Pa baš mi je čudno da tako kasno …već sam mislila da samo meni nije sjelo da sam krivo papire odnesla ili nešto 😂🙈
I ja sam bila sigurna da ce danas posto je 18.i, da nece cekati do ponedjeljka ali ocito ce biti onda
Pa i ja zato sam i pitala da vidim jel samo meni nije sjelo ili nisu uplatili.. Ali uvijek je sjelo prije 20tog a u pon je 21. Pa mi je zato bilo čudno
E i jos jedno pitanje ,neznan koliko su normalni otkucaji srca nas trudnica al primjećujem kod sebe da su uvijek 110 do 120
normalno je da su u trudnoci poviseni. recimo inace su mi oko 75-85 najvise. a u trudnoci su mi najcesce oko 90ak a zna doc i oko 100 nekad. Nevirujen da je ikakav problem sta su visi ali isto napomeni na sljedecen pregledu da su tako do 120. jeli ti to u mirovanju? meni je kardiolog reka da prvo legnen u krevet 10ak minita 15 i tek onda izmirin tlak ili otkucaje i da se samo prema takvim uvjetima ravnam.
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
E i jos jedno pitanje ,neznan koliko su normalni otkucaji srca nas trudnica al primjećujem kod sebe da su uvijek 110 do 120
normalno je da su u trudnoci poviseni. recimo inace su mi oko 75-85 najvise. a u trudnoci su mi najcesce oko 90ak a zna doc i oko 100 nekad. Nevirujen da je ikakav problem sta su visi ali isto napomeni na sljedecen pregledu da su tako do 120. jeli ti to u mirovanju? meni je kardiolog reka da prvo legnen u krevet 10ak minita 15 i tek onda izmirin tlak ili otkucaje i da se samo prema takvim uvjetima ravnam.
Znači sa ležeći da mjeris ?
A meni je sa ležeći čak i ok spusti se do 85 pa ide do 95 al jel sam sjela 110,115. Pitanje je i tlakomjer koliko je pouzdan narucila sam pulsni čekam da dodje
Izvadit cu i željezo i on zna to stvarat
Mada uz sina od 2 godine je uvik turbulentno
A zasto si ti isla kardiologu,zbog toga ili zbog privatnih stvari od ranije?
Tratinčica, Sunflower svaka čast žene, ajme, navele ste baš ono što me plaši oko velike bebe->epiziotomija🫣 čula sam da ju neke babice naprave iako žena prije poroda inzistira da se ne radi..moja mama je umrla skoro na porodu jer su ju razrezali krivo, tj previse i nekako mi se ta priča najviše urezala u pamćenje..to joj se dogodilo na porodu mene od 4,5kg..nije da sam očekivala mrvicu od bebe jer muž je 2 m a ja 175 pa mi je logično da nebu ispod 3 kg al kad pomislim na bebu od 4,5 skoro 5 kg ne vidim da ja to mogu onako kako sam planirala 😭😭 planiram bez epiduralne ovaj put jer mislim da mi je dosta utjecala na zadnjem porodu na ishod.. uglavnom, vidjet ćemo, kak Bog da.. svakako su mi jako ohrabrujuća vaša iskustva jer ste dokaz da je moguće veliku bebu roditi vaginalno pa čak i u slučaju kad si žena sitnije građe(tratincica) tako da vam hvala puno na dijeljenju 🙌🏻❤️wildflower kako je došlo do loma ključne kosti kod malene? Jel su ju “namještali” tijekom poroda u bolji položaj ili nešto slično? Baš mi je žao da ste to proživjele ajme🥺
