Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • A11
    21. Listopad 2024. 16:23

Tess1989

Pozdrav svima, vidim da su neke od vas u opremanjima za kraj ovog maratona. I ja sam napokon naručila većinu stvari za bolnicu. Sad sam stavila ručak da se krčka pa ću detaljnije pročitati zaostatke.

No prvo, imam pitanje. U četvrtak sam bila na pregledu (31. TT) i doktorica je malo napravila frku jer je bebačici trbuh manji za oko 2 tjedna. To je bila prva riječ o tome. Do predzadnjeg pregleda je čak cijela bila veća za nekoliko dana no sad kad ulazimo u završnu fazu i treba dobivati brže i jače na masi, tu kasni. Sve ostalo su mjere za 31. tjedan i čini se da je ok. E sad, ona me umirivala da je vjerojatno do genetike jer smo muž i ja visoki i vitki (pogotovo muž od 190, ja sam 175), i sin nam je isto visok i krakat no za svaki slučaj me šalje dalje u TA. Inače bih imala još jedan pregled kod nje. I to mi je rekla da dogovorim pregled već za dva tjedna pa nek oni sve počnu pratiti, zlu ne trebalo. Inače su protoci u redu, posteljica isto, i dobila je nešto i u trbuhu od prošlog pregleda no premalo. Sveukupno je ok veličine i moguće je da će samo biti sitnija beba od oko jedva 3 kg. Trebam li se brinuti? Svašta sam pročitala na internetu. Bolje da nisam, sve znam.

Imala sam slicnu situaciju gdje mi je ginekolog staalno do samoga kraja govorio kako beba zaostaje u rastu,da nije bas po mjerama kako treba biti,da ce biti skroz mala itd.. Ona se rodila 3660,51cm sa bucmastim obrascicima 🙂

• 20.04.2022. 🌷

Pake
    21. Listopad 2024. 16:30

I ja sam uspjela uloviti tajice i majice u lidlu, onaj set sam uzela pa ga na kraju vratila jer sam se u tih 10 minuta predomislila. 😂 Sutra je u mulleru dan beba, sve za bebe je na 20% na kupnju iznad 15€ sa njihovom karticom. Isto ima kupon za gratis baby kupku ili vlažne maramice nivea ako kupite 2 proizvoda iz niveinog baby asortimana. 
    -
    šareni_oblak nadam se da ćete brzo pronaći stan i da će selidba proći uz što manje stresa!!
    Lion32 slažem se sa curama da definirano nije prerano, samo ti kreni u šoping 😀
    Tess1989  nemam iskustva, ali vjerujem da će sve biti okej i fakat dalje od googla, baš je najveći neprijatelj u ovakvim situacijama. Držim fige da sve bude dobro!

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

Lusylu
    21. Listopad 2024. 16:55

Cure ne znam vise ko je sta pisa, al ovo za te mjere ja mislim da se ne triba previse stresirat bebe su u razvoju nismo svi isti ni kad odrastemo neko je manji,veci vakav ili onakav… sve ce to bit dobro na kraju samo pozitivne misli ne stavljajte sebi glupe bube u glavu i kanite se googla😂
    Ja evo planiram na sajam ovaj tjedan jer nisam jos nista kupila i neman jos apsolutno nista. I vidila sam da ce popusti ici do 30% a sobzirom da nemam nista dobar je ikakav popust..
    Sad ni sama ne znam na sto da se baziram, planirala sam kupit kolica na sajmu ako budu ta koja sam ja zamislila mislim se izmedu nuna ixxa i cybex mios modela ( ako ko ima preporuku neka kaze). 
    Krevetic sam nasla na internetu, a od ovih sitnica na sta da obratim paznju sto je dobar ulov? 
    Tetra pelene, gnjezdo, posteljina… (to je neki plan) ako ko ima ideju jos kakvu recite mi😊😅
    Imam pitanje torba za rodiliste di da to gledam, ima li neko preporuku za neki model, da je zgodan??

• TeaM
    21. Listopad 2024. 17:48

Cure je li kome bio nizak tiroksin, može li bit opasno za bebu?

Nisam ga nikad prije vadila nego evo danas na sistematskom pregledu od firme.

Željezo još niže nego zadnji put iako sam na terapiji, plus mi je tiroksin malo nizak. :/

• BikMik
    21. Listopad 2024. 18:13

Freya, nadam se da si dobro, javi nam se kad stignes ❤️
    Cure, ja sam danas isla sa dvije drugarice na rucak i kafu. Pojeli smo svi isto, sniclu pohovanu sa pomfritom, sladoled i capuccino. Odmah u povratku mi bilo lose, kod kuce idalje lose i evo sad sam dusu ispovracala, bukvalno na nos izalazilo da izvinite. Pitala sam odmah sviju jel kome jos muka, jer sam se prepala bakterije, medjutim svima sve ok. Ne znam sad jel moguce da mi se toliko slosilo jer nisam mjesecima toliko jel, apetit mi se unormalio tek evo par dana ima, tek sam na +3kg. Jel se ikome desilo da se toliko ispovraca jer se prejeo? 
    Naravno ako se nastavi, oticu u hitnu...

