Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m_rosie
    03. Srpanj 2025. 23:44

Blondy

m_rosie

Pozdrav cure 😊 i ja sam obavila pregled danas i sve je u reduuu 🥰 Posteljica gore sprijeda, plod odgovara 18-om tjednu. 17.07. idem na anomaly scan / 4D i to ću biti točno 20+0. Idući pregled mi je 24.07. u bolnici na ginekologiji i s tim tamo nastavljam vođenje trudnoće i izabrala sam doktora koji će me i nastaviti voditi i poroditi. I do tad moram izvaditi kompletnu KKS, glukozu, urin, koagulogram i dimere. I eto, sve ostalo ok. S obzirom da mi ništa ne pomaže za ove moje crvene flekice, propisao mi je neku kremu pa da mažem s njom. I eto, osim što je jako vruće jako dobro se osjećam, točnije trenutno kao da nisam trudna. Osim što ponekad malo oteknem i nisam baš gladna, pretpostavljam jer je jako vruće 😊🥰
    Čestitke svima na dobrim pregledima i dobrodošle nove cure ❤️

Koju si uputnicu dobila za bolnicu? Jel planiras carski pa zmas koji ce te doktor poroditi ili?

Dobila sam D1 uputnicu. Ja moram na carski jer imam stent. A trudnoća mi se vodi kao visokorizična zbog mog zdravstvenog stanja, tako da je ginekolog htio da ipak vodim trudnoću u bolnici. I pitao me ako želim nekog izabrati i kad sam se odlučila zvao je na ginekologiju tog doktora kojeg sam izabrala i rekao mu da će mi on odraditi trudničku obradu i onda me poslati. I eto, od 24.07. vodim tamo trudnoću. I znam da moram na carski, to mi je vaskularni kirurg propisao. S tim da mi je ginekolog na domu zdravlja rekao da kod njega mogu uvijek doći, za bilo šta. Ali zbog sigursnosti vođenje u bolnici 😊

Blondy
    03. Srpanj 2025. 23:49

m_rosie

Blondy

m_rosie

Pozdrav cure 😊 i ja sam obavila pregled danas i sve je u reduuu 🥰 Posteljica gore sprijeda, plod odgovara 18-om tjednu. 17.07. idem na anomaly scan / 4D i to ću biti točno 20+0. Idući pregled mi je 24.07. u bolnici na ginekologiji i s tim tamo nastavljam vođenje trudnoće i izabrala sam doktora koji će me i nastaviti voditi i poroditi. I do tad moram izvaditi kompletnu KKS, glukozu, urin, koagulogram i dimere. I eto, sve ostalo ok. S obzirom da mi ništa ne pomaže za ove moje crvene flekice, propisao mi je neku kremu pa da mažem s njom. I eto, osim što je jako vruće jako dobro se osjećam, točnije trenutno kao da nisam trudna. Osim što ponekad malo oteknem i nisam baš gladna, pretpostavljam jer je jako vruće 😊🥰
    Čestitke svima na dobrim pregledima i dobrodošle nove cure ❤️

Koju si uputnicu dobila za bolnicu? Jel planiras carski pa zmas koji ce te doktor poroditi ili?

Dobila sam D1 uputnicu. Ja moram na carski jer imam stent. A trudnoća mi se vodi kao visokorizična zbog mog zdravstvenog stanja, tako da je ginekolog htio da ipak vodim trudnoću u bolnici. I pitao me ako želim nekog izabrati i kad sam se odlučila zvao je na ginekologiju tog doktora kojeg sam izabrala i rekao mu da će mi onodraditi trudničku obradu i onda me poslati. I eto, od 24.07. vodim tamo trudnoću. I znam da moram na carski, to mi je vaskularni kirurg propisao. S tim da mi je ginekolog na domu zdravlja rekao da kod njega mogu uvijek doći, za bilo šta. Ali zbog sigursnosti vođenje u bolnici 😊

Odlicno, to ti je najsigurnija opcija. I ja sr nadam da ce me poroditi doktor koji mi vodi trudnocu, ali ne mogu to znati ako ce krenuti prirodno. Proalu trudnocu sam inducirana pa me porodio i to mi je bas ulilo sigurnost jer sam mu vjerovala 100% 

Blondy
    04. Srpanj 2025. 08:11

Pregledi: 🤰🏻💗
    4.7. - Faksimila
    5.7. - Ivis
    9.7. - eni233
    11.7. - Giovanna32
    14.7. - jagoda20, Mokica
    16.7. - mamacita
    17.7. m_rosie
    18.7. - Timi95, riamaro
    21.7. - taratara25, bubica_0706
    22.7. - paula210, anamarija8888, Tinchy300
    24.7. Barrrbi, m_rosie
    1.8. - Zeka26

Termini:
    m_rosie - 3.12. 🩷
    Mokica - 3.12.
    Ditaa - 5.12. 💙
    dea3 - 7.12.
    Tinchy300- 10.12. 🩷
    Josipella2025 - 12.12.
    EllaMS - 13.12 💙
    taratara25 - 13.12. 🩷
    Blondy - 23.12.
    Makarena - 24.12.
    paula210 - 27.12.
    mamacita - 28.12.
    jagoda20 - 31.12.
    peppao - 4.1.
    Paola32 - 9.1. 🩷
    Ivis - 9.1.
    Timi95 - 13.1. 🩷
    Faksimila - 17.1.
    Barrrbi - 17.1.
    bubica_0706 - 17.1.
    riamaro - 27.1.
    a2025 - 15.2.
    Donna9 - 💙

