Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Makarena
    10. Srpanj 2025. 14:32

donna9

Super je popis! Meni beba sad ima šest mjeseci pa mi je sve svježe i baš uspoređujem, mislim da ništa na popisu ne fali.
    Što se tiče robe za bebu, meni su se kao totalni višak pokazale hlače i neki kompletići. Beba mi je prva 3-4 stalno bila u dugom bodiju plus duga pidžama plus čarape. Imala sam 10-15 komada svega tako da nisam morala često prati i to mi se super pokazalo. Za šetnju bi samo obukla skafander preko i gotovo.
    U rodilištu su za pupak koristili samo fiziološku i tako sam i ja nastavila doma. Otpao je za nekih 10 dana i baš lijepo izgleda. Rekli su nam na tečaju da je Tyrosur prašak nepotreban ako nema infekcije, pa planiram i s drugom bebom raditi kao i s prvom.
    Vlažne maramice nismo skoro ni koristili osim vani. Doma uzmemo veće blazinice i smočimo ih u posudici s vodom i onda posušimo sa suhim maramicama. To sam isto vidjela u rodilištu🤣
    Što se tiče veličine robe, rekla bi da je za prosječnu bebu od 50 i nešto cm dužine i 3 ipo kila taman početi s 56. Meni je beba bila sitnija pa je nosila 50 prvih nekoliko tjedana, a onda 56. Došla je na 62 tek s 2-3 mjeseca.

Slažem se. Mi smo isto velike blazinice + voda, suhe, kremica (mi od prvog dana koristimo Sudocrem) i čista pelenica. Za bebe najbolja čista voda. Za pupak smo mi koristili Tyrosur, meni je to patronazna preporučila, ali sjećam se da je bila nestašica i jedva smo ga našli. Prijateljica je rodila lani i nije ga uopće mogla naći, srećom meni ostalo. Nadam se da je sad bolja situacija. Šta se tiče robice, moja je rođena s 52cm pa smo odmah koristili 56. Svi u obitelji su nam poprilično visoki, ne očekujem neku sitnu bebicu tako da ću i ovaj put odmah 56 nabaviti. I ne pretjerivati s pelenama broj 1, mi smo isto brzo na 2 prešli. 

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

Makarena
    10. Srpanj 2025. 14:42

peppa0

Nedavno sam ovdje na forumu naisla na popise jedne mame pa kopiram i vama, hvala toj mami na popisu, ja sam lijena napisati svoj, ali izgledao bi isto tako, pa spremite kad cete trebati 😀

Popis mama:

Mrežaste gaćice za mamu
    Purelan krema za bradavice za mamu
    Silikonske bradavice MAM za mamu
    Multimam komprese za bradavice za mamu
    Chicco ulošci za mamu
    Pelene za inkontinenciju
    Potkošulje za dojenje
    Grudnjak za dojenje
    Jastučići za dojilje (super su od Avent-a)
    Haakaa ili drugi sakupljač mlijeka
    Vrećice ili posudice za spremanje mlijeka

Popis za rodilište:

Sve potrebne dokumente koje će od vas tražiti bolničko osoblje (zdravstvena knjižica, osobna iskaznica, trudnička knjižica ili svi nalazi ako nemate trudničku, ultrazvučna knjižica, važni nalazi…)
    Toaletni papir, maramice ili papirnati ručnici te vlažne maramice
    Mali i veliki ručnik
    Higijenski ulošci
    Jednokratne mrežaste gaćice
    Jastučić za dojenje
    Grudnjak za dojenje
    Papuče za kretanje po bolnici te japanke ili neku drugu obuću za tuširanje
    3-4 spavaćice, praktične za dojenje
    Kućni ogrtač
    Čarape
    Higijenske potrepštine poput četkice za zube, kaladonta, gela za tuširanje, šampona za kosu, dezinfekcijskog sredstva za ruke, kreme za kožu, suhog šampona (mala putna pakiranja)
    Punjač za mobitel
    Bočice vode da se ne morate ustajati
    Nešto za grickati, proteinske čokoladice
    Multimam komprese ili Purelan mast za bradavice
    Termalna voda (paše ako je vruće)
    Vrećica za prljavu robu
    Neseser, mekani kao torbica
    Hemopropin

Za bebu (ovisno o rodilištu, provjerite):

Manji paket pelena
    Vlažne maramice
    Krema

Naravno i roba za izlazak, ali to lako netko naknadno donese.

