Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • karlica18
    30. Lipanj 2023. 11:26

ItsMarija

***zaboravila sam zgaravicu spomenit od jucer me toliko zeza da je to strasno, a ponoci da ne pricam kakav mi je osjecaj.

e ja zbog nje spavam polusjedecki inonda si valjda vrat krivim i od tog me glava boli. zacaran krug. pocela sam se istezati i raditi cu neke vjezbe za leda. jer sta ce tek bit kasnije u trudnoci XD

ItsMarija
    30. Lipanj 2023. 11:35

karlica18

ItsMarija

Cuurkee. Nocas sam poludila. Nisam ama bas nista, nistaaa spavala i onda onak pred jutro zaspim😴 na wc sam isla sigurno jedno 6, 7x 😪 vrtila sam se po krevetu ko luda.. Trbuh me cjelo vrijeme bolio i zatezao. To je valjd normalno ⁉️ I sad isto, nije tipična bol, valjda cete se pronaci u ovome, i valjd je normalno ipak se nesto razvija, raste, širi 🥹 u biti noc za pop***** 🤨

e tako ti je i meni bilo. znala sam se dizat po ne znam ni sama koliko puta na wc i ujutro bi bila ko da nisam nis ni spavala. al evo sad zadnjih par večeri spavam ko beba do 4-5 ujutro. :D

Meni je ovo "novo" jer dosad je bilo sve uredno😂 gledam nozd je pun mj bio jer ni zarucnik nije mogao spavat🫣 al bas je bilo.... Sam ne znam otkud moram na wc stalno i to ne da malo nego ko da sam se napila 2l vode i tak svako malo😔🤣

ItsMarija
    30. Lipanj 2023. 11:38

karlica18

ItsMarija

***zaboravila sam zgaravicu spomenit od jucer me toliko zeza da je to strasno, a ponoci da ne pricam kakav mi je osjecaj.

e ja zbog nje spavam polusjedecki inonda si valjda vrat krivim i od tog me glava boli. zacaran krug. pocela sam se istezati i raditi cu neke vjezbe za leda. jer sta ce tek bit kasnije u trudnoci XD

A mene znaju ledja i guzica boolit🤣 toliko da se ustajem ko baba, sve me skljoca... 

ItsMarija
    30. Lipanj 2023. 11:45

Caliopi ☘

ItsMarija

karlica18

ItsMarija

Cuurkee. Nocas sam poludila. Nisam ama bas nista, nistaaa spavala i onda onak pred jutro zaspim😴 na wc sam isla sigurno jedno 6, 7x 😪 vrtila sam se po krevetu ko luda.. Trbuh me cjelo vrijeme bolio i zatezao. To je valjd normalno ⁉️ I sad isto, nije tipična bol, valjda cete se pronaci u ovome, i valjd je normalno ipak se nesto razvija, raste, širi 🥹 u biti noc za pop***** 🤨

e tako ti je i meni bilo. znala sam se dizat po ne znam ni sama koliko puta na wc i ujutro bi bila ko da nisam nis ni spavala. al evo sad zadnjih par večeri spavam ko beba do 4-5 ujutro. :D

Meni je ovo "novo" jer dosad je bilo sve uredno😂 gledam nozd je pun mj bio jer ni zarucnik nije mogao spavat🫣 al bas je bilo…. Sam ne znam otkud moram na wc stalno i to ne da malo nego ko da sam se napila 2l vode i tak svako malo😔🤣
    Nisi daleko, slijedi za 3 dana pa je moguće da već osjećaš neki utjecaj. Ja obično pred sami puni mjesec ne mogu spavat i samo se vrtim po krevetu, dakle nedjelja će biti kaos 😂 ja sam se probudila sa pokočenim desnim bedrom kako ležim na desnom ili lijevom boku desna bedrena kost me boli da jedva hodam,al rađe i to nego proć sve ono jučer s glavoljom i vrtoglavicom. Prvi put me u životu muž vodio na wc pišat 😂😂

Znaci, pocele su mi tegobe😂 dugo je i bilo dobro😄 a ovo sto trbuh boli, zateze cjelo vrijeme je normalno? 