Timi95
    04. Srpanj 2025. 08:32

Evo i mene.. danas mi je zadnji dan na poslu pa sam 2 tj na GO, isto tako ce djeca biti sa mnom doma tih 2 tj.. inace mi je bolje, skoro svaki dan smo na plazi, dosta sam aktivna pa osjetim pritisak u maternici.. trbuh mi raste, a bebu jos ne osjetim, oni jednom sam osjetila i to je to.. navecer znam imat zgaravicu, ovisi sta jedem.. ujutro sam nenormalno gladna i sad cekam sendvic u kaficu, cak mogu i kavu piti 😅 bole me sise, jos uzasno i ogromne su, sav kupaci mi je mali 😅 kg nista, u minusu sam 1kg, tako da stojim na 58kg 😅 vidjet cemo nakon 20.tt to samo krene svaki mj po 4-5kg 🙈
    Cestitam novim trudnicama na trudnoci i starim na dobrim pregledima 😍

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• jagoda20
    04. Srpanj 2025. 08:45

Timi95 super da se dobro drzis. Neka tako i ostane, za apetit je normalno da se sada povecava. 
    Ja se bas ne osjecam dobro, prije trudnoce sam bila aktivna u teretani, puno hodala. 
    Sad jednostavno nemam snage. Pokušala sam jucer i prekjučer setati navecer, ali jako mi tesko, vruce, nemam zraka i nesto me krene probadat u maternici. 
    Sad sam isla ujutro i bilo je puno bolje i lakse Iako stalno osjecam taj neki pritisak u maternici. 
    Valjda ce se stvari pomaci na bolje. 

peppa0
    04. Srpanj 2025. 09:01

Blondy moj iduci pregled je 4.8. kad ces obnavljat listu 
    Timi, jagoda vidim da pisete o pritisku, ja zadnjih dana primjecujem isto, sto dosad nisam. Cak sam si kupila dmanozu preventivno, ne znam, kupala sam se u moru, da nisam nesto skupila. Ali nemam nikakve tegobe, tako da mislim da je taj pritisak normalan u ovim tjednima. 

• jagoda20
    04. Srpanj 2025. 09:42

peppa0

Blondymoj iduci pregled je 4.8. kad ces obnavljat listuTimi, jagoda vidim da pisete o pritisku, ja zadnjih dana primjecujem isto, sto dosad nisam. Cak sam si kupila dmanozu preventivno, ne znam, kupala sam se u moru, da nisam nesto skupila. Ali nemam nikakve tegobe, tako da mislim da je taj pritisak normalan u ovim tjednima.

Vjerojatno maternica raste pa nas probada. Neugodan je bas pritisak.

Kako bi cure spavate?
    Ja pokušavam na lijevom boku, ali ne mogu cijelu noć tako, sva se pokočim. 

• Paola_32
    04. Srpanj 2025. 10:24

Jagoda, ja nažalost imam problema s nesanicom unatrag koji tjedan, znam da nije preporučljivo spavati na leđima, ali tako jedino uspijem jer na koji bok se okrenem zaštopa mi se nos. Čitala sam i piše da je mome biti opasno tek od 20. tjedna, a sad, je li to točno, ne znam. Nadam se samo kako će se do onda i vrućine smiriti i moj nos. Danas mi se prvi put i sukrvica javila u nosu.. 😔 Ali srećom 13. tjedan je tu što me baš veseli 🤗
    Kad se vama počeo nazirati trbuh? Meni je prva trudnoća pa znam da ne bi trebalo rano, ali prije sam mislila kako mi je trbuh izbočen zbog nadutosti kroz dan, ali sad je već od jutra tako 🫣
    Blondy moj sljedeći pregled je 9. 7. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

• Paola_32
    04. Srpanj 2025. 10:25

Može biti* - nažalost nemamo opcije uređivanja pa tek sad vidim grešku. Ujedno čestitam novim curama i sretno 🥰🤞

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

• Ditaa
    04. Srpanj 2025. 11:05

jagoda20

peppa0

Blondymoj iduci pregled je 4.8. kad ces obnavljat listuTimi, jagoda vidim da pisete o pritisku, ja zadnjih dana primjecujem isto, sto dosad nisam. Cak sam si kupila dmanozu preventivno, ne znam, kupala sam se u moru, da nisam nesto skupila. Ali nemam nikakve tegobe, tako da mislim da je taj pritisak normalan u ovim tjednima.

Vjerojatno maternica raste pa nas probada. Neugodan je bas pritisak.

Kako bi cure spavate?
    Ja pokušavam na lijevom boku, ali ne mogu cijelu noć tako, sva se pokočim.

Zasada mi to najteze pada u trudnoci, inace stalno spavam na trbuhu i borbe vodim s time. Sada spavam u nekom polu bocnom polozaju ili na leđima ali trudim se sto vise na bok. 

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 31
    👦🏼 19.10.2018. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.