Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Elia
    29. Kolovoz 2023. 07:55

PiaBuu

Noir, pitaj pa javi, bas me zanima :)
    Elia, u planu mi je i privatnika obaviti :) i sad budi pametan 😅

Ja privatniku svakako vise vjerujem, zena je sat vremena pregledavala sve detaljno a ovi u bolnici ni 15 minuta, ne kazem da krivo naprave al privatnici se vise vise potrude sigurno, barem jako velika vecina😅 

monko
    29. Kolovoz 2023. 08:36

Sat vremena pregleda ultrazvukom se čini kao jako dugo i puno.  
    Ako je trudnoća nerizična, po meni treba takve preglede odraditi brzo i efikasno. Unazad par godina se pojavljuju istraživanja da su trudnice izložene prevelikom broju ultrazvučnih pregleda, medicinski neopravdano, a nema dovoljno istraživanja na utjecaj današnjih uređaja na fetuse. Ako griješim, nek me netko medicinske struke slobodno ispravi, ali razgovarala sam o tome s frendicom liječnicom i potvrdila mi je da smatra da se danas obavlja prevelik broj pregleda, a uz to si žene uplaćuju i dodatne privatne, još detaljnije i dugotrajnije preglede. 

Bruna 6.1.2020. <3
    curka br 2: 3.1.2024. <3

• Elia
    29. Kolovoz 2023. 09:17

monko

Sat vremena pregleda ultrazvukom se čini kao jako dugo i puno.
    Ako je trudnoća nerizična, po meni treba takve preglede odraditi brzo i efikasno. Unazad par godina se pojavljuju istraživanja da su trudnice izložene prevelikom broju ultrazvučnih pregleda, medicinski neopravdano, a nema dovoljno istraživanja na utjecaj današnjih uređaja na fetuse. Ako griješim, nek me netko medicinske struke slobodno ispravi, ali razgovarala sam o tome s frendicom liječnicom i potvrdila mi je da smatra da se danas obavlja prevelik broj pregleda, a uz to si žene uplaćuju i dodatne privatne, još detaljnije i dugotrajnije preglede.

Pa ako rade sondom onda je predugo i previse da, al ultrazvuk nije stetan nit ima kakvo zracenje tako da ultrazvuk preko trbuha ne steti nikome, nije medicinski dokazano
    Ja sam isla na 4d pa smo cekale da se curka okrene i da imam slike i snimke na kojima se super vidi, nije nista bilo invazivno 
    Ne vjerujem da ikome steti

monko
    29. Kolovoz 2023. 09:27

Ne znam na koju sondu misliš, vjerojatno vaginalnu, ali sonda ima i vaginalna i abdominalna.
    Sigurno nije invazivno na način da bi fizički to osjetila, i naravno da je ultrazvuk vrlo bitan i neizbježan u dijagnostici u trudnoći. Samo sam navela da sam u zadnjih par godina od više izvora, pa i stručnih, čula zabrinutost zbog povećanog broja ultrazvuka bez medicinski opravdanih uzroka i razloga. 

Bruna 6.1.2020. <3

Noir
    29. Kolovoz 2023. 09:31

Sto se tice UZVa, ja isto nisam pobornik precestih pregleda. Meni je jedino anomaly trajao duže i to mi je jasno i zašto. Drugi su brze gotovi, a socijalnom se nisam dala pregledavati jer ne zelim raditi duple preglede i UZVove bjduci da teudnocu vodim privatno. Uglavnom, svaka 4 tj idem na UZV, od 6 tt. Mislim da ce ih biti 8 do pregleda u bolnici, onda ne znam kako ide tamo.

12/2023 dječak 💙

• Elia
    29. Kolovoz 2023. 09:34

Ma na vaginalnu mislim, da😅
    Naravno sto manje pregleda to bolje, ako je sve u redu. Ja sam bila na 2 bitna kod privatnika samo, 12 i 23 tjedan i tada nisam isla kod svog soc gin jer nema potrebe naravno, a vise necu ic ni privatno sad kad je sve okej😁

monko
    29. Kolovoz 2023. 09:45

Vjerujem i ja da nitko od nas ne odradi tolik broj uzv-a koji bi naštetio bebi, i naravno da bi sve najradije svaki dan neku sliku iz unutrašnjosti  ali nažalost ne ide to tako. Ne valja s ičim pertjerivati...
    Ja sam u prvoj trudnoći odradila 4D, sad neću, moja djeca ionako bježe od kamera, na mamu su i ne vole se slikati. Jučer nisam dobila sliku jer je gospođa držala ruku ispred lica cijelo vrijeme. 

Bruna 6.1.2020. <3

• Elia
    29. Kolovoz 2023. 09:57

monko

Vjerujem i ja da nitko od nas ne odradi tolik broj uzv-a koji bi naštetio bebi, i naravno da bi sve najradije svaki dan neku sliku iz unutrašnjosti ali nažalost ne ide to tako. Ne valja s ičim pertjerivati…
    Ja sam u prvoj trudnoći odradila 4D, sad neću, moja djeca ionako bježe od kamera, na mamu su i ne vole se slikati. Jučer nisam dobila sliku jer je gospođa držala ruku ispred lica cijelo vrijeme.

A dobro da, ti vec imas iskustva. 😁 Nama kojima je ovo prvi put je sve novo i ne zelimo nista propustit🥰
    Znaci moja bebica se od jucer jedva pomice i jedva sam ju jucer uopce osjetila😔 nekak sam to povezala sa prestankom vrucina da se smirila, jel nekom jos slicna situacija? Bas sam se jucer zabrinula😅

mateak44
    29. Kolovoz 2023. 11:37

Elia

monko

Vjerujem i ja da nitko od nas ne odradi tolik broj uzv-a koji bi naštetio bebi, i naravno da bi sve najradije svaki dan neku sliku iz unutrašnjosti ali nažalost ne ide to tako. Ne valja s ičim pertjerivati…
    A dobro da, ti vec imas iskustva. 😁 Nama kojima je ovo prvi put je sve novo i ne zelimo nista propustit🥰
    Znaci moja bebica se od jucer jedva pomice i jedva sam ju jucer uopce osjetila😔 nekak sam to povezala sa prestankom vrucina da se smirila, jel nekom jos slicna situacija? Bas sam se jucer zabrinula😅

pojedi nesto slatko, idi prosetaj ili lezi na bok koji ti inace ne odgovara (kod mene to sve pali, odmah se jave) :)

👩 26 🙋‍♂️ 37
    ➕ 21.3.2023.
    06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
    22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍

Tami0910
    29. Kolovoz 2023. 13:18

Elia

monko

Ima danas kad je moja beba aktivnija i kad je mirnija. Znam kako ti je. Ja odmah imam neke lose misli. Nekad cak ni s cokoladom nije pomoglo. Ali onda nakon mirovanja se normalno krene javljat. 
    Mislim da nema straha i da su sad vec ovo nadam se sigurni tjedni🙏🙏

06/22 missed ab 7tj
    08/22 LH trakice
    22.03. + 🌈
    1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
    21.11.2023 A💙🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.