![](/media/img/86/e3/13a49ec5e9d3091ac605.jpeg)
Pozdrav cure, bila sam kod vas u grupi ali je nazalost ruzno zavrsilo. Uglavnom test mi pokazuje pozitivno. Jutros sam vadila betu i ona je 31.6. Po izracunu bi trebala biti neka 4 tjedna i koji dan. Razumije li se itko u tu betu je li to prenisko? Meni djeluje da je. Evo ne znam. 🤷🏽♀️Žao mi je zbog onoga što si prošla. Obzirom da ne znaš zbog svega kada su bili plodni dani i odmah ostala trudna (ako se ne varam nisi ni dočekala M? ) najbolje ponoviti betu još u ponedjeljak i ako otprilike bude dupla onda se sve ok razvija u tom trenutku. Beta je jako teški pokazatelj u startu jer se ne zna dan oplodnje kao ni sami dan implantacije, pa je automatski uspoređivanje ikakvih brojeva besmisleno. Želim ti od srca da ovaj put bude sve super i čestitam! 🙈
Hvala ti na odgovoru. Nisam imala M ali sam osjetila da sam imala ovulaciju po boli i po trakicama sam vidjela. Sve mi je sok i ne znam sta da mislim.
Kada su ti otprilike bili bolovi i pozitivna trakica?
15.6. Ma iskreno mislim da je opet neki problem i da nista od toga. Strah me iti se poradovati. Cekat cu pon i daljnje upute ginekologinje
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
joćolinameni je na vaginalnom uzv sad prije par dana posteljica bila dolje desno i to onda pretpostavljam ukazuje po tome na dečka? Eto baš me zanima za koji tjedan kad saznamo što je bebač. Nekako mislim da za ručak i budu mali ćevapi jer velike nisam mogla pojesti prije trudnoće, a u trudnoći količinski jedem manje nego prije. Ma strah me zbog OGTT-a koji ponavljam idući tjedan jer ću očito morat dijabetologu koji će me maltretirat zs bezveze a kako da mu objasnim da beba NE ŽELI jesti zdravo i onda nekako kad pojedem taj šrot iako mi nije muka imam grižnju savjesti samo zbog tog šećera jer si želim smanjiti stres tih doktora maksimalno do kraja trudnoće 🤷♀️ znam da je besmisleno možda ali ne da mi se visit stalno po bolnicama na promatranju zbog nečega što vjerojatno neće bebi stvoriti problem jer sumnjam da je taj šećer koji ja imam toliko opasan kad sam unutar granica po onome što je bilo ok prije 10 godina kad je moja sestra rodila 😂😂😂
Ja ssm negdje procitala da ta ramzijeva metoda se gleda oko 6tt...ne kasnije 🤷 al mozda sam u krivu
Ako imas sliku s uzv-a od tog perioda mozda bi trebala po tom gledati...
A za šećer i mucnine nemam pametno sta reci. Zao mi je što se mučiš. Ja bi pojela svo slatko ovog svijeta, ali se isto suzdrzavam. Ti ponavljas ogtt? Meni to nisu spomenuli. Ja si mjerim cijeli tjedan šećer doma 4x dnevno i s time idem opet kod dijabetologa da vidimo treba li neka terapija ili ne.
Da meni se na nijednom uzv do sad posteljica nije vidjela, na moj zahtjev ju je doktorica tražila jer se ne vidi odmah i dolje je desno smještena 🤷♀️ moj doktor je oprezan kaj se tiče šećera, to mu je baš bolna točka. U prvom tromjesečju smo obavili ogtt, sad ga ponavljam idući tjedan još je naglasio da krajem idućeg tjedna kad ulazim u drugo tromjesečje da vidimo i ako nema poboljšanja idem dijabetologu da vidimo što će biti. Koliko si često kod dijabetologa? Jesu onako glupi i maltretiraju s tom prehranom? Kako općenito izgleda pregled kod njih?
Bas me zanima ajde da li ce ispravno predvidjeti spol 🤭
Bila sam 2x kod dijabetologa, ne mogu se ni oni odlučiti šta bi sa mnom pa je rekla doktorica da mjerim sad šećer 7 dana kako bi imali više podataka da može odlučiti treba li terapija ili ne.
A pregled ništa posebno- pogleda nalaze, pitaju par pitanja (kile, visina, ima li dijabeticara u familiji i sl).
