Sto se hrane tiče nisam znala za paštete, dobro da ste napisale. Sjećam se da se trudnicama ne preporučuje tuna npr, kao i ostali plodovi mora, pa se kao drzim toga da to izbjegnem (mada sam u prvoj trudnoći naravno kasno to saznala, pa sam često znala pojesti).
Povremeno si sve možemo priuštiti ☺️
Pa da, ne preporucuje se tuna zbog žive, isto kao i skuša i morski pas, i bilo kakvo nedovoljno kuhano ili neobradeno meso, sushi itd. Ja sam razgovarala sa dr. sto se tice suhomesnatih proizvoda, jaja, sira itd. pa mi je glede toga preporucila konzumirati samo sir i jaja iz provjerenih izvora, koji prolaze kontrole, znaci nista domace ili od kumica. Isto tako suhomesnate proizvode, oni iz ducana su ok. Sve sto ne prolazi kontrole opasno je zbog bakterija itd. Uglavnom se te preporuke vrte i po clancima dostupnim na web-u.
Ja imam kolica od prve curke, doduše već su malo zastarjela, ali su u stvarno super stanju, pa mi ih žao promijeniti. Mada se još uvijek dvoumim. S prvom nisam imala kišobran kolica i to sam si obavezno zacrtala kupiti na proljeće, pa si računam da će ova zimska beba preležati u ovim starima 🙈
Ja isto već lagano gledam stvari, sreca je ljeto, pa robu još nema smisla kupovati, ali već znam otprilike sto mi se učinilo kao zanimljive stvari sto nisam imala s prvom, a vidjela sam kod drugih da je korisno 😅
Podijeli s nama koje su to stvari 😄. Već me hvata shopping groznica, pravim popis šta sve kupiti za bebaca pa možda dobijem još koju ideju.
Šta se tiče hrane, suhomesnato uopće ne jedem jer me strah listerije, ne kupujem ni sendviče koji imaju salatu u sebi jer znam da i tu može biti listerije. Šta se tiče tune, ona nije preporučljiva zbog žive pa si je ja priuštim tu i tamo, evo u ovih 12 tjedana sam pojela 2 konzerve, mislim da od tolike količine žive neće biti ništa, bitno je ne pretjerivati.
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
Ja cu cekati da saznam spol. Za decka imam sve 😅 kupit cu jedino neku njihaljku tipa baby bjorn da mogu odnijeti bebu sa sobom dok se tusiram i slicno.
Sto se tice kolica kupit cu adaptere za svoja tako da mogu voziti dvoje djece u njima ako cemo ici u setnju jer sumnjam da ce dvogodisnjak htjeti hodati duze vremena.
Drugo mislim da nista ne trebam, bar koliko se sad mogu sjetiti😅
Ja cu cekati da saznam spol. Za decka imam sve 😅 kupit cu jedino neku njihaljku tipa baby bjorn da mogu odnijeti bebu sa sobom dok se tusiram i slicno.
Sto se tice kolica kupit cu adaptere za svoja tako da mogu voziti dvoje djece u njima ako cemo ici u setnju jer sumnjam da ce dvogodisnjak htjeti hodati duze vremena.