Super je popis. Ne znam je li mi promaklo na popisu, ali dodala bih tablete protiv bolova. Meni nisu trebale nakon prvog poroda, ali znam da su žene pisale da im je bilo spas imati svoje ako je neka neusluzna smjena, da ne morate čekati na njih satima da vam netko donese. Ne znam da je nužno imati hemopropin (vidim da je to za hemoroide, ja ih nisam imala), komprese/gel za bradavice,  (nije mi trebalo uopće), grudnjak (u bolnici sam bila samo u spavaćici). Mislim da je bitno imati samo najosnovnije u bolnici, da si ne zatrpavate torbu bezveze, a netko vam uvijek može nešto naknadno kupiti/donijeti. Svaka žena je individualna, ja znam da ovo neću nositi. Šta nije na popisu (a nije ni nužno), a ovaj put ću definitivno nositi i koristiti je bočica za ispiranje i gel za hlađenje, ako bude vaginalni porod. 

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

• donna9
    10. Srpanj 2025. 17:23

Slažem se i ja da nije sve s popisa nužno, ali dobro dođe kao podsjetnik pa može svaka od nas za sebe odlučiti hoće li nešto ponijeti. Ali općenito se, bar po mom mišljenju, žene previše zamaraju što sve ponijeti pa nose hrpu stvari, a uvijek može muž ili netko kupiti i donijeti što zatreba. 
    Mene je porod totalno iznenadio preuranjeno u drugom gradu, došla sam u rodilište doslovno samo s trudničkom knjižicom,  novčanikom, mobitelom i bocom vode😂 a što će od mene, dali su mi tamo spavaćicu, papuče, uloške i mrežaste gaćice. Za bebu su imali sve. Muž mi je donio kako mi je što zafalilo i sve ok😅

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️

Hrabrica
    10. Srpanj 2025. 17:36

Bok svima! Opet ja 🤦‍♀️ Koliko znate o tsh? 🫣 stigli mi krvni nalazi i tsh je 0,01 (privatno sam sad isla vadit i ft3 i ft4 pa cekam nalaze)

Javila sam doktoru i po njegovoj uputi dogovorila hitan privatni pregled stitnjace već sutra .. Ima li ikoga s tak losim nalazom a da je kasnije bilo sve ok?

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 –klomifen+štoperica, X
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
    06/2021 – FET,
    10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
    05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

• Paola_32
    10. Srpanj 2025. 18:34

Hvala puno na odličnom popisu, vjerujte nama koji se prvi puta susrećemo sa svim, ovo je velika pomoć 🙏🤗

Nevezano za popis, ja sam baš danas kupila ulje s kojim planiram mazati trbuh protiv strija, baby love mama oil iz Dm-a. Počela sam pratiti na inci beauty sastav i ima 19.5/20 ocjenu što je odlično.

I prijavljujem sljedeći pregled 24. 7. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

EllaMS
    10. Srpanj 2025. 18:35

Meni je isto bio jako nizak, ne ko tebi, ali 0.12. Vadila sam dodatno antitijela i ft4 i sve je bilo dobro. Ali meni je ginekologica odmah rekla da je to nekad posljedica beta HCG hormona i ako ostalo bude dobro da se ne moram brinuti.
    Ako se pokaže neki problem budeš dobila terapiju.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

EllaMS
    10. Srpanj 2025. 18:38

Paola_32

Hvala puno na odličnom popisu, vjerujte nama koji se prvi puta susrećemo sa svim, ovo je velika pomoć 🙏🤗

Nevezano za popis, ja sam baš danas kupila ulje s kojim planiram mazati trbuh protiv strija, baby love mama oil iz Dm-a. Počela sam pratiti na inci beauty sastav i ima 19.5/20 ocjenu što je odlično.

