I ja razmišljam da kupim Frida, ali uopće ne znam koliko je paleta dovoljno?
Pozdrav zimske mame! Nije me bilo neko vrijeme pa sam sada imala puno toga za čitati. Vidim da je jedna od vas napisala da prije pregleda ima povišen tlak, a doma ok.. isto i meni tako 😆 doma bude i niži a čim dođem na pregled, ovaj gornji skoči na 140, il' 150. Rekla sam sestri da mora tlak mjeriti poslije pregleda🤪 Čitam o vašim iskustvima s ogttom.. Uskoro se i meni bliži ogtt pa me hvata panika, pogotovo jer imam u obitelji dijabetesa.
Inace sam bila na pregledu u ponedjeljak, sve u redu curka raste. Sljedeći pregled 11.11.
Nego, ja sam ovih dana najviše i gledanju i slaganju popisa što kupiti za sebe, za bebu kad dođe.. itd.
Zadnji odabir za kolica mi je Cybex Eezy twist+ 2. Što kažete na to?
Inače, zanima me još par stvari za vas koje imate iskustva:
- da li je bolje imati body sa kopčanjem sa strane ili običan za preko glave?
- obzirom da odavno znam da ću na planirani carski (miom s donje strane koji bi mogao ometati porod), da li je bolje uzeti mrežaste gaćice ili obične velike sa visokim strukom, ne mrežaste?
Ja sam ta s takvim tlakom 😂 pokusavam doma redovito mjeriti da im pokazem ako kod njih bude previsok haha.
I ja moram na ogtt kroz iduca 2 tjedna, isto nemam bas dobar osjecaj.
Sto se bodija tice, uzela sam i jedne i druge, za pocetak cemo vjerojatno s ovima koji se kopcaju sa strane jer je jednostavnije, a onda i s ovima preko glave.
Od gaca sam ja uzela jedan paket frida mom obicnih i jedan paket visokih za carski, za svaki slucaj. U paketu je 8 komada, a kazu da te gace nisu jednokratne iako pise da jesu, da se mogu barem jos jednom oprati bez problema, pa mislim da bi to trebalo biti dovoljno, ili? 😅
Pozdrav zimske mame! Nije me bilo neko vrijeme pa sam sada imala puno toga za čitati. Vidim da je jedna od vas napisala da prije pregleda ima povišen tlak, a doma ok.. isto i meni tako 😆 doma bude i niži a čim dođem na pregled, ovaj gornji skoči na 140, il' 150. Rekla sam sestri da mora tlak mjeriti poslije pregleda🤪 Čitam o vašim iskustvima s ogttom.. Uskoro se i meni bliži ogtt pa me hvata panika, pogotovo jer imam u obitelji dijabetesa.
Inace sam bila na pregledu u ponedjeljak, sve u redu curka raste. Sljedeći pregled 11.11.
Nego, ja sam ovih dana najviše i gledanju i slaganju popisa što kupiti za sebe, za bebu kad dođe.. itd.
- obzirom da odavno znam da ću na planirani carski (miom s donje strane koji bi mogao ometati porod), da li je bolje uzeti mrežaste gaćice ili obične velike sa visokim strukom, ne mrežaste?
Ja sam ta s takvim tlakom 😂 pokusavam doma redovito mjeriti da im pokazem ako kod njih bude previsok haha.
Sto se bodija tice, uzela sam i jedne i druge, za pocetak cemo vjerojatno s ovima koji se kopcaju sa strane jer je jednostavnije, a onda i s ovima preko glave.
Od gaca sam ja uzela jedan paket frida mom obicnih i jedan paket visokih za carski, za svaki slucaj. U paketu je 8 komada, a kazu da te gace nisu jednokratne iako pise da jesu, da se mogu barem jos jednom oprati bez problema, pa mislim da bi to trebalo biti dovoljno, ili? 😅
Ja sam isla u KBC Ri na Ogtt i nisam uspjela, rekla mi je tamo da ne smijem ni vodu pit. Nakon što sam popila to sjedila sam na onim stolicama sa znatiželjnim babama koje doslovno bolje u mene jer mi je loše.
