica 🎀💗.

Predobro! Čestitam na curici🥰

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️

• 🌈
    11. Srpanj 2025. 07:47

peppa0

🌈

Sve ce biti okej, sve smo mi paranoicne prije pregleda. Evo moj je bio prije tjedan dana, par dana sam mirna iza pregleda i onda opet neke crne misli. Ta briga i strah ce nas pratiti do kraja.

Hvala Vam. Nisam jedina toliko negativna onda. Puno znači kada netko kaze ovako nešto. Hvala Vam još jednom.

2. 5. '25. ZM
    24. 6. '25. UZV ✅
    7+4 ❤️
    11. 7. '25. UZV ✅
    31. 7. UZV ⏳

Giovanna32

Makarena
    11. Srpanj 2025. 09:23

🌈

Evo ja sam 16tt pa sam 2 dana prije pregleda sanjala da su mi rekli da srce ne kuca i da biram hoće me čistiti ili ću rađati jer je kao već veća beba. Probudila sam se u takvom stresu i strahu. Uvijek pred pregled imam horor snove i stresiram se, mislim da je to normalno, pogotovo u ovim tjednima kad još ne osjećamo bebicu, kasnije te pokreti bebe malo umire. Al doslovno, od kad saznaš da si trudna dok ne umreš život ti je jedna velika briga i stres za to dijete. Sjećam se kad sam prvu rodila, puna hormona, danima sam gledala u nju i plakala šta ako joj se nešto dogodi. Sad dvije godine nakon mi je anksioznost ogromna, situacije koje su mi prije bile najnormalnije mi sad izazivaju stres i u svemu vidim opasnost. Npr ako idemo na put, razmišljam da bih trebala ostaviti poruku kome ostavljamo nju ako se muzu i meni nešto dogodi po putu 🙄. Ili šta ako muž ode raditi ujutro, a ja umrem u snu i ona bude bez hrane i vode cijeli dan 😅. I vidjela sam da se jos mama tako osjeća, samo šta se stvarno rijetko priča o tome. 

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

EllaMS
    11. Srpanj 2025. 11:01

Makarena čestitam na curki. 🥰

Ma ja bi se isto složila oko te anksioznosti i straha. Svaki put sam na iglama sve dok ne prisloni onu sondu i vidim da je sve ok. Stalo ti je i brineš i to je normalno. Ja sam danas 18 tjedana i recimo brinem da ništa još ne osjetim bebu, iako znam da je još rano i imam posteljicu sprijeda. 

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

bubica_0706
    11. Srpanj 2025. 12:35

🌈

Sve će biti okej. ❤️ Nisi sama, točno znam taj osjećaj. Imam iza sebe dva spontana u 10 tt. Dok doktorica ne kaže da je sve u redu ja doslovno ne dišem i tako na svakom pregledu. Onda me euforija drži nekih tjedan dana i nakon toga opet kreće bezbroj strahova do sljedećeg pregleda. Malo će nam biti lakše kad počnemo osjećati bebice.

Imam iza sebe i jednu uspješnu trudnoću koja je (unatoč svim mojim strahovima) od početka do kraja bila savršena. Kad mi je teško pokušavam se toga prisjetiti i govorim si da moje tijelo to zna i može i da će sve biti okej. ❤️

Drži se i sretno danas! 

10/2021 ❤️
    01/2026 ❤️⏳

Blondy
    11. Srpanj 2025. 15:15

🌈

Ne brini, ja isto imam svakakve scenarij3 u glavi iako je zasad s ovom i cijelu prrthodnu sve bilo ok. Ja sam osjetila bebu prije  nekoliko dana jako jako, i sad je par dana ne osjecam i cijelo vrijeme oskuskujem, ne mogu se opustiti, a znam da je u ovim tjednima to normalno jer je mala. 

Javi se s lijepim vijestima 🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.