Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Skakavac
    26. Listopad 2024. 10:50

hoyaa

Mrvica722

hoyaa

Ja se mucim s kasljem vec 2 tjedna. Imala neku kratku virozicu koja je prosla u 2 dana prije 3 tjedna i nakon nje krenuo kasalj nakon par dana i evo jos ne prestaje, zapravo cini se sve gore. Inace ne idem zbog takvih stvari kod doktora, ali ako se ne smiri, morat cu. Suhi kasalj, stalno se naprezem, a nista ne iskasljavam, bojim se da bi to moglo utjecati na bebu, izazvati kontrakcije ili nesto 😩

Da meni je sad ginekolog rekao da je kašalj problem jer moze otvorit ženu i da ga se rjesim čim prije
    Ja sam isto skupila neku virozu bila prošli tjedan temp,sve me bolilo proslo za 2 ,3 dana al nakon toga se javio jak produktivan kašalj crp 84, sutradan 74 gin.koji mi piše uputnice mi poslao cefaleksin i sa tim se slozila i dr opće prakse i evo sinoć sam uspila nesto i zaspat ….mislim da je ovo bronhitis jer hroptim i guši me i kašljem sad je dosta bolje

Zanima me probiotik omni panda jel ga koja uzimala /uzima - i jel istina ovo da se se moze krenit pit bilo kad u trudnoći jer moram krenit zbog antibiotika

Probiotik se moze poceti piti bilo kad. Ja pijem omni biotic flora plus, pocela sam s 20 tjedana kad sam imala neku upalicu, od tad nema problema pa valjda djeluje, vise ga preventivno pijem. Ali za omni biotic sam cula da je najbolji probiotik. Naskoditi ti nece

Ja isto omni flora pijem.. tj popila san onu kutijicu za dva tjedna pa cu opet uzet. Ginek je preporučila zbog iscjetka koji je prisutan a i odma je rekla da je dobar i za probavu zbog dobrih bakterija. I Bogu hvala nikakvih problema s probavom nemam, makar ne jos uvik. Da, navedeno je da mogu trudnice. To je općenito super stvar za podržat imunitet

Skakavac
    26. Listopad 2024. 10:52

A11

Evo i mene nakon dan..borba s išijasom 🤯 Imala sam i u prvoj trudnoci ali dosta blaze. Jucer me uhvatilo uzasno jako,noga mi cijela trnula,cijelu noc bila budna,ma grozno. Danas je nesto bolje ali smeta,bas mi ide na zivce 😒

Ja Bogu hvala ne znan sta je isijas ali me bas bas bole donja leđa, desno. Najviše kada se dizen ili minjan položaj
    Bas ajme. Sva srica ne traje dugo tako da suosjećam. Jesi isla na masažu za trudnice? Bas ova moja fizio ih provodi 

Pake
    26. Listopad 2024. 11:03

Tratinčica12 mislim da ti je to zato kaj kažeš da si stalno u nekom pokretu, probaj malo usporiti tempo ako možeš - vjerujem da će onda i zatezanja popustiti. Meni dok je muž bio vani baš sam bila nabrijana i stalno sam nešto radila, to mi je napravilo veliki problem oko bh da sam i na hitnoj završila, dobila terapiju itd., sad kako je doma ne radim ništa i osjetim da je puno bolje oko tih zatezanja. 
    20' tolika je i moja navodno 🥺 jel to samo moja luda beba čitavo vrijeme dubi na glavi? Svaki put na uzv glavom dolje, doslovno od prvog 😂
    A11 suosjećam 😭 Imala sam problema prije dosta tjedana, uspjela riješiti vježbama i masažom i sad mi se opet vratio. Tako da preporučam vježbe i masaže za prvu ruku, nadam se da će opet napraviti posao 😀
    Skakavac imaju neke fore za to mijenjanje položaja i ustajanje iz kreveta samo se sad stvarno više ne sjećam, probaj googlati 🙏🏻

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

Pake
    26. Listopad 2024. 11:05

Joj cure pazite se, sad taman počinje to vrijeme viroza i bolesti, nadam se da ćete sve brzo ozdraviti!! ❤️

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab

Skakavac
    26. Listopad 2024. 13:14

Pake 90 posto vrimena iz boka se okrećem, kako sam najlakše funkc nakon carskog. Kad se idem okrenit, pošteno me zaboli i popusti. Ako ostane na tome bit Ce dobro. Sican se u prošloj trudnoći, od kilaze sam u zadnjem mj "dobila" petni trn
    Koma 
    Nesta je sam nakon sta sam rodila. 🙄
    .
    Da viroze su u miru, tribalo bi se kloniti velikih okupljanja. Pišem a i sama odem do trg centra 😮‍💨  nadan se da Ce vam brzo proc

• Teab1
    26. Listopad 2024. 21:09

kaj se tih virozica tice mislim da nama s vrticarcima ne gine neka prehladica,i ja se nadam da ce bit samo prehladica 😅

