Ja sam bila na pregledu.
Sve je okej. Koliko moze biti. Beba je velika, jako.
Šećer nemam, tlak mi je nizak. Slat će me ponavljat ogtt u 32 tjednu.
Noga i glava mu odgovaraju za 28+5/6, a po mjerenju trbuščića ima između 1800 i 1900 grama.
Ne vjerujem da je pogrijesila u mjerenju jer je glavu i nogu mjerila 2 puta a trbuh čak četiri.
I u prvoj trudnoci su joj mjere stvarno bile točne. Rekla mi je ako uopce doguram do termina da ce bit debelo preko 4 kile. Roden je ranije, sa 4 kile. Tako da i sad ocekujem ogromnu bebu.
Zahvalna sam što nemamo problema sa nedaj bože zastojem u razvoju al hvata me panika ner znam sta me ceka 🥺
Eto, toliko od mene dok se zbrojim s ovom giga bebom pa krenem opet citat postove ❤️Uuuu to je bome prava bebuška 🫢Jana, koliko je bio na zadnjem uzv i koliko si bila tjedana?Na zadnjem uzv sam bila sa 24 tjedna. Tad su mu glava i noga odgovarale za 25+6 i 26 tt, a trbuh mu se nije mogao izmerit jer ja bio skroz nemiran, udarao uzv, pa je svaki put mjerenje ispalo dosta razlicito. Dr je rekao pisat cemo 850g ali veci je.(to je bilo u bolnici)
To bi znacilo da je u 3 tj dobio kilu 🫢 bit ce pravi decko
12/2023 dječak 💙
Vreće za spavanje su najbolja stvar ikada. Moja curka ima 3 i pol godine i još uvijek spava u vreći svaku noć.
Milina, ne moraš se ustajati i pokrivati 150 puta preko noći.
Jedino je problem kad su veći što više nema toliki izbor vreća, a ethereal i slične su poprilično skupe (cca 300kn za veće dimenzije)...
Bruna 6.1.2020. <3
curka br 2: 3.1.2024. <3
pozdrav drage mame :D
ne znam da li je ovo tema za ovdje, ali panicarim pa bi mi svaki savjet dobro dosao.
Danas sam 30+1, od 28 tjedna idem jednom tjedno na CTG i kontrole radi toga sto mi je ginekologica u 28tj ustanovila da bebin trbuh kasni 2 tjedna(zastoj) i napravila mi ogromnu paniku, nakon toga sam 3 puta bila na pregledu u bolnici, gdje su rekle 3 razlicite doktorice da trbuscic ne kasni, da je sve ok, ali samo da ce bebica bit malo manja (krace ruke i noge trenutno na ultrazvuku te 1200g u 29tj), ali u principu nista strasno, također, ctg uvijek uredan. Da napomenem, trudnoca uredna od pocetka, svi nalazi odlicni jedino sto nisam niti jednu kilu dobila od pocetka trudnoce 😔 a jedem ko prasica sad ali nikako dobit..
uglavnom, trudnocu pratim u bolnici sada, i nakon vikenda imam pregled opet, mene sad brine sto je bebica od 26 do 28 tjedna bila bas jako aktivna, i dosta jako sam udarce osjecala.. osjecam ih i sad redovno (brojim i pratim) ali dosta manjeg intenziteta, ne lupa tako jako kao prije..
tu mi je ginekologica jucer digla paniku kada sam ju pitala za to.. da beba mora lupat tako jako, pa cak i jace sto trudnoca ide dalje, i da svaki put kad osjetim da nije tako da odem u bolnicu.. ja ne znam da li sam ja luda, ali po njoj bi stalno trcala u bolnicu, vec sam 2 puta i bila zbog toga, i uvijek sve ok a samo si stvaram ogroman stres lezeci doma i cekajuci da lupi i da mogu izbrojat umjesto da uzivam u trudnoci jos ovo kratko sto mogu..
Da li je po Vama normalno da beba nije uvijek isto aktivna? i da ne lupa istim intenzitetom? i naravno da ima dana kad vise spava pa se rijeđe javlja? (mislim da ne moram napomenut da je prva trudnoca 🤣).
hvala svima unaprijed na odgovorima 🥰
Vreće za spavanje su najbolja stvar ikada. Moja curka ima 3 i pol godine i još uvijek spava u vreći svaku noć.
Jedino je problem kad su veći što više nema toliki izbor vreća, a ethereal i slične su poprilično skupe (cca 300kn za veće dimenzije)…
Kaj onda obucete bebi po zimi ispod te vrece? Kaj im nije zima ak su im ruke samo u pidzami il cemu vec? 😅
To su vrece one bez rukava?
Jedino je problem kad su veći što više nema toliki izbor vreća, a ethereal i slične su poprilično skupe (cca 300kn za veće dimenzije)…Kaj onda obucete bebi po zimi ispod te vrece? Kaj im nije zima ak su im ruke samo u pidzami il cemu vec? 😅
To su vrece one bez rukava?
Ima i vreća s rukavima, te smo koristili nekad po zimi kad je bila manja.
Pidžama ispod, vreća, preko prebacim dekicu ako je hladnije, ali kod nas u principu u njenoj sobi nikad nije ispod 21-22 stupnja. I ta dekica niš zapravo ne koristi jer se okrene i otkrije čim izađem iz sobe.