Pita me drzim li se prehrane ja kazem da sam je prilagodila, ali u sustini da. I to je to. 🤷
joćolinameni je na vaginalnom uzv sad prije par dana posteljica bila dolje desno i to onda pretpostavljam ukazuje po tome na dečka? Eto baš me zanima za koji tjedan kad saznamo što je bebač. Nekako mislim da za ručak i budu mali ćevapi jer velike nisam mogla pojesti prije trudnoće, a u trudnoći količinski jedem manje nego prije. Ma strah me zbog OGTT-a koji ponavljam idući tjedan jer ću očito morat dijabetologu koji će me maltretirat zs bezveze a kako da mu objasnim da beba NE ŽELI jesti zdravo i onda nekako kad pojedem taj šrot iako mi nije muka imam grižnju savjesti samo zbog tog šećera jer si želim smanjiti stres tih doktora maksimalno do kraja trudnoće 🤷♀️ znam da je besmisleno možda ali ne da mi se visit stalno po bolnicama na promatranju zbog nečega što vjerojatno neće bebi stvoriti problem jer sumnjam da je taj šećer koji ja imam toliko opasan kad sam unutar granica po onome što je bilo ok prije 10 godina kad je moja sestra rodila 😂😂😂
Ja ssm negdje procitala da ta ramzijeva metoda se gleda oko 6tt…ne kasnije 🤷 al mozda sam u krivu
Ako imas sliku s uzv-a od tog perioda mozda bi trebala po tom gledati…
A za šećer i mucnine nemam pametno sta reci. Zao mi je što se mučiš. Ja bi pojela svo slatko ovog svijeta, ali se isto suzdrzavam. Ti ponavljas ogtt? Meni to nisu spomenuli. Ja si mjerim cijeli tjedan šećer doma 4x dnevno i s time idem opet kod dijabetologa da vidimo treba li neka terapija ili ne.
Da meni se na nijednom uzv do sad posteljica nije vidjela, na moj zahtjev ju je doktorica tražila jer se ne vidi odmah i dolje je desno smještena 🤷♀️ moj doktor je oprezan kaj se tiče šećera, to mu je baš bolna točka. U prvom tromjesečju smo obavili ogtt, sad ga ponavljam idući tjedan još je naglasio da krajem idućeg tjedna kad ulazim u drugo tromjesečje da vidimo i ako nema poboljšanja idem dijabetologu da vidimo što će biti. Koliko si često kod dijabetologa? Jesu onako glupi i maltretiraju s tom prehranom? Kako općenito izgleda pregled kod njih?
Čitam baš što pišete o toj nemoj ramzijevoj metodi, nisam do sada čula za nju, Al evo gledajući moju sliku sa uzv kad sam bila 6+4, posteljica mi je desno,a išla sam baš naći sliku uzv od moje jetrve (isto sa negdje 7,8tt) koja je rodila dečka, njoj na slici stoji skroz lijevo 😁 tko bi znao sad što je to istina. Ja od početka imam osjećaj da je curica no vidjet ćemo 😁 samo neka je živo i zdravo!
🚺 31
🚹 31
"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."
♡ Baby Girl ♡
♡ A ♡ 21.01. ♡
Cure, mogu popiti lupocet od 500 za glavobolju? Danima ju imam i vise ne neizdrživa… ili šta još mogu ?
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Cure, mogu popiti lupocet od 500 za glavobolju? Danima ju imam i vise ne neizdrživa… ili šta još mogu ?
Možeš.
12/2023 dječak 💙
Hvala ti na info 🤭 a gdje si išla dijabetologu? U Zagreb ili? I koliko si dugo čekala? Pretpostavljam da si se morala naručiti kao i na svaki drugi pregled? Pitam čisto da sam spremna ako me doktor pošalje koji su mi idući koraci i da naštimam nekako pregled tik prije odlaska na more il kada se vratimo s mora 🙈
Ja sam ti iz Pule, i trudnoću vodim u bolnici (ne kod socijalnog ginekologa), duga priča...ali to mi je zapravo super jer imam D1 uputnicu i onda sve te dodatne preglede, dijagnostiku, laboratorij radim s tom jednom uputnicom i ne trebam se šetati uokolo.
Ne znam kakvo je stanje u drugim gradovima, ali recimo kod nas se trudnice uopce ne trebaju naruciti na pregled kod endokrinologa/dijabetologa. Ponedjeljkom je dan rezerviran za trudnice i samo se dođe i primi vas dežurni doktor taj dan (naravno, mora se imati uputnica). Meni odjel ginekologije izda uputnicu za taj drugi odjel i ja se samo prosetam do drugog hodnika.
No, ovako bi rekla da ce ti svakako trebati uputnica koju ce ti dati tvoj ginekolog i narucit ces se kao i na svaki drugi pregled.
Noir, caliopi, hvala!
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Cure, kako ste s kilama? Ja danas stanem na vagu i imam manje kila nego prije par dana. Nije velika razlika, vjerojatno jer nisam vecerala obilno. I od pocetka ako gledam tu kilazu od jutros dobila sam niti pola kg. Istina je da imam 10 kg viska od prije trudnoce, pa se nisam do sad uopce oko tog zamarala...
12/2023 dječak 💙
Cure, kako ste s kilama? Ja danas stanem na vagu i imam manje kila nego prije par dana. Nije velika razlika, vjerojatno jer nisam vecerala obilno. I od pocetka ako gledam tu kilazu od jutros dobila sam niti pola kg. Istina je da imam 10 kg viska od prije trudnoce, pa se nisam do sad uopce oko tog zamarala…
Jest da sam manje trudna al meni je identicno. Usla sam s viskom kila u trudnocu, sad sam 14+5 i nisam dobila ni kilu, tj u minusu sam jos uvijek 3.5-4kg jos od pocetka i od mucnina i svega. Idem sa 16tt na pregled, zanima me sto ce dr.reci, za sad nije komentirao bas nista. 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
🙋🏻♀️ 30
➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
7+0 kuca ❤️🥰
OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕
Sortiraj odgovore
Najstariji