Izdržala sam 57 min i onda povratila🤣🤣
Nakon toga sam otišla u Analizu za par dana, platila 18 eura i popila tekucinu, smjestili me u sobu sa prozorima i ležajem, dali mi vode i rekli sa smijem i limun. Prošlo je savršeno 🥰 tako ako se bojiš zbog mucnine ja preporučam Analizu 🥰
Cure hocete kupovati gnijezdo za bebe? I gdje ste kupovale posteljinu za krevetić?
Ja sam isla u KBC Ri na Ogtt i nisam uspjela, rekla mi je tamo da ne smijem ni vodu pit. Nakon što sam popila to sjedila sam na onim stolicama sa znatiželjnim babama koje doslovno bolje u mene jer mi je loše.
Izdržala sam 57 min i onda povratila🤣🤣
Nakon toga sam otišla u Analizu za par dana, platila 18 eura i popila tekucinu, smjestili me u sobu sa prozorima i ležajem, dali mi vode i rekli sa smijem i limun. Prošlo je savršeno 🥰 tako ako se bojiš zbog mucnine ja preporučam Analizu 🥰
Ma ne bojim se pretrage nego rezultata 😁 gnijezdo smo dobili od kume, plahte za next to me sam kupila u baby centru, nista drugo od posteljine ne mislim kupovati, ne preporuca se zbog opasnosti od sidsa, beba ce spavati samo u vreci i to je to.
Cure hocete kupovati gnijezdo za bebe? I gdje ste kupovale posteljinu za krevetić?
Ja sam narucila na Jukki.hr gnjizdo i posteljinu, i dodatno vrecu za spavanje. Materijal je vrh a nije uopce skupo
Ja sam gnijezdo uzela sa AndyBrandy stranice,odlicno se pokazalo! Tako da sad imam i za drugu curu. A posteljine u Baby centru ☺️
• 20.04.2022. 🌷
Evo i mene nakon blago rečeno katastrofa tjedna, ne sjećam se kad sam zadnji put i prije trudnoće imala ovako loše dane, ali evo danas je napokon bolje.
Pročitala sam sve, ali mozak mi se polako pretvara u kašu pa sam zapamtila freyaa nadam se da si sad bolje, držim fige da sve bude dobro!! ♥️
Žene kojima se bliži porod 🙏🏻 nadam se da ćete opušteno dočekati taj dan i da će sve proći tip top. ♥️
Protiv hripavca se idem cijepiti sutra u dom zdravlja. Tlak me zeza već neko vrijeme doma, a na kontroli mi bude savršen 120/80. 😂 Otkucaji srca su meni ultra povišeni zbog štitnjače, opet je podivljala tako da će mi sad dignuti terapiju pa se nadam da će se i to smiriti jer nekad imam osjećaj kao da će mi srce eksplodirati.
Ogtt cure sretno, nadam se da će biti dobri rezultati! Ovaj tjedan nosim guk profil opet jer su meni stavili gestacijski dijabetes.
Gnijezdo imamo, mislim da će super doći - naravno ne da ju ostavljamo samu i bez nadzora, posteljina mislim isto kao hoyaa doslovno samo plahte za krevetić, nikakve dekice i ne znam kaj.
Evo ne znam valjda sam sve pohvatala, budem poslala i novi popis sa pregledima, puse svimaaaa
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Tečajevi rodini online stvarno solidni, idem uživo na radionicu od udruge doula - ljudska prava u porodu.
Probode i mene u sisama pa mi krenu curiti tmi, ali nadam se da ću onda kasnije uspjeti skupiti kolostrum. Počelo me baš probadati dolje, prepone bole, leđa bole sve nekako 😂 ali bebolina mi je jako živahna, predivno ju osjetim i vidim - radi valove kao velika 😀. Nesanica me ubija, ali nekako to pripisujem i anksioznosti. Jedino što ju sad baš osjećam težinom pa mi je sve teže, ali to mi je slatka muka.
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Gnjezdo sam za proslog sina kupila u Dada i rocco i stavrno mi je bio super ,stavila bi ga na kauč kad smo i mi tuda po kuci ,
Za gaćice sam čitala za Frida mam da su ih žene probale prati da su ok kao i višekratne koji put
Sortiraj odgovore
Najstariji