MMMartinaaa
    30. Lipanj 2023. 11:50

Bok cure, evo da se javim s pregleda. 
    Radila sam GUK profil zadnja 2 dana (mjerila si šećer 4x dnevno) i iako sam naivno mislila da su vrijednosti okej (bile su manje nego prvi put kad sam radila prije nego sam krenula s dijetom), doktorica kaže da su i dalje visoke i sljedeći tjedan idem na konzultacije s dijabetologom. Prvo moram odraditi jednu krvnu pretragu po kojoj se vidi kakav je bio secer zadnja 3mj i onda sa svim nalazima kod doktora. Pitala sam je kakva je praksa sto se tice poroda kod trudnica s dijabetesom, ovdje u Puli se inducira svakako ako trudnica ima dijabetes i dođe do termina 40tt, a ako je na inzulinu onda i u 39tt. To me dodatno bacilo u bed. 
    Za spol nije sigurna, pričinilo se da je dečko ali moguće da je bila samo pupčana vrpca. Mozda se na sljedećem pregledu bude jasnije vidjelo. 
    Preslatki su vam trbuscici! Samo neka nase bebice rastu 💕 
    Caliopi - slj pregled mi je 21.07., petak. 

• lana202021
    30. Lipanj 2023. 11:52

Noir radit ce mi na idućem pregledu u bolnici. 

Pokušavamo od 11/22
    ➕️19.3 💞

MMMartinaaa
    30. Lipanj 2023. 11:56

Eto mene i mog trbuha 🤭 
    https://ibb.co/YtXMZT6

MMMartinaaa
    30. Lipanj 2023. 12:14

Caliopi ☘

MMMartinaaa pa kolike su ti vrijednosti šećera bile? Bitno da je s bebom ok. To ja kažem,nije dobro šokirati organizam jer tek onda može krenuti u protunapad a to je nešto o čemu doktori ne razmišljaju. Prije je donja granica bila 6.1 i unazad par godina su je smanjili na 5.1 i mene to izluđuje i nije ni čudo da je pola Hrvatske u predijabetes fazi kako oni to kažu 🙄🙄

Ma znam da su ful postali rigorozni.. 
    Meni je na OGTTu samo ona vrijednost na tašte bila povišena, 5.9 
    Sad kad sam doma radila GUK je bilo ovako:
    1. Dan: 
    Na tašte 5.2
    2h nakon doručka 5.2
    2h nakon ručka 6.7
    2h nakon večere 5.5.
    2. dan: 
    Na tašte 6.3
    2h nakon doručka 5.4 
    2h nakon ručka 5.6
    2h nakon večere 5.4 
    🤷

ItsMarija
    30. Lipanj 2023. 13:25

Ja imam jednu anegdotu sa vadjenjem krvi i secerom i kako kad si u drugom stanju nisi sav svoj. 😂
    Ujutro trebam ici vadit krv, iii znam da se ne smije jesti i sve kuzim al sam bila gladna i vidjela jaffa kekse i kao de malo ću da mi ne bude muka, ipak će mi vadit puno krvi da mi ne dodje slabo. Aaa inace nikad ujutro ne jedem odmah 😂 i naravno, kaze ginekolog ajoj pa to je secer, secerna bolest.. Jesi jela sta, rekoo nisaaam 🤧😇 ajd ti sutradan vadit opet krv ono 3x. Prvo normalno, onda moras neku njihovu secernu vodu popit pa za sat vremena opet pa opet. Znaci samo sam si gnjavazu napravila 😂 gdje bi se opet ispostavilo da mi je visoko. Msm nije... 5.1 je normalno, meni 5.4 al odmah je on meni dao one jelovnike sve zivo da ja pazim. Msm na dijetu a 50i nest kg imam. 😂 

Noir
    30. Lipanj 2023. 13:42

ItsMarija

Ja imam jednu anegdotu sa vadjenjem krvi i secerom i kako kad si u drugom stanju nisi sav svoj. 😂
    Ujutro trebam ici vadit krv, iii znam da se ne smije jesti i sve kuzim al sam bila gladna i vidjela jaffa kekse i kao de malo ću da mi ne bude muka, ipak će mi vadit puno krvi da mi ne dodje slabo. Aaa inace nikad ujutro ne jedem odmah 😂 i naravno, kaze ginekolog ajoj pa to je secer, secerna bolest.. Jesi jela sta, rekoo nisaaam 🤧😇 ajd ti sutradan vadit opet krv ono 3x. Prvo normalno, onda moras neku njihovu secernu vodu popit pa za sat vremena opet pa opet. Znaci samo sam si gnjavazu napravila 😂 gdje bi se opet ispostavilo da mi je visoko. Msm nije… 5.1 je normalno, meni 5.4 al odmah je on meni dao one jelovnike sve zivo da ja pazim. Msm na dijetu a 50i nest kg imam. 😂

Nazalost, gestacijski ti i nema puno veze s kilogramima. Bolje i da pazis nego da se bezveze nesto zakomplicira.

12/2023 dječak 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.