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

Darli
    27. Listopad 2024. 09:31

Bok cure. Vidim da se priča od crp-u pa da podijelim svoje iskustvo. Oko 14tog tjedna odjednom sam krenula imati jake bolove dolje lijevo, skroz dolje oko mjehura, ali na lijevoj strani. Slučajno je baš na tom mjestu moj veliki miom za kojeg znam od prije trudnoće. Doktor me odmah poslao na urinokuluru i kks, nalazi su bili ok, no mene je sve jače boljelo dok nije postalo nesnosno, toliko da sam ronila suze, pa sam se pokupila na hitnu. Tamo su mi opet vadili kks i crp, da bi crp ispao 169. Odmah su me ostavili u bolnici i krenuli s antibiotikom. S bebom je sve bilo u redu pa su zaključili da je nešto sa crijevima, teorija da je divertikulitis (nepotvrđeno). Crp je pao, ali još mjesec dana nakon toga samo na 14, doktor je rekao da je to kao ok. Kako sam se onda već osjećala dosta bolje, jednostavno više nisam išla kontrolirati taj crp, jer bi bila poludila. Tek sad više od dva mjeseca nakon toga mogu reći da se osjećam tek sad normalno, bez probavnih problema, osim povremenog proljeva, ovisno o tome što 
    pojedem. Inače pazim, uzimam probiotike i tako. Tijelo je u trudnoći extra osjetljivo na sve pa tako i crp odmah skoči. 

💉11/21 stim: 12js-4bc: ET 1bc: beta=0, 3x❄️
    🧫6/22 i 8/22 Hormonski FET 1bc: biokemijska, pa 2bc: beta=0
    💉12/22 stim: 4js-3bc: ET 1bc: beta=0, 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    💉2/23 stim: 11js-2bc: 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    🏝️4/23 i 9/23 Natural FET po 1bc: beta=0
    💉1/24 Nova klinika, stim: 11js-2bc: ET 2bc: beta=0
    💉5/24 stim. Pergoveris 150iu, Clexane, Decortin: 5js-2bc: ET 2bc: beta 14dp5dt 939, curica💓

Melodie
    27. Listopad 2024. 10:19

Darli

Bok cure. Vidim da se priča od crp-u pa da podijelim svoje iskustvo. Oko 14tog tjedna odjednom sam krenula imati jake bolove dolje lijevo, skroz dolje oko mjehura, ali na lijevoj strani. Slučajno je baš na tom mjestu moj veliki miom za kojeg znam od prije trudnoće. Doktor me odmah poslao na urinokuluru i kks, nalazi su bili ok, no mene je sve jače boljelo dok nije postalo nesnosno, toliko da sam ronila suze, pa sam se pokupila na hitnu. Tamo su mi opet vadili kks i crp, da bi crp ispao 169. Odmah su me ostavili u bolnici i krenuli s antibiotikom. S bebom je sve bilo u redu pa su zaključili da je nešto sa crijevima, teorija da je divertikulitis (nepotvrđeno). Crp je pao, ali još mjesec dana nakon toga samo na 14, doktor je rekao da je to kao ok. Kako sam se onda već osjećala dosta bolje, jednostavno više nisam išla kontrolirati taj crp, jer bi bila poludila. Tek sad više od dva mjeseca nakon toga mogu reći da se osjećam tek sad normalno, bez probavnih problema, osim povremenog proljeva, ovisno o tome što
    pojedem. Inače pazim, uzimam probiotike i tako. Tijelo je u trudnoći extra osjetljivo na sve pa tako i crp odmah skoči.

UH UH drago mi je da si sad dobro. Ja mislin da je sve to individualno, jer meni je crp uvik godinama neobjasnjivo 7 8, 5 itd a sve je u redu. I cilu trudnocu je bia savrsen 1,2 skroz nizak, ginekolog i doktorica su rekli da je vjerojatno doslo na svoje. i Tako je staja i na proslom mirenju krvi prije misec dana, sad je skocia nekidan jer san pobrala virozu i malu upalicu skupa ali vec san sad dobro. 
    Prosla san cilu trudnocu bez da je osjetin i sad me tek malo nokautiralo 😃 I cila san nervozna, pogotovo sta sve nekako slabije osjecan bebu, iman pregled u sridu i jedva ga cekan, mozda je zadnji mozda je predzadnji. Nekako citan po netu pa pise da je normalno da se malo beba umiri zadnje dane jer vec nema mista blbabla, iako eto mene bas to brine. Prije san se bojala tog momenta ic u bolnicu i radat, i prozivljavat to sve, ali sad jedva cekan , puna mi je kapa neizvjesnosti i brige 🤣 

🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀

• Mrvica722
    27. Listopad 2024. 10:33

Pomoć jel iko od vas koristio pulmikort u trudnoći za inhalaciju

Pake
    27. Listopad 2024. 11:11

Skakavac uh nadam se da će te ovaj put taj trn preskočiti, a za okretanje nemam onda niš pametno - mene isto zna tu i tamo zabolit i presjeći iako se trudim "pravilno" ustajati i sve, valjda je to tak 😂
    Melodie brzo će to sad stvarno, uzbuđena sam za tebe!! Vjerujem da si sad i zabrinuta, ali stvarno kažu da je to normalno pa nek ti cure koje su već bile trudne potvrde 🙏🏻
    Darli drago mi je da si sad bolje! 
    Mrvica722 zakaj bi ga uopće koristila? Ja sam ga koristila jer imam astmu kao redovnu terapiju i kada sam imala akutni laringitis i to kad sam bila manja. 🤷🏻

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.