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Tratinčica, Sunflower svaka čast žene, ajme, navele ste baš ono što me plaši oko velike bebe->epiziotomija🫣 čula sam da ju neke babice naprave iako žena prije poroda inzistira da se ne radi..moja mama je umrla skoro na porodu jer su ju razrezali krivo, tj previse i nekako mi se ta priča najviše urezala u pamćenje..to joj se dogodilo na porodu mene od 4,5kg..nije da sam očekivala mrvicu od bebe jer muž je 2 m a ja 175 pa mi je logično da nebu ispod 3 kg al kad pomislim na bebu od 4,5 skoro 5 kg ne vidim da ja to mogu onako kako sam planirala 😭😭 planiram bez epiduralne ovaj put jer mislim da mi je dosta utjecala na zadnjem porodu na ishod.. uglavnom, vidjet ćemo, kak Bog da.. svakako su mi jako ohrabrujuća vaša iskustva jer ste dokaz da je moguće veliku bebu roditi vaginalno pa čak i u slučaju kad si žena sitnije građe(tratincica) tako da vam hvala puno na dijeljenju 🙌🏻❤️wildflower kako je došlo do loma ključne kosti kod malene? Jel su ju “namještali” tijekom poroda u bolji položaj ili nešto slično? Baš mi je žao da ste to proživjele ajme🥺
Moja mama sitna žena rodila mene od 4,5 kg i brata od 4 bez problema
Ja visoka žena 180 cm ,vitka ,šire bokove od nje napatila se i zavrsila na carskom beba 3860
Bitno je i u kojem tjednu rađaš nemora značit da ce bit velika i ne mora značit da će bit tezak porod
Druga stvar bolje je i da capnu nego da popucas jer teze je šivanje nečega sta je iskrpoćeno
Meni je žao sta u prvom porodu nisam uložila novce u onaj hvaljeni gel di se žene otvaraju nenormalno dobro i brzo sa D se zove i dodje oko 1000 kn obično i ostane pa žene prodaju jeftino na netu
Ja visoka žena 180 cm ,vitka ,šire bokove od nje napatila se i zavrsila na carskom beba 3860
Bitno je i u kojem tjednu rađaš nemora značit da ce bit velika i ne mora značit da će bit tezak porod
Druga stvar bolje je i da capnu nego da popucas jer teze je šivanje nečega sta je iskrpoćeno
Meni je žao sta u prvom porodu nisam uložila novce u onaj hvaljeni gel di se žene otvaraju nenormalno dobro i brzo sa D se zove i dodje oko 1000 kn obično i ostane pa žene prodaju jeftino na netu
diantal gel,razmisljala o njemu al neznam kak cu i šta ću pa ću ga preskočit i ovaj porod,neki kažu čak da nema nekog ucinka.
Moja seka se rodila sa 4700 ja sa 4300,slomili mi ključnu kost al to bebama navodno brzo raste.tako mi bar mama rekla, al sobzirom da mi se mališa rodio sa 3080 ne ocekujem pre veliku bebu ni sad iako su i njega procjenjivali na skoro 4 kile, tolko o njihovom mjerenju 😂
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
diantal gel,razmisljala o njemu al neznam kak cu i šta ću pa ću ga preskočit i ovaj porod,neki kažu čak da nema nekog ucinka.
Moja seka se rodila sa 4700 ja sa 4300,slomili mi ključnu kost al to bebama navodno brzo raste.tako mi bar mama rekla, al sobzirom da mi se mališa rodio sa 3080 ne ocekujem pre veliku bebu ni sad iako su i njega procjenjivali na skoro 4 kile, tolko o njihovom mjerenju 😂
Tako i meni govorili bit će vlaška glava malom pa dosa normalan 😂isto bit ce prekrupan
Koliko sam skuzila 90-tih se najvise rađalo kako to zovu "mali divovi" pogotovo šibenski kraj
Dal je to bilo do hrane ,eto kao rat stres oa nikad više i krupnije dice nije nastalo nego tad
Melodi- sad mjerim kako si mi rekla u ležanju i puls je 85 ,mada ovsj ručni tlakomjer sta ide oko zapešća treba sjedit dok se mjeri neznan dal je mjerodavno
Nola95, Da eto, kod mene su znaci obje velike bebe prosle bez epiziotomije i uz minimalno pucanje. I bez epiduralne 😅
Samo prvi koji je bio najmanji su me rezali, al tad babica nije bila bas nesto azurna oko mene i mislim da je bila "stara skola" pa je recnula bez pitanja i najave i bilo cega. Al to je i bilo prije 8 godina...