Hej, za koja koja kolica planiraš kupiti adapter? Baš se mislim oko istoga. Meni beba sad ima pet mjeseci i mislila sam kupiti kišobran kolica, ali neka da dogodine mogu spojiti s još jednima😅
💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
05/25 ➕
Hej, za koja koja kolica planiraš kupiti adapter? Baš se mislim oko istoga. Meni beba sad ima pet mjeseci i mislila sam kupiti kišobran kolica, ali neka da dogodine mogu spojiti s još jednima😅
Ja imam joolz geo 3. Beba ce biti u kosari, a veci u sportskom. Mislim da nece to bas na duge staze funkcionirati, ali bar da mozemo zajedno izaci van 😅
Ja si isto premisljam sta cu sa svojom malom i bebom kada krenemo izlaziti van jer isto nece ona hodati tako dugo pa moram vidjet i iskombinirati nesto,sto se tice stvari za curice imam sve od nje,a za deckice ima kuma koje je rodila u 12 mj 2024 tako da ce mi ona proslijedit ako bude deckic,kolica imam od cure(kosaru+jaje) tako da ce ta i ostati jer su u super stanju,a jedino sta bi kupila je moza dekice,igrackice i tako nesto bas za deckice posto sam ja uvjerena da je decko😂
💙
Ja imam kolica od prve curke, doduše već su malo zastarjela, ali su u stvarno super stanju, pa mi ih žao promijeniti. Mada se još uvijek dvoumim. S prvom nisam imala kišobran kolica i to sam si obavezno zacrtala kupiti na proljeće, pa si računam da će ova zimska beba preležati u ovim starima 🙈
Ja isto već lagano gledam stvari, sreca je ljeto, pa robu još nema smisla kupovati, ali već znam otprilike sto mi se učinilo kao zanimljive stvari sto nisam imala s prvom, a vidjela sam kod drugih da je korisno 😅
Podijeli s nama koje su to stvari 😄. Već me hvata shopping groznica, pravim popis šta sve kupiti za bebaca pa možda dobijem još koju ideju.
Šta se tiče hrane, suhomesnato uopće ne jedem jer me strah listerije, ne kupujem ni sendviče koji imaju salatu u sebi jer znam da i tu može biti listerije. Šta se tiče tune, ona nije preporučljiva zbog žive pa si je ja priuštim tu i tamo, evo u ovih 12 tjedana sam pojela 2 konzerve, mislim da od tolike količine žive neće biti ništa, bitno je ne pretjerivati.
Bas mi se učinila zgodna ona stolica/hranilica tipa cybex lemo 4u1. Gledam i neke jeftinije varijante, ali da je beba na povišenom. Također, mislim da je još prerano za to, ali i one kontrastne stvari. Na stranici domaćeg proizvođača bebelot ima svih opcija, kao i na stranica tipa temu, SHEIN Itd. Skužila sam da bas mala djeca to bas prate 😊
Od nepotrebnijih stvari koje sam gledala je onaj neki aparat sto sam priprema bočicu (s prvom me izludilo dizanje noću), ali za to nisam sigurna hoće li mi uopće trebati.
Trebat će mi i nova autosjedalica (jaje), kišobran kolica i tako to, pa si proučavam i te stvari 😌
Cure, da li vam je krenuo rasti trbuh i u kojem tjednu?
Ja sam sada 10 tjedana i već mi se vidi, ujutro ne toliko, ali poslijepodne naraste :D
Već imam par hlača na gumu koje furam
Ja si isto premisljam sta cu sa svojom malom i bebom kada krenemo izlaziti van jer isto nece ona hodati tako dugo pa moram vidjet i iskombinirati nesto,sto se tice stvari za curice imam sve od nje,a za deckice ima kuma koje je rodila u 12 mj 2024 tako da ce mi ona proslijedit ako bude deckic,kolica imam od cure(kosaru+jaje) tako da ce ta i ostati jer su u super stanju,a jedino sta bi kupila je moza dekice,igrackice i tako nesto bas za deckice posto sam ja uvjerena da je decko😂
Moja će imati 2 i pol kad se beba rodi, ne vozi se u kolicima i prije nego sto je navršila godinu dana, odbijala je uvijek kolica i bila po rukama ili nosiljci. Planiram uzeti buggy board pa kad se umori hodati da tu sjedne/stane, a moglo bi joj to biti i zanimljivo.
Mokiica ja bas sinoć gledala Cybex click & fold. Super mi je šta se može sklopiti, ima sve dodatke kao Lemo osim tornja za učenje. Planiram i to uzeti kroz koji dan jer ima kupon na baby center za 15% popusta i imam 12€ bonusa koje moram potrošiti ubrzo 🙈.
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
Sortiraj odgovore
Najstariji