Bruna 6.1.2020. <3
curka br 2: 3.1.2024. <3
Jedino je problem kad su veći što više nema toliki izbor vreća, a ethereal i slične su poprilično skupe (cca 300kn za veće dimenzije)…Kaj onda obucete bebi po zimi ispod te vrece? Kaj im nije zima ak su im ruke samo u pidzami il cemu vec? 😅
To su vrece one bez rukava?Ima i vreća s rukavima, te smo koristili nekad po zimi kad je bila manja.
Pidžama ispod, vreća, preko prebacim dekicu ako je hladnije, ali kod nas u principu u njenoj sobi nikad nije ispod 21-22 stupnja. I ta dekica niš zapravo ne koristi jer se okrene i otkrije čim izađem iz sobe.
Ahaaa, okej znaci vreca sa rukavima za nase zimske bebe😁
pozdrav drage mame :D
ne znam da li je ovo tema za ovdje, ali panicarim pa bi mi svaki savjet dobro dosao.
Danas sam 30+1, od 28 tjedna idem jednom tjedno na CTG i kontrole radi toga sto mi je ginekologica u 28tj ustanovila da bebin trbuh kasni 2 tjedna(zastoj) i napravila mi ogromnu paniku, nakon toga sam 3 puta bila na pregledu u bolnici, gdje su rekle 3 razlicite doktorice da trbuscic ne kasni, da je sve ok, ali samo da ce bebica bit malo manja (krace ruke i noge trenutno na ultrazvuku te 1200g u 29tj), ali u principu nista strasno, također, ctg uvijek uredan. Da napomenem, trudnoca uredna od pocetka, svi nalazi odlicni jedino sto nisam niti jednu kilu dobila od pocetka trudnoce 😔 a jedem ko prasica sad ali nikako dobit..
uglavnom, trudnocu pratim u bolnici sada, i nakon vikenda imam pregled opet, mene sad brine sto je bebica od 26 do 28 tjedna bila bas jako aktivna, i dosta jako sam udarce osjecala.. osjecam ih i sad redovno (brojim i pratim) ali dosta manjeg intenziteta, ne lupa tako jako kao prije..
tu mi je ginekologica jucer digla paniku kada sam ju pitala za to.. da beba mora lupat tako jako, pa cak i jace sto trudnoca ide dalje, i da svaki put kad osjetim da nije tako da odem u bolnicu.. ja ne znam da li sam ja luda, ali po njoj bi stalno trcala u bolnicu, vec sam 2 puta i bila zbog toga, i uvijek sve ok a samo si stvaram ogroman stres lezeci doma i cekajuci da lupi i da mogu izbrojat umjesto da uzivam u trudnoci jos ovo kratko sto mogu..
Da li je po Vama normalno da beba nije uvijek isto aktivna? i da ne lupa istim intenzitetom? i naravno da ima dana kad vise spava pa se rijeđe javlja? (mislim da ne moram napomenut da je prva trudnoca 🤣).
hvala svima unaprijed na odgovorima 🥰
Ja ti mogu reći da ja u prvoj trudnoći nisam uopće toliko osjetila bebu. Malecka je bila dosta mirna i tu i tamo bi nogicom udarila po trbuhu. S obzirom koliko je beba bila mirna trebala sam visiti u bolnici od 0-24. Kad se rodila bila je prilično sitna (muž i ja smo oboje jako visoki). Nakon što sam rodila jedan ginekolog se čudio kako nisu radili dodatne pretrage jer je beba tako sitna. Curka sad napunila 3 godine; živa i zdrava, najviša u vrtićkoj skupini. Tako da...Pokušaj se smiriti koliko možeš. Idi na preglede kako ti je preporučeno. Ja bih tražila i drugo mišljenje. Moja preporuka je dr. Vasilj. On je prije radio na sv. Duhu. Sad je otvorio privatno (Medifem). Ima najnoviju opremu i jako je pedantan i temeljit na pregledima. Drži se! :)
👩33 🧔34
👶08/2020 🩷
💔👼10/2022 vanmaternična 7+6
25.3. ➕️
Stiže 2. curica 🩷
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;121/st/20231126/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/9560/preg.png
Boška, to je moj dr u ZG, jaaako, jaaaako dobar doktor!
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Boška, to je moj dr u ZG, jaaako, jaaaako dobar doktor!
Jeeee! :D Divan je. Ja sam mu otišla po preporuci nakon vanmaternične. Moja ginekologica me poslala kući gdje sam sama morala dijagnosticirati što se događa i na kraju ostala bez jajovoda. Ne daj Bože više nikad!
Od tad idem kod njega i sad mi vodi ovu trudnoću. Stvarno je za svaku preporuku. Jako je stručan i detaljan, a uz to je krasan kao čovjek!
U utorak idem na pregled kod njega. :)
👩33 🧔34
👶08/2020 🩷
💔👼10/2022 vanmaternična 7+6
25.3. ➕️
Stiže 2. curica 🩷
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;121/st/20231126/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/9560/preg.png
Boška, meni je on bio spas nakon ova dva spontana, toliko miran čovjek, ništa ne trebaš pitat a sve ti objasni, divan čovjek ☺️
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