Ja sam ti isto "sitnije" grade, 166cm i nekih 58kg izvan trudnoce u to vrijeme. Sestre se cudile kad su dolazile u sobu i vidjele me, kazu da su ocekivale zenu od 2m i 100kg s tako velikom bebom 😅
Ali moj muz je isto bio beba od 4.600 tako da mislim da je to genetski s njegove strane.
A sto se tice kljucne kosti, rekli su mi poslije u rodilistu, a i moja pedijatrica da je to dosta cesta ozljeda kod velikih beba, jednostavno jer se kod izgona savine kost kao grancica i tako nekako popuca... ja sam naravno bila u totalnoj komi zbog toga, ali pedijatrica me tjesila da je to "pozeljna" ozljeda kod velikih beba, jer kost zaraste i nema nikakvih posljedica, a nekakvo nedaj Boze ostecenje zivca do kojeg isto moze doci ostaje zauvijek... cak mi je rekla da su prije neke vjestije babice same lomile kljucnu kost kad su vidjele da drugacije ne ide i da postoje neki rizici za vece komplikacije na porodu 🤷🏼♀️
Nije to samo po sebi stvarno nista strasno, iako tada u hormonima ti je sve strasno naravno. I kod moje curke su to tek naknadno skuzili i rekli mi na dan otpusta. To samo zaraste za nekih mjesec dana, u tom periodu bitno je ne povlaciti bebi tu ruku (tipa ne smije se dici ruka za oblacenje, pa treba oblaciti samo bodice na kopcanje i to naopacke da se ruka ne mice) ali beba sama smije micati rukom koliko moze i zeli.
Mrvica kod mene slično ko kod tebe, građom sam kakti podobna za rađanje, široki bokovi i to🤣 završili na carskom a još je manji bio dječak, 3680.. znači nažalost ni ta građa nije neki pokazatelj da bude “lakši” porod..🥲
Sunflower svaka čast, nadam se da ću imat snage i hrabrosti izdržati bez epi kao i ti🙌🏻💪 jel se Sjećaš koji broj robice su nosile veće bebe nakon rođenja? Jel to onda odmah 62 veličina bodija ili im 56 odgovara, čisto informativno ako se sjecas 🙈 a kaj se tiče babice takve da to je ta priča koju čujem često za porode koji su prije nekog dužeg vremena izvođeni..nadam se da nebum imala takvu koja će bez pitanja capnut, a ovo s namjernim lomljenjem bebine kosti neću komentirati opće, Bože sačuvaj, baš vještičja posla🫣
Kak se ti osjećaš oko novog poroda nakon tog zadnjeg iskustva s bebom bombicom🥰 vjerujem da nakon tri poroda samopouzdanje određeno postoji? Nadam se bar jer i sama želim puno djece al ovaj put mi treba puno pripreme psihičke za sve 😅
Čak sam angažirala doulu jer sam sama tu kaj se tiče familije, nemam nikog osim muza i sina a znam da bu muž prestravljen kad krene..tak da mi puno znaci moja smirena doula jer smo se skompale skroz zadnjih par mjeseci i jedina je osoba koja mi unosi “mir” i pozitivu u razmišljanje o cijelom procesu poroda..i čitanje vaših iskustava ovdje na forumu mi isti učinak pruža jer volim čuti o što više scenarija, pa kako se tko s čim nosio, vjerujem da se puno da naučiti iz tuđih iskustava i ponekad ti ostanu informacije u sjećanju za kojima možeš posegnuti🙌🏻❤️
Kaj se tiče pulsa u trudnoći, lakše je u zadnjem tromjesečju, bar meni, nekako ne divlja toliko, ne zapuhujem se kao u prvom i drugom. Inače mi je 45-55 u mirovanju jer radim puno cardio al sad mi nikad nije ispod 75 dok mirujem tako da mislim da je u kretanju 110 sasvim normalno za trudnice..
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji