Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nadja81
    30. Lipanj 2023. 17:30

Ana_Maria

Nadja81

Caliopi ☘

Nadja81

Lijep pozdrav drage žene. Čestitam na dobrim pregledima i lijepim trbuščićima. Pregled imam 4.7. Sada sam u 8 tt (7+6). Radila sam kks i hormone štitnjace. Nalaz hormona štitnjače:
    TSH 2,82 mIU/L (ref.int.0,340-5,33)
    fT3 4,13 pmol/L (ref.int.3,80-6,80)
    fT4 12,36 pmol/L (ref. int.7,90-15,40)
    anti TPO 0,2 IU/ml (ref. int.<9).

Jetreni enzimi:
    ALT 9 U/L (ref.int. 10-36)
    ALP 38 U/L (ref.int. 54-119)
    AST 13 U/L (ref.int. 8-30)
    GGT 10 U/L (ref.int. 9-35).
    Jako me brine ovaj sniženi ALP ali me općenito zanima mišljenje o kompletnom nalazu. Bit ću vam jako zahvalna.

Kako stojiš sa cinkom,magnezijem i vitaminom B12? ALP hoće biti smanjen kada si u deficitu s ovime pa je možda do toga. Inače to bude smanjeno i kod hipotireoze što je kod tebe slučaj jer ti je štitnjača za prvo tromjesečje previsoka što baš nije najbolje pa ipak najbolje da vidiš sa doktoromo

Znam da se u prvom tromjesecju preporucuje TSH do 2.5 iako su po nekim novim studijama navodno pomaknuli do 3 ali se lijecnici vole drzati stare prakse do 2.5, tako sam procitala. ft3 i ft4 su dobri tako da za sada još nije hipotireoza ali treba redovito pratiti. Cink i magnezij suplementiram a od danas cu i B12. Cijelo vrijeme od samog pocetka imam gotovo cjelodnevne mucnine i jako malo jedem pa mislim da je mozda ALP i zbog toga snizen jer sam negdje procitala da moze biti zbog pothranjenosti. Visoka sam 176 i imam 63 kg. Svakako cu pitati doktora kada budem isla ali sam nestrpljiva i zanima me kakvo je vase misljenje i ima li netko sa slicnim iskustvom.

Meni su ALP i AST bili nizi, ali doktorica je u kontekstu cijelog nalaza rekla da je to sve ok, nista zabrinjavajuce. Ono sto sam se i ja sama informirala o tim enzimima, problem je ako su poviseni, ako su snizeni, nije toliko. Ali naravno, kao sto uvijek volim reci, kompletna slika od svake nas je potpuno drugacija pa radije vidi sa doktoricom sto kaze! 😊

Hoću, u utorak. Treba to dočekati 🙂. Da li se sjećaš možda koliko su ti bili?

• Binchi0108
    30. Lipanj 2023. 17:35

mateak44

Binchi0108

Pozdrav curke, evo i ja obavila pregled. Nije mi radio uzv jer sam prije 10ak dana bila na kombiniranom pa kao nema potrebe (a ja se ponadala 😅). Uglavnom kaže da je sve ok, ponovio mi samo briseve jer sam nedavno pila antibiotik i to je to. Ugl da skratim 😅 imam dilemu jednu.
    Doktor mi je na go u 7.mj te mi je rekao da se naručim na sv.duh na pregled krajem 7.mj zatim me kod sebe naručio 7.8. opet na redovnu kontrolu a taman ću u tom periodu biti i za anomaly 🤔 eh sad ne znam da li je pametno da ja krajem 7. početkom 8. odem privatno na anomaly i da obavim sve odjednom privatno jer sumnjam da će mi raditi 3 uzv u 3 tjedna. Da li je 19.tj prerano za anomaly ili je to ok? Ne sjećam se 😅 a toliko sam ujutro bila u žurbi da sam doktora zaboravila pitati za savjet 🙈
    Sorryyy na dugačkom postu 😅

Meni su rekli da se anomaly scan radi izmedu 18. i 22. tjedna 😊

Super onda znaci nije prerano 😊 tako ću onda napraviti 💁🏻‍♀️ hvala ☺️

👩🏻 mama 33 🧔‍♂️tata 29
    Termin 26.12.2023. 🐣

ItsMarija
    30. Lipanj 2023. 17:39

Hej, jeste mozda išle u DM, bippu za one paketice sto trudnice dobivaju besplatno? Znam i za Hipp. Jel ima mozda jos? 🙈

Jana25
    30. Lipanj 2023. 17:47

ItsMarija

Hej, jeste mozda išle u DM, bippu za one paketice sto trudnice dobivaju besplatno? Znam i za Hipp. Jel ima mozda jos? 🙈

Bipa? Sta bipa daje?

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

ItsMarija
    30. Lipanj 2023. 18:03

Jana25

ItsMarija

Bipa? Sta bipa daje?

Ne znam. Ja nisam otisla ni po sta jos, ali sam cula da daju.

Miss88
    30. Lipanj 2023. 19:07

U dmu sam uzela. Ništa posebna. Ona torba lagana, krema biomama, bepanthen uzorak kremice i hrpa brošura i jedna s bonovima. Bzvz

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️
    31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
    16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵

ItsMarija
    30. Lipanj 2023. 19:13

Evo kaže mi frendica da daje i Miler i jgl i ljekarna fett. 
    Al gle, sve sta je za dzabe, nije nesta posebno. 🤔

Jana25
    30. Lipanj 2023. 19:16

Miss znam da je dm bezveze, ali kad se bebe rodi daju mali paket pampers pelena pa cu ro svakako uzet.
    Od mullera je bio onaj etui, torba za maramice i pelene. Ne znam kak da to nazovem...i onjizica s popustima, to dode na adresu. Za ostalo ne znam

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

PiaBuu
    30. Lipanj 2023. 19:25

Napomenula bi za Dm da je super kada jednom provučete na svoju karticu trudnički paket da Vam dolaze dječji kuponi na kućnoj adresi  i kad rodite, dobijete male pantera pelene 1, pantera vlažne maramice i knjižicu sa kuponima. Svakako se vise isplati Dm kasnije jer ako aktivirate sve kupone dobro prođete. 
    A šta se tiče bipe, oni ne daju ništa nešto 10% na ukupan dječji asortiman. Muller, etui i brošure, tako da u principu najviše će te dobit od hipp-a i Dm-a.

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

• ivona1995
    30. Lipanj 2023. 19:42

Hei Hei drage mame i sve buduće mame 😀
    Nova sam ovdje pa imam pitanje,
    Danas radila dva testa doduše ne prvim jutarnjim urinom i oba dva pozitivna na oba se vidi blaga crta, poslala sam muza po digitalni test i on mi kaže negativno? Dali kaže negativno zato sto sam do sad već piskila 100 puta samo da sto vise testova napravim i već mokrim doslovno vodu? 
    Čudno mi je da su ova dva pozitivna a digitalni negativan.
    Ponoviti ću sve ujutro, voljela bih vam postaviti sliku da vidite ali neznam kako 🤷‍♀️
    Hvala na odgovorima ako će ih biti 
    🙃🙃

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.