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

wildflower
    21. Listopad 2024. 18:31

Lusylu

Cure ne znam vise ko je sta pisa, al ovo za te mjere ja mislim da se ne triba previse stresirat bebe su u razvoju nismo svi isti ni kad odrastemo neko je manji,veci vakav ili onakav… sve ce to bit dobro na kraju samo pozitivne misli ne stavljajte sebi glupe bube u glavu i kanite se googla😂
    Ja evo planiram na sajam ovaj tjedan jer nisam jos nista kupila i neman jos apsolutno nista. I vidila sam da ce popusti ici do 30% a sobzirom da nemam nista dobar je ikakav popust..
    Sad ni sama ne znam na sto da se baziram, planirala sam kupit kolica na sajmu ako budu ta koja sam ja zamislila mislim se izmedu nuna ixxa i cybex mios modela ( ako ko ima preporuku neka kaze).
    Krevetic sam nasla na internetu, a od ovih sitnica na sta da obratim paznju sto je dobar ulov?
    Tetra pelene, gnjezdo, posteljina… (to je neki plan) ako ko ima ideju jos kakvu recite mi😊😅
    Imam pitanje torba za rodiliste di da to gledam, ima li neko preporuku za neki model, da je zgodan??

Hmm  sto se tice torbe za rodiliste, vidila sam one neke mommy bags mislim na standu Cutie cloud ducana i torbe su 100+EUR

Iskreno, meni nema smisla kupovati jos jednu torbu :D tako da cu sve spakirati u mali kofer koji inace imam i nosim na putovanja.

Sto vi ostale kazete?
    Takoder necu za pocetak uopce kupovati trobu za kolica ni nikakve ruksake, to mi se isto cini nepotrebno.
    Imam svoj Fjallraven Kanken ruksak.
    Ne zelim gomilati stvari.

Inace, mene vam uhvati ogroooomna anksioznost kad se stan krene zatrpavati stvarima.
    Sad sam cistila ormare i hrpu toga bacila da stvorim mjesta za bebu.
    Trudim se ne pritrpavati nepotrebnim i duplim stvarima....

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

• Mrvica722
    21. Listopad 2024. 18:35

BikMik

Cure, ja sam danas isla sa dvije drugarice na rucak i kafu. Pojeli smo svi isto, sniclu pohovanu sa pomfritom, sladoled i capuccino. Odmah u povratku mi bilo lose, kod kuce idalje lose i evo sad sam dusu ispovracala, bukvalno na nos izalazilo da izvinite. Pitala sam odmah sviju jel kome jos muka, jer sam se prepala bakterije, medjutim svima sve ok. Ne znam sad jel moguce da mi se toliko slosilo jer nisam mjesecima toliko jel, apetit mi se unormalio tek evo par dana ima, tek sam na +3kg. Jel se ikome desilo da se toliko ispovraca jer se prejeo?
    Naravno ako se nastavi, oticu u hitnu…

Opusti se sta si sve zbućkala nebi da si sudoper 😂😂 malo je očito za tebe too much bilo 

• Mrvica722
    21. Listopad 2024. 18:37

A sta se tiče veličine trbuha ja sam visoka i vitka dosla sam j rodilište ,tad jos nisam rodila kod mene su dolazile žene i pitale kao di mi je dite da ga vide i kad bi rekla da je u stomaku šokirali su se da sam ja trudna 9 mj ,malac je bio 3860
    Sam sam trudna i isto imam bas mal stomak niko me ne šljivi u redovima u trgovinama 2 % ,tako da to aj stomak nema veze sa vezom

nyssa_
    21. Listopad 2024. 18:39

Darli

Čine mi se dobre Frida Mom gaćice, dodala sam ih na svoj popis.
    Što se tiče probave, ja koristim Omnibiotic panda probiotike, odlični su. Pa bih to svako preporučila.

Darli vidim da piješ Omnibiotic. Jel znaš išta o tome da navodno pomažu nakon poroda bebi da nema grčeve?? 

Naša srećica** 12/2021

• BikMik
    21. Listopad 2024. 18:51

Mrvica722

BikMik

Naravno ako se nastavi, oticu u hitnu…

Opusti se sta si sve zbućkala nebi da si sudoper 😂😂 malo je očito za tebe too much bilo

Haha, nadam se, nece me tolika hrana dugo vidjeti, bila sam bas euforicna kako dobro jedem 😅

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.