Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunflower! 🌻
    19. Listopad 2024. 14:52

Nola95, nosili su 56 prvo kratko ipak. 
    Ma iskreno ja bi radije da netko tko zna slomi tu kost ako to znaci da ce se beba poroditi nego nedaj Boze nekih vecih ostecenja do kojih moze doci ako se stvari zakompliciraju 😬
    Ne zvuci bas ugodno, al stvarno je cinjenica da ce kost zarasti, a neke moguce posljedice su trajne i grozne 🫤
    Al to nije praksa u rodilistima vise sigurno. Mislim da se moja pedijatrica referirala na ono kucne porode sa seoskim babicama kakve su imale nase prabake 😁
    Super za doulu 👌🏻 Sigurno ce ti biti od pomoci! Svida mi se ta vrsta podrske. 
    A sto se mene tice, ne mogu reci da mi je svejedno... bojim se opet velike bebe. Vidjet cu kad se porod priblizi sto predlazu u trudnickoj ambulanti. Ja sam zadnji porod rodila s punih 41 tjedana, i ovaj put sam spremna pristati na inducirani prije... ne bih nekako riskirala pa da beba bude preko 5kg 🙄
    A njihovim procjenama vise ne vjerujem niti malo, ocito 😅

Darli
    19. Listopad 2024. 16:38

Pozdrav zimske mame! Nije me bilo neko vrijeme pa sam sada imala puno toga za čitati. Vidim da je jedna od vas napisala da prije pregleda ima povišen tlak, a doma ok.. isto i meni tako 😆 doma bude i niži a čim dođem na pregled, ovaj gornji skoči na 140, il' 150. Rekla sam sestri da mora tlak mjeriti poslije pregleda🤪 Čitam o vašim iskustvima s ogttom.. Uskoro se i meni bliži ogtt pa me hvata panika, pogotovo jer imam u obitelji dijabetesa. 
    Inace sam bila na pregledu u ponedjeljak, sve u redu curka raste. Sljedeći pregled 11.11. 
    Nego, ja sam ovih dana najviše i gledanju i slaganju popisa što kupiti za sebe, za bebu kad dođe.. itd.
    Zadnji odabir za kolica mi je Cybex Eezy twist+ 2. Što kažete na to?
    Inače, zanima me još par stvari za vas koje imate iskustva:
    - da li je bolje imati body sa kopčanjem sa strane ili običan za preko glave?
    - obzirom da odavno znam da ću na planirani carski (miom s donje strane koji bi mogao ometati porod), da li je bolje uzeti mrežaste gaćice ili obične velike sa visokim strukom, ne mrežaste?

💉11/21 stim: 12js-4bc: ET 1bc: beta=0, 3x❄️
    🧫6/22 i 8/22 Hormonski FET 1bc: biokemijska, pa 2bc: beta=0
    💉12/22 stim: 4js-3bc: ET 1bc: beta=0, 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    💉2/23 stim: 11js-2bc: 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    🏝️4/23 i 9/23 Natural FET po 1bc: beta=0
    💉1/24 Nova klinika, stim: 11js-2bc: ET 2bc: beta=0
    💉5/24 stim. Pergoveris 150iu, Clexane, Decortin: 5js-2bc: ET 2bc: beta 14dp5dt 939, curica💓

• A11
    19. Listopad 2024. 16:46

Moje iskustvo s prvim porodom..Bila sam rezana i sivana iako smatram da nisam trebala biti. Curica je bila 3660 i 51cm,skroz taman. I na kraju na izgonu imala sam osjecaj kao da moram samo jos jednom,dva puta tiskati i da bi prosla bez toga ali doktorica je bez pitanja samo uzela skare i napravila rez. Kao,mali,ali dovoljno velik da nisam mogla kasnije tri tj.sjediti 🙄

• 20.04.2022. 🌷

• Teab1
    19. Listopad 2024. 20:06

Darli

Pozdrav zimske mame! Nije me bilo neko vrijeme pa sam sada imala puno toga za čitati. Vidim da je jedna od vas napisala da prije pregleda ima povišen tlak, a doma ok.. isto i meni tako 😆 doma bude i niži a čim dođem na pregled, ovaj gornji skoči na 140, il' 150. Rekla sam sestri da mora tlak mjeriti poslije pregleda🤪 Čitam o vašim iskustvima s ogttom.. Uskoro se i meni bliži ogtt pa me hvata panika, pogotovo jer imam u obitelji dijabetesa.
    Inace sam bila na pregledu u ponedjeljak, sve u redu curka raste. Sljedeći pregled 11.11.
    Nego, ja sam ovih dana najviše i gledanju i slaganju popisa što kupiti za sebe, za bebu kad dođe.. itd.
    Zadnji odabir za kolica mi je Cybex Eezy twist+ 2. Što kažete na to?
    Inače, zanima me još par stvari za vas koje imate iskustva:
    - da li je bolje imati body sa kopčanjem sa strane ili običan za preko glave?
    - obzirom da odavno znam da ću na planirani carski (miom s donje strane koji bi mogao ometati porod), da li je bolje uzeti mrežaste gaćice ili obične velike sa visokim strukom, ne mrežaste?

kolica imamo bas ta koja si spomenula,mi smo zadovoljni,neznam koliko je dobar izbog za nlovorodenu bebicu mi smo ih kupili kad je L imao 6 mjeseci
    body-definitivno kopcanje sa strane za pocetak,zivot mi je olaksao iako ak dobro navuces nije tesko ni s ovima prek glave
    isla na carski imala mrezaste veci broj i nije mi smetalo rezu

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

Darli
    19. Listopad 2024. 20:17

Hvala ti na odgovoru Tea. Što se tiče kolica, uzela bi košaru za namontirati na njih, za bebicu. Drago mi je čuti da ste zadovoljni s njima. 

💉11/21 stim: 12js-4bc: ET 1bc: beta=0, 3x❄️
    🧫6/22 i 8/22 Hormonski FET 1bc: biokemijska, pa 2bc: beta=0
    💉12/22 stim: 4js-3bc: ET 1bc: beta=0, 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    💉2/23 stim: 11js-2bc: 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    🏝️4/23 i 9/23 Natural FET po 1bc: beta=0
    💉1/24 Nova klinika, stim: 11js-2bc: ET 2bc: beta=0
    💉5/24 stim. Pergoveris 150iu, Clexane, Decortin: 5js-2bc: ET 2bc: beta 14dp5dt 939, curica💓

Sunflower! 🌻
    19. Listopad 2024. 22:41

A11

Moje iskustvo s prvim porodom..Bila sam rezana i sivana iako smatram da nisam trebala biti. Curica je bila 3660 i 51cm,skroz taman. I na kraju na izgonu imala sam osjecaj kao da moram samo jos jednom,dva puta tiskati i da bi prosla bez toga ali doktorica je bez pitanja samo uzela skare i napravila rez. Kao,mali,ali dovoljno velik da nisam mogla kasnije tri tj.sjediti 🙄

Ma rezu bezveze bas neki put imam osjecaj, pogotovo prvorotke! Bas me to nervira. 🙄🙄
    Ja isto nakon epiziotomije nisam opusteno sjela 3-4 tjedna nakon poroda, a o boli prvih desetak dana da ne pricam 😭
    Drugi porod sam imala strasan strah upravo od epiziotomije... srecom prosla svaki put poslije bez a s puno, puno vecim bebama ali i puno sposobnijim babicama koje su masirale, rastezale, navodile me kako da tiskam da ne popucam. Zahvalna sam im zauvijek na tome 😁

Sunflower! 🌻
    19. Listopad 2024. 22:44

Darli, sretno na OGTT-u! Slazem se da je bolje bodi koji se kopca sa strane, ali i s ovim preko glave ces se brzo snaci 😊😊

• Teab1
    19. Listopad 2024. 23:54

Darli

Hvala ti na odgovoru Tea. Što se tiče kolica, uzela bi košaru za namontirati na njih, za bebicu. Drago mi je čuti da ste zadovoljni s njima.

nisam pojma imala da kosara moze na tu konstrukciju

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

• Mrvica722
    20. Listopad 2024. 08:10

I ja sam prvo na carski i mislim da cu i drugo ic
    Sta se riče gaćica mrežaste ne smetaju samo uzmi broj veće da ih mozes nategnit i da su komotne 
    Al sad ovaj put cu probat frida mom ,malo me te mrežaste smetaju sts se taj uložak nekako stisne ,zavrti,pomakne 

• Teab1
    20. Listopad 2024. 08:36

Mrvica722

I ja sam prvo na carski i mislim da cu i drugo ic
    Sta se riče gaćica mrežaste ne smetaju samo uzmi broj veće da ih mozes nategnit i da su komotne
    Al sad ovaj put cu probat frida mom ,malo me te mrežaste smetaju sts se taj uložak nekako stisne ,zavrti,pomakne

i ja razmisljam o njima,skuplje su al sve mi se cini da vrijede svakog centa

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.