I prijavljujem sljedeći pregled 24. 7.

E ja sam si uzela Bio-Oil bas za strije i odličan mi je. Sadrži samo prirodna ulja i meni to bas fino mirise. Ubacim te na listu sutra.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Makarena
    10. Srpanj 2025. 19:34

donna9

Slažem se i ja da nije sve s popisa nužno, ali dobro dođe kao podsjetnik pa može svaka od nas za sebe odlučiti hoće li nešto ponijeti. Ali općenito se, bar po mom mišljenju, žene previše zamaraju što sve ponijeti pa nose hrpu stvari, a uvijek može muž ili netko kupiti i donijeti što zatreba.
    Mene je porod totalno iznenadio preuranjeno u drugom gradu, došla sam u rodilište doslovno samo s trudničkom knjižicom, novčanikom, mobitelom i bocom vode😂a što će od mene, dali su mi tamo spavaćicu, papuče, uloške i mrežaste gaćice. Za bebu su imali sve. Muž mi je donio kako mi je što zafalilo i sve ok😅

Hahaha hit. Bome dobra priča s poroda 😂.

Evo ja obavila pregled popodne, znaci gledao me opet skoro pola sata iako je prošli pregled bio mini anomaly, srce je gledao preko 5 minuta, sve organe detaljno. I dalje po ultrazvuku tjedan dana unaprijed (17+2). I saznali smo da nam stiže još jedna curica 🎀💗.

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

Timi95
    10. Srpanj 2025. 22:11

Iz mog iskustva robica 56 im je bila dobra 10 dana.. prvi je imao 4060g i 53cm, a druga beba 3720g i 53cm.. odmah smo presli na 62.. sa mjesec dana su vec imali 5,5kg i 60cm.. ovaj put se nadam manjoj bebi 😆 muz i ja uopce nismo veliki, a nase bebe ogromne.. 

Oo Makarena, cestitam, jos jedna princeza 🥰 

Ja ovaj put nos samo osnovno.. za bebu imaju sve u bolnici, samo cu uzet robu za izlazak i tetra pelene.. sebi ono osnovno i tonu hrane 😆 jer kad rodis, najljepse je jesti bez zgaravice 

Mene opet muce crijeva.. bol i tjeranje na wc, i onako mekano full.. ne smijem lezat na lijevom boku, odmah me krene.. inace mi je to sve bilo tek kasnije nakon 7.mj trudnoce 😮‍💨 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

EllaMS
    11. Srpanj 2025. 06:50

Pregledi: 🤰🏻💗
    11.7. - Giovanna32
    14.7. - jagoda20, Mokica
    16.7. - mamacita
    17.7. m_rosie
    18.7. - Timi95, riamaro
    21.7. - taratara25, bubica_0706
    22.7. - paula210, anamarija8888, Tinchy300
    24.7. Barrrbi, m_rosie, Paola_32 
    25.7. Ditaa
    30.7. - Blondy
    1.8. - Zeka26
    4.8. - peppao

Termini:
    m_rosie - 3.12. 🩷
    Mokica - 3.12. 💙
    Ditaa - 5.12. 💙
    dea3 - 7.12.
    Tinchy300- 10.12. 🩷
    Josipella2025 - 12.12.
    EllaMS - 13.12 💙
    taratara25 - 13.12. 🩷
    Blondy - 23.12.
    Makarena - 24.12. 🩷
    paula210 - 27.12.
    mamacita - 28.12.
    jagoda20 - 31.12.
    peppao - 4.1.
    Paola32 - 9.1. 🩷
    Ivis - 9.1. 🩷
    Timi95 - 13.1. 🩷
    anamarija8888 - 15.1. 💙
    Faksimila - 17.1.
    Barrrbi - 17.1.
    bubica_0706 - 17.1. 🩷
    riamaro - 27.1.
    a2025 - 15.2.
    